Skocz do zawartości

malowanie

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witaj :)

Miałem sen, w którym malowano mój pokój. Zamiast zielonych ścian i białego sufitu jak jest w rzeczywistości zastosowano różowe ściany z białym sufitem. Ten różowy kolor był z początku bardzo blady i przypominał biały. Po pewnym czasie jakby "dojrzał" i stał się bardziej różowy. W tym samym czasie zobaczyłem odpryski na ścianach, zaczęła odpadać różowa farba i spod spodu wychodził tynk. Rodzice zadzwonili po malarza, żeby to poprawił. Gdy przyszedł okazało się, że jest nim kobieta, która sprzedaje w piekarni do której chodzę codziennie. Wzięła pędzel i zaczęła nim malować ściany. Nakładała różową farbę, którą pokryła dziury, ale nie wyglądało to zbyt dobrze. W pewnym momencie ni stąd ni zowąd znalazła się w kuchni i zaczęła poprawiać sufit na biało. Dodam, że w rzeczywistości przydałoby się malowanie, ale rodzice na razie nie myślą o tym przedsięwzięciu ze względu na brak środków finansowych.

Pozdrawiam.

Edytowane przez pawel116
Napisano (edytowane)

Witaj ponownie, chciałem powiedzieć, że dziś rano poszedłem do piekarni po chleb i spotkałem tę kobietę, była akurat na rannej zmianie ;) Ale wbrew pozorom nie mam jej na oku, po prostu znam ją i często widuję :)

Edytowane przez pawel116
Gość cyganicha
Napisano

Witaj, widzisz życie zbyt różowo. Czegoś nie dostrzegasz. Coś się kończy, jakiś etap dobiega końca.Powinieneś wyciągnąć mądrość/wnioski ze wspomnień. Tego snu nie odnajduję w odniesieniu do malowania kuchni w realu. Zupełnie inny ma wymiar. Znów pojawia się też wątek dotyczący sfery emocjonalnej/uczuciowej.Może warto byś przeanalizował wynikiem czego jest brak spełnienia w tej sferze. Tak czytam twój sen. Pozdrawiam :)