Black Magic Master Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Tak jak wyżej.. Czy w rzeczywistości wszystkie te nazwy to określenie jednej istoty ? Jeśli nie to czym różni się kontakt np. z opiekunem od kontaktu z wyższym ja ? I podajcie najlepiej jakieś metody kontaktu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka11 Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Anioł Stróż i opiekun duchowy to nie zawsze jest jedna i ta sama postać. Chociaż jeśli ktoś się uprze może być Obie te postaci pomagają,podpowiadają i chronią nas. Wyższe Ja jest to część naszej duszy,świadomości. Kiedyś nawet słyszałam,że to intuicja. Z Aniołem Stróżem i opiekunem możesz porozmawiać w każdej chwili . Najlepiej przez modlitwę,lub po prostu zwrócić się do niego swoimi słowami i powiedzieć mu o tym co nas gnębi. Wyższe Ja tu możesz zadać sobie pytanie sam w sobie i wsłuchać się w cichutki głos,lub odczuć pierwsze odczucie,lub wyłapać pierwszą myśl na zadany wcześniej temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest LuckyBoy94 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Anioł Stróż = Przewodnik Duchowy Czasami w roli przewodnika może występować również ktoś inny. "Wyższe Ja" jest bardziej skomplikowane. Nie do końca potrafię określić co/kto to jest, bo to jest składowe. To jakby nasze połączenie z ex wcieleniami, właśnie z przewodnikiem, z Aniołami, z "wyższą sferą duchową". "Wyższe Ja" to intuicja, połączenia należy szukać w sobie. Jeśli o Aniołki natomiast chodzi połączenia również należy szukać w sobie, z tym, że nie każdemu jest dany bezpośredni kontakt. Módl się do niego sercem, on na pewno daje Ci wskazówki, jest przy Tobie obecny, czuwa nad Tobą, jest Twoim "szczęściem", "trafem", "fuksem", a najładniej można się z nimi skontaktować podczas snów. To oczywiście wg mnie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts