Black Magic Master Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Tak jak wyżej.. Czy w rzeczywistości wszystkie te nazwy to określenie jednej istoty ? Jeśli nie to czym różni się kontakt np. z opiekunem od kontaktu z wyższym ja ? I podajcie najlepiej jakieś metody kontaktu:) Cytuj
sikorka11 Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Anioł Stróż i opiekun duchowy to nie zawsze jest jedna i ta sama postać. Chociaż jeśli ktoś się uprze może być Obie te postaci pomagają,podpowiadają i chronią nas. Wyższe Ja jest to część naszej duszy,świadomości. Kiedyś nawet słyszałam,że to intuicja. Z Aniołem Stróżem i opiekunem możesz porozmawiać w każdej chwili . Najlepiej przez modlitwę,lub po prostu zwrócić się do niego swoimi słowami i powiedzieć mu o tym co nas gnębi. Wyższe Ja tu możesz zadać sobie pytanie sam w sobie i wsłuchać się w cichutki głos,lub odczuć pierwsze odczucie,lub wyłapać pierwszą myśl na zadany wcześniej temat. Cytuj
Gość LuckyBoy94 Napisano 26 Listopada 2011 Napisano 26 Listopada 2011 Anioł Stróż = Przewodnik Duchowy Czasami w roli przewodnika może występować również ktoś inny. "Wyższe Ja" jest bardziej skomplikowane. Nie do końca potrafię określić co/kto to jest, bo to jest składowe. To jakby nasze połączenie z ex wcieleniami, właśnie z przewodnikiem, z Aniołami, z "wyższą sferą duchową". "Wyższe Ja" to intuicja, połączenia należy szukać w sobie. Jeśli o Aniołki natomiast chodzi połączenia również należy szukać w sobie, z tym, że nie każdemu jest dany bezpośredni kontakt. Módl się do niego sercem, on na pewno daje Ci wskazówki, jest przy Tobie obecny, czuwa nad Tobą, jest Twoim "szczęściem", "trafem", "fuksem", a najładniej można się z nimi skontaktować podczas snów. To oczywiście wg mnie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi