Elma Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 Zdarzyło mi się tak dwa razy z jedną osobą. Wcześniej byliśmy razem, a zdarzenie miało miejsce jeden lub dwa dni oraz równy miesiąc "po". Zastanawia mnie to zjawisko... Czy ktoś z Was przeżył coś takiego?... Czy uważacie, że można się z kimś "spotkać" w czasie snu i np. rozmawiać tak jak w przypadku normalnych (nie-sennych;) ) spotkań? Cytuj
Iluzjonista22 Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 oczywiście, że się da. LD(OOBE) ma to do siebie, że wszystko tam się tam da. Cytuj
Gość Muten Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 LD(OOBE) ma to do siebie, że wszystko tam się tam da. LD to nie OOBE. LD to śnienie ze świadomością tego, że to sen, kontrolowanie go. W LD to my rządzimy. OOBE to opuszczenie ciała. Nie nad wszystkim mamy kontrolę, bo nie dzieje się to w naszej głowie. Cytuj
nnnm Napisano 6 Grudnia 2011 Napisano 6 Grudnia 2011 @Elma Może to po prostu przypadek? Czy ktoś z was wyraził intencję np: chcę śnić dziś o osobie A ? Działanie magiczne z reguły jest działaniem intencjonalnym. Jeśli nie, to mógł być po prostu przypadek(choć niekoniecznie). Poza tym 2 osoba mogła po prostu skłamać i jej się wcale nie śniłaś (jako pierwsza powiedziałaś: Śniłeś mi się! a on odpowiedział, że ty mu też). Co innego jeśli mieliście TAKI SAM sen @Muten LD to nie OOBE - zgadzam się LD to śnienie ze świadomością tego, że to sen, kontrolowanie go. W LD to my rządzimy OOBE to opuszczenie ciała. Nie nad wszystkim mamy kontrolę, bo nie dzieje się to w naszej głowie. Z tym już niekoniecznie się zgadzam. OOBE jak i LD są sposobami na eksplorację niefizycznych światów. Nie musisz mając LD "siedzieć" w świecie wykreowanym w swojej głowie - możesz tak samo jak w OOBE eksplorować coś co istnieje poza nią. Jaka jest zatem różnica miedzy OOBE a LD? Czysto techniczna. W LD wchodzisz w nieświadome światy poprzez stan snu, będącym jak sądzę "głęboką medytacją" (poprzez podświadomość) W OOBE masz natomiast do czynienia z "wysokim transem" (poprzez nadświadomość) To moje paradygmaty i oczywiście nie każdy może się z nimi zgadzać. Pojęcia głębokiej medytacji i wysokiego transu tłumaczy książka "Kosmiczna medytacja" Michaela Bertiaux. Pozdrawiam Cytuj
Elma Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Napisano 7 Grudnia 2011 @ElmaMoże to po prostu przypadek? Czy ktoś z was wyraził intencję np: chcę śnić dziś o osobie A ? Działanie magiczne z reguły jest działaniem intencjonalnym. Jeśli nie, to mógł być po prostu przypadek(choć niekoniecznie). Poza tym 2 osoba mogła po prostu skłamać i jej się wcale nie śniłaś (jako pierwsza powiedziałaś: Śniłeś mi się! a on odpowiedział, że ty mu też). Co innego jeśli mieliście TAKI SAM sen Dzięki za odpowiedź Intencji nie było. Natomiast za każdym razem to on mi się pierwszy przyznał o śnie, więc skłamanie nie wchodzi w grę. Może to po prostu coś jak "ściąganie siebie nawzajem myślami" - w tym przypadku - snami , stąd różnice w snach, ale jednak śnienie o sobie w tym samym czasie. @Iluzjonista22 Podczas OOBE rzeczywiście mogłoby się coś takiego zdarzyć, natomiast zakwestionowałabym możliwość "spotkania we śnie" podczas LD z możliwością rozmawiania ze sobą tak, jak "na żywo" (w takim sensie, że obojgu "śni się" dokładnie taka sama rozmowa). Bardziej jak telepatia, a może nawet mentalizm...? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi