Skocz do zawartości

Prośba do Sławomira - sen o pociągach nad wodą

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się, że jadę w podróż pociągiem, który jedzie "mostem" nad wielką wodą. Nie był to most przecinający tę wodę, tory były dokładnie nad nią, wysoko, prowadzone wzdłuż niej, w znacznej odległości od lądu. Woda była spokojna i przejrzysta, a ja przechodziłam z wagonu do wagonu kierując się w stronę lokomotywy. W tym czasie smsowałam z bliskim mi mężczyzną tak jakby On tam (w Londynie) już był albo miał być, w każdym razie pisał coś o lotnisku. Stanęłam w jednym wagonie, miałam słuchawki na uszach, więc nie słyszałam o czym mówią inni pasażerowie, ale zauważyłam pewne poruszenie, popatrzyłam przez okno i dostrzegłam, że nagle, na równoległych torach do naszych, pojawił się inny pociąg, jadący w tą samą stronę, jakiś taki, że się tak wyrażę bardziej męski w budowie, lokomotywa jak duża maszyna robocza, dalej jakby to był nie pociąg, a tartak(!), w środku drewno i robotnicy, w każdym razie sami mężczyźni (nie było ich dużo, ledwie kilku). Ten pociąg jechał równo z Nami, zaczął może trochę wyprzedzać, w każdym razie popatrzyłam za nim na horyzont a tam był Londyn. Później byłam już na lądzie i okazało się, że jest jakieś święto narodowe, zobaczyłam księcia Karola, który spod jakiegoś pomnika zbiera znicze, które dali tam poddani i w ich miejsce kładzie cukierki.

Później się obudziłam, bo wspomniany we śnie mężczyzna kaszlnął na żywo :lol: Bardzo jestem ciekawa co ten sen oznacza, dodam, że nie pierwszy raz pojawia się u mnie motyw z pociągiem jadącym wzdłuż wielkiej wody pod sobą, ale pojawiło się to dopiero niedawno, no i do tej pory pociąg był jeden.

Proszę o interpretację, pozdrawiam :slonko:

Napisano

Witam!

Moim zdaniem sen jest prosty jak zasada działania cepa ale może się myle. Już przechodzę do rozkminiania go na elementy drobne.

Symbole na jakie należy zwrocić uwagę: pociąg, most wzdlóż wody, słuchawki, "męski pociąg".

Jazda pociągiem w snach to symbol zachodzących zmian. W twoim życiu nudy to nie ma a wręcz odwrotnie sama jeszcze dokładasz do pieca (idziesz do przodu składu). Masz słuchawaki na uszach co oznacza ze nie chcesz słyszeć to co ludzie mówią a rady życzliwych dotyczą konkretnie spraw uczuciowych ( to właśnie symbol wody za oknem). Twój pociąg jedzie mostem wzdłóż wody (normalnie jak w kawałach o Wąchocku) ale to bardzo ciekawy symbol i swiadczy że w swoim pedzie do przodu nie chcesz przekroczyć jakiejś granicy nie chcesz czegoś sformalizować, jest ci z tym wygodnie. Jagbyś w śnie przekraczała mostem wodę oznacza to że stare sprawy, sposób zycia zostawiasz za sobą przechodzisz na drugą stronę własnego życia ale ty tego nie czynisz. Dokładnie o co chodzi podpowiedź w symbolch sms -a oraz męskiego pociągu. Sms to symbol wiadomości ale również oczekiwania bo z drugiej strony "kabla" ktos na tą naszą wiadomośc czeka, a na co czeka twój "kaszlący"? Pociąg to tez ciekawy symbol te jego męskie kształty i bardziej muskularna lokomotywa no cóż Froyd jak nic nazwałby to symbolem fallustycznym ale to nie tak łatwo wszystko wciągnąć do spraw łożkowych. Zwróć uwagę że jego pociąg ( bo to chodzi o twego partnera) tez jedzie obok wody a raczej obok twojego pociągu tak jakbyś była z nim ale obok - a jego pociąg jedzie nawet szybciej niz twój. Dlaczego z drewnem to tez ciekawy symbol - drzewo to symbol żeński - rodzący, wydający owoce, jego drzewa są ścięte a nawet poddane dalszej obróbce - tartak, czyżbyś podświadomie się obawiała że jesteś kolejnym drzewem na jego drodze?

Londyn na widnokręgu to wasz cel jest zbieżny ale czy aby na pewno z jego pociągu rozpościerał sie ten sam widok?

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano (edytowane)

Tak też własmie myślałam, że Freud by tutaj mógł dużo wykazać :lol: ale wolałam poznać Twoją opinię i tak faktycznie, to co napisałeś bardzo odzwierciedla obecną sytuację w życiu mym, jednak to nie ja "nie chcę przekroczyć jakiejś granicy";) zwłaszcza jest dla mnie cenny ten fragment:

Zwróć uwagę że jego pociąg ( bo to chodzi o twego partnera) tez jedzie obok wody a raczej obok twojego pociągu tak jakbyś była z nim ale obok - a jego pociąg jedzie nawet szybciej niz twój. Dlaczego z drewnem to tez ciekawy symbol - drzewo to symbol żeński - rodzący, wydający owoce, jego drzewa są ścięte a nawet poddane dalszej obróbce - tartak, czyżbyś podświadomie się obawiała że jesteś kolejnym drzewem na jego drodze?

Londyn na widnokręgu to wasz cel jest zbieżny ale czy aby na pewno z jego pociągu rozpościerał sie ten sam widok?

Mam nadzieję, że mimo wszystko z jego pociągu widok był podobny, no ale to... wyjdzie z czasem, dziękuję :slonko:

Edytowane przez Czarownica