Skocz do zawartości

kto może mi poradzić jaki talizman powinnam kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanko do specjalistów którzy tu się udzielają,widzę ze macie sporą wiedzę

myślałam kupić talizman anielski , ale troszkę dziś poczytałam i nie wiem czy to odpowiedni talizman dla mnie ponieważ nie jestem zbyt wierzącą osobą i na pewno nie praktykującą - jestem rozwódką mam syna i mieszkamy z partnerem.

ogólnie chciała bym zeby nam sie ułożyło- jak jest dobrze to na prawde jest nam cudownie uwielbiamy być ze sobą ,ale chyba mamy podobne charaktery i często popadamy w kąflikty

Chciała bym taki talizman hmm no nie wiem jak określić na szczęcie w zyciu? ogólnie nie mam szczęscia mama mówi ze wszystkie kobity w naszej rodzinie to jakieś pechowe... po prostu chciała bym zeby mi sie zycie ułożyło ...

Napisano

Więc nie czekaj, aż Ci się życie "ułoży", tylko bierz je za pysk i walcz. Nie pozostawiaj żadnego jego przejawu bez kontroli. Planuj wszystko, najdrobniejszą życiową czynność, jeśli zewnętrzne okoliczności zburzą ten plan, natychmiast twórz nowy. Nie pozwalaj, by cokolwiek wymykało Ci się z rąk, nieustanie walcz...

...a wtedy anielski-nieanielski - żaden talizman nie będzie Ci potrzebny.

Napisano

nie można wszystkiego planować, czasami trzeba trochę spontaniczności w życiu :)

Napisano

Moim zdaniem nie powinnaś szukać na siłę jakiegoś konkretnego symbolu, uważanego za talizman w jakiejś konkretnej tradycji. Spróbuj znaleźć coś dla siebie i tylko dla siebie, coś, co będzie do Ciebie pasować, co będzie Ci się od pierwszej chwili wydawało "przyjazne", co będzie wzmacniać w Tobie wolę działania i wiarę w powodzenie. Może to być np. kamień szlachetny czy półszlachetny, który weźmiesz w sklepie do ręki i poczujesz, że "pasuje". Może to być jakaś zawieszka o określonej formie, która wyda Ci się przyjazna, piękna i inspirująca. Ale równie dobrze może to być też niepozorny kamyczek, na który natkniesz się w czasie spaceru i który wyda Ci się z jakiegoś powodu interesujący :) W gruncie rzeczy to Ty udzielasz mocy talizmanowi, nie odwrotnie.

Napisano

żaden talizman nie uchroni cie przed tym co sobie wybrałaś przychodząc w tym wcieleniu najlepiej uwierzyć w swoja szczęśliwa gwiazde

Napisano
nie można wszystkiego planować, czasami trzeba trochę spontaniczności w życiu :)

Działanie spontaniczne też można zaplanować. Albo przynajmniej zacząć je kontrolować, gdy w wyniku takiej spontaniczności sprawy zaczynają wymykać się z rąk i toczyć na naszą niekorzyść. Życie to podstępne i nieoswajalne zwierzę, pozostawienie mu zbyt dużej wolności sprawi, że zechce nas pożreć ;)

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Jeśli ju koniecznie chcesz fachowo dobrać talizman najpierw musisz wiedzieć z jakiej domeny jesteś. Niektórzy nie mają w sobie predyspozycji do chrześcijańskich symboli, a mogą mieć do innych - celtyckich, słowiańskich, może nawet zupełnie innych, jak te z astrologii. Do jakiej... hm, jak to powiedzieć nie terminami, do jakiej części świata cię "ciągnie"?

Możesz przejrzeć tabelaryczne zestawienia symboli i nie wiedząc co znaczą, wybrać te które cię ciągną.