Afuredasu Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Nie wiem czemu, ale gdy we śnie widzę coś na co muszę patrzeć w górę, np. wysokie budynki, samoloty, to czuję się jakby ziemia pode mną zaczęła się bujać. Wiele razy śniło mi się, że nad moim domem jest parada samolotów, i gdy na nie patrzałam, musiałam złapać się dywanu, bo bałam się, że spadnę. Chciałam dodać, że wszystko jest wtedy jak w grotesce: samoloty wielkie, robiące wiele chałasu, a budynki wysokie, aż do chmur. Bardzo nie lubię tych snów. Może mają one jakieś głębsze znaczenie którego nie mogę pojąć, bo śnią mi się bardzo często Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noemi Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 O tak, jak byłam młodsza to śniło mi się, że stoję przed ogromnym budynkiem. Spojrzałam w górę i aż mi się w głowie zakręciło, bo tak był wysoki. Znalazło to odzwierciedlenie w realnym życiu - do dziś odczuwam lęk przed wielkimi rzeczami - budynkami, statkami, samolotami. Przeraża mnie ich ogrom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest luk82 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 (edited) Tez miewam takie sny o wysokosci, np na budynku na dachu przerazajaca wysokosc wszystko widac cale misto i morze niedaleko ja sie strasznie boje i leze i trzymam sie dachu by nie spasc ten budynek jak by sie ruszal wiatr wieje czuje ze jak bym sie puscil tej powierzchni plaskiej /dachu spadlbym nie mily sen lub jade winda strasznie wysoko i ona jest uszkodzona ta winda przewaznie znajduje sie w szpitalach tak mi sie sni. Zawsze gdy mi sie sni wysokosc na budynkach jest to duzy lek i obawa przed spadnieciem oraz zawsze ten wiatr ktory moze zwiac i tylko nie spadam dzieki temu ze sie mocno trzymam az miesnie bola. Edited January 29, 2009 by luk82 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeko.lada Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Ja zawsze się bałam wysokości, ale jak we śnie mam zawsze takie coś, to boję się jeszcze bardziej. Kilka dni temu przyśniło mi się, że szłam chodnikiem pod bardzo wysoką górkę tak, że aż musiałam się wspinać po linie, ale szłam pionowo do chodnika, czyli do ziemi poziomo. Co chwilę się puszczałam i spadałam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helen0 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Ja tez mam czesto taki sen, ze jestem gdzies bardzo wysoko, nie mam pojecia jak sietam znalazlam i strasznie sie boje, trzymam sie czegos kurczowo lub leze nieruchomo sparalizowana strachem. Co taki sen moze oznaczac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tao-Universum Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Trudno powiedzieć co może oznaczać taki sen,może jakieś wspomnienie z dzieciństwa? A cierpisz na lek wysokości? Zapraszam na Tao Universum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts