Skocz do zawartości

Amulet(lub coś w tym stylu) o nieznanym pochodzeniu. Może ktoś wie co to.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to mój pierwszy post na forum i chociaż przeglądam je już od dosyć dawna, postanowiłam się wreszcie zarejestrować. :) Jeśli dział nieodpowiedni, to z góry przepraszam.

Jak w temacie, czyli szukam kogoś, kto widział pewien amulet, a mianowicie symbole na nim. Moja znajoma rzekomo znalazła go, więc i ona nie zna jego pochodzenia. A czemu mi dała? A dlatego, że nie wie co to i po co jej. W sumie ja też nie wiem, stąd też moje pytanie. Poniżej zamieszczam fotki tego "amuletu", czy co to tam jest. Materiał z którego jest wykonany przypomina mi ten, z którego zrobione są takie stare sztućce, chociażby. Czyli "jakiśtam metal". Znaki są z obu stron, a że się różnią to pokażę dwie fotki, po jednej dla każdej strony. Aha, raczej nie jest odlany, co chyba widać. Wygląda na ręczną robotę.

scaled.php?server=580&filename=img7232u.jpg&res=medium

scaled.php?server=854&filename=img7231.jpg&res=medium

Wszystkie wypowiedzi mile widziane, bo chociaż i tak go nie noszę i nie zamierzam, to ciekawa jestem, co to. ;)

Napisano

Co konkretnie on oznacza to pewnie masz rację Mashya, na kabale się nie znam, ale te symbole na nim to pismo aramejskie, więc do kabały mu najbliżej.