Gość Gaja11 Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Karty "Potęga myśli, Odnajdź siłę w sobie" Louise L. Hay Studio Astropsychologii Kochana NeoNówko.. Bardzo dziękuje Ci za te karty... Po przeczytaniu tej recenzji będziesz wiedziała jak wiele dla mnie zrobiłaś przyznając właśnie mi te karty... Kiedy do moich drzwi zapukał listonosz z przesyłką byłam w bardzo podłym nastroju... Miałam "doła"... Zobaczyłam karty, wzięłam je do ręki, wylosowałam jedną z nich... I uśmiech pojawił się na mojej twarzy... Afirmację jaką wylosowałam dla siebie w ten kiepski dla mnie dzień to "Wyzbywam się wszelkiego strachu i wątpliwości. Uwalniam się od destruktywnych obaw i wątpliwości. Akceptuję siebie i napełniam serce i umysł spokojem. Jestem istotą kochaną i czuję się bezpiecznie..." Strzał w 10... Przeczytałam kilka razy ową afirmację i dotarło do mnie, że nie ma co się obawiać, że muszę wierzyć w siebie... Wyciągam tak dzień w dzień jedną kartę i rzeczywiście tak jak napisała autorka tych Kart "Jeśli będziecie czytać jedną kartę dziennie, wasze życie będzie lepsze i pełne energii" Tak właśnie się dzieje... Mam w sobie energię, zaczynam odbudowywać poczucie własnej wartości a przede wszystkim zaczynam wierzyć w siebie i swoje możliwości... Te Karty są na prawdę niesamowite i mają w sobie ogromną moc... Poza tym są bardzo piękne... Mają złocone brzegi, bardzo wytrzymałe pudełko w którym spokojnie karty można przechowywać nie martwiąc się, że ulegną zniszczeniu. Kart jest aż 64. Każda z nich ma bardzo silny przekaz, są bardzo kolorowe co też ładuje pozytywną energią... Są niesamowite i nie da się ich opisać słowami... Każdy kto pracuje z kartami powinien mieć tę talię... Da wam ona nie tylko wiele radości ale na prawdę poprawi wasze życie i wasze podejście do życia. W kwestii technicznej - Karty według mnie są wytrzymałe, nie ulegną szybko zniszczeniu. Po jednej stronie Karty mamy krótką afirmację np " Wyzbywam się wszelkiego strachu i wątpliwości" A na drugiej stronie karty mamy ową afirmację rozwiniętą "Uwalniam się od destruktywnych obaw i wątpliwości...." To, że karty opisane są z obu stron wbrew pozorom w ogóle nie przeszkadza... A wręcz przeciwnie. Pozwala się skupić na swoim problemie gdyż w momencie tasowania zamykam oczy, całkowicie się skupiam i wyciągam jedną kartę... W skali ocen od 1 do 5 Tej talii przyznaje ocenę 6+ Dziękuje jeszcze raz Kochana NeoNówko... I życzę każdemu kto kupi tę talię takich samych pozytywnych wrażeń jakie dała ona mi... Pozdrawiam. Gaja. Karty można kupić w sklepie Talizman.pl - cena 59,20 zł Edytowane 20 Grudnia 2011 przez NeoNówka Cytuj
_Selene_ Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Mnie również zachęciła ta recenzja Do tej pory afirmowałam się sama przed lustrem robiąc hmm czasem zwariowane miny i gapiąc się rano w Słońce. Ale czasem Słońce za chmurami i czasem brak ochoty nawet, żeby się w tym lustrze przejrzeć, więc te karty mogą być świetnym zastępnikiem, doradcą, a przede wszystkim jasnym Słońcem czekającym by tylko wyłowić go z pudełeczka gracias Gaja Cytuj
Mirabell Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Karty są niezwykle trafne. Używam ich od dłuższego czasu i muszę przyznać, że afirmacje zawsze są takie jakie powinny być. Poniżej zamieszczam moją recenzję ze swojej strony Ezoteryka. Może komuś przydadzą się informacje To w jaki sposób sposób myślisz o sobie, swoim otoczeniu wpływa znacząco na Twoje życie. Od najmłodszych lat wpajano Ci pewne standardy myślowe, które zamiast Ci pomagać, ograniczały Twoje możliwości. Borykasz się z codziennymi zadaniami, próbując poradzić sobie z trudnościami. W efekcie niewiele się zmienia a często zmiany nie są takie jakie byś chciał. Dlatego warto popracować ze swoją podświadomością, by zmienić sposób myślenia. Do tego bardzo przydatne są afirmacje - krótkie zdania o pozytywnym wydźwięku, które mają za zadanie nastawić nas do innego myślenia i zmotywować do zmiany zachowania, byśmy mogli zmienić swoje życie na lepsze. O afirmacjach napisano wiele książek i w wielu z nich możemy znaleźć wskazówki jak je stosować, by zadziałały w naszym życiu. Do tych metod możemy dołączyć jeszcze jedną – karty z pozytywnymi motywacjami. Afirmacje, które zawarte są na kartach Louise L. Hay „Karty Potęga myśli. Odnajdź siłę w sobie” z pewnością ułatwią nam to zadanie. Na niewielkich, kolorowych kartonikach zamieszczone są motywujące zdania, które mają wydźwięk pozytywny. Ta wyjątkowa talia afirmacyjna zawiera właśnie myśli, które pomogą Ci odnaleźć w sobie siłę. Nieraz zdarza się, że nie wiesz co zrobić w danej sytuacji, potrzebujesz naprowadzenia, rady lub po prostu uporządkowania natłoku myśli. Jednak nie zawsze masz przy sobie kogoś, kto może pomóc. Teraz, dzięki tym kartom, już nigdy nie znajdziesz się w sytuacji bez wyjścia. Praca z kartami jest bardzo prosta wystarczy, że będziesz mieć je przy sobie, w domu, biurze, samochodzie. Możesz również podzielić się nimi z rodziną i przyjaciółmi. Jeśli każdego dnia będziesz czytać jedną kartę to doświadczysz lepszego, pełnego energii życia. Louise L. Hay to bestsellerowa autorka ok. 30 publikacji, między innymi książki „Pokochaj swoje życie”. To znana w Polsce specjalistka od pozytywnego myślenia. Milionom ludzi pomogła odkryć i wykorzystać potencjał ich własnych mocy twórczych do samorozwoju i samoleczenia. Od teraz nie będziesz mieć żadnego problemu z samooceną, życiem uczuciowym, osiąganiem sukcesów, wyjściem z trudnych lub lękowych sytuacji. Bezstresowo przebrniesz przez skomplikowane projekty w pracy, rozmowy z szefem lub z partnerem. Poczuj jak potężna jest myśl! Ona może spowodować lawinę zmian. Od Ciebie zależy czy będą one pozytywne czy nie. Talia zawiera 64 kart o wymiarach 96 x 96 mm Ten nietypowy rozmiar kart jest ciekawą propozycją, dzięki temu są one ciekawe i sprawiają, że praca z nimi jest przyjemnością. Ich przesłania są niezwykle trafne, doskonale wpasowują się w problem czy pytanie. Wspaniale sprawdzają się zarówno w codziennej pracy nad sobą jak i w czasie wróżb. Stosowanie afirmacji jeszcze nigdy nie było tak proste, poznaj ich nowy wymiar! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi