Jump to content

Muzyka

Nebula

Recommended Posts

Stwierdziłam, że najwyższy czas coś z tym zrobić. Od czasu do czasu słyszę we śnie muzykę, najczęściej nieistniejącą. Nie wiem czy to istotne, ale wydaje mi się, że półświadomie komponuję ją "na żywo". Właściwie idzie mi gładko jak po maśle. Dziś w nocy wyglądało to całkiem zabawnie, bo miałam przed oczami panel programu do robienia muzyki :) Niestety moje senne utwory przeważnie odchodzą w niepamięć, co mnie denerwuje, bo pozostaje wrażenie, że to było coś świetnego, a ciągnie mnie do tworzenia muzyki. Poza krainą snów niestety ta zabawa wymaga o wiele więcej wysiłku. Chciałabym móc zapamiętać moje wynalazki, może wyszłoby z tego coś ciekawego? Ogólnie uważam sny za idealne źródło inspiracji i chętnie wycisnęłabym z nich ile się da.

I teraz pytanie do was- jak wytrenować tę umiejętność?

Zastanawiam się nad zapisywaniem snów, jednak czy to wpłynie na zdolność zapamiętywania dźwięku? Może pomogą afirmacje przed zaśnięciem w stylu "Jeśli przyśni mi się muzyka, po obudzeniu będę w stanie przypomnieć sobie każdy jej detal"? Byłabym zachwycona mogąc odtworzyć melodię muzyki. O słowach i melodii wokalu nawet nie marzę, zresztą rzadko się on pojawia.

Jakieś pomysły na podpisanie kontraktu z podświadomością?

Cześć.

Powiem Ci,że też tak mam że podczas snu slysze muzyke której w ogóle nigdy nie slyszałem.Ostatnio dość często mi się to zdarza.Kiedys poprostu po przebudzenia nagrałem się na dyktafon jak to leciało i mam to do dziś, chodź w mej głowie brzmiało to o wiele lepiej ;p.

PS.dziś też mi się śniła muzyka.Z Bumboxa leciał Snoop dogg napewno bo go widziałem(dziwne)tylko że on takiego kawałka niema,niewiem czy w ogóle taki jest gdziekolwiek kiedykolwiek;p

Podpisuję sie pod prosba poprzedniczki,też chetnie bym cos porobil w tym kierunku.

Witam w klubie. U mnie do tej pory przeważała muzyka elektroniczna. Trafiła mi się też Rihanna w duecie z jakimś mężczyzną (tu widziałam występ) i istniejąca piosenka Virgin (pewnie za dużo pudla :D). Mam nadzieję, że uda nam się coś zdziałać. Jak na razie niczego nie udało mi się nagrać.