Skocz do zawartości

NOW od 13 XI 2012

Gość gość5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nów księżyca od 13/11/2012

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów- apatię, chandrę, rezygnację-

2. Co trzymac jak najbliżej – Królowa Kielichów- swoje uczucia, dobroć dla innych, wrazliwość-empatie

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów-kompetencje zawodowe, podejmowania dobrych decyzji

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- powoduje odizolowanie od tego co lubie, co mi się podoba, zamknięcie uczuciowe

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- dobre relacje, akceptację

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołożyłam (żeby wiedziec czy to początek czy konie) Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów- jak dla mnie początek końca..... te trzy karty określiły równie pochyłą- pęd- stonowanie- braki (potrzeba pomocy lub „wyjałowienie”)

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- aby móc się czymś cieszyć, trzeba się rozliczyc z tym co nie daje satysfakcji, otworzyc na nowe doświadczenia i działać- nawet jeśli będzie się wydawało, że to może być ponad nasze siły.........

Napisano

1. Co trzeba odpuścić 4 kielichów-...takie poczucie niezadowolenia, przesytu, tęsknoty za czymś lepszym... Powinnaś rozejrzeć się dookoła, zauważyć te pozytywy, które przynosi nowy dzień :) Wydaje mi się, że za bardzo teraz skupiasz się na negatywach... :uscisk:

2. Co trzymac jak najbliżej Królowa Kielichów- Twoje dobre serducho i wrażliwość...wiarę w innych.

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 2 denarów- ...albo też umiejętność podchodzenia do pewnych sytuacji na luzie - tak, żeby nie dać się zwariować...

4. Jak świat wpływa na mnie - As kielichów, 4 mieczy-Zmusza do przemyśleń, uporządkowania Twoich emocji...

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- wsparcie, przykład bycia silną...

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- podjęcie pewnych wyborów, zostawienie za sobą, czegoś, na co już nie masz wpływu...

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- aby móc się czymś cieszyć, trzeba się rozliczyc z tym co nie daje satysfakcji, otworzyc na nowe doświadczenia i działać- nawet jeśli będzie się wydawało, że to może być ponad nasze siły......... - dobrze to ujęłąś... Żeby po prostu się cieszyć tym, co mamy... Chociaż czasami ogarnia nas uczucie przesytu, że miarka się przebrała i chcemy powiedzieć stop... Wtedy powinniśmy rozejrzeć się dookoła, rozpoznać problem, być ze sobą szczerym i znaleźć powód tego bólu i niezadowolenia... Bo chodzi o to, by iść dalej, by się rozwijać - życie nigdy nie zsyła więcej na nasze barki niż jesteśmy w stanie unieść (10 Buław).

Napisano

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów- pewnego rodzaju wybrzydzanie , trzeba będzie się skupić na rzeczach ważnych

2. Co trzymac jak najbliżej – Królowa Kielichów- jak najbardziej swoją wrażliwość i chęć pomocy/wpierania innych

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów-kompetencje zawodowe, podejmowania dobrych decyzji

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- wolisz sobie pomarzyć o czymś, pofantazjować na jakiś temat , niż działać

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- musisz też zwrócić uwagę na siebie, pokazać innym , że jeśli chcesz to potrafisz

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołożyłam (żeby wiedziec czy to początek czy konie) Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów- pogodzisz się , że pewien etap masz już za sobą i ruszysz do przodu pokonując każdą napotkaną przeszkodę na swojej drodze

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- no trzeba działać ;) przede wszystkim nie bać się działania , wyciągnąć wnioski ze starych doświadczeń i ruszyć do przodu ;)

Napisano

dziekuje Wam bardzo dziewczyny,

nirva- 4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- wolisz sobie pomarzyć o czymś, pofantazjować na jakiś temat , niż działać - nawet nie moge działać w tym kierunku, w którym bym chciała, bo to grozi totalna katastrofą......

maddie 4. Jak świat wpływa na mnie - As kielichów, 4 mieczy-Zmusza do przemyśleń, uporządkowania Twoich emocji... to sie zgadza w zupełności

Napisano (edytowane)

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów

dokladnie jak piszesz - nie podawac sie

2. Co trzymac jak najbliżej – Królowa Kielichów

moze chodzi o jakas bliska przyjaciolke, albo siostre/mame? dbac o ten kontakt

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów

kto pyta nie bladzi... watpliwosci miec to nie grzech, czasem lepiej 2x cos przemyslec niz byc pewnym swego zdania/jakiejs sprawy

no chyba, ze chodzi o obracanie gotowka, sprzedaz, wymiana

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy-

spowalnia Cie, mowi - "jeszcze nie teraz..."

- moze nie warto go sluchac? :P

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła

wykazac opanowanie, zebrac sie w sobie, "nie mazac sie"

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołozylam: Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów

wycofasz sie z czegos, z ajakiejs akcji, pomyslu, mozliwej relacji

a przeciez karty mowia "nie poddawaj sie"

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław

przyjaznie sa wazne, wazne sa dobre uklady, umiejetnosc bliskiej wspolpracy z ludzmi, otwartosc i szczerosc

ale tu moze sie okazac, ze Ty wolisz tylko przyjazn, a ktos bedzie chcial Cie troche zaczarowac i buu... ciezko bedzie mu to powiedziec, ze Ty nie bardzo w te strone

tutaj teraz pomyslalam o tej Krolowej pucharow - to moze tez byc: nie rob nic wbrew sobie

na dodatek Slonce - postaraj sie utrzymac te znajomosc z panem na przyjaznej, milej stopie

Edytowane przez alathea
Gość Linkinia
Napisano

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów- apatię, chandrę, rezygnację-

2. Co trzymac jak najbliżej – Królowa Kielichów- swoje uczucia, dobroć dla innych, wrazliwość-empatie dodałabym jeszcze cierpliwość i może rozwagę w działaniu?

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów-kompetencje zawodowe, podejmowania dobrych decyzji może jeszcze sfera finansów?

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- powoduje odizolowanie od tego co lubie, co mi się podoba, zamknięcie uczuciowe ja to odczytałam jako zapał, angażowanie się, branie dużo spraw na siebie, ale przez to czujesz się zmęczona, przytłoczona tym wszystkim. Odizolowanie również pasuje i brak czasu na realizowanie jakichś pasji albo zrobienia czegoś dla siebie, np. jakichś zabiegów kosmetycznych, czy spędzenia wieczoru w spokoju, z książką.

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- dobre relacje, akceptację pozytywny wpływ przyjaźni, optymizm, wspieranie, siłę, nadzieję, a także taką energię, która płynie od osoby radosnej. Ja nazywam taką osobę słoneczkiem - jest tak radosna i optymistycznie nastawiona, że i mi się udziela jej nastrój ;)

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołożyłam (żeby wiedziec czy to początek czy konie) Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów- jak dla mnie początek końca..... te trzy karty określiły równie pochyłą- pęd- stonowanie- braki (potrzeba pomocy lub „wyjałowienie”) Zakończenie czegoś i początek nowego, ważnych zmian, może będziesz miała szansę na lepsze perspektywy w pracy, albo bardziej się zaangażujesz. Dużo ruchu... Potem nadejdzie czas uspokojenia, harmonii, bezpieczeństwa. 5 denarów psuje ''sielankę'', może znajdziesz się w potrzebie i ktoś wyciągnie pomocną dłoń... chyba jakieś problemy będą :(

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- aby móc się czymś cieszyć, trzeba się rozliczyc z tym co nie daje satysfakcji, otworzyc na nowe doświadczenia i działać- nawet jeśli będzie się wydawało, że to może być ponad nasze siły.........

Napisano

1. nalezy odpuscic wybrzydzanie i moze trzeba spuscic klapki z oczow bo wiele nie dostrzegasz

2. masz byc empatyczna bo wiele wyczujesz wczuwajac sie w ludzi sytuacje

3. sztuka oceny sytuacji i wartosci

4. daje nadzieje ze bedzie tylko lepije moze ktos pocieszyl ciebie

5. wsparcie, pomoc w mierzeniu sie z problemami

6. wkoncu ocenisz relanie pewne sytuacje, mozliwe ze zakonczysz jakies relacje lub opuscisz szkodliwe srodowisko

7. lekcja ciesz sie chwila, odzyj bo pojawia sie nowy impuls choc bedzie ciezko zaczac od nowa to warto :)

Napisano

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów - siedzenie na tyłku i czekanie, aż ktoś da Ci "kopa" do działania, "kiszenie się" we własnym sosie, nie dając ujścia emocjom, poczucie zniechęcenia, apatii, bierności i rutyny. Nie zatapiaj się w swoich myślach, zacznij dostrzegać to, co się dzieje na zewnątrz... Nie czas na apatię i brak zainteresowania tym, co jest poza Tobą... Kielichy to uczucia i emocje, a w 4 Kielichów to ich przesyt, więc czas na pozbycie się tego, co przestało Cię bawić i cieszyć.

2. Co trzymać jak najbliżej – Królowa Kielichów- swoje uczucia, a dokładnie uczuciowość i emocjonalność. Bądź ciepła, uczuciowa, otwarta na innych i empatyczna.

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów- dwójka, czyli dualizm... nie wiem czy pracujesz w dwóch miejscach albo masz dochody z dwóch źródeł, a być może jest jakaś relacja na dwa "domy"... a może jest to po prostu giętkość, elastyczność w działaniu, nie branie niczego do serca i działanie instynktowne... Możesz też podchodzić do wielu rzeczy na luzie i dokonywać "kosmetycznych" zmian w swoim życiu

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- tu są jakieś nowe impulsy uczuciowe, które powodują, że zaszywasz się w swoim kącie, izolujesz się...

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- panowanie nad swoimi uczuciami i emocjami, swoją siłę i działanie miękko, niczego nie wymuszając i nie narzucając

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołożyłam (żeby wiedziec czy to początek czy konie) Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów- rozterki i huśtawki emocjonalne... a w wyjaśnieniu nastrój ten będzie spowodowany oddaleniem się kogoś, chłodem, powściągliwością i biedą uczuciową...

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- dla Ciebie też świeci słoneczko... Sąd daje odrodzenie, Mag działanie, a As Buław potencjał i energia męska... tu chyba odradza się jakaś znajomość, gdzie aktywny jest mężczyzna, ale Ciebie to przytłacza...

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Gość gość5
Napisano
Dasz radę zweryfikować chociaż 6 i 7?

chyle czoła KatiJo...... zupełnie o tym zapomniałam...........

1. Co trzeba odpuścić – 4 kielichów- apatię, chandrę, rezygnację-zdecydowanie tak :) przede mna nowe wyzwania

2. Co trzymac jak najbliżej – Królowa Kielichów- swoje uczucia, dobroć dla innych, wrazliwość-empatie :):) cierpliwosc tez sie przydaje

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem- 2 denarów-kompetencje zawodowe, podejmowania dobrych decyzjijak napisala Werona- gietkosc i elastycznosc - bylo sporo nowych rzeczy i sporo starych rozwiazan

4. Jak świat wpływa na mnie- As kielichów, 4 mieczy- powoduje odizolowanie od tego co lubie, co mi się podoba, zamknięcie uczuciowe

5. Co możesz i musisz dać innym- Siła- dobre relacje, akceptację

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca- 8 kielichów- dołożyłam (żeby wiedziec czy to początek czy konie) Rydwan, Umiarkowanie, 5 denarów- jak dla mnie początek końca..... te trzy karty określiły równie pochyłą- pęd- stonowanie- braki (potrzeba pomocy lub „wyjałowienie”)hmm... poczatek i poczatek konca- poczatek- bo praca, poczatek konca- uniezaleznienie od drugiej osoby- przynajmniej w pewnym stopniu

7. Lekcja jaka trzeba wynieść z sześciu poprzednich punktów - Słońce- dołożyłam Sąd, Mag, As buław, 10 buław- aby móc się czymś cieszyć, trzeba się rozliczyc z tym co nie daje satysfakcji, otworzyc na nowe doświadczenia i działać- nawet jeśli będzie się wydawało, że to może być ponad nasze siły........bardzo sie cieszylam (i ciesze )tym co mam- przede wszystkim na muysli mam prace, choc poczatki (koniec pazdziernika listopad- były dla mnie niezwykle ciężkie .

KatiJo- trzeba bylo mnie "kopnąć" o weryfikacje na priv.....