Skocz do zawartości

Nów Werony - od 13 listopada

werona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno nie wrzucałam na interpretacje, a fajnie się te rozkłady sprawdzają :usmiech:

Dla niewtajemniczonych jestem sama z córką i krąży wokół mnie zajęty pan...

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet zamknięcie w sobie, kurczowe trzymanie się tego co mam, brak otwarcia na uczucia i emocje

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buławswoją komunikatywność i otwartość. Ostatnio dużo kontaktów przez neta, dużo czasu spędzałam na rozmowach z panem, co nas fajnie "nakręcało"

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy moje kierowanie się rozumem, nie dopuszczanie do siebie uczuć i emocji a także fakt, że w poniedziałek określiłam się jasno w stosunku do zajętego pana, czyli odcięłam się

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichówno właśnie... dołuje mnie, dostarcza depresji, smutku i rozczarowań... dostarcza też dużo też napięć na tle emocjonalnym i uczuciowym

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buławskończyć z ocenianiem, wydawaniem wyroków i wycofywaniem się

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów tutaj romans jak nic... pan nie odpuści i znowu zakulisowe działania w kierunku romansu

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów i tutaj nie wiem, bo standardowo w tej karcie wychodzi mi ten pan, więc chyba bym powiedziała, że powinnam dostrzec jego ciepło, czułość, sympatię i adorację

Dziękuję za wszelkie interpretacje :bukiet:

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet – no pora wyjść z tej skorupki.. oj trzeba koniecznie..

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław – musisz zacząć działać, i działać jak na razie tyle na ile to możliwe.. chociażby takie kontakty jak net, też wiele dają..

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy – Twoja inteligencja, to że potrafisz dobrze operować słowem, tak aby druga osoba Cię zrozumiała a nie żeby jeszcze potem miała wątpliwości, jak mówisz tak robisz, i na odwrót.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów – no wprowadza Cie w stan osłupienia, sama nie wiesz co jest ważne, a co nie.. dołek, dołek.. emocjonalny.. w sumie nie masz za bardzo na kogo liczyć ostatnimi czasy.. przez to wydaje mi się że zamknęłaś się w tej 4 Denarów

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław – musisz skończyć z tym obecnym nastawieniem, oceniać ale z dystansem i przymrużeniem oka.. wiedząc że pozory mogą mylić i nie wszystko jest idealne.. wiem że masz innych na dystans, ale troszkę trzeba odpuścić..

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów – no wygląda na romans.. coś się zacznie kręcić ;)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów – że pozory mogą mylić już to drugi raz powtarzam ponieważ tak czuję po tych kartach i po Tobie, że co innego w Tobie siedzi co innego pokazujesz.. itd itp.. rozumiesz.. trzeba też zauważyć tego Pana o którym mówisz, dać mu odrobinę nadziei nie zamykać się.. on może z lekka nie śmiały, ty taka oschła czasem, musisz wyluzować wtedy jakoś się sytuacja wykreuje..

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet – kurczowe trzymanie sie tego co masz, lęki przed utratą tego, obawy

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław – energię, kontakty, bądz bardziej odważna

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy – podchodzisz mądrze,bez emocji, z rozwagą do tego, co się dzieje

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów – sprawia, że jestęs smutna

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław – zmienić się, być bardziej zdystansowaną i ostrożną

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów – romans w ukryciu

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów -pozwól sobie pomóc,jak czujesz ból w sercu..

• Lubię to! 1
Napisano

Dawno nie wrzucałam na interpretacje, a fajnie się te rozkłady sprawdzają :usmiech:

Dla niewtajemniczonych jestem sama z córką i krąży wokół mnie zajęty pan...

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet czas przestac skupiac sie tylko na sobie i domu a otworzyc na

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buławkontakty i komunikację

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczyto, że myślisz logicznie i nie kierujesz sie tylko porywami serca, potrafisz na chłodno przeanalizowac sytuację

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichówsprawia ze czujesz sie zawiedziona

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buławzakonczyc pewie etap i odciac sie od niego, nawet jesli troche sie boisz jak bedzie dalej ..........

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów no romans - pan bedzie powracal jak bumerang i serenady pod oknami spiewal- byleby tylko nie zniknął równie szybko jak sie pojawił ...ten kielichowy to niby uczuciowy ale przy ksiezycu to tez taki wiatr w polu moze byc - dzisiaj tu jutro tam.........

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów tylko zachowanie harmonii we wszystkim co robisz da ci zadowolenie

Napisano

. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet – strach przed zmianami, moze jakies nalecialosc z domu pewne sposoby myslenia

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław – musisz podtrzymywac akcje, to co sie dzieje dyanmike

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy – madrosc, racjonalne spojrzenie na pewne sprawy

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów – otoczenie smuci ciebie , a raczej rozczarowuje mozliwe ze postawilsa na zlego konia

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław – mozesz sie odmienic, odciac co jest zle dla ciebie

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów –wyglada na romans w ukryciu przed tym otoczeniem, ktore moze byc krytyczne w stosunku do ciebie ale ty jednak przestaniesz sie obawiac ich oceny iii wejdziesz w to ;D

Napisano

7. pan robi wszystko, zeby siebie zadowolic - nie patrzy na Twoje potrzeby, dopoki one sa zgodne z jego - jest miodzio

• Lubię to! 1
Napisano
7. pan robi wszystko, zeby siebie zadowolic - nie patrzy na Twoje potrzeby, dopoki one sa zgodne z jego - jest miodzio

Nie ukrywam, że coś w tym jest...

Aneczka, a pkt 6 widzisz podobnie jak ja?

Napisano
wlasciwie to calosc tak jak Ty...

a (5) jak rogi7

Dziękuję Kochana :bukiet:

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet

– opuścić okopy, zburzyć mur, jaki wokół siebie zbudowałaś mentalnie...psychicznie by celebrować spokój, stabilizację? :mysli:

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław

– pozytywnie wpływających na Ciebie ludzi, energicznych, którzy swą osobą pobudzają do działania również Ciebie. Ponadto motywować się, dawać sobie tzw. "marchewkę" przed siebie ;)

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy

– Twoja zasadniczość, rozwaga i duża inteligencja jest Twoim nabytkiem. Świetnie szła by Ci teraz praca umysłowa.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów

– jest zdaje się Ktoś w otoczeniu zasmuca...emocjonalnie czujesz się rozczarowana...pod kartą 5 kielichów, kryje się diabeł...a więc ktoś może Cię kusić, nęcić...a Ty kierując się rozwagą (królowa mieczy) ( 4 monet) dystansujesz się świadomie, ale mimo to troszkę czujesz jednocześnie rozterkę i żal...a może torszkę i niesmak, dyskomfort sytuacyjny?

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław->Sprawiedliwość

– musisz kierować się nadal rozwagą, logicznym, chłodnym myśleniem, tworzyć barierę gdyż możesz ponosić konsekwencje jakieś jeśli dopuścisz uczucia do głosu. Myślę jednak, że w tym względzie jesteś stanowcza.

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów

– niepewność dotycząca działań, kroków w Twą stronę Pana, całkiem możliwe, że wyłoni się zza kotary i będzie miło próbował Cię uraczać słowem

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów

- trzeba wiedzieć, że Pan nie należy do osób stabilnych emocjonalnie, uczuciowo...bywa chwiejny i ma swe słabości, ale za to pięknie potrafi obdarzać uczuciem i wykazywać troskę, starania jeśli chce. Panu obojętna nie jesteś i Pan sukcesywnie co jakiś czas będzie się odzywał. Macie karmę? Bo to karmicznie wygląda z jego strony...wobec Ciebie.

Napisano
1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet

– opuścić okopy, zburzyć mur, jaki wokół siebie zbudowałaś mentalnie...psychicznie by celebrować spokój, stabilizację? :mysli:

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław

– pozytywnie wpływających na Ciebie ludzi, energicznych, którzy swą osobą pobudzają do działania również Ciebie. Ponadto motywować się, dawać sobie tzw. "marchewkę" przed siebie ;)

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy

– Twoja zasadniczość, rozwaga i duża inteligencja jest Twoim nabytkiem. Świetnie szła by Ci teraz praca umysłowa.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów

– jest zdaje się Ktoś w otoczeniu zasmuca...emocjonalnie czujesz się rozczarowana...pod kartą 5 kielichów, kryje się diabeł...a więc ktoś może Cię kusić, nęcić...a Ty kierując się rozwagą (królowa mieczy) ( 4 monet) dystansujesz się świadomie, ale mimo to troszkę czujesz jednocześnie rozterkę i żal...a może torszkę i niesmak, dyskomfort sytuacyjny?

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław->Sprawiedliwość

– musisz kierować się nadal rozwagą, logicznym, chłodnym myśleniem, tworzyć barierę gdyż możesz ponosić konsekwencje jakieś jeśli dopuścisz uczucia do głosu. Myślę jednak, że w tym względzie jesteś stanowcza.

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów

– niepewność dotycząca działań, kroków w Twą stronę Pana, całkiem możliwe, że wyłoni się zza kotary i będzie miło próbował Cię uraczać słowem

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów

- trzeba wiedzieć, że Pan nie należy do osób stabilnych emocjonalnie, uczuciowo...bywa chwiejny i ma swe słabości, ale za to pięknie potrafi obdarzać uczuciem i wykazywać troskę, starania jeśli chce. Panu obojętna nie jesteś i Pan sukcesywnie co jakiś czas będzie się odzywał. Macie karmę? Bo to karmicznie wygląda z jego strony...wobec Ciebie.

Daff... Jaką miłą niespodziankę mi zrobiłaś, że zajrzałaś :buziak:

To cały czas ten sam pan... karmiczny i... żonaty, na którego kiedyś interpretowałaś mi karty, gdzie wychodził ciągle w Diabełku... za dużo go znowu koło mnie, więc odcinam się i staram izolować, ale on mi nie pozwala na to... tak śmiesznie wyszło, no 12.11 postawiłam po raz kolejny sprawę jasno co do mojego udziału w trójkącie, a 13.11 stawiany był ten rozkład i znowu on w "podchodach"... Ładnie napisała mi Ciasteczko, że emocjonalnie jestem w bardzo kiepskim stanie i to właśnie jest ta 5 Pucharów...

Dziękuję pięknie :bukiet:

Napisano

nr.5 moze mowic o tym, ze trzeba pewne sprawy rozwiazac - wte albo wewte

i chyba latwo nie bedzie, bo to nie pierwsza proba

pan swiadomie wykorzystuje sytuacje, nie zamierza zmieniac swojego zycia

to raczej taki zwiazek bez perspektyw i byloby ok, gdyby Ci na przyszlosci nie zalezalo...

dopoki serduszko sie szarpie na jego widok, pan bedzie z tego czerpal :(

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet –

Pozostawanie przy tym, co juz masz, zabezpieczone itd. lek przed pojsciem dalej, bo tam na dworze cegla moze spasc na glowe a tu w 4 scianach tak cieplo, milo i przytulnie, a przede wszystkim bezpiecznie. Trzeba wyjsc z tej chalpy... czy tez swoich wlasnych 4 scian mentalnych.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buław –

Dzialania przede wszystkim. Teraz to juz nie czas rozmyslan, a konkretnych dzialan. Byc moze wlasnie rozmyslania powodowaly, ze czepiajac sie mysli... tkwilas w takim jakby ciagle zabezpieczajacej sie pozie (te 4 Monety) wyzej i to wlasnie Ciebie ograniczalo. Tu jakby bylo jasno, ze to, co do tej pory wymyslec mialas to juz wymyslilas (dalej sie nie da, chyba, ze planujesz zostac mysliwym), teraz to juz tylko konkretne dzialania.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy –

No wlasnie, jw. dzialania. Potrafisz konkretnie dzialac, odcinajac sie przy okazji od wszystkiego, co Cie w jakims stopniu ogranicza.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichów –

Powoduje, ze musisz swoje wyobrazenia i oczekiwania odlozyc na bok, bo zaczynasz dostrzegac, ze niewiele (lub wcale nawet) maja one wspolnego z tym, co swiat realny dac Ci moze. To jest bolesne, ale nieuchronne.

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buław –--> suma (HB) III Cesarzowa

Konkretne zmiany przede wszystkim. Uczciwosc ze swojej strony, jasne podejscie i konkretne dzialania, w zgodzie z tym, co czujesz w sobie tam wewnatrz. W podsumie masz Cesarzowa. Cesarzowa mowi o tym, ze w zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, aby wejsc na zyzna ziemie i zbierac plony swoich dzialan. Ale jak widzisz w Sprawce... uwazaj na to, co posiejesz... bo plony beda stosowne do tego. Jak posiejesz gruszke to nie zbierzesz pietruszke... ;)

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów –--> suma XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Co sie zacznie? Jakies takie niepewne, nie do konca jasne kontakty z Panem jakims (tym Rycku). Cos sie bedzie dzialo, ale duzo w sferze niedopowiedzen, moze wyobrazen troche, nie do konca tak, jak jest rzeczywiscie. Widac w podsumie, ze czeka Cie ogolnie okres niepewnosci i stapania po ciemku... a takze pytan do samej siebie "czy to jest rzeczywiscie to, czego chce?"...

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów –

Tu albo Ci jakis pan wyszedl albo jest to po prostu zacheta, zebys byla dla innych wsparciem: zarowno ramie do pomocy, jak i porada... :)

Ale mozliwe, ze to tez jakis chopek... bo wyzej masz Rycka Kielichow... moze to wlasnie on tu jest...

zeby przyjmowac jego pomoc i wsparcie...

• Lubię to! 1
Napisano
nr.5 moze mowic o tym, ze trzeba pewne sprawy rozwiazac - wte albo wewte

i chyba latwo nie bedzie, bo to nie pierwsza proba

pan swiadomie wykorzystuje sytuacje, nie zamierza zmieniac swojego zycia

to raczej taki zwiazek bez perspektyw i byloby ok, gdyby Ci na przyszlosci nie zalezalo...

dopoki serduszko sie szarpie na jego widok, pan bedzie z tego czerpal :(

Ja po roku starań, myślę że to jest niemożliwe... Im ja jestem dalej i zajęta sobą, tym on jest bliżej i jest go więcej... Już ograniczyłam wszystkie prywatne relacje, pozostaje mi chyba tylko zmiana pracy, ale tutaj póki co nie widzę szans... :smutny:

• 4 tygodnie później...
Napisano

WERYFIKACJA

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 4 Monet zamknięcie w sobie, kurczowe trzymanie się tego co mam, brak otwarcia na uczucia i emocje - STARAŁAM SIĘ OTWORZYĆ NA INNYCH I CHYBA NAWET TROCHĘ SIĘ UDAŁO, ALE NADAL UPARCIE BRONIĘ SWOJEJ STABILIZACJI I TEGO, CO ZBUDOWAŁAM...

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 8 Buławswoją komunikatywność i otwartość. Ostatnio dużo kontaktów przez neta, dużo czasu spędzałam na rozmowach z panem, co nas fajnie "nakręcało" - NADAL BYŁO SPORO KOMUNIKACJI, KTÓRA FAJNIE NAKRĘCA I DAJE MI I INNYM SPORO ENERGII

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Królowa Mieczy moje kierowanie się rozumem, nie dopuszczanie do siebie uczuć i emocji a także fakt, że w poniedziałek określiłam się jasno w stosunku do zajętego pana, czyli odcięłam się - TAK, TU LOGIKA I ROZUM, ODCIĘCIE SIĘ OD UCZUĆ I EMOCJI A POSTAWIENIE NA ROZUM I REALIZM SYTUACJI... MYŚLĘ TEŻ, ŻE POTRAFIĘ SIĘ ODCIĄĆ OD PRZESZŁOŚCI, OD TEGO CO NIE DAJE MI KOMFORTU W ŻYCIU I ROBIĘ TO SZYBKO I SPRAWNIE... I RZECZYWIŚCIE BARDZO DOBRZE IDĄ MI PRACE UMYSŁOWE, ANALITYCZNE

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 5 Kielichówno właśnie... dołuje mnie, dostarcza depresji, smutku i rozczarowań... dostarcza też dużo też napięć na tle emocjonalnym i uczuciowym - IDEALNIE OPISAŁA TO DAFFNE – "jest zdaje się Ktoś w otoczeniu zasmuca...emocjonalnie czujesz się rozczarowana...pod kartą 5 kielichów, kryje się diabeł...a więc ktoś może Cię kusić, nęcić...a Ty kierując się rozwagą (królowa mieczy) ( 4 monet) dystansujesz się świadomie, ale mimo to troszkę czujesz jednocześnie rozterkę i żal...a może torszkę i niesmak, dyskomfort sytuacyjny?" - DOKŁADNIE TAK BYŁO...

5. Co możesz i musisz dać innym – XIII Śmierć, VIII Sprawiedliwość, 9 Buławskończyć z ocenianiem, wydawaniem wyroków i wycofywaniem się - TU JAK PISAŁA ROGI - zakonczyc pewie etap i odciac sie od niego, nawet jesli troche sie boisz jak bedzie dalej ORAZ SACRAL - Konkretne zmiany przede wszystkim. Uczciwosc ze swojej strony, jasne podejscie i konkretne dzialania, w zgodzie z tym, co czujesz w sobie tam wewnatrz, ALATHEA - nr.5 moze mowic o tym, ze trzeba pewne sprawy rozwiazac - wte albo wewte I DAFFNE – musisz kierować się nadal rozwagą, logicznym, chłodnym myśleniem, tworzyć barierę gdyż możesz ponosić konsekwencje jakieś jeśli dopuścisz uczucia do głosu. Myślę jednak, że w tym względzie jesteś stanowcza I MIAŁO TO ZWIĄZEK Z PKT 6, BO RZECZYWIŚCIE PANA BYŁO CORAZ WIĘCEJ I DZIAŁAŁ CORAZ BARDZIEJ W MOJĄ STRONĘ, A ŻE JEST ŻONATY POSTAWIŁAM PO RAZ KOLEJNY SPRAWĘ JASNO, ŻE NIE ŻYCZĘ SOBIE ŻADNYCH TEGO TYPU AKCJI I ŻADNYCH PRYWATNYCH RELACJI. NA TEN MOMENT SIĘ DOSTOSOWAŁ.

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVIII Księżyc, Rycerz Kielichów tutaj romans jak nic... pan nie odpuści i znowu zakulisowe działania w kierunku romansu - DOKŁADNIE... PAN ZNOWU PRÓBOWAŁ ZBLIŻYĆ SIĘ I WRÓCIĆ DO ROMANSOWYCH RELACJI, CO WKURZYŁO MNIE OSTRO I ZAKOŃCZYŁO SIĘ WYMIERZENIEM SPRAWIEDLIWOŚCI I KRÓLOWĄ MIECZY :)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Król Kielichów i tutaj nie wiem, bo standardowo w tej karcie wychodzi mi ten pan, więc chyba bym powiedziała, że powinnam dostrzec jego ciepło, czułość, sympatię i adorację - A TU ŁADNIE PASUJE OPIS DAFFNE - - trzeba wiedzieć, że Pan nie należy do osób stabilnych emocjonalnie, uczuciowo...bywa chwiejny i ma swe słabości, ale za to pięknie potrafi obdarzać uczuciem i wykazywać troskę, starania jeśli chce. Panu obojętna nie jesteś i Pan sukcesywnie co jakiś czas będzie się odzywał. Macie karmę? Bo to karmicznie wygląda z jego strony...wobec Ciebie... - MAMY KARMĘ I JESTEM MEGA ZMĘCZONA TĄ ZNAJOMOŚCIĄ...

• Maestro
Napisano
noooo nareszcie jakis now zweryfikowany :))

Ja weryfikuję każdy mój nów:)

Napisano

a ja dzisiaj szukałam kurcze własnie zweryfikowanych nowi ale tylko Weronki mi sie trafiło :))

• Maestro
Napisano
a ja dzisiaj szukałam kurcze własnie zweryfikowanych nowi ale tylko Weronki mi sie trafiło :))

Chcesz linki?