chinol1 Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 (edited) powie mi ktos o co chodzi w tych błyskach w światełkach nie wiem jak to opisac a wiec po technice 4+1 klade sie spac i zawsze ale to zawsze mam takie cos ze jak zamykam oczy rozluzniam sie i wtedy sie zaczyna:_haha: pełno blasków białych rozbłysków tak jak ktos by mi swiecił latarką po oczach i po tym wbija mi sie ld tylko ciekawi mnie ten fenomen co to te swiatełka nawet teraz gdybym zamknal oczy rozluznił sie to tez by byly. czekam na odpowiedz:oczko2: dodam ze te błyski zaczynaja sie tak miedzy oczami i zchodza nizej az wszystko,,mruga'' Edited March 30, 2011 by chinol1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurE Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Mam chyba coś podobnego. Te 'światełka' przybierają różny kształt, i często przybierają kształt takiego koła, nie wiem jak to określić <--- Takie coś masz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soviel Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Te światełka to tzw hipnagogi. Po czasie przybierają bardziej znane formy np. zaczynasz widzieć twarze albo jakieś przedmioty wyrwane z kontekstu. Hipnagogi mogą również objawiać się poprzez dźwięki w wielu poradnikach oobe są "wyznacznikiem" tego czy podróżnik zbliża się do celu czy nie. Ogólnie jeśli masz coś takiego a ćwiczysz aby osiągnąć oobe to się ciesz. Dodam jeszcze że zawsze pojawiają się na granicy zaśnięcia. Taka mała porada, po hipnagogach zazwyczaj jeśli dotrwamy pojawia sie dziwne zjawisko. Mianowicie tracimy świadomość na kilka chwil i jeśli wszystko przebiega zgodnie z planem to po tych kilku chwilach budzimy się już poza naszym ciałem. Jest to tzw. "wyjście pośrednie". Bezpośrednie charakteryzuje się tym że musisz samodzielnie walczyć aby wyjść ze swego ciała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola654 Posted May 28, 2011 Share Posted May 28, 2011 ja dzisiaj miałam sen, że patrzę z góry, ale nie jestem żadną postacią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts