Skocz do zawartości

dom, koty, nożyczki, matka, włamanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Bardzo proszę o pomoc w zrozumieniu znaczenia tego snu. Wyglądał on tak: wszystko odbywało się w rodzinnym domu a konkretniej w moim starym pokoju na piętrze. Siedziałam z mamą na kanapie ale nie rozmawiałyśmy, wokół nas było kilka kotów przyjaźnie nastawionych, tuliły się do nas a my je głaskałyśmy. W pewnym momencie koty zaczęły uciekać i okazało się, że ktoś włamał się do domu i idzie w stronę tego pokoju. Mama się wystraszyła, ja wpadłam w panikę, zadzwoniłam na policję i krzyczałam, że ktoś się włamał do domu, podałam dokładny adres po czym usłyszałam śmiech w słuchawce ale mimo to powtórzyłam adres drugi raz i odłożyłam telefon. Mamy już nie widziałam w pokoju a w drzwiach ukazał się wielki, gruby, brzydki i podstarzały mężczyzna w za małej, białej koszulce i miał też związane z tyłu głowy poplątane jasne włosy(na czubku był łysy). Stanęłam nieruchomo przy drzwiach balkonowych(były na przeciwko wejściowych) a po chwili ten mężczyzna zaczął rzucać we mnie nożyczkami fryzjerskimi, rzucił chyba 10 razy ale nie trafił we mnie, nożyczki wbijały się w ścianę albo odbijały od szyby. Wtedy się obudziłam, w sumie nie tylko siebie bo ponoć oddychałam tak szybko i głośno jakbym przebiegła maraton ;p

Nie wiem jak mam interpretować te wszystkie symbole, które się tu pojawiły. Będę wdzięczna za pomoc w zrozumieniu tego snu :)

Napisano

Witam.Sen dotyczy Ciebie samej (obraz Twojego domu i starego pokoju).Przymilajace sie koty,to ludzie,ktorzy przewijaja sie przez Twoj dom,wzglednie Twoje zycie.Mam wrazenie,ze ktos malo zyczliwy moze naruszyc Twoj spokoj,Twoja prywatnosc i wtedy okaze sie,ze z problemem zostaniesz sama (koty i mama zniknely).Bedzie to ktos,kto zechce odciac Cie (nozyczki) od jakiegos planu,zamiaru,osoby etc.Ktos,kto zechce Ci zaszkodzic,ba nawet zranic.Cale szczescie,ze ani jedna para rzuconych nozyczek nie trafila w Ciebie.Znaczy to,ze unikniesz krzywdy i jedynie napsujesz sobie krwi przez taki stan rzeczy.Moim zdaniem nie masz sie co martwic,bo sobie poradzisz.Pozdrawiam