Skocz do zawartości

Jak się dalej będzie toczyć nasza relacja?

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mieszkamy z chłopakiem dwa lata. Oto jaki rozkład dziś ułożyłam:

Odwrócone dwa kielichy . Odwrócona Żądza . Odwrócone 3 dyski

2 miecze . As kielichów . Odwrócona gwiazda

Pod wpływem tej odwróconej gwiazdy zadałam pytanie, czy będąc z nim postępuje wbrew swojej duszy / intuicji:

Odwrócona cesarzowa . 3 kielichy ani proste ani odwrócone - wzięłam je bokiem i tak położyłam.

Nie wiem jak to rozumieć. Jakieś nieporozumienia, odwrócona żądza, czyli ignorowanie podświadomości i brak spójności z nią? Odwrócone 3 dyski, trudność w realizowaniu się w pracy.

Potem 2 miecze i as kielichów.. pokój i miłość, jakby wszystko się uporządkowało, ale ta odwrócona gwiazda? Jednak niezgodnie ze swoim wnętrzem? Może zbyt duże kompromisy, by uzyskać ten pokój?

I ostatecznie odwrócona cesarzowa i te 3 kielichów leżące? Jakby jednak to nie było to? A jednak przecież się nie zmuszam, dobrze mi w tym związku.

Jestem ciekawa co powiecie :)

Napisano

Jak się dalej będzie toczyć nasza relacja?

(p.o) - pozycja odwrócona

2 kielichy (p.o), Żądza (p.o), 3 dyski (p.o), 2 miecze, As kielichów, Gwiazda (p.o)

mogą być nieprzyjemnie z powodu tego co zaszło, ewentualnie jakaś kłótnia może się szykować..może być troszkę smutku, przykrości, ale i rozmowa ( 2 mieczy), po której starcie odmiennych zdań może spowodować, żę nadzieje na uczucie jeśli jakieś były (as kielichów) to runą (Gwiazda [p.o])

czy będąc z nim postępuje wbrew swojej duszy / intuicji:

Cesarzowa (p.o), 3 kielichy

Z tych kart wynika, że nie czujesz się przy panu spełniona...czegoś brakuje...a nawet powiedziałabym, że postępowanie Pana źle wpływa na Ciebie, stajesz się wówczas dość stanowcza, nieprzyjemna, a może nawet władcza i nerwowa..., za uczuciem i tak byś się rozglądała dalej....Intuicja i podświadomość mówi, że ten Pan nie da Ci pełni szczęścia. To ważne by tego słuchać...

Napisano

Wiesz nie znam dobrze sytuacji...jeszcze przez myśl mi przeszło w pierwszym rozkładzie, że tu taka rezygnacja troszkę jest ( 2 kielichy [p.o]) (Siła [p.o]). Pamiętaj, że nie ma tego złego...:uscisk:

Napisano (edytowane)

No cóż ogólnie nie kłócimy się, tylko Pan trochę na laurach i obietnicach spoczął - czasu wspólnego mamy raptem 30-60min dziennie, reszta to praca/komp :). I ogólnie faktycznie o pełni szczęścia tu mówić nie można :). Powiedziałam sobie, że jeszcze parę miesięcy poczekam, poobserwuję i jeśli to nie jest to co chcę mieć przez całe życie to nie ma co tego dłużej ciągnąć, bo nic się już nowego się z tego nie urodzi ani się nie zmieni :).

Edytowane przez Farfalla209
Napisano

Karty nie pokazały żadnych fajerwerków.

Nic optymistycznego. Znudzenie związkiem i rutynę. Namiętności brak.

2 lata to niedużo, nie powinniście przedkładać na takim etapie kompa nad bycie razem. Nie sądzę, żeby praca zajmowała 20 godzin?

Tym bardziej, jeśli macie mniej niż 30 lat, a jeszcze tym bardziej, jeśli mniej niż 25-26.

Napisano

Odwrócone dwa kielichy . Odwrócona Żądza . Odwrócone 3 dyski

2 miecze . As kielichów . Odwrócona gwiazda

Oczekiwałas od tego związku wiele. Moze zbyt wiele i to spowodowało na tą chwilę w Tobie niechęć wręcz. Twoje marzenia i wyobrażenia nie spełniły się. Jednak w tej dwojce meiczy jesteś na coś ślepa. Pytanie tylko na co. Wina rutyny lezy zazwyczaj po dwóch stronach - warto przyjrzec się tej relacji unoszac się nad Wami obojgiem. Co powoduje to, ze poświęcacie sobie tylko 30-60 minut. Pogadajcie. Może czas pozbyć się na jakiś czas komputerów.

Odwrócona cesarzowa . 3 kielichy

Tu według mnie masz potwierdzenie tego, że zaczniesz niedługo szukać nowych wrażen. Zastanów się jednak bo to moze juz definitywnie zakonczyć wszystko.

Pozdrawiam ciepło

Napisano

praca zajmuje 12, sen 8-10.. :) tak, ja też jestem w czymś ślepa :). święta racja oramin. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Dziękuję wam :) każda kolejna interpretacja dopełnia poprzedniej.

Napisano

Ja nie czytam odw kart bo sa jak dla mnie pozbawione sensu. Nie wiem do konca jaka jest relacja miedzy wami. Czy pracujecie czy uczycie się jak dla mnie moze być tak, ze w układzie jest jeszcze jedna osoba, ktos z otoczenia jak dla mnie kobieta bo siła, ktora w tej relacji nieźle namiesza.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dzięki za pytanie, nie wiem :) trochę może chwilami lepiej, ale bez fajerwerków, raczej nic nowego z małą poprawę :). Póki co dalej jesteśmy razem, w kwietniu miałam zamiar się wyprowadzić, ale na razie zarzuciłam ten pomysł, nowe rzeczy zaprzątają mój umysł (nowa praca itd).

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Weryfikacja konkretniejsza po 4 miesiącach: Jest dokładnie tak jak napisałyście. Jestem rozczarowana i zupełnie inaczej sobie wyobrażałam, że będzie wyglądał nasz związek. Moje nadzieje ostatecznie runęły, ale nie pamiętam czy to było po jakiejś rozmowie konkretnej, ale chyba tak, bo to stało się tak nagle, a nie stopniowo... Poddałam się i Pan teraz zaczął się starać, ale wszystko to jest beznamiętne, bez smaku, pełne rutyny i nudne. 100% trafne wszystkie interpretacje w tym temacie, gratulacje :).