Gość Linkinia Napisano 19 Listopada 2012 Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - widać ciężką pracę, włożony wysiłek i trud. Królową odczytałabym jako poniesioną porażkę. 5 pucharów to potwierdza, to już konieczność przeanalizowania kontaktu, zmiany wywołujące napięcia emocjonalne... Ogólnie na nie. Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - rozczarowanie i smutek, może ona wyjedzie albo ja, co samo z siebie oznacza niepowodzenie. Rycerz mieczy - osoba fałszywa, podająca się za przyjaciela, a tak naprawdę manipulująca i wykorzystująca do swoich celów (co świetnie do niej pasuje). Nie wiem jak 8 buław zinterpretować... może ona dostanie super propozycje i zrezygnuje albo ja? Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). Edytowane 19 Listopada 2012 przez Linkinia Cytuj
Gość gość5 Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - szkoda Twojego czasu- jesli do tej pory nie zrealizowała (ta twoja kolezanka) żadnego z załozonych wczesniej punktów- to z pewnoscia dalej bedzie jechała na Twoich plecach jeśli w to wejdziesz........ Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - cos by wpadło, ale wielkiej kasy ani nawet zadowalajacej tu nie widać .... Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - 9 buław to dla mnie karta braku zaufania, a na takim uczuciu nie da się budować żadnej relacji, ani wspólnych interesów - karta ostrzega.... powiedziałabym, że to Ty jesteś królową mieczy, która czuje dużą stratę i myślę, że się odetniesz od tej osoby... Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - rozczarowanie i smutek, może ona wyjedzie albo ja, co samo z siebie oznacza niepowodzenie. nie ma tutaj dla mnie kart mówiących o zarobkach; jest tylko rozczarowanie i smutek. 8 buław to dla mnie karta szybkich zmian, szybkich wydarzeń... więc pewnie los coś ci pozytywnego przyniesie:-) Cytuj
maddie88 Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - Nie za duże jednym słowem, tak jak pisały dziewczyny wyżej. Widać Waszą determinację, ale z drugiej strony brak odpowiedniej komunikacji, nie jesteście do końca ze sobą szczerzy...może macie inne oczekiwania i to wyjdzie, pozbędziecie się złudzeń co do tego, że w takiej formie możecie stworzyć wspólny biznes... Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - szukałabyś innych opcji zarobków...byłabyś z czasem zmuszona zostawić to zajęcie, nie satysfakcjonowałoby Cię ono...wkład pracy byłby nierównomierny do zarobków...i stąd też powstałaby nerwówka... Przykro mi, że takie karty wyszły... Przedsiębiorczość to fajna sprawa i absolutnie nie poddawaj się w tych dążeniach! Może to nie Ci ludzie, a może to nie ten pomsył... Szukaj dalej, główkuj Jeszcze nic straconego Cytuj
alathea Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów suma Kolo tu widac zniechecenie spowowdowane poprzednim niepowodzeniem... ale jest jakas niewielka szansa, ze tym raezm pojdzie inaczej Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław suma Moc (XI) bedzie ciezko, na koniec jednak przelamanie - cos zacznie wpadac do portfela w sumie - to poczatki trudne patrzac po Krolowej mieczy w pkt. 1 i 8 puch. w pkt. .- moze sie nie zdecydujesz... Cytuj
Gość Linkinia Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 9 buław to dla mnie karta braku zaufania, a na takim uczuciu nie da się budować żadnej relacji, ani wspólnych interesów - karta ostrzega.... powiedziałabym, że to Ty jesteś królową mieczy, która czuje dużą stratę i myślę, że się odetniesz od tej osoby... Nie ufam jej i czuję, że nie jest szczera i poważnie zastanawiam się, czy nie zrezygnować, nawet jakby dotrzymała słowa danego na grudzień. Widać Waszą determinację, ale z drugiej strony brak odpowiedniej komunikacji, nie jesteście do końca ze sobą szczerzy...może macie inne oczekiwania i to wyjdzie, pozbędziecie się złudzeń co do tego, że w takiej formie możecie stworzyć wspólny biznes... Przykro mi, że takie karty wyszły... Przedsiębiorczość to fajna sprawa i absolutnie nie poddawaj się w tych dążeniach! Może to nie Ci ludzie, a może to nie ten pomsył... Szukaj dalej, główkuj Jeszcze nic straconego To co wyżej napisałam... pasuje. Pamiętam jak było i to mi zapala taką czerwoną lampkę w głowie, by znów się w to nie pakować. Tym bardziej, ze ta kolezanka z charakteru już mi nie odpowiada, różne rzeczy powychodziły na wierzch... Nie poddam się, może coś swojego uda się kiedyś wymyślić albo trafię na lepszą propozycję ) tu widac zniechecenie spowowdowane poprzednim niepowodzeniem... w sumie - to poczatki trudne patrzac po Krolowej mieczy w pkt. 1 i 8 puch. w pkt. .- moze sie nie zdecydujesz... Oj jest to zniechęcenie, jest... I się nie zdecyduję najprawdopodobniej. Dziękuję bardzo, dużo mi pomogłyście. Do końca grudnia dam znać, co wyszło. Cytuj
SacralNirvana Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Beda konkretne dzialania z Twoje strony, jednak cuz... Twoje oczekiwania rozmina sie z tym, co zobaczysz. Ogolnie czeka Cie rozczarowanie. Tu w podsumie (HB) masz XIV Umiarkowanie i V Papieza. Co z kolei swiadczy o tym, ze pokaze sie duza potrzeba gotowosci do kompromisow, byc moze po czesci wyrzekniecia sie swoich oczekiwac, zeby moglo byc cos tego glebszego i trwalszego (w Papiezu). Zarobki bylyby takie... raz sa a raz ich ni ma. Rycek Mieczy choatyczny, skacze tu, skacze tam. I raz byloby to takie 8 Kielichow - niedosyt, innym nagla kasa i poprawa nastroju. Nic pewnego. Tu podsum to Wieza i Rydwan. Takze konkretnie widac, ze bylyby ograniczenia, ktore utrudnialyby tu konkretne dzialania i ped do przodu. Cytuj
Arshi Napisano 20 Listopada 2012 Napisano 20 Listopada 2012 Interesu nie zrobice brak tutaj wspolpracy... Zarobkow nie bedzie teraz, ale mozliwe ze w przyszlosci jak sprawa ruszy na powaznie to szansa na grubsza kase a jak nie to napewno szybka... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 21 Listopada 2012 Maestro Napisano 21 Listopada 2012 Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - nie uda się, rozczarujesz się Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - ja uważam, ze żadnych, któraś z Was podejmie ryzyko wejścia w coś innego Cytuj
Gość Linkinia Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Weryfikacja: dzisiaj miał być był zrealizowany jej plan na promocję, ale oczywiście jak czułam - nic nie wypaliło. Nawet słówka na ten temat od jakich 3 tygodni. Powiem szczerze: nic nie robiłam. Stwierdziłam, że szkoda mojej pracy i czasu, bo i tak nic z tego nie wyniknie, oszuka jak zwykle. Naobiecuje, ale żadnej z tych obietnic nie spełni. Wycofuję się z tego, powiem jej to przy najbliższej okazji. Sama dziala w tym póki co. Dziękuję wam bardzo za interpretacje, bardzo mi pomogły i były trafne. Już lecą do was punkciki. Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - widać ciężką pracę, włożony wysiłek i trud. Królową odczytałabym jako poniesioną porażkę. 5 pucharów to potwierdza, to już konieczność przeanalizowania kontaktu, zmiany wywołujące napięcia emocjonalne... Ogólnie na nie. Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - rozczarowanie i smutek, może ona wyjedzie albo ja, co samo z siebie oznacza niepowodzenie. Rycerz mieczy - osoba fałszywa, podająca się za przyjaciela, a tak naprawdę manipulująca i wykorzystująca do swoich celów (co świetnie do niej pasuje). Nie wiem jak 8 buław zinterpretować... może ona dostanie super propozycje i zrezygnuje albo ja? Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - szkoda Twojego czasu- jesli do tej pory nie zrealizowała (ta twoja kolezanka) żadnego z załozonych wczesniej punktów- to z pewnoscia dalej bedzie jechała na Twoich plecach jeśli w to wejdziesz........ Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - cos by wpadło, ale wielkiej kasy ani nawet zadowalajacej tu nie widać .... Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). 9 buław to dla mnie karta braku zaufania, a na takim uczuciu nie da się budować żadnej relacji, ani wspólnych interesów - karta ostrzega.... powiedziałabym, że to Ty jesteś królową mieczy, która czuje dużą stratę i myślę, że się odetniesz od tej osoby... nie ma tutaj dla mnie kart mówiących o zarobkach; jest tylko rozczarowanie i smutek. 8 buław to dla mnie karta szybkich zmian, szybkich wydarzeń... więc pewnie los coś ci pozytywnego przyniesie:-) Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - Nie za duże jednym słowem, tak jak pisały dziewczyny wyżej. Widać Waszą determinację, ale z drugiej strony brak odpowiedniej komunikacji, nie jesteście do końca ze sobą szczerzy...może macie inne oczekiwania i to wyjdzie, pozbędziecie się złudzeń co do tego, że w takiej formie możecie stworzyć wspólny biznes... Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - szukałabyś innych opcji zarobków...byłabyś z czasem zmuszona zostawić to zajęcie, nie satysfakcjonowałoby Cię ono...wkład pracy byłby nierównomierny do zarobków...i stąd też powstałaby nerwówka... Przykro mi, że takie karty wyszły... Przedsiębiorczość to fajna sprawa i absolutnie nie poddawaj się w tych dążeniach! Może to nie Ci ludzie, a może to nie ten pomsył... Szukaj dalej, główkuj Jeszcze nic straconego Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów suma Kolo tu widac zniechecenie spowowdowane poprzednim niepowodzeniem... ale jest jakas niewielka szansa, ze tym raezm pojdzie inaczej Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław suma Moc (XI) bedzie ciezko, na koniec jednak przelamanie - cos zacznie wpadac do portfela w sumie - to poczatki trudne patrzac po Krolowej mieczy w pkt. 1 i 8 puch. w pkt. .- moze sie nie zdecydujesz... Beda konkretne dzialania z Twoje strony, jednak cuz... Twoje oczekiwania rozmina sie z tym, co zobaczysz. Ogolnie czeka Cie rozczarowanie. Tu w podsumie (HB) masz XIV Umiarkowanie i V Papieza. Co z kolei swiadczy o tym, ze pokaze sie duza potrzeba gotowosci do kompromisow, byc moze po czesci wyrzekniecia sie swoich oczekiwac, zeby moglo byc cos tego glebszego i trwalszego (w Papiezu). Zarobki bylyby takie... raz sa a raz ich ni ma. Rycek Mieczy choatyczny, skacze tu, skacze tam. I raz byloby to takie 8 Kielichow - niedosyt, innym nagla kasa i poprawa nastroju. Nic pewnego. Tu podsum to Wieza i Rydwan. Takze konkretnie widac, ze bylyby ograniczenia, ktore utrudnialyby tu konkretne dzialania i ped do przodu. Interesu nie zrobice brak tutaj wspolpracy... Zarobkow nie bedzie teraz, ale mozliwe ze w przyszlosci jak sprawa ruszy na powaznie to szansa na grubsza kase a jak nie to napewno szybka... Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - nie uda się, rozczarujesz się Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - ja uważam, ze żadnych, któraś z Was podejmie ryzyko wejścia w coś innego Cytuj
Gość Linkinia Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Weryfikacja: dzisiaj miał być był zrealizowany jej plan na promocję, ale oczywiście jak czułam - nic nie wypaliło. Nawet słówka na ten temat od jakich 3 tygodni. Powiem szczerze: nic nie robiłam. Stwierdziłam, że szkoda mojej pracy i czasu, bo i tak nic z tego nie wyniknie, oszuka jak zwykle. Naobiecuje, ale żadnej z tych obietnic nie spełni. Wycofuję się z tego, powiem jej to przy najbliższej okazji. Sama dziala w tym póki co. Dziękuję wam bardzo za interpretacje, bardzo mi pomogły i były trafne. Już lecą do was punkciki. Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - widać ciężką pracę, włożony wysiłek i trud. Królową odczytałabym jako poniesioną porażkę. 5 pucharów to potwierdza, to już konieczność przeanalizowania kontaktu, zmiany wywołujące napięcia emocjonalne... Ogólnie na nie. Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - rozczarowanie i smutek, może ona wyjedzie albo ja, co samo z siebie oznacza niepowodzenie. Rycerz mieczy - osoba fałszywa, podająca się za przyjaciela, a tak naprawdę manipulująca i wykorzystująca do swoich celów (co świetnie do niej pasuje). Nie wiem jak 8 buław zinterpretować... może ona dostanie super propozycje i zrezygnuje albo ja? Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). Bardzo dziękuję Veroniczce za wyciągnięcie dla mnie kart Rok temu koleżanka zaproponowała mi współpracę przy portalu internetowym. Naprawdę się starałam, promowałam, działałam i pisałam. Inna dziewczyna się obijała, upominania nie pomogły. Koleżanka niby miała tyle pomysłów, ale nie zrealizowała żadnego. Potencjał w projekcie jest duży, dlatego znowu postanowiła się nim zająć. Mam obawy, że znowu wszystko pójdzie na marne... wołałabym ten czas poświęcić na angażowanie się w inne sprawy. Dlatego postanowiłam poradzić się kart. Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes? 9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - szkoda Twojego czasu- jesli do tej pory nie zrealizowała (ta twoja kolezanka) żadnego z załozonych wczesniej punktów- to z pewnoscia dalej bedzie jechała na Twoich plecach jeśli w to wejdziesz........ Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - cos by wpadło, ale wielkiej kasy ani nawet zadowalajacej tu nie widać .... Już teraz widzę, że nie warto się w to angażować i grzecznie z tego wyjdę, gdy zobaczę pierwsze niepowodzenie (ma plan do zrealizowania na grudzień). 9 buław to dla mnie karta braku zaufania, a na takim uczuciu nie da się budować żadnej relacji, ani wspólnych interesów - karta ostrzega.... powiedziałabym, że to Ty jesteś królową mieczy, która czuje dużą stratę i myślę, że się odetniesz od tej osoby... nie ma tutaj dla mnie kart mówiących o zarobkach; jest tylko rozczarowanie i smutek. 8 buław to dla mnie karta szybkich zmian, szybkich wydarzeń... więc pewnie los coś ci pozytywnego przyniesie:-) Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - Nie za duże jednym słowem, tak jak pisały dziewczyny wyżej. Widać Waszą determinację, ale z drugiej strony brak odpowiedniej komunikacji, nie jesteście do końca ze sobą szczerzy...może macie inne oczekiwania i to wyjdzie, pozbędziecie się złudzeń co do tego, że w takiej formie możecie stworzyć wspólny biznes... Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - szukałabyś innych opcji zarobków...byłabyś z czasem zmuszona zostawić to zajęcie, nie satysfakcjonowałoby Cię ono...wkład pracy byłby nierównomierny do zarobków...i stąd też powstałaby nerwówka... Przykro mi, że takie karty wyszły... Przedsiębiorczość to fajna sprawa i absolutnie nie poddawaj się w tych dążeniach! Może to nie Ci ludzie, a może to nie ten pomsył... Szukaj dalej, główkuj Jeszcze nic straconego Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów suma Kolo tu widac zniechecenie spowowdowane poprzednim niepowodzeniem... ale jest jakas niewielka szansa, ze tym raezm pojdzie inaczej Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław suma Moc (XI) bedzie ciezko, na koniec jednak przelamanie - cos zacznie wpadac do portfela w sumie - to poczatki trudne patrzac po Krolowej mieczy w pkt. 1 i 8 puch. w pkt. .- moze sie nie zdecydujesz... Beda konkretne dzialania z Twoje strony, jednak cuz... Twoje oczekiwania rozmina sie z tym, co zobaczysz. Ogolnie czeka Cie rozczarowanie. Tu w podsumie (HB) masz XIV Umiarkowanie i V Papieza. Co z kolei swiadczy o tym, ze pokaze sie duza potrzeba gotowosci do kompromisow, byc moze po czesci wyrzekniecia sie swoich oczekiwac, zeby moglo byc cos tego glebszego i trwalszego (w Papiezu). Zarobki bylyby takie... raz sa a raz ich ni ma. Rycek Mieczy choatyczny, skacze tu, skacze tam. I raz byloby to takie 8 Kielichow - niedosyt, innym nagla kasa i poprawa nastroju. Nic pewnego. Tu podsum to Wieza i Rydwan. Takze konkretnie widac, ze bylyby ograniczenia, ktore utrudnialyby tu konkretne dzialania i ped do przodu. Interesu nie zrobice brak tutaj wspolpracy... Zarobkow nie bedzie teraz, ale mozliwe ze w przyszlosci jak sprawa ruszy na powaznie to szansa na grubsza kase a jak nie to napewno szybka... Jakie są szanse, że tym razem uda się nam zrobić wspólny interes?9 buław, Królowa mieczy, 5 pucharów - nie uda się, rozczarujesz się Jakie miałabym z tego zarobki? 8 pucharów, Rycerz mieczy, 8 buław - ja uważam, ze żadnych, któraś z Was podejmie ryzyko wejścia w coś innego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi