Rudzielec_ Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 witam.... moze to banalne pytanie ale ja nie bardzo wiem jak sie dobiera talizmany i amulety dla konkretnej osoby...a moze dla konkretnej sytuacji...czy to jest jeden na cale zycie czy moze tylko na chwile... ja mam niewielki medalik po mamie i od momentu jej smierci jakos nie moge sie z nim rozstac...czuje potrzebe posiadania go przy sobie caly czas...wczesniej tak nie bylo wrecz chwilami mi sie zdawalo ze mi przeszkadza... a teraz jest mi prawie niezbedny... moze to jest moj amulet? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Jeżeli mama ci go zostawiła, i jest już świętej pamięci (obym się mylił), to oznacza że to jest taki typowy medalik pokoleniowy. A co do tworzenia... hmm... nie da się, ludzie mogą tylko odkrywać już te stworzone... A jeżeli chodzi o dobieranie, to zależy, jeżeli chodzi o amulety dla siebie, to radziłbym wybrać kamień żywiołu, z miesiąca którego się urodziłaś, lub jakiś talizman związany z datą urodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudzielec_ Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 bardzo dziekuje za odpowiedz...gdybys jeszczemi zdradzil informacje jaki talizman posuje do mojej daty urodzenia bo ja jakos nie bardzo wiem (18.04.1973), jesli chodzi o kamien- amulet to prawdopodobnie jest to rubin...tak bynajmniej pisza we wszystkich horoskopach... pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 (edited) Twój żywioł to ogień, kamień rubin, odcień czerwony, cecha główna: energia. Jeżeli chodzi od dokładniejsze symbole ognia to musisz się wypytać kogoś innego, bo moja wiedza nie sięga aż tak daleko, albo nie pamiętam... Na pewno ci ktoś odpowie. P.s. polecam przy sobie nosić runy/bądź runę ognia. Edited September 25, 2009 by Tomek003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaffka Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 (edited) Rudzielcu_, a ja myślę, że najlepszym amuletem będzie ten medalik, który i tak już dla Ciebie znaczy tak wiele - w połączeniu z jakimkolwiek typowym "amuletem" miałabyś interakcję znaczeniową, moralno-religijną. Po co rozmieniać się na drobne i robić niepotrzebne zawirowania energetyczne. Tym bardziej, że już sama wyczułaś, że ten medalik dobrze z Tobą współgra. Jeśli natomiast koniecznie chcesz poeksperymentować - Van już Ci podpowiedział. Edited January 19, 2009 by kaffka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudzielec_ Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 no kochani teraz to widze ze mam doczynienia z ludzmi lubiacymi i znajacymi sie ma rzeczy... dziekuje wam bardzo za pomoc... pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 A co wcześniej nie miałaś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaffka Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Van, ja myślę, że chodziło o podziękowanie i wyrażenie zadowolenia z otrzymanych rad - tego, że przekonały one Rudzielca_. Tu nie było krytyki kogokolwiek "wcześniej". "Teraz" jako podkreślenie - "już jestem usatysfakcjonowana i przekonana". Takie miłe zdanie na zakończenie w odniesieniu do każdego, kto wziął udział w dyskusji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudzielec_ Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 A co wcześniej nie miałaś? jest wielu ludzi mowiacych WIEM dajacych dobre rady...ale jedno do czego przekonali mnie ludzie na tym forum... miedzy innymi Ty Van... ze sa tu ludzie ktorzy mowia o sprawach na ktorych sie znaja...ktorzy dziela sie swoja wiedza bardzo chetnie a do tego ciagle pozostaja soba...czasami mam wrazenie czytajac posty na tym forum ze oprocz swojej wiedzy przekazujecie pozytywna energie...wiem ze to tylko moje odczucia ale to naprawde bardzo mile.... wiec bardzo Cie prosze nie traktuj moich slow jako ataku... jesli Cie urazily moje slowa to bardzo przepraszam mam nadzieje ze na kolejne zapytanie (jesli bedzie) rowniez mi odpowiesz pozdrawiam Rudzielec_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Ahaaaaa... teraz rozumiem ^^ nie traktuję twoich słów jako ataku, i nie musisz mnie przepraszać. Byłem po prostu ciekawy co napiszesz. Chętnie ci pomogę, jeśli będziesz chciała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts