Skocz do zawartości

poczęcie

anais_33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rozkład aby dowiedzieć się czy zajdę w ciąze oraz czy poczete dziecko urodzi się :)

1- ogólny stan zdrowia - śmierć

2- poczecie - umiarkowanie

3- ewwntualne problemy z zajciem w ciąze bądż jej utrzymanie - 2 kielichów

4,5- przebieg ciąży

4- stan zdrowia matki w ciąży - 5 buław

5- stan zdrowia płodu - sprawiedliwość

6- poród - 3 kielichów

7- zdrowie noworodka - 6 buław

1- zdrowie ok bez problemów

2- za jakiś czas jest możliwe

3- nie ma problemów

4- będę musiała na siebie uważać i dbać o siebie

5- stan płodu ok

6- poród bez komplikacji

7- zdrowie noworodka the best :))

a jak Wy to widzicie ?

Napisano (edytowane)

2 Kielichy w problemach kojarzy mi sie, zeby utrafic ten konkretny dzien, gdy oboje bedziecie gotowi do splodzenia dziecka. Konkretnie, zeby gotowosc partnera przypadala na czas, kiedy masz dni plodne. 2 Kielichy to taka wymiana jest. Oboje z siebie cos daja. Takze tak mi sie to wydaje. Zeby partner nie trwonil energii na dni, gdy raczej nic nie zdarzy sie, na dni nieplodne. Bo czym czesciej sie wspolzyje tym jakosc spermy gorsza. Takze moze tu o to chodzi, zeby czekac na konkretny dzien, na okolo owulacji.

Umiarkowanie to karta polaczenia przeciwienstw. Karta polaczenia meskiego pierwiastka z zenskim, wiec w kontekscie poczecia jak najbardziej: meski plemnik, zenskie jajeczko... ciaza.

Ciaza moze wymagac troche wiecej troski o nia. Moze trzeba bedzie czasem przystopowac.

Zdrowie dziecka bedzie zalezalo od tego, jak o siebie zadbasz.

Porod bedzie przebiegal pieknie i bez komplikacja. 3 Kielichy to piekny przeplyw energii. Porod powinien byc wrecz spiewajacy. Latwy.

Zdrowie noworodka. Bedzie bardzo zywe. Stawiam na 10 w skali Apgar i ogolnie male usmiechniete bobo.

Edytowane przez SacralNirvana
Napisano

hmm ta smierć mi tu nie pasuje moze mowic ze jest za poźno ja bym do niej dołożyła cos ogolnie pokazują sie problemy z jajnikami i krązeniem. Sam poród tu już nie jest istony bo inne karty nie sa pomyślne. Zrobiłam inny rozkład. Celta na najbliższe dwa lata ile bede miała dzieci.

Napisano

do śmierci dołożyłam giermek mieczy - ee Sell śmierć to dobre zdrowie dołożyłam giermka mieczy - wskazuje na alergiie no i ją mam :)

Napisano

a śmierc kochana to dobra karta dla kogoś kto jest chory i się leczy a ty oprócz kregosłupa sie nie leczysz a do tego jak pamietam mozesz miec zabieg na kregosłup co przy smierci i g mieczy moze własnie to pokazywać.

Napisano

noo kregosłup mam do operacji :(( ALE GINOKOLOGICZNIE jest ok :) bynajmniej nic nie wiem o tym żeby było inaczej :)

Napisano

ale kochana czy ty wiesz jak wazny jest kregosłup ważny w utrzymaniu ciaży?? Tu nie chodzi jedynie o obciazenie dla matki ale i dla dziecka.

Napisano

na razie chodze i jest ok może nie wyląduję na operacji ... to jest ostateczność na dzień dzisiejszy nie jest gorzej stan jest stabilny ... poza tym Albi to szyja :))

Napisano

Oj... ja mam kregoslup tak zjechany, ze ortopeda rece zalamal. :)

Nie wiem, jak Ty tam z tym kregoslupem konkretnie masz, ale ja ze swoim mam 3 ciaze za soba.

Dodam, ze tam, gdzie czesto konwencjonalny lekarz mowi o operacji moze pomoc dobry kregarz.

W DE... kregarze sa popularni rowniez, gdy kregoslup siada podczas ciazy, takze nawet ciezarne kobiety... korzystaja z niego.

A i z niemowletami tam sie chodzi. To tak na marginesie.

Wiadomo, ze jezeli masz problem z kregoslupem, to w ciazy da Ci jeszcze bardziej czadu, bo hormony ciazowe powoduja rozluznienie miesni... a co za tym idzie tych podtrzymujacych kregoslup, dodatkowo kilogramy ciazowe i mozesz miec ostre bole. Ja tak mialam w ciazy.

Ale ogolnie... moze czegos nie wiem, ale problemy z kregoslupem nie wydaja mi sie przeciwskazaniem do zajscia w ciaze. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

W 5 Bulawach moze wyszlo wlasnie, ze mozesz miec jakies problemy... w wyniku ktorych wlasnie bedziesz musiala zwolnic.

5 Bulaw to zblokowana energia i wtedy wlasnie lepiej sie wycofac niz... sobie naszkodzic.

Napisano
Oj... ja mam kregoslup tak zjechany, ze ortopeda rece zalamal. :)

Nie wiem, jak Ty tam z tym kregoslupem konkretnie masz, ale ja ze swoim mam 3 ciaze za soba.

Dodam, ze tam, gdzie czesto konwencjonalny lekarz mowi o operacji moze pomoc dobry kregarz.

W DE... kregarze sa popularni rowniez, gdy kregoslup siada podczas ciazy, takze nawet ciezarne kobiety... korzystaja z niego.

A i z niemowletami tam sie chodzi. To tak na marginesie.

Wiadomo, ze jezeli masz problem z kregoslupem, to w ciazy da Ci jeszcze bardziej czadu, bo hormony ciazowe powoduja rozluznienie miesni... a co za tym idzie tych podtrzymujacych kregoslup, dodatkowo kilogramy ciazowe i mozesz miec ostre bole. Ja tak mialam w ciazy.

Ale ogolnie... moze czegos nie wiem, ale problemy z kregoslupem nie wydaja mi sie przeciwskazaniem do zajscia w ciaze. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

W 5 Bulawach moze wyszlo wlasnie, ze mozesz miec jakies problemy... w wyniku ktorych wlasnie bedziesz musiala zwolnic.

5 Bulaw to zblokowana energia i wtedy wlasnie lepiej sie wycofac niz... sobie naszkodzic.

mam przepuklinę na odcinku szyjnym c5/c6 do kreglarza cały czas chodzę raz lepiej raz gorzej :(( ale to nie ma przeciwskazań do zajścia w ciąze jedynie co po zajściu będę musiała na siebie uważać :) już pytała lekarza jak to widzi :))

Napisano

gdyby nie ta śmierć powiedziałabym ze ciąża nie szybko ale dojdzie do skutku ze szczęśliwym rozwiązaniem

natomiast przy śmierci na dzień dobry trzeba zrobić generalny przegląd w moim odczuciu

no chyba ze juz jestes w ciazy

Napisano

Wiesz nawet Iridos napisała to samo co ja - prawie jakby mnie cytowała :D