agaMAJ Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 ehh czy to oznacza, że do 49 roku życia, będę sama? Bo wyszło mi to tak Świat Eremita Cesarzowa i ten świat na pierwszej pozycji się sprawdził, bo mnie nosił świat, bardzo... wciąż na walizkach, tobołkach, miałam ciągle poczucie, że muszę być gdzieś indziej.Od kilku lat przysiadłam na piętach, mniej więcej właśnie na przełomie 28 a 29 roku zycia. No i od tamtej pory jestem sama... cały portret wygląda tak Świat Eremita Cesarzowa Moc Sprawiedliwość słońce wieża Cytuj
Gość Erza Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Kochana, to nie tak, nie można patrzeć na to, że jeśli na drugiej pozycji w portrecie znajduje się Eremita, to oznacza samotność. Bo wtedy każda osoba urodzona we wrześniu musiałaby być samotna czy bez pary, a to nie tak. Eremita nie wyklucza zawarcia związku małżeńskiego czy posiadania rodziny, ale zwraca uwagę na "Twój czas", na pewne rzeczy które w tym okresie Twojego życia będą ważne. U jednych Pustelnik zrealizuje się jako opieka nad osobami starszymi (np. pracownik społeczny, pielęgniarka), podróżą duchową (np. wyjazd do Tybetu), rozwojem duchowym, budowaniem swojego nowego "ja". Eremita to także podróżnik, ale świadomy tego, czego szuka w świecie, poszukiwacz własnej drogi. Sama popatrz co jest po Pustelniku, Cesarzowa! A Cesarzowa to kobieta spełniona życiowa, matka, żona, etc. Pustelnik to też osoba, która wykorzystuje swoje zasoby intelektualne. Poza tym nie można patrzeć schematycznie na podział od do, ponieważ nie każdemu jest dane żyć 100 lat, te trzy karty muszą się zrealizować i granica między kolejnymi etapami nie jest równa. Okres pierwszej kart może trwać 5,10,15 lat a okres drugiej 30. Poza tym tak jak wspomina Chrzanowska pozycje 1,2,3 oznaczają drogę życia, czyli nasze najważniejsze wydarzenia w życiu, ja poszłabym dalej mówiąc o dominujących energiach w naszym życiu. i Tak na Twoim przykładzie skrótowo powiedziałabym, że Świat mógł symbolizować podróże, dosłowne i przenośne poznawanie świata zewnętrznego, tak Eremita będzie wyznacznikiem poznania świata wewnętrznego, swoich przeżyć, nauczenia się empatii, współodczuwania, harmonii ze sobą, w rezultacie zaprowadzi Cię to do Cesarzowej. I w tym miejscu mogę stwierdzić, że od Ciebie zależy jak długo proces "siedzenia w Pustelniku" będzie trwał. Ale pamiętaj, Eremita nie jest wyznacznikiem samotnego życia. Pozdrawiam. Cytuj
agaMAJ Napisano 22 Listopada 2012 Autor Napisano 22 Listopada 2012 Dziękuję Ogólnie sama zwróciłam uwagę, że te karty mam jakieś " śliczne" i do siebie pasujące... może poza tą wieżą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi