yin yang Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Witam serdecznie Wszystkich. Chciał bym się tutaj Was doradzić. Robiłem przez kilka miesięcy medytację wyciszającą , polegała ona na wyciszeniu umysłu ( obserwowanie myśli ale nie podążanie za nimi w celu uzyskania ciszy umysłu ) . Po kilku miesiącach osiągnołem ciszę zachowując świadomość ( często ludzie przy tym usypiają ). I wtedy pojawiło się narastające światło ( leżałem, oczy zamknięte ) , i narastające przenikające moje całe ciało błogie bardzo przyjemne ciepło. I właśnie nie wiem co to było , wszystko znikło w momencie kiedy mój mózg zareagował lękiem czy też zaskoczeniem ,zaczełem myśleć i znikło. Ktoś może coś mi podpowiedzieć ? od tamtej pory nie wracałem do tej medytacji ale chce do tego wrócić. Cytuj
Trida Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 stawiam na wejście w kolejną fazę 'medytacji' to ma swoją fachową nazwę, W OOBE dopiero raczkuję wiec Ci więcej nie podpowiem, bo jak wspomniałam - zaczynam dopiero. Poczytaj o tym. Ale z tego, co wiem, to częsta reakcja naszego ciała / umysłu / świadomości. Nie ma się czego bać, to Ci gwarantuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi