Skocz do zawartości

Zrozumieć Siebie :x

Veroniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Jaka jestem? Księżyc

Osobą tajemniczą, ukrywam pewne emocje które siedzą gdzieś głęboko we mnie, nie lubię wszystkiego wyjawiać na zewnątrz, może też trochę przed obawą, jakimś lękiem, po za tym uwielbiam marzyć, czasami odbieram sprawy inaczej wyglądające zupełnie na zewnątrz a inaczej niż ja je widzę - takie pozory jakby, były przede mną wszędzie. Miewam też różne dziwne sny, które są jakimś przesłaniem dla mnie, wizą.. Hm, Księżyc to ciekawa karta duuużo różnych spraw mogę się tutaj pod nią doszukiwać.. Bo mi imponuje tak jakby.

2. Jaka nie mogę być? 5 Buław

Zbyt pobudliwa, że jestem tu jedną nogą i tam drugą - przez co może lekko rozkojarzona i w takim chaosie - co mi nie służy, ja muszę mieć spokój, miejsce i czas odpowiedni :D Nie lubię żadnych oporów, nacisków, czy zbyt wielkich poprzeczek.. i nie znoszę tłumów ludzi.. Ale może chodzi o to że powinnam zacząć to akceptować?

3. To co mam? Pustelnik

Osobowość i duszę :)

Czuję się taka jakby dojrzała wewnętrznie wiele już przeszłam, staram się wyciągać zawsze odpowiednie wnioski, wiem jaką cenę ma samotność, umiem spójnie myśleć.. i to właśnie chyba myślenie jest tym moim dużym plusem, bo bez tego nie wiem co by było..

4. To czego nie mam? As Buław, 8 Buław, Król Denarów -> Kapłan

Nie mam może zbyt dużej, motywacji, ambicji - jakiegoś klucza podstawowego.. czegoś co by mnie trochę popędziło :)

Może chodzi też o zasady? Może nie są do końca takie rozplanowane na jakie wyglądają, kurcze.. hmm..

5. To co myślę? 7 Buław

Że trzeba się trochę namęczyć i napocić za nim cokolwiek człowiek zyska, ale warte jest to wysiłku.. nawet jeśli trzeba przy tym zmienić coś w sobie.

6. O czym nie mogę myśleć? Gwiazda

Nie mogę bujać w obłokach i myśleć o sprawach które nie są przyziemne :) Pora chyba przyfrunąć z tej bajecznej gwiazdy.

7. Co czuję? Świat

Dużo czuję.. w końcu świat jest ogromną, spływają na mnie różne emocje, uczucia.. myśli.. wszystko co się da..

8. Czego nie czuję? Rycerz Pucharów

Może tego uczucia? Zakochania? Tego mi brakuje :)

9. Ważne przesłanie? Sprawiedliwość, 5 Pucharów, 8 Mieczy -> Wisielec

Hm, muszę pamiętać o tym że wszystko ma swoją cenę - że muszę się liczyć z tym że są pewne ograniczenie, że coś muszę stracić by coś później zyskać.. i to nie jest wcale złe.. to ma mnie nauczyć pokory i tego że nie mogę mieć wszystkiego na raz, ale że nie mogą mnie też blokować te porażki.. nie mogę przez to stać w miejscu.. iść ale szukając odpowiednich rozwiązań.. i liczyć się z tym że nic wieczne nie jest..

Napisano

1. Jaka jestem? Księżyc

trochę nieodgadnionia, tajemnicza ale powiedziałabym ze kochliwa :)-

2. Jaka nie mogę być? 5 Buław

[nie powinnaś ciągle wszystkiego zmieniać, z uporem maniaka walczyć do celu- byc moze czasami okazauje się że o coś walczysz zawięcie a po chwili odpuszczasz i lecisz dalej .........

3. To co mam? Pustelnik

Osobowość i duszę :)

Czuję się taka jakby dojrzała wewnętrznie wiele już przeszłam, staram się wyciągać zawsze odpowiednie wnioski, wiem jaką cenę ma samotność, umiem spójnie myśleć.. i to właśnie chyba myślenie jest tym moim dużym plusem, bo bez tego nie wiem co by było..

4. To czego nie mam? As Buław, 8 Buław, Król Denarów -> Kapłan

brakuje ci takiego działanie aktywnego w sferze materialnej, nie lubisz się nikomu podporzadkowywać

5. To co myślę? 7 Buław

za dużo przeszkód po drodze do osiegnięcia celu- i chyba czasami ci sie odechciewa w połowie drogi...

6. O czym nie mogę myśleć? Gwiazda

o niebieskich migdałach :)

7. Co czuję? Świat

cała gama uczuc sie przez Ciebie przelewa

8. Czego nie czuję? Rycerz Pucharów

hm... byc może tego, ze za bardzo starasz sie kontrolowac swoje uczucia? jestes zbyt wrazliwa (może nawet przerazliwiona) - gdy ktos cie zawiedzie -nie dostaje drugiej szansy

9. Ważne przesłanie? Sprawiedliwość, 5 Pucharów, 8 Mieczy -> Wisielec

ze sprawiedliwość ma miejsce również wtedy, gdy nie jest tak jak chcemy, czegos nie dostajemy, tylko aby to otrzymac musimy pokonywać ograniczenia w nas i głęboko pewne sprawy przemyśleć - jednym słowem- trzeba nauczyć się czekać- przeważnie to "na juz" nie jest tak wartościowe jak to " za chwilę " :serduszka: