Skocz do zawartości

Jak potoczy sie dalej moja "kariera"?-celt

Gość Amfora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio w firmie robi sie nieprzyjemnie, gorąco i nie podobaja mi sie zagrywki szefa, tak wiec zabieram się ze złożeniem wypowiedzenia, grudzień to niezbyt dobry czas na szukanie nowej pracy ;/ Stąd moje pytanie.

Jak potoczy się moja sytuacja w tej pracy w ciągu najbliższych 3 miesięcy?

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel - 4 Miecze-brak mi dystansu,zbytnio sie przejmuje tym co było i co bedzie,

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu - Wisielec- chce zmian, zmiany w zyciu, ignoruje to czego oczekuja odemnie inni

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia - 8 Mieczy czuje sie osaczona, demonizuje sytuację

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację - Król mieczy-podporządkowanie sie szefowi, zbytnie, moja uległość, sytuacja podbramkowa

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą - 7 Kielichów sama nie wiem czego chce, i co bedzie najlepsze, każde rozwiązanie wydaje sie dobre i złe, tak błąkam sie bez celu od jednego do drugiego

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości - 3 buław- rozpoczęcie działa, i oczekiwanie na cud! :]

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji - Cesarzowa podążanie za swoją naturą (?), pragnieniami

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - Koło Fortuny-zmienne i nieoczekiwane, czują, ze sa bezradni

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy -Król Kielichów- oczekuje wsparcia od najbliższych,pomocy

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat - Pustelnik, rycerz mieczy i 5 Monet- Odizolowanie sie, potrzeba odcięcia, zrobie to dynamicznie, ale nie wyjdzie mi to na dobre (5 monet)

Podczas tasowania wypadł mi Rydwan i 6 Mieczy chyba karty cos sugerują :/

Co o tym myślicie?

Napisano

jak dla mnie - to bardzo stagnacyjne te karty...

jedna w druga - 4mieczy, Wisielec, 8 mieczy...

one mowia, zeby przeczekac - choc czujesz sie uwieziona i osaczona (a Krol mieczy dodatkowo kiedys sie na Tobie wyzywal, kontroluje Cie)

7 kiel. i 3 kije - to proba ucieczki od rzeczywistosci,

a chcesz otrzymac, co Ci sie nalezy (Cesarzowa - szacunek takze)

warunki do zmian bylyby moze nie takie zle - Kolo, ale majac za soba te stagnacyjne karty - bylabym ostrozna w podejmowanych dzialaniach

liczysz na to, ze ktos z otoczenia psychicznie Cie wesprze- Krol puch., to moze byc partner badz kolega-pracownik, kolega znajomy

rezultat pokazuje izolacje od otoczenia, niechec ku temu, co sie wokol Ciebie dzieje i probe przerwania tej sytuacji, ale moim zadniem - na razie bez powodzenia

Rydwan, a za nim 6 mieczy - to jest wg mnie wycofanie sie z podjetych dzialan lub wejscie an niepewna droge - ale raczej to pierwsze

jesli chcesz odejsc - mozesz jeszcze zrobic rozklad Banzhafa na 7 kart (decyzja)

Napisano

w tym celcie nie widać żebyś miała wypowiedzieć swoja umowę w wyniku wyraźne zubożenie poprzez chaotyczne działanie bardziej to wygląda na rzucenie pracy nagłe nie na wypowiedzenie z zachowaniem jakiś terminów

Napisano

Madiie pozwoliłam obie zapozyczyć wstępny opis kart na celta, mam nadzieję ze się nie gniewasz

Napisano

Iridos sugerujesz, że pewnego dnia powiem, że rezygnuje z pracy i do niej wiecej nie pójde czy raczej chodzi to o natychmiastowej zamknięcie mojego stanowiska pracy?

Gość PannaDorotka
Napisano

Jak potoczy się moja sytuacja w tej pracy w ciągu najbliższych 3 miesięcy?

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel - 4 Miecze- czekasz, na to co sie wydazy, biernie, bez podejmowania działąń i inicjatywy... dajesz sobie czas na przeczekanie

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu - Wisielec- jeszcze więcej czekania, zawieszenie, brak innych możliwości...

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia - 8 Mieczy - musisz póki co być tu, gdzie jestes i niewiele da sie z tym zrobić. Nie masz wpływu na nic.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację - Król mieczy-podporządkowanie sie szefowi, zbytnie, moja uległość, sytuacja podbramkowa - zgadzam się

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą - 7 Kielichów - myślisz, marzysz, ale nie iwdać działań... takie troszke gdybanie...

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości - 3 buław- myślisz o zmianie, ale to bardziej plany odległe jeszcze, na które nie jesteś w pełni gotowa

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji - Cesarzowa - pewność siebie, pewność swoich racji

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - Koło Fortuny- nieplanowanie, zaskakujące wydarzenia, coś co może zmienić twoją sytuację o 180 stopni

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy -Król Kielichów- chciałabyś, aby szef z tego mieczowego zmienił swoją postawę na troskliwego, otwartego, szczerego, godnego zaufania i dającego ci poczucie bezpieczeństwa

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat - Pustelnik, rycerz mieczy i 5 Monet- podobnie jak iridos obawiam się, że może dojść do utracenia etatu

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Iridos i PannoDorotko, moja praca wisi na włosku, nagle i chaotycznie moje stanowisko zamknięto, nie wiadomo mi dlaczego. Teraz czekam na decyzje szefostwa co dalej. Czy wróce na stanowisko czy get uot ;)

Napisano

no to po wyniku jednak słabo to wygląda jednak a byłam optymistycznie nastawiona do rozkładu a czy istnieje mozliwosc oddelegowania cie do jakiejs innej placówki?

Gość PannaDorotka
Napisano
Iridos i PannoDorotko, moja praca wisi na włosku, nagle i chaotycznie moje stanowisko zamknięto, nie wiadomo mi dlaczego. Teraz czekam na decyzje szefostwa co dalej. Czy wróce na stanowisko czy get uot ;)

Madusiu, czasem tak bardzo bym chciała, żeby niektóre wróżby się nie sprawdzały :( Bardzo mi przykro kochana :( Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko pomyślnie się rozwiązało :*

Napisano

Iridos nie ma możliwości przeniesienia mnie na niższe stanowisko ;) Niższego już nie ma ;)

Napisano

ale pytałąm o mozliwosc oddelegowania gdzies do innej placowki miejsca

Napisano

Wątpliwa sprawa. Zrobiłam rozkład jak potoczy sie to dalej i zobaczymy ;)