Gość Amfora Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Ostatnio w firmie robi sie nieprzyjemnie, gorąco i nie podobaja mi sie zagrywki szefa, tak wiec zabieram się ze złożeniem wypowiedzenia, grudzień to niezbyt dobry czas na szukanie nowej pracy ;/ Stąd moje pytanie. Jak potoczy się moja sytuacja w tej pracy w ciągu najbliższych 3 miesięcy? Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel - 4 Miecze-brak mi dystansu,zbytnio sie przejmuje tym co było i co bedzie, Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu - Wisielec- chce zmian, zmiany w zyciu, ignoruje to czego oczekuja odemnie inni Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia - 8 Mieczy czuje sie osaczona, demonizuje sytuację Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację - Król mieczy-podporządkowanie sie szefowi, zbytnie, moja uległość, sytuacja podbramkowa Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą - 7 Kielichów sama nie wiem czego chce, i co bedzie najlepsze, każde rozwiązanie wydaje sie dobre i złe, tak błąkam sie bez celu od jednego do drugiego Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości - 3 buław- rozpoczęcie działa, i oczekiwanie na cud! :] Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji - Cesarzowa podążanie za swoją naturą (?), pragnieniami Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - Koło Fortuny-zmienne i nieoczekiwane, czują, ze sa bezradni Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy -Król Kielichów- oczekuje wsparcia od najbliższych,pomocy Karta 10 opisuje - możliwy rezultat - Pustelnik, rycerz mieczy i 5 Monet- Odizolowanie sie, potrzeba odcięcia, zrobie to dynamicznie, ale nie wyjdzie mi to na dobre (5 monet) Podczas tasowania wypadł mi Rydwan i 6 Mieczy chyba karty cos sugerują :/ Co o tym myślicie? Cytuj
alathea Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 jak dla mnie - to bardzo stagnacyjne te karty... jedna w druga - 4mieczy, Wisielec, 8 mieczy... one mowia, zeby przeczekac - choc czujesz sie uwieziona i osaczona (a Krol mieczy dodatkowo kiedys sie na Tobie wyzywal, kontroluje Cie) 7 kiel. i 3 kije - to proba ucieczki od rzeczywistosci, a chcesz otrzymac, co Ci sie nalezy (Cesarzowa - szacunek takze) warunki do zmian bylyby moze nie takie zle - Kolo, ale majac za soba te stagnacyjne karty - bylabym ostrozna w podejmowanych dzialaniach liczysz na to, ze ktos z otoczenia psychicznie Cie wesprze- Krol puch., to moze byc partner badz kolega-pracownik, kolega znajomy rezultat pokazuje izolacje od otoczenia, niechec ku temu, co sie wokol Ciebie dzieje i probe przerwania tej sytuacji, ale moim zadniem - na razie bez powodzenia Rydwan, a za nim 6 mieczy - to jest wg mnie wycofanie sie z podjetych dzialan lub wejscie an niepewna droge - ale raczej to pierwsze jesli chcesz odejsc - mozesz jeszcze zrobic rozklad Banzhafa na 7 kart (decyzja) Cytuj
Gość Amfora Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki alathea Pewnie skorzystam z tego rozkładu Cytuj
iridos Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 w tym celcie nie widać żebyś miała wypowiedzieć swoja umowę w wyniku wyraźne zubożenie poprzez chaotyczne działanie bardziej to wygląda na rzucenie pracy nagłe nie na wypowiedzenie z zachowaniem jakiś terminów Cytuj
annita Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Madiie pozwoliłam obie zapozyczyć wstępny opis kart na celta, mam nadzieję ze się nie gniewasz Cytuj
Gość Amfora Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Iridos sugerujesz, że pewnego dnia powiem, że rezygnuje z pracy i do niej wiecej nie pójde czy raczej chodzi to o natychmiastowej zamknięcie mojego stanowiska pracy? Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Jak potoczy się moja sytuacja w tej pracy w ciągu najbliższych 3 miesięcy? Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel - 4 Miecze- czekasz, na to co sie wydazy, biernie, bez podejmowania działąń i inicjatywy... dajesz sobie czas na przeczekanie Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu - Wisielec- jeszcze więcej czekania, zawieszenie, brak innych możliwości... Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia - 8 Mieczy - musisz póki co być tu, gdzie jestes i niewiele da sie z tym zrobić. Nie masz wpływu na nic. Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację - Król mieczy-podporządkowanie sie szefowi, zbytnie, moja uległość, sytuacja podbramkowa - zgadzam się Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą - 7 Kielichów - myślisz, marzysz, ale nie iwdać działań... takie troszke gdybanie... Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości - 3 buław- myślisz o zmianie, ale to bardziej plany odległe jeszcze, na które nie jesteś w pełni gotowa Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji - Cesarzowa - pewność siebie, pewność swoich racji Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - Koło Fortuny- nieplanowanie, zaskakujące wydarzenia, coś co może zmienić twoją sytuację o 180 stopni Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy -Król Kielichów- chciałabyś, aby szef z tego mieczowego zmienił swoją postawę na troskliwego, otwartego, szczerego, godnego zaufania i dającego ci poczucie bezpieczeństwa Karta 10 opisuje - możliwy rezultat - Pustelnik, rycerz mieczy i 5 Monet- podobnie jak iridos obawiam się, że może dojść do utracenia etatu Cytuj
Gość Amfora Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Iridos i PannoDorotko, moja praca wisi na włosku, nagle i chaotycznie moje stanowisko zamknięto, nie wiadomo mi dlaczego. Teraz czekam na decyzje szefostwa co dalej. Czy wróce na stanowisko czy get uot Cytuj
iridos Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 no to po wyniku jednak słabo to wygląda jednak a byłam optymistycznie nastawiona do rozkładu a czy istnieje mozliwosc oddelegowania cie do jakiejs innej placówki? Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Iridos i PannoDorotko, moja praca wisi na włosku, nagle i chaotycznie moje stanowisko zamknięto, nie wiadomo mi dlaczego. Teraz czekam na decyzje szefostwa co dalej. Czy wróce na stanowisko czy get uot Madusiu, czasem tak bardzo bym chciała, żeby niektóre wróżby się nie sprawdzały Bardzo mi przykro kochana Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko pomyślnie się rozwiązało :* Cytuj
alathea Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 moze przesuna Cie na inne stanowisko lub inna forme pracy... Cytuj
Gość Amfora Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Iridos nie ma możliwości przeniesienia mnie na niższe stanowisko Niższego już nie ma Cytuj
iridos Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 ale pytałąm o mozliwosc oddelegowania gdzies do innej placowki miejsca Cytuj
Gość Amfora Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Wątpliwa sprawa. Zrobiłam rozkład jak potoczy sie to dalej i zobaczymy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi