Veroniczka Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) ps. dodam że karty netowe dlatego tak sie zamieszało ;D Mamy ze sobą kontakt netowy, Pan mieszka całkiem niedaleko, dlatego możemy w łatwy sposób się ze sobą spotykać. On - facet z przeszłością, dość drastyczną że tak ujmę - wiele przeżył, ale głównie z własnej winy.. 1. Wspólną kartą jest tutaj - XVI Wieża - Każdy z nas coś tam już przeżył, jakieś swoje historie nieciekawe, i to nas zmieniło, nasze obrazy na świat, życie i środowisko ogólnie, coś straciliśmy, no po prosty łączą nas jakieś przykre wydarzenia życiowe - każdego z osobna no ale jednak. 2. Ja w tej relacji - IV Cesarz - "Panuje" nad Tą relacją, mam tu jakieś swoje zdanie, mówię co myślę i czego oczekuję - jestem szczera co do niego, wykazuję tu swoją dojrzałość, mimo że on jest o parę lat starszy ode mnie to w jakiś sposób umiem się do niego dopasować. 3. On w tej relacji - 5 Pucharów - Zmaga się jeszcze z przeszłością, po prostu musi to przejść, co ma w sobie porzucić - bolesne wspomnienia, żale i rozterki serca widać go jeszcze jakieś dręczą, co raczej nie jest dobre. 4. Co on do mnie czuje - IV Cesarz - Siłę czuję, taką troskę że mógłby się mną w jakiś sposób zaopiekować, że mogę na niego liczyć - a on tak samo, że już jest na tyle dojrzały że mógłby wejść w stały związek. 5. Co ja do niego czuje - As Mieczy - No w sumie na ten moment nic, chociaż potencjał do rozwinięcia czegoś we mnie może i jest, bardziej na razie niż sercem patrzę na tą relację głową, co za tym idzie umysłem - więc ciężko tu jeszcze o uczucia. 6. Potencjał dla związku na ten moment - XII Wisielec - No na ten moment na razie wszystko że tak powiem "wisi" - bo ni w tą ni w tamtą - nie wiadomo co robić, trzeba wszystko kluczowo przemyśleć nim podejmie się jakieś kroki. 7. Okoliczności, otoczenie, jaki ma wpływ - As Denarów - Wpływ akurat dobry, bo tu wszystko sprzyja jak najbardziej. 8. LOS, czyli taki potencjał ogólny - Walet Denarów - Musimy się chyba jeszcze lepiej poznać, by się zrozumieć i sobie zaufać. Ale bądź co bądź potencjał jest w samej tej "ciekawości" co do drugiej osoby wzajemnie. 9. Najbliższa przyszłość (czyli mniej więcej do końca tego miesiąca jeszcze) - 6 Buław, Walet Denarów, 9 Pucharów suma Słońce - Cóż tu dużo mówić, kontakt na pewno będzie ze sobą, będziemy dalej się poznawać, by się bardziej zaprzyjaźnić - pewnie i spędzimy wspólnie miło czas. 10. Dalsza przyszłość (na nowy miesiąc, czyli Grudzień) - 3 Denary, 5 Mieczy, Rycerz Pucharów suma Pustelnik - Tutaj między nas chyba jeszcze jakaś osoba trzecia się wmiesza - może przestanę się tak interesować tym - a zacznę innym? Haha, tak jakoś dziwnie to wygląda.. No ale bądź co bądź trzeba uważać by tego nie stracić bo szkoda by było.. hmm.. ----------------------------------- A tutaj relacja z moim przyjacielem, jak na ten moment.. Chociaż gdybym miała coś zmienić to wolałabym żeby był kimś więcej ;D 1. Wspólną kartą jest tutaj - 6 Pucharów - Bardzo siebie nawzajem lubimy, i tolerujemy - czyli można stwierdzić że przyjaźń podstawowy fundament tej relacji na ten moment, miło nam się ze sobą spędza czas, rozmawia - rozumiemy siebie, takie pokrewne dusze jakby 2. Ja w tej relacji - XIII Śmierć, XVI Wieża - Zmieniam swoje zachowanie na ten moment, bo chciałabym żeby obraz tej relacji też inaczej wyglądał - przez co mogę wydawać się nieco oschła i inna.. No ale to nic.. 3. On w tej relacji - VIII Siła - No działa działa, nieustanie daje mi znać o swoim istnieniu - widać że go ciągnie do mnie - ale raczej fizycznie. 4. Co on do mnie czuje - V Kapłan - Nic nie czuje, albo udaje że nic nie czuje, pod tym Kapłanem, skrywa się - że niby on taki facet z zasadami. 5. Co ja do niego czuje - VIII Siła - Też mnie do niego ciągnie, mogę mieć nawet lekkie epilepsje serca 6. Potencjał dla związku na ten moment - 5 Mieczy - Na ten moment, to nie czas jak widać - za dużo chyba tu kombinacji - skrytych zamiarów. 7. Okoliczności, otoczenie, jaki ma wpływ - As Denarów - Ale tutaj wszystko dobrze wygląda, wpływ pozytywny. 8. LOS, czyli taki potencjał ogólny - 2 Puchary - No, no.. potencjał gruby do związku jak widać jest.. Czyli może los nas ze sobą zetknie jeszcze. 9. Najbliższa przyszłość (czyli mniej więcej do końca tego miesiąca jeszcze) - 8 Mieczy, 10 Mieczy, Walet Pucharów suma Koło Fortuny - Cóż nie wiem o co chodzi.. ale coś może się ochłodzić w tej relacji, może nie będziemy się aż tyle widzieć? Kurcze. 10. Dalsza przyszłość (na nowy miesiąc, czyli Grudzień) - Królowa Buław, 3 Buław, Walet Mieczy suma Sprawiedliwość - Hah, taa ja już będę się za kimś nowym oglądać, on się widać trochę będzie wkurzał.. i mnie prowokował.. Coś mi może nawet powie.. Co sobie myśli o tym wszystkim Nie wiem co mam sobie myśleć o tym wszystkim W oby dwóch przypadkach w dalszej przyszłości widzę to dziwnie podobnie .. Edytowane 24 Listopada 2012 przez Veroniczka Cytuj
nirva2991 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 pierwsza relacja jak dla mnie nie ma podstaw by coś z tego było . Ty tej relacji narzucasz zasady , on raczej nie jest w nią zaangażowany . może udzielić Ci przyjacielskiego wsparcia i wysłuchać. tak właśnie z perspektywy starszego kolegi po przejściach . przez miesiąc jeszcze będzie kontakt , natomiast później podupadnie . też mi się wydaje, że ktoś nowy tutaj się pojawi . co do drugiej znajomości t po kartach widać, że Ty byś chciała relacji na zupełnie innych zasadach . macie szansę na związek , ale w najbliższej przyszłości nic z tego nie będzie. no a w tej dalszej przyszłości to tak jakbyś Ty mu miała coś nagadać mi się wydaje , że on sam nie wie jak ma Ciebie traktować w tym momencie , skoro z jednej strony siła a z drugiej kapłan 1 Cytuj
niiwa Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Wieża nie daje szans na rozwój i lepiej się nie angażować w taką relację, która od samego początku jest tak właściwie nie wiadomo czym. Wisielec, też ostrzega, że nic z tego nie będzie, a ona pewno nie w taki sposób jakbyś tego chciała. Pan 5 puch, Cesarz- nosi w sobie żale przeszłości, starając się godnie z nimi uporać, ale nie bardzo mu to wychodzi, ty Cesarz, As mieczy-czujesz się przy nim ważna, mądra, czasem może nawet i rozsądniejsza, co zapewne dodaje ci takiej pewności siebie. Pewne jest, że wg kart uczuć tu nie ma i nie zapowiada się na ich przypływ. 2.Tutaj widać, że bazą relacji między wami jest ciepła więź emocjonalna oraz to Pan ma władzę co dalej ewentualnie może między wami być. On jednak w Kapłanie nie chce na razie zmieniać zasad relacji, co tobie nie do końca odpowiada. Potencjał 5 mieczy-macie różne zapatrywania względem siebie, nie potraficie znależć wspólnej "drogi" w tym co między wami jest, tutaj widzę, że zaczniesz się męczyć, dusić, możecie się posprzeczać, coś mu wygarniesz w emocjach. Zacznie ci przeszkadzać jego powściągliwość i jego traktowanie, wyfruniesz za nowym łupem. 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Wspólną kartą jest tutaj - XVI Wieża Zycie zmusilo Was do tego, aby je na nowo uporzadkowac. Oboje musieliscie porzucic pewne stereotypy myslowe, ktore trzymaly Was byc moze w szachu i nie pozwalaly tak naprawde na to, aby dzialac. 2. Ja w tej relacji - IV Cesarz Jestes ta realistka nadajaca ton tej znajomosci. Wiesz, czego chcesz i to Ty stanowisz o tym, jaka bedzie struktura tej znajomosci. 3. On w tej relacji - 5 Pucharów On jest tu tym, ktory ma jeszcze w sercu duzo bolu. Tak naprawde nie potrafi sie jeszcze otworzyc na nowe znajomosci, poniewaz zyje tym, co do tej pory go zranilo i rozczarowalo. 4. Co on do mnie czuje - IV Cesarz Nic. To raczej karta takiego odciecia od uczuc. Cesarz nie plawi sie w uczuciach. Na trzezwo patrzy na relacje i ocenia ja rowniez bez emocji. Konkretny, praktyczny, patrzy co mu sluzy a co nie i nie rozkleja sie nad tym. 5. Co ja do niego czuje - As Mieczy - Chyba lubisz z nim rozmawiac. Uczuc tu nie ma. Pan odpowiada Tobie chyba pod wzgledem intelektualnym. 6. Potencjał dla związku na ten moment - XII Wisielec Na ten moment nie ma ZADNEGO POTENCJALU do rozwoju. Relacja stoi w martwym punkcie, w zawieszeniu, bez mozliwosci ruchu w jakakolwiek strone. 7. Okoliczności, otoczenie, jaki ma wpływ - As Denarów Otoczenie nie ma nic przeciwko, zeby tam cos miedzy Wami bylo. W kazdym razie przeszkadzac na pewno nie przeszkadza. Dopuszcza mysl, ze moglaby tu byc szansa na cos wiecej. 8. LOS, czyli taki potencjał ogólny - Walet Denarów - Tu mogloby byc zblizenie sie wzajemne. potencjal ogolnie gdzies tam jest. 9. Najbliższa przyszłość (czyli mniej więcej do końca tego miesiąca jeszcze) - 6 Buław, Walet Denarów, 9 Pucharów suma XV Diabel i VI Kochankowie (HB). Tu beda jakies proby dzialania, zblizenia sie. Pokaze sie jednak gotowosc na siebie wzajemnie, takie otwarcie sie wobec siebie, ale... podsum (HB) mowi o ograniczeniach (w Was samych); ktore moga stac powaznie na drodze do decyzji plynacych prosto z serca. Mozliwosci, jak to w zyciu bywa, sa, ale sami siebie ograniczacie. Dopoki tak bedzie... nie ma mozliwosci na cos wiecej. 10. Dalsza przyszłość (na nowy miesiąc, czyli Grudzień) - 3 Denary, 5 Mieczy, Rycerz Pucharów suma VIII Sprawiedliwosc (HB). Tu dalej widac proby jakies, zeby bylo cos wiecej, ale skonczy sie na chceniu. Za duzo tu negatywnych emocji, zakladania, ze i tak z tego nic nie bedzie. Potem sa dzialania Rycka Kielichow a ten marzyciel i niezbyt konkretny. W podsumie VIII Sprawiedliwosc. Byc rozwaznym, uczciwym, postepowac z rozmyslem... pamietac o konsekwencjach wlasnego postepowania. ----------------------------------- A tutaj relacja z moim przyjacielem, jak na ten moment.. Chociaż gdybym miała coś zmienić to wolałabym żeby był kimś więcej ;D 1. Wspólną kartą jest tutaj - 6 Pucharów - Wspieracie sie wzajemnie. Dajecie sobie nawzajem, nie oczekujac praktycznie nic w zamian. Co jest tym lepsze, ze mimo wszystko, poniewaz jest to karta wspolna, dostajecie cos z powrotem. 2. Ja w tej relacji - XIII Śmierć, XVI Wieża - Jestes osoba, ktora wnosi konkretne zmiany burzac przy tym rozne wzorce myslowe, w ktorych byc moze on tkwi. W podsumie (HB) masz XI Pasje i II Kaplanke. Kieruj sie w tym pasja, zaangazowaniem, jednoczesnie sluchajac glosu swojej intuicji. 3. On w tej relacji - VIII Siła Bardzo aktywny jest, pokazuje swoje zaangazowanie. Nie waha sie pokazac, ze mu zalezy. 4. Co on do mnie czuje - V Kapłan - Czuje, ze ta relacja nie jest plytka, ze to co najmniej przyjazn. 5. Co ja do niego czuje - VIII Siła - Pociaga Cie bardzo. 6. Potencjał dla związku na ten moment - 5 Mieczy Potencjal jest taki, na jaki mu pozwolicie, zeby byl. A nie pozwalacie na wiele, bo przewazaja negatywne wzorce myslowe... i one skazuja (na razie) te relacje na kleske i porazke. 7. Okoliczności, otoczenie, jaki ma wpływ - As Denarów - No nie staje Wam na drodze. 8. LOS, czyli taki potencjał ogólny - 2 Puchary - Otworzycie sie na siebie. Bedzie sympatycznie. Czy z tego bedzie milosc? No szansa jakas bedzie. Sama karta 2 Kielichy jednak jeszcze milosci miedzy kobieta a mezczyzna nie obiecuje. 9. Najbliższa przyszłość (czyli mniej więcej do końca tego miesiąca jeszcze) - 8 Mieczy, 10 Mieczy, Walet Pucharów suma XVIII Ksiezyc i IX Eremita (HB). Tu jakby ten okres czasu, w ktorym tak nie do konca potraficie sie na siebie otworzyc mial zostal zakonczony definitywnie. W Walecie Pucharow widac wyjscie sobie jednak na przeciw z milymi gestami. Jednak podsum mowi, ze zanim to sie stanie trzeba bedzie przejsc droge lekow i niepewnosci... zeby w koncu w Eremicie dojsc do tego, co dla kazdego z Was z osobna jest wazne i potem bedac wiernym sobie i swoim uczuciom i idealom postepowac. 10. Dalsza przyszłość (na nowy miesiąc, czyli Grudzień) - Królowa Buław, 3 Buław, Walet Mieczy suma III Cesarzowa Tu widac taki okres czasu, ze niby wszystko wiadomo, ale nic nie bedzie sie dzialo. Milo, fajnie, super, ale... 3 Bulawy kaza czekac.. na efekty. Jednak... pamieta, ze mowia tez, aby nie dzialac, szczegolnie zbyt pochopnie. A tu w Paziu Mieczy bedzie Cie nosilo do takich dzialan. Ogolnie podsum (HB) mowi o tym, ze nic nie stoi na przeszkodzie, aby wejsc na plodna ziemie i zbierac plony. Ale karty rozkladu radza... wszystko w swoim czasie. Jezeli uda Ci sie powstrzymac w sobie Pazia Mieczy... bedzie wszystko ok. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi