Gość PannaDorotka Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? Śmierć Jestem w czasie transformacji, zmian, jedno odchodzi, aby coś innego mogło się narodzić... 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec Oj ta karta mnie ostatnio prześladuje... chyba pora zejść na ziemię, nie zachowywać się impulsywnie, entuzjastycznie i spontanicznie, tylko zacząć rozsądnie planować swoje życie, a nie ślepo wierzyć, że "jakoś to będzie" 3. To, co mam? 9 kielichów Przesyt wszystkiego, aż mnie mdli od tego co mam... i faktycznie chyba bym wolała mieć teraz troszkę mniej. Mam faceta, mam pieniadze, mam zdrowie, mam poczucie bezpieczenstwa, mam pasje- wszystko idealnie, ale tak naprawde mega samotnie w tym wszystkim... 4. To, czego nie mam? Mag Nie mam energii do działania. I wpływu na swoje działania- nie kontroluję tego co się dzieje. 5. To, co myslę? Rycerz kielichów O rycerzu myślę, wiadomo 6. O czym nie moge myslec? As kielichów Właśnie o tym, o czym myśle mam nie myśleć 7. Co czuje? 3 buław Że pora na zmiany i szykowanie się do drogi. Ale póki co to takie planowanie działań i same działania... rozmyślanie nad tymi krokami, które warto podjąć, ale jeszcze na nie nie jestem gotowa 8. Czego nie czuje? 6 mieczy Nie czuję, że to już czas zamykania starego za mną i ruszania w nowe... właśnie jak z tą 3 buław- jeszcze muszę dojrzeć do tego, żeby pozamykać to co stare i całkowicie się odciąć od tego 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) Pracować nad sobą, rozwijać się duchowo i intelektualnie, zwrócić się w stronę rodziny i przyjaciół. Zaufać losowi i temu, że zmiany które zachodzą będą dla mnie korzystne. Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Jaka jestes. Masz swiadomosc, ze nic nie jest trwale, ze wszystko przemija. Dlatego nic nie trzymasz dla siebie. Dzielisz sie tym, co masz, pomagasz innym, wspierasz ich. Wiesz, ze nic nie jest na zawsze, ze wszystko jest kruche i ulotne. Wlacznie z zyciem. Jaka nie mozesz byc? Zbyt nowatorska, zbyt niefrasobliwa. Lubisz rzucac sie na nowe, niekoniecznie zawsze w przemyslany sposob. Czasem sie powiedzie, czasem nie. Ogolnie jestes otwarta na eksperymenty, ale czesto takze poprzez to ryzykujesz. Czasem cena za to jest zbyt duza. To, co masz to Ty. Twoje bogate, uporzadkowane wnetrze, pelne pieknych emocji i uczuc, ktorymi teraz mozesz obdarowywac swoich bliznich, otoczenie, tych ktorych kochasz czy lubisz. To, co myslisz. Starasz sie znalesc rownowage pomiedzy rozumem i uczuciami. O czym masz nie myslec. Nie powinnas sie dac poniesc tak uczuciom, zeby stac sie poprzez to irracjonalna czy histeryczna. Niestety taka jakosc rowniez niesie za soba As Kielichow. Co czujesz? Ze co mialo zostac zrobione, zrobione zostalo. Teraz przyszedl czas wyczekiwania. Ewentualnie dzialania konkretnie dopasowanego do konkretnej chwili i potrzeby. Inaczej wiesz, ze mozesz stac i obserwowac to, co Cie interesuje. Za duzo akcji mogloby zepsuc sprawe. Takze ogolnie odczuwasz teraz duza role czasu w swoich dzialaniach. Czego nie czujesz? Nie czujesz (jeszcze) rownowagi pomieczy umyslem i swoja wlasna natura. Brak Ci obiektywnosci w niektorych sprawach, zrozumienia, szerszego wgladu w niektore sprawy. Przeslanie: Chodzi o spogladanie na sprawe z perspektywy Gwiazdy, z nalezytym dystansem, ogarnianie tego wszystkiego, szukanie wyjasnienia, jasnosci, klarownosci. I stawianie konkretnych podstaw na przyszlosc, na ktorych moznaby cos wiecej potem budowac. Podsum (HB) to IX Eremita... tu potrzeba wgladu w siebie, aby dojsc do tego, co na te chwile DLA CIEBIE jest wazne i potem dzialac, postepowac w zgodzie ze soba samym. Nie kierowac sie tym, co inni maja na dany temat do powiedzenia. Cytuj
alathea Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) 1. Jaka jestem? Śmierć pustke czujesz w srodku... cos chce odejsc, ale ten moment tuz przed Toba albo juz sie dzieje nie tworzysz niczego, nie kreujesz, nie dazysz taki letarg troche 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec beztroska... i nie warto wciaz zaczynac od nowa, trzeba gdzies w koncu zapuscic korzenie 3. To, co mam? 9 kielichów duzo przyjemnosci, latwe zycie brak Ci w tym glebszego podtekstu moze Ci sie wydaje, ze za latwo to wszystko przychodzi i nie wiesz. co z tym zrobic - jak to wykorzystac, spozytkowac posiadasz - ale co z tego wynika poza sama radoscia posiadania -> ? 4. To, czego nie mam? Mag nie masz poczucia bycia silą sprawcza wydarzen moze tez nie masz inspirujacego, magnetycznego partnera 5. To, co myslę? Rycerz kielichów dumasz nad swoja relacja 6. O czym nie moge myslec? As kielichów o tym, ze Ci czegos brakuje? o niespelnieniu? o szukaniu milosci idealnej? 7. Co czuje? 3 buław chcialabys "ruszyc w podroz", wyspy dalekie, ziemia obiecana... gdzie indziej jest lepiej nie jestes "tu i teraz", marzysz... 8. Czego nie czuje? 6 mieczy stapasz po chybotliwym pomoscie moze juz jestes na drodze do odejscia... 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) zweryfikuj swoje wartosci - co jest dla Ciebie wazne w tej chwili nie doceniasz wartosci rodzinnych, stalego zwiazku, jest to dla Ciebie bardziej rutyna, stabilizacja niz szczescie nie mowie, ze powinans docenic, co masz - ale popatrzec, jaką to (to co masz) ma dla Ciebie realną wartosc i czy jest to warte zostawienia dla poscigu za swoimi marzeniami czy tez nie to jest pytanie wylacznie do Ciebie samej- czego pragniesz/zyskujesz versus co tracisz mozliwe, ze jesli odejdiesz, bilans bedzie korzystniejszy, kto wie... a moze trzeba najpierw wyruszyc w podroz, zeby potem powrocic bogatszym? Edytowane 24 Listopada 2012 przez alathea Cytuj
Gość ANEZ Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1.Jaka jestem?Chcesz zmian a awłaszcza zmiany swojego wnętrza,które wprowadziłóby Cię w inny nieznany świat. 2.Jaka nie mogę być? Nie możesz być jak dziecko takie niewinne,czasami naiwne,dlatego że Ty chcesz zmian na wyższym juz poziomie jak dojrzała osoba,doświadczona przez życie.Daj sobie trochę czasu,wszystko przyjdzie po kolei a teraz bądz sobą i ciesz się życiem. 3.To co mam? Znudzenie,to dobre za długo trwa,czas na zmiany. 4.To czego nie mam?Pewności i takiej 100% wiary w siebie. 5.To co myślę?Uważam że jesteś romantyczką i chyba brak Ci tego ze strony Twojego mężczyzny. 6.O czym nie mogę myśleć?O innej miłości niż ta którą masz. 7.Co czuje? Ndchodzi czas na zmiany do których cały czas się przygotowujesz. 8.Czego nie czuję?Nie czujesz chęci całkowitego zamknięcia tego co osiągnęłaś do tej pory. 9.Ważne przesłanie?Zmiany,które chciałabyś wprowadzić w swoim życiu wymagają czasu,najpierw musisz dojść do ładu sama ze sobą,co właściwie chciałabyś w życiu osiągnąć i zmienić,pogrupować wartości,którymi kierujesz się w życiu i czy te zmiany nie wyrządzą przez przypadek krzywdy albo zagrożą bezpieczeństwu komuś kogo kochasz albo komuś kto na to nie zasługuje. Cytuj
alathea Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Dorotkaa, a Ty nie masz zamiaru sie wyprowadzic, przeniesc gdzies? moze to nie jest samo w sobie celem, ale wynka z Twoich planow (nie musi byc tym roku) moze byc nawet za granice, niekoniecznie gdzies blisko nie wiem, czy mieszkasz u rodzicow,czy z partnerem - ale te 6 mieczy skojarzylo mi sie z "czas na opuszczenie tego miejsca", zmiane -jeszcze moze tego nie czujesz ale wydaje mi sie, ze to "wisi" gdzies w powietrzu Cytuj
LasMeninas Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) 1. Jaka jestem? ŚmierćJaka jestem czy w jakim okresie życia jestem? Bo ty odp inaczej na to pytanie imo.... Jaka jesteś? palisz za sobą mosty, odrzucasz pewne rzeczy i do nich nie powracasz, kiedy coś rozpoczynasz jesteś jak tabula rasa nie patrzysz przez pryzmat tego co było 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec ... az tak spontaniczna i beztroska, zyc na zasadzie jakos to bedzie, nie można wiecznie rozpoczynać,,... to się bardzo ładnie wiąze z ta kartą powyzej ze smiercią... tylko nie umiem tego jakoś ubrac w słowa tam jaka jestes- smierc coś ciachasz, konczysz, urywasz, porzucasz, i nie możesz byc taka - to czy tamto mam w nosie ide dalej... 3. To, co mam? 9 kielichów zadowolenie z zycia, jest dobrze i wygodnie 4. To, czego nie mam? Mag konkretnego planu, celu 5. To, co myslę? Rycerz kielichów za dużo w Tobie takiego marzycielstwa troszkę niedojrzałego, uleganie emocjom 6. O czym nie moge myslec? As kielichów nie możesz wszytskiego postrzegac przez pryzmat emocji, nie możesz skupiać się aż tak na uczuciach 7. Co czuje? 3 buław ze pora zaczac budowac cos konkretnego, ze potzrebne sa jakieś plany i wizje na przyszłość 8. Czego nie czuje? 6 mieczy nie czujesz tak w głebi jeszcze gotowosci do tej drogi tej potrzeby odrzucenia pewnych rzeczy 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) Pracować nad sobą, rozwijać się duchowo i intelektualnie, zwrócić się w stronę rodziny i przyjaciół. Zaufać losowi i temu, że zmiany które zachodzą będą dla mnie korzystne - zgadzam się z tObą Edytowane 24 Listopada 2012 przez LasMeninas Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Dorotkaa, a Ty nie masz zamiaru sie wyprowadzic, przeniesc gdzies? moze to nie jest samo w sobie celem, ale wynka z Twoich planow(nie musi byc tym roku) moze byc nawet za granice, niekoniecznie gdzies blisko nie wiem, czy mieszkasz u rodzicow,czy z partnerem - ale te 6 mieczy skojarzylo mi sie z "czas na opuszczenie tego miejsca", zmiane -jeszcze moze tego nie czujesz ale wydaje mi sie, ze to "wisi" gdzies w powietrzu mieszkam z chłopakiem, już od dłuższego czasu... i nie planuję przeprowadzki, na pewno nie z Warszawy i nie za granicę... chociaż mam dużo wątpliwości, co do tego, czy bycie przy nim to dobre miejsce na ziemi dla mnie... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 24 Listopada 2012 Maestro Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? Śmierć Jestes w trakcie transformacji swoich poglądów i przekonań 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec nie mozesz być naiwna i zbyt spontaniczna, na pewno nie jestes infantylna 3. To, co mam? 9 kielichów niby masz to , o czym marzysz...ale... właśnie, nie masz tego czegoś,tego co dopełniłoby Ciebie i dało prawdziwe poczucie szczęścia 4. To, czego nie mam? Mag jeszcze nie masz wykształconej samoświadomości...Jeszcze brak Ci tego takiego kobiecego magnetyzmu, tego dodatku do pełnej kobiecej natury, ale możlwie, że nabędziesz to,o czym zdaje się mówić karta Śmierci 5. To, co myslę? Rycerz kielichów jestes empatyczna,serdeczna,masz intuicję, ale chyba bywasz naiwna niekiedy? 6. O czym nie moge myslec? As kielichów na pewno nie mozesz myslec o nieodwzajemnionej miłości,o nie,dość czarnowidztwa:) 7. Co czuje? 3 buław Że wiesz, że wszystko jeszcze przed Tobą, wyczekujesz tylko tego właściwego momentu, żeby po to siegnąć 8. Czego nie czuje? 6 mieczy nie zamierzasz porzucac tego, co masz,by iść w nieznane 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) poiwnnas wierzyć w siły nadprzyrodzone, które czuwają nad Tobą, czasem powinnaś także podejmować ryzykowne decyzje, bo masz szansę na spełnienie;) Cytuj
Ewuniaaa Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? Śmierć Czasami postrzegasz się, jako osoba, która zadaje innym cierpienia, mimo, że tak wcale w rzeczywistości wcale nie jest. Myślę, że byc może podświadomie przygotowujesz się do jakiegoś kolejnego etapu w swoim życiu. 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec niedojrzała, beztroska, nie martwić się, co przyniesie kolejny dzień 3. To, co mam? 9 kielichów Na pozór wydawałoby się, że wszystko, ale tak naprawdę czujesz bezruch w tym momencie, zatrzymanie sytuacji, zamknięcie wewnętrzne, może brakuje Ci jakiejś decyzji, którą czujesz, że powinnaś podjąć 4. To, czego nie mam? Mag Nie bierzesz swoich spraw w swoje ręce, być może brakuje CI zdecydowania, nie wykorzystujesz nadarzających się okazji. 5. To, co myslę? Rycerz kielichów Byc może myslisz właśnie o jakiś burzliwych emocjach związanych z takim Rycerzem kielichów, dzięki którym to krew zacznie CI szybciej krążyć w żyłach. Mam wrażenie, że tęsknisz za takim "pieprzem", któy nada Twoje życiu takiej pikanterii 6. O czym nie moge myslec? As kielichów O szczęśliwej, pełnej miłości, o tym, co dla człowieka najważniejsze, o renesansie uczuć w obecnym związku- Ty juz chyba postawiłaś na nim przysłowiowy krzyżyk, co? 7. Co czuje? 3 buław Że czas na samorozwój, który może mieć miejsce tylko i wyłącznie, jesli sama zaczniesz w tym kierunku działać 8. Czego nie czuje? 6 mieczy Że najwyższy czas zapomnieć o tym, co było i patrzeć na to, co ma będzie. Nie czujesz też, że będziesz odczuwać cierpienie czy ból, jeśli zdecydujesz się zakończyć swój obecny związek (znowu odnosze decyzję, że albo już podjęłąś decyzję, może nawet podświadomie, albo jestes tego bardzo bliska) 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) Bądź zdecydowana i wykorzystuj szanse, jakie CI podsuwa życie- odważ się czasem zachować spontanicznie i postawić wszystko na jedna kartę. W ten sposób wprowadzisz wielkie swoje zmiany w życiu i będziesz szczęśliwsza. Ufaj w dobrodziejstwo przeznaczenia. pozdrawiam cieplutko Cytuj
nirva2991 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? Śmierć potrafisz oddzielić rzeczy ważne od nieważnych , materie od odczuć 2. Jaka nie mogę byc? Głupiec musisz podchodzić poważnie do życia , nie możesz stać się nie odpowiedzialna i pozwalać sobie na głupoty 3. To, co mam? 9 kielichów masz wszystko czego chcesz , ale brakuje Ci spełnienia w miłości - tak ja widzę tą kartę 4. To, czego nie mam? Mag tak jakby Ci spadła pewność siebie , nie masz odwagi do świadomego kierowania swoim życiem 5. To, co myslę? Rycerz kielichów chcesz porywu ciepłych uczuć , namiętności i w okół tego krążą Twoje myśli 6. O czym nie moge myslec? As kielichów nie możesz przesadnie idealizować co niektórych rzeczy , musisz spojrzeć na coś bardziej realnie , zdjąć różowe okulary 7. Co czuje? 3 buław chcesz czegoś nowego , stare już Cię męczy 8. Czego nie czuje? 6 mieczy nie czujesz jak powoli się oddalasz z takiej realnej rzeczywistości , może uciekasz w marzenia ? 9. Wazne przesłanie? Wiara, Rycerz mieczy, 10 monet (suma: Koło) trzymaj się twardo swoich zasad moralnych , bądź szczera uczciwa i zawsze pomocna a los Ci wynagrodzi(koło) ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi