Gość ANEZ Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów - naprawdę nie wiem,ale chyba zbyt ufajaca ludziom 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów - nigdy sie nie załamuje a jeżeli juz to chwilowo i powracam do rzeczywistości. 3.To co mam? 2 mieczy - decyzje moje są przemyślane 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT -chyba jeszcze nie znalazłam swojego miejsca w życiu. 5.To co myślę? Sprawiedliwość - jestem odpowiedzialna i nie oceniam bez podstaw. 6.O czym nie mogę myśleć?Król mieczy - o niesprawiedliwości 7.Co czuje?Paz mieczy - chęć posiadania wiedzy. 8.Czego nie czuję?Król buław -zmęczenia,ciągle idę do przodu. 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław - o szczęście w życiu trzeba zawalczyć. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 24 Listopada 2012 Maestro Napisano 24 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów - wrażliwa, z dużą intuicją 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów - nie jestes pesymistką, raczej dostrzegasz śwaitełko w tunelu 3.To co mam? 2 mieczy - potrafisz być zdystansowana i hamowąc emocje 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT -jeszcze nie czujesz się spełniona 5.To co myślę? Sprawiedliwość - jesteś sprawiedliwa, obiektywna i nie oceniasz pochopnie, nie przypinasz łatek 6.O czym nie mogę myśleć?Król mieczy - na pewno nie myślisz o rozstaniu z bliskim Ci człowiekiem 7.Co czuje?Paz mieczy - chcesz się dowieadywac coraz wiecej i więcej, bo czujesz się jak na początku drogi 8.Czego nie czuję?Król buław -tak do końca brakuje Ci pewności siebie 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław - los może jeszcze odmienic Twoje zycie,zaufaj mu:) Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów - marzycielka, żyjąca w świecie fantazji, twórcza i artystyczna dusza 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów - skupiająca się na negatywach, nie dostrzegająca możliwości będących w zasięgu ręki 3.To co mam? 2 mieczy - chłodne podejście do problemów, analizowanie każdego za i przeciw. Ale i bierność, wyczekiwanie, brak inicjatywy. Może czekasz, aż coś zadzieje się samo, bez potrzeby angażowania się w to? 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT -otwartości na innych i na świat, łączenia w sobie w spójny sposób skrajności 5.To co myślę? Sprawiedliwość - masz silne poczucie sprawiedliwości, lojalności, obiektywności, umiesz zawsze spojrzeć na sytuację okiem rozsądku, wyważyć, znależć złoty środek. 6.O czym nie mogę myśleć? Król mieczy - dystans, chłód, logika i racjonalność 7.Co czuje? Paz mieczy - wątpliwości, wahania 8.Czego nie czuję?Król buław - energii, dynamizmu, działania, pewności siebie 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław - zaufać losowi, doprowadzać do końca to, co rozpoczęte, aby móc odnieść sukces. Być bardziej wytrwałą, bardziej skrupulatną i pracowitą. W podsumie masz siłę- więcej determinacji, pewności siebie, wiary we własne możliwości Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 W tych 7 Kielichach mozna byloby powiedziec, ze bardzo silnie poruszasz sie po swiecie duchowym. Czy medytujesz? Jezeli nie, moze to oznaczac, ze jestes osoba, ktora lubi marzyc, fantazjowac. Czesto zyjesz bujajac nieco w oblokach. Co samo w sobie zle nie jest. Crowley do tej karty dodaje karte VII Rydwanu. To taka karta, ktora mowi wlasnie o sile umyslu a woznica Rydwanu to osoba medytujaca (7 Kielichow - medytacja). Medytacja tu jest symbolem sily, ktora pochodzi z wnetrza umyslu. Nie jest sila rak, nie jest sila fizyczna a jest sila wynikajaca z ludzkiego wnetrza, nad ktora trzeba pracowac. 7 Kielichow to wlasnie karta pokazujaca takie mozliwosci, pracy nad soba i swoim wnetrzem. Dostrzegania w sobie nie tylko tego, co widoczne golym okiem. Jaka nie powinnas byc? 5 Kielichow to karta rozczarowania i bolu. Patrzysz na zycie i widzisz nie to, czego bys sie w swoich wyobrazeniach i oczekiwaniach spodziewala. Bywa, ze bol, ktory sie w wyniku takiego odkrycia odzywa, siega nawet lata wstecz. To takie chwile, gdy przy jednej okazji wyplywaja na wierzch wszelkie zyciowe porazki i rozczarowania a my... z uposodobaniem sie w tym tarzamy. Taka wlasnie nie powinnas byc. Powinnas pamietac, ze ta karta niesie za soba rowniez nadzieje. Kazdy, nawet ten nieciekawy okres czasu, kiedys mija. Do tej karty Crowley radzi, aby wykorzystac moc Papieza. Papiez zawsze radzi, aby nie czepiac sie swych wlasnych wyobrazeni, oczekiwan, sztywnych ram a otworzyc sie na to, co jest glebiej i przypatrzec sie, co jest przyczyna dzisiejszego stanu rzeczy. Wyciagac wnioski. To co masz. To umiejetnosc znajdowania kompromisow, tzw. zlotego srodka. To, co myslisz. Potrafisz byc bardzo rozwazna. Obserwujesz otaczajacy cie swiat z nalezytym dystansem i sprawiedliwie oceniasz rozne sytuacje. Potrafisz zachowac idealna rownowage i harmonie. Nie dajesz ponosic sie emocjom. Doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, ze to, co teraz robisz, myslisz, mowisz czy w jaki sposob dzialas, bedzie mialo z czasem swoje konsekwencje. Na zasadzie, ze co posiejesz to potem zbierzesz. O czym nie mozesz myslec? O takim zimnym, nieczulym sposobie postepowania. Jestes wprawdzie sprawiedliwa, starasz sie rownowazyc emocje rozumem, ale nie odcinasz sie od nich calkowicie. Nie chcesz byc chlodna i pozbawiona uczuc. Co czujesz? Chce bycia wolnym, szukasz wiedzy, szukasz wyjasnienia wszystkiego, czego nie rozumiesz lub co dla Ciebie jest nowe. Jestes pelna werwy i chesz dzialac. Czego nie czujesz? Nie czujesz takiej woli dzialania bez wzgledu na wszystko. Krol Bulaw to egocentryk. Ty natomiast owszem dzialasz, ale liczysz sie przy tym z innymi ludzmi i ich potrzebami. Nie starasz sie ich podporzadkowac pod siebie. Przeslanie: Obserwuj to, co sie dzieje w Twoim zyciu. Patrz, co wyplywa na wierzch Kola i rob tylko to, co na dany moment jest konieczne. Tam, gdzie masz poczucie, ze zrobilas wszystko, jak sie nalezy, usiadz i obserwuj skutki swoich dzialan a tam, gdzie uwazasz, ze warto, dzialaj i walcz o swoje. W podsumie (HB) masz XX Sad i II Kaplanke. Ogolnie wskazuje to na to, ze to, co dzieje sie teraz w Twoim zyciu idzie w dobrym kierunku i mozesz zaufac, ze przeznaczenie ma dobre plany w zwiazku z Toba. Nie musisz tu zbyt wiele robic... jedynie sluchac glosu swojej intuicji i dzialac tylko wtedy, gdy czujesz, ze jest taka potrzeba. Cytuj
Gość Daffne Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów - jesteś niepoprawną marzycielką o bogatej wyobraźni, romantyczna dusza pragnąca pięknego uczucia. 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów - nie możesz zasiewać w sobie negatywnych emocji, poczucia żalu, rozczarowania, które ma tendencje do zagnieżdżania się i tkwienia jak zadra, jakiej trudno po dłuższym czasie się pozbyć. Staraj się nie dopuszczać takich emocji do siebie. 3.To co mam? 2 mieczy - troszkę bezsilności, na przemian z budzącą się w Tobie znaczną racjonalnością. Przyjaźnie, kontakty również masz, które pomagają Ci się zrównoważyć 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT - nie masz poczucia wolności, które bardzo potrzebujesz skoro karta AW. Pragniesz wyzwolić się spod balastów jakie czujesz na sobie i pójścia w świat 5.To co myślę? Sprawiedliwość - myślisz odpowiedzialnie, rozważnie mimo marzycielskiej natury i pragnienia wolności. Zobowiązania są równie silne w Tobie jak pragnienie wolności. Jesteś więc troszkę między młotem, a kowadłem na dany moment. Takie przynajmniej odczuwam uczucia z Twego wnętrza. 6.O czym nie mogę myśleć? Król mieczy - nie możesz myśleć o bliskim Ci mężczyźnie, który jest obowiązkowy, ale i chłodny wobec Ciebie. Powinnaś myśleć o sobie i na swoje dobro patrzeć. 7.Co czuje? Paz mieczy - czujesz rozdrażnienie, nadpobudliwość emocjonalną. Twoje wnętrze jest jak tykająca bomba emocji, które czekają na aktywację jeśli ktoś wznieci iskrę. Powodem tego stanu jest różnica pomiędzy tym co jest w Twoim życiu, a tym czego pragniesz. 8.Czego nie czuję? Król buław - nie czujesz obok siebie Kogoś kogo Ci trzeba...przystojnego, działającego na Ciebie Pana. Budzącego emocje w Tobie, chemię. 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław -małymi kroczkami czyń postępy, pracuj nad sobą by ujarzmić emocje (pkt 7), poznawaj nowych ludzi by poczuć odrobinę wolności we wnętrzu, ale jednocześnie nie zaniedbuj obowiązków, które są dla Ciebie ważne. Jeszcze nie czas na zmiany, więc warto postarać się o równowagę i akceptacje tego jak jest. Cytuj
niiwa Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów Przede wszystkim jesteś bardzo niezdecydowana, nie potrafisz podejmować decyzji od zaraz, zaczynasz sobie wyobrażać co by było jakby, sądzę, że męczy cię to, bo wolałabyś szybciej się decydować, nie tkwić w tyle/5 puch/, no ale ciężko to w sobie wypracować, ale jest taka szansa, że to osiągniesz poprzez pracę nad sobą/7+5=12 Wisielec/ 3.To co mam? 2 mieczy 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT Masz ten dystans właśnie, zanim coś zrobisz to się zastanowisz, nie działasz na żywioł jak niektórzy, bo niektórzy działają na całego /Świat/ - oddają się w pełni czemuś, ty nie, ty najpierw pomyślisz, wypośrodkujesz, zdystansujesz się, z 7 puch wydajesz się na prawdę b. ostrożna zanim cokolwiek zrobisz 5.To co myślę? Sprawiedliwość 6.O czym nie mogę myśleć?Król mieczy Trzymasz się ogólnie obowiązujących ram, zasad, przepisów, co się powinno a co nie/Sprawiedliwość/, nie próbujesz nawet stworzyć swoich zasad/Król Mieczy/, bo po co, jak wystarczy się stosować do tego co już ustalone/Sprawiedliwość/ 7.Co czuje?Paz mieczy 8.Czego nie czuję?Król buław Bywasz wystraszona, podglądasz innych, jakie mają opinie, uwagi, nie masz pewności siebie, a chciałabyś ją poczuć/Król Buław/, masz świadomość, że sporo nauki przed tobą, aby zaspokoić swoje ambicje 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław - Los otworzy przed tobą szansę wykazania się, ale musisz być otwarta, aby stawić czoła temu wyzwaniu, musisz się wykazać odwagą i determinacją, nawet pewnym ryzykiem, co z powyższych kart wystawia cię na "niepewność" - czego unikasz-bo się obawiasz porażki, Koło wystawi na próbę to, w co chcesz zainwestować, wystawi na próbę ciebie, twoją postawę, odmieni to zapewne twoje zdystansowane podejście do życia, zmusi do podjęcia działań bez/7 puch, 2 mieczy oraz poukładanej Sprawiedliwości/. Wystawi na próbę twoje wahania oraz niezdecydowanie. Cytuj
Gość ANEZ Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1.Jaka jestem? 7 kielichów 2.Jaka nie mogę być? 5 kielichów Przede wszystkim jesteś bardzo niezdecydowana, nie potrafisz podejmować decyzji od zaraz, zaczynasz sobie wyobrażać co by było jakby, sądzę, że męczy cię to, bo wolałabyś szybciej się decydować, nie tkwić w tyle/5 puch/, no ale ciężko to w sobie wypracować, ale jest taka szansa, że to osiągniesz poprzez pracę nad sobą/7+5=12 Wisielec/ 3.To co mam? 2 mieczy 4.To ,czego nie mam? ŚWIAT Masz ten dystans właśnie, zanim coś zrobisz to się zastanowisz, nie działasz na żywioł jak niektórzy, bo niektórzy działają na całego /Świat/ - oddają się w pełni czemuś, ty nie, ty najpierw pomyślisz, wypośrodkujesz, zdystansujesz się, z 7 puch wydajesz się na prawdę b. ostrożna zanim cokolwiek zrobisz 5.To co myślę? Sprawiedliwość 6.O czym nie mogę myśleć?Król mieczy Trzymasz się ogólnie obowiązujących ram, zasad, przepisów, co się powinno a co nie/Sprawiedliwość/, nie próbujesz nawet stworzyć swoich zasad/Król Mieczy/, bo po co, jak wystarczy się stosować do tego co już ustalone/Sprawiedliwość/ 7.Co czuje?Paz mieczy 8.Czego nie czuję?Król buław Bywasz wystraszona, podglądasz innych, jakie mają opinie, uwagi, nie masz pewności siebie, a chciałabyś ją poczuć/Król Buław/, masz świadomość, że sporo nauki przed tobą, aby zaspokoić swoje ambicje 9.Ważne przesłanie? Koło fortuny,3 denarów,7 buław - Los otworzy przed tobą szansę wykazania się, ale musisz być otwarta, aby stawić czoła temu wyzwaniu, musisz się wykazać odwagą i determinacją, nawet pewnym ryzykiem, co z powyższych kart wystawia cię na "niepewność" - czego unikasz-bo się obawiasz porażki, Koło wystawi na próbę to, w co chcesz zainwestować, wystawi na próbę ciebie, twoją postawę, odmieni to zapewne twoje zdystansowane podejście do życia, zmusi do podjęcia działań bez/7 puch, 2 mieczy oraz poukładanej Sprawiedliwości/. Wystawi na próbę twoje wahania oraz niezdecydowanie. Odniosę się do niektórych punktów. 1,2 w przeciwieństwie do tego co napisałaś jestem osobą bardzo zdecydowaną i każda decyzja jest przemyślana a w 5 pucharów nie bywam długo o ile w ogóle, bo zawsze widzę wyjście z sytuacji. 5,6 zasady to ja swoje mam już nie potrzebuję ich tworzyć tylko wiem kiedy mogę je zastosować 7,8 Rzadko bywam wystraszona,mam swoje zdanie,nigdy nie podglądam innych bo posiadam pewnośc siebie w tym co wiem i co robię ale potrafię liczyć się z każdego zdaniem i zastanowić się a może on/ona /ma rację. Cytuj
werona Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1. Jaka jestem? - 7 Kielichów - rozmarzona myślę, że masz duszę artystyczną, jesteś wrażliwą osobą o bogatym życiu wewnętrznym, ale też trochę bujasz w obłokach, czyli więcej uczuć i emocji w Tobie niż logiki i rozumu 2. Jaka nie mogę być? - 5 Kielichów - nie płaczesz nad rozlanym mlekiem, nie rozpamiętujesz przeszłości, nie załamujesz się, nie łapiesz doła, nie dopada Cię depresja ani "emocjonalna żałoba" 3. To co mam? - 2 Mieczy - jakieś blokady i zahamowania, możesz też mieć tendencję do blokowania się na innych, chowania się w swojej skorupce... nie wiem też na jakim etapie jesteś, bo 2 to czasem wybory pomiędzy 2 opcjami, więc może nie jesteś w stanie w tej chwili podjąć jakiejś decyzji 4. To, czego nie mam? - Świat - nie masz swojej przestrzeni, swojego kawałka świata tylko dla siebie i nie masz też dużego otwarcia na innych (2 Mieczy) 5. To co myślę? - Sprawiedliwość - jesteś bardzo obiektywna, skupiasz się na istocie rzeczy, szukasz przyczyn danych zachowań i wydarzeń, dążysz do prawdy, twoje myślenie jest trzeźwe i zawsze w szerszym kontekście 6. O czym nie mogę myśleć? - Król Mieczy - o mężczyźnie... zimnym, egoistycznym i skoncentrowanym na sobie... 7. Co czuję? - Paź Mieczy - tu albo potrzeba nauki, rozwijania wiedzy i intelektu dziecka albo Ty czujesz głód wiedzy, potrzebę jej rozwijania, może czujesz się niekiedy jak "uczniak" 8. Czego nie czuję? - Król Buław - adoracji i zabiegania o Ciebie przez jakiegoś mężczyznę 9. Ważne przesłanie? - Koło Fortuny, 3 Denarów, 7 Buław - życie i los zmiennym jest... tylko poprzez pełny wkład wszystkich Twoich sił: fizycznych, psychicznych i duchowych oraz współpracę z innymi osiągniesz najlepsze efekty, osiągniesz sukces i postęp, a także pokonasz wszelkie przeszkody. Trzymaj się swoich zasad i broń konsekwentnie swoich racji i pomysłów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi