nirva2991 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? 5 pucharów rozpamiętująca przeszłość , niepotrafiąca się odciąć od tego co minęło .dalej jestem tam gdzie być nie powinnam 2. Jaka nie mogę byc? eremita no właśnie ... nie mogę się izolować od ludzi . nie wpływa to na nie dobrze . powinnam się bardziej otworzyć i przestać wszystko analizować 3. To, co mam? giermek pucharów hmm , jakieś szczere uczucia ? nie wiem co to jest . jakaś intuicja i wrażliwość ? 4. To, czego nie mam? moc brak tej mocy jest mi baardzo bliski . nie mam mobilizacji , brak mi samozaparcia do realizacji swoich celów . 5. To, co myslę? (podczas tasowania wypadł as kielichów) wyjęłam z talii : as mieczy rozważam cały czas wszystko , ale w sensie emocjonalnym . jestem w rozterkach . 6. O czym nie moge myslec? kochankowie o romansach 7. Co czuje? księżyc - czuję jakąś głęboką kobiecość . nie wiem , ale jest to uczucie pozytywne 8. Czego nie czuje? 10 mieczy no nic mnie wewnętrznie nie przygniata 9. Wazne przesłanie? 4 denarów , 6 mieczy , 7 mieczy muszę uważać na nieuczciwych ludzi , skupić się na swoich potrzebach oraz odciąć definitywnie przeszłość której tak kurczowo się trzymam Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 Pozytywem 5 Kielichow jest odlozenie wyobrazen na bok i dostrzezenie tego, jakie zycie jest naprawde. Bez zaslony wyobrazen i oczekiwan. To jest z poczatku bolesne bardzo, ale... daje nadzieje na lepsza, bardziej realna przyszlosc. Takze karta tu zla nie jest. Jaka nie powinnas byc? Nie powinnas czynic sztandaru ze swojej samotnosci, robic tego na pokaz. Tyle, ile trzeba i bez przesadyzmu. Bycie Eremita jest o tyle korzystne, o ile sluzy naszemu (i tylko naszemu) wewnetrznemu rozwojowi. Wszystko ponadto jest zbyteczne. Takze bycie Eremita powinno byc czyms okresowym. Jestesmy ludzmi i jako tacy potrzebujy towarzystwa innych ludzi. To, co masz. Wrazliwosc przede wszystkim. Ogromna empatie, wyobraznie, ogrom fantazji. Potrafisz w zyciu odnalesc jego piekno i wcielic to praktycznie w swoj dzien powszedni. To, czego nie masz to umiejetne kontrolowanie i kierowanie swoja energia i silami. Posiadac moc to jedno. Umiejetnie tym zarzadzac i kierowac to tam, gdzie mozemy napotkac na sukces, to juz inna sprawa. Co moze Ci w tym pomoc? Z Pasji wychodzi Kaplanka. Kieruj sie w tym glosem swojej intuicji. Pomoze Ci odnalesc wlasciwy kierunek, jezeli chodzi o wlasny potencjal i energie, a takze umiejetne nimi zarzadzanie i kierowanie. To, co myslisz. Masz jasny umysl, latwo rozpoznaszej sytuacje, o co chodzi w zyciu, w danej sprawie. Intelekt, inteligencja, na najwyzszym poziomie. O czym nie mozesze myslec. O tym, co szarpie Twoje serce. Co nie do konca mozesz calkiem poprzec rozumem. Na ten moment wiele w Twoim zyciu niejasnych spraw. Powinnas wiec szukac w nich tej jasnosci i klarownosci Asa Mieczy. Serce moze byc w tej chwili zawodne w swoich podpowiedziach. Czego nie czujesz? Nie czujesz potrzeby konczenia niczego w swoim zyciu. Nie widzisz u siebie nic, co wymagaloby radykalnego zakonczenia, podsumowania czy odciecia. Uwazasz, ze albo jest to niepotrzebne, albo sa rzeczy, ktore sa jeszcze "w trakcie" i nic tak naprawde sie nie rozstrzygnelo. Przeslanie: dbac o siebie, swoj dom, swoje bezpieczenstwo. Kotnakty z ludzmi podzielajacymi Twoje pasje, jak najbardziej. Spryt w obejsciu ogolnie i ostroznosc. W podsumie masz XVII Gwiazde i VIII Sprawiedliwosc (HB). Potrzeba na zycie spojrzec z szerszej perspektywy (gwiazdy na niebie) i kierowac sie rozwaga i rozeznaniem. Uczciwie, rozwaznie spojrzec na to, co sie dzieje i decyzje podejmowac pamietajac o mozliwych konsekwencjach potem. 1 Cytuj
Gość gość5 Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1. Jaka jestem? 5 pucharów [/b] siedzaca w poczuciu żalu, probujesz cos zmienic w swoim zyciu (z konieczności) 2. Jaka nie mogę byc? eremita nie powinnas izolowac sie od ludzi 3. To, co mam? giermek pucharów taka wewnetrzna radosc, ktora potrafisz obdarzyc innych, giermek pucharów oznacza tez niedowartosciowane- brak wiary we własne siły 4. To, czego nie mam? moc patrz punkt wyzej 5. To, co myslę? (podczas tasowania wypadł as kielichów) wyjęłam z talii : as mieczy az duzo sie zastanawiasz, roztrzasasz........ 6. O czym nie moge myslec? kochankowie nie szukac na sile kogos z kim mozna stworzyc zwiazek- to by sie troche łączyło z punktem 1 - masz poczucie straty i pobujesz je czyms na siłe zastapić ... 7. Co czuje?niepewnośc-tak jakbys chodziła po omacku- nie bardzo wiedząc w którą stronę ruszyć 8. Czego nie czuje? 10 mieczy nie czujesz, że pewne sytuacje sie zakończyły i czas rozpocząc cos nowego....... 9. Wazne przesłanie? 4 denarów , 6 mieczy , 7 mieczy wyjsc ze swojej skorupki, zrobic krok do przodu i nie byc w przyszłości łatwowierna, bo nie wszyscy sa uczciwi........ Cytuj
Gość Daffne Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 1. Jaka jestem? 5 pucharów - jesteś zamyślona, troszkę emocjonalnie może i przytłoczona różnymi smutkami z przeszłości, która dała w kość. Powoli będziesz z tego wychodzić emocjonalnie. 2. Jaka nie mogę byc? eremita - nie możesz izolować się, uciekać od rozliczenia się z samą sobą, z przeszłoscią. Będzie trzeba stawić jej czoło: swoim emocjom by wyzwolić się od tego co było dla Ciebie przykre. 3. To, co mam? giermek pucharów - mimo wszystko masz dobre samopoczucie, harmonie i dobre życzliwe osoby wokół siebie, które wspierają jesli tego potrzebujesz 4. To, czego nie mam? moc - brakuje Ci silnej mocy wnętrza, która zdeterminowana potrafi urzeczywistniać swoje pragnienia. Uważaj więc o czym myślisz bo może stać się to realne. Nie myśl o smutnych rzeczach, wypieraj. 5. To, co myslę? (podczas tasowania wypadł as kielichów) wyjęłam z talii : as mieczy - starasz się myśleć pozytywnie, ale i rozważnie by zwalczać w sobie to co przynosiło smutek, ale i odzyskać odwagę do działania 6. O czym nie moge myslec? kochankowie -nie mozesz kierować się wyłącznie sercem..uczuciem z nałożonymi rożowymi okularami. Potrzebny jest też rozsądek, ale myślę, że już o tym wiesz (as mieczy wyżej) 7. Co czuje? ksieżyc - czujesz niepewność, ale też i dreszczyk emocji jaki taka sytuacji w Tobie wzbudza, zwłaszcza jeśli lubisz tajemniczość. 8. Czego nie czuje? 10 mieczy - nie czujesz zakończenia się pewnego etapu, który jest dla Ciebie istotny. 9. Wazne przesłanie? 4 denarów , 6 mieczy , 7 mieczy->Kapłan - trzymaj przy sobie to co pewne, bezpieczne powoli wychodząc do przodu sprawdzając jednocześnie czy można ufać tym, którzy popychają Cię do nowych działań. Włączaj rozwagę i bądź ostrożna bo może być pewien Pan, który nie do końca będzie uczciwy wobec Ciebie albo i wobec siebie samego.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi