Madlen_88 Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 1. Jaka jestem? KOŁO FORTUNY odważna, aktywna i wychodząca z inicjatywą, zmienna, i chyba trochę nieokreślona, pokręcona. 2. Jaka nie mogę być? KRÓL KIJÓW prostolinijna, dominująca, władcza, sztywna. 3. To co mam? SĄD wyrozumiałość, głęboki intelekt, możliwości duchowej odnowy. 4. To czego nie mam? 3 PUCHARY Nie potrafię iść na kompromis. Nooo iii nie mam w sobie radości????? Nieee!! 5. To co myślę? RYDWAN myśl goni myśl, pragnę podbicia świata, 6. O czym nie mogę myśleć? 3 KIJE czasami wolę czegoś niewiedzieć, nie znać prawdy, nie rozpracowywać jej, tak jakbym wolała słodkie kłamstwo niż gorzką rzeczywistość 7. Co czuję? 5 MIECZY mieszane uczucia, walka idealizmu z rzeczywistością zmagam się sama ze sobą, chęć przełamania ograniczeń 8. Czego nie czuję? RYCERZ MIECZY nie czuję potrzeby wyrażania swojego zdania? 9. Ważne przesłanie? 4 MONETY+ 6 MONET+ GWIAZDA --> CESARZOWA jak dla mnie rozkład ten pokazał że powinnam przestać być chciwa, przejść z chciwości do hojności, tylko że ja nie jestem chciwa, a czasami wrecz więcej daje niż biorę… Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Listopada 2012 Napisano 24 Listopada 2012 No Kolo Fortuny to dziecko szczescia. Potrafisz aktywnie ksztaltowac swoje zycie i z kazdej, doslownie kazdej sytuacji uczynic to, co na dany moment najlepsze. Doslownie u Ciebie sprawdza sie powiedzenie, ze kazdy jest kowalem wlasnego losu. Umiesz sobie radzic w roznych, nawet ekstremalnych warunkach, trudno Cie zawrocic z raz obranej drogi, a jezeli spotka Cie nieszczescie to zamiast uzalac sie nad soba niesiesz jeszcze pocieche innym. Nie powinnas sie egoistycznie skupiac na sobie i swoich potrzebach. Krol Bulaw nie schyli sie ku drugiemu czlowiekowi. On ma swoje wyobrazenia i oczekiwania i bedzie do nich naginal otoczenie, rowniez bliskich i ukochanych. To, co masz to glebokie poczucie sprawiedliwosci. Ale nie takie rutynowo pojete, spotykane na co dzien. Twoja sprawiedliwosc jest inna, glebsza, karmiczna. Masz ogromne wyczucie tego, co dzieje sie wokol Ciebie. Potrafisz zapobiegac problemom juz wtedy, gdy jeszcze dla innych sa one niewidoczne. Jestes taka cicha woda... ktora niezauwazalna dziala po swojemu. To, czego nie masz. Trudno Ci sie calkowicie otworzyc na innych. Trudno Ci zadbac o rownowage pomiedzy dawaniem i braniem. Zawsze jedno u Ciebie na tym cierpi. A musi byc ladny przeplyw. Dajesz i bierzesz. Bierzesz i dajesz. Takze milosci. I nie tylko do partnera zyciowego. Ale ogolnie do ludzi... To, co myslisz. To tkwi w Tobie wewnatrz. Zabunkrowane jeszcze jest, niesmiale, gleboko schowane. Gdy dojrzeje ksztaltuje Twoje czyny. Wtedy jestes nie do powstrzymania. Gonisz przed siebie prosto z ogromny rozpedem. Wewnatrz jestes niezmiernie wrazliwa. Dlugo dochodzisz do siebie, jezeli ktos Cie zrani. Bardzo chronisz swoje wnetrze wiec grubym pancerzem. Czesto skupiasz sie na swoim wnetrzu. To z niego plynie Twoja sila. O czym nie mozesz myslec. Ze na niektore sprawy wypada poczekac. Ze czasem trzeba byc biernym, ewentualnie dac pole do popisu czasowi. Ze czasem trzeba nieco poluzowac i popatrzec, jak sprawy rozwina sie same, jezeli nie bedziemy ich kurczowo trzymali. Chyba nie potrafisz za bardzo zaufac, ze jezeli nie bedziesz nic robic to los i tak odpowiednio pokieruje Twym zyciem. Lubisz miec po prostu nad wszystkim kontrole. Co czujesz? Porazke, kleske. Sama ustanawiasz wewnatrz siebie, ze to czy tamto i tak sie nie uda, bo z gory zdane jest na to. Twoje negatywne emocje, mysli, tworza Twoja rzeczywistosc. Czego nie czujesz? Dociekania przyczyn... obecnego stanu, tego, co sie dzieje w Twoim zyciu. Czasem to dobrze, ale jezeli ciagle w naszym zyciu idzie nie tak, jak trzeba, to czasem warto jednak podociekac. Przeslanie. Chodzi o to, abys przestala kurczowo trzymac sie swoich ustalonych ram, tego, co wyznacza granice Twojego bezpieczenstwa. Boisz sie burzyc niektore swoje schematy. 6 Monet zacheca, abys pomyslala tu o innych, bo jezeli Ty wyjdziesz z inicjatywa to i otrzymasz to z powrotem. Tu otwieraja sie perspektywy na daleka przyszlosc. W podsumie masz IX Eremite (HB)... Rada, aby wejrzec w siebie i dowiedziec sie, czego taka naprwde w tej sytuacji sie pragnie i potem postepowac w zgodzie z tym juz. Mi ten ostatni punkt kojarzy sie z ta Twoja sytuacja uczuciowa, gdzie pisalas, ze aby byc z panem, musialby on cos tam zrobic, wyjsc Tobie mocno na przeciw. Mozliwe, ze chodzi wlasnie o to. Ze i Ty powinnas zrezygnowac z trzymania sie kurczowo tego, co uwazasz za bezpieczne i wyjsc mu nieco na przeciw, uznajac, ze przeciez jemu tez ciezko i wysilek powinien isc z obu stron. A przeciez chodzi o przyszlosc. To bylo tylko takie skojarzenie... wiec sorry... jezeli nie powinnam Twoim zdaniem mieszac tych dwoch tematow. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Zgadzam się z SacralN i też bym spojrzała na ten rozkład bardziej pod kontem Twoich uczuć. Karty są jak lustro i pokazały to co się w Tobie dzieje -> silne emocje. 1. Jaka jestem? KOŁO FORTUNY - niepewna siebie, nie wiesz co cię czeka i co zdobędziesz a co stracisz, zdajesz się na Los Przy tej karcie o niczym nie decydujemy, więc według mnie to oznacza że możesz mieć skłonność do oddawania swojego losu w ręce innych ludzi 2. Jaka nie mogę być? KRÓL KIJÓW - taka jak chce Twój partner, nie możesz ulec jego woli, bądź sobą 3. To co mam? SĄD - wsparcie rodziny, bliskich, znajomych, krąg przyjaciół. Także szanse na odnowę, na nowe życie. 4. To czego nie mam? 3 PUCHARY - nie cieszysz się życiem, nie masz luźnego podejścia do pewnych spraw, nie łapiesz dystansu, chyba jest tylko czarne albo białe 5. To co myślę? RYDWAN - gonitwa myśli, emocji, próba uporządkowania ich. Czy myślisz tez o zmianie miejsca zamieszkania, ze czeka Cię podróż ? 6. O czym nie mogę myśleć? 3 KIJE - co Ci przyniesie przyszłość i choć zaglądasz w karty to chyba obawiasz się że pokażą Ci Twój brak działania, albo że musisz sama coś zmienić. Tu 3 buław jest wypadkową Koła Fortuny -> skoro sama nic nie planujesz i nie realizujesz to Los robi to za Ciebie, co prawda i tak robi ale kiedy się obawiasz swojej przyszłości narażasz się na rozczarowania i niemiłe niespodzianki, bo nie bierzesz życia we własne ręce. Szczególnie jeśli dotyczy to kluczowych decyzji w Twoim życiu. 7. Co czuję? 5 MIECZY - .porażkę że nie jest tak jak miało być, jak byś chciała, możliwe że dotyczy to sytuacji z partnerem i rozmowy którą z nim ostatnio przeprowadziłaś, bo rozmowa nic nie zmieniła 8. Czego nie czuję? RYCERZ MIECZY - działania ( miecze jako żywioł powietrza - ruch, zmiany) Zdobywania nowych przestrzeni. walki o swoje. 9. Ważne przesłanie? 4 MONETY+ 6 MONET+ GWIAZDA --> CESARZOWA - przestań się asekurować, bać, zacznij dawać i brać od Losu, nie od ludzi, ale od Losu, w ten sposób zbierasz doświadczenie - 6 den. Gwiazda to karta marzeń, które możesz mieć i realizować, krok po kroku buduj swoje marzenia i bierz, korzystaj z nadarzających się okazji a staniesz się bogatsza, dojrzalsza emocjonalnie, pewna siebie i poczujesz pełnię swoje kobiecości -> Cesarzowa. Pamiętaj że Cesarzowa sama decyduje o swoim życiu,bo wie czego chce i też dyktuje warunki Edytowane 25 Listopada 2012 przez SooYoung Cytuj
Madlen_88 Napisano 25 Listopada 2012 Autor Napisano 25 Listopada 2012 Tak, myślę o przeprowadzce do innego miasta Cytuj
alathea Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) 1. Jaka jestem? KOŁO FORTUNY dajesz sie poniesc wydarzeniom, raz jestes "na wozie, raz "pod wozem" - tak troche te wydarzenia przetaczaja sie po Tobie przy malej wlasnej aktywnosci (Twojej) 2. Jaka nie mogę być? KRÓL KIJÓW a) zostaw fascynacje jakims panem w spokoju, niech Twoje dzialania beda inspirowane czyms innym ekwilibrystyka, slowna, erudycja nie jest czyms najbardziej w tej chwili pozadanym, jaki i nadmierne skupianie sie na wlasnej inteligencji, uzywanie jej jako atutu w porownaniach z kims czy celem zablysniecia przed kims ; nie poprzez rozum droga 3. To co mam? SĄD a) odnowe jakiejs relacji badz inna sytuacje, bedaca "powtorka z przeszlosci" ta karta moze tez symbolizowac problem, ktory powraca - a z ktorym nei potrafisz sobie na razie poradzic uzyskalas czyjes wybaczenie 4. To czego nie mam? 3 PUCHARY masz malo osob, z ktorymi moglabys sie zabawic, zaszalec, pojsc gdzies - i zeby Ci to sprawialo przyjemnosc 5. To co myślę? RYDWAN moze jest to karta w odniesieniu do Sadu - ze warto w to wejsc chcesz, zeby sie cos dzialo, zeby sprawy ruszyly naprzod 6. O czym nie mogę myśleć? 3 KIJE nie uciekac w marzenia, nie uciekac od problemow, same nie znikna - zycie jest tu i teraz, najpierw trzeba rozwiazac/zalatwic to, co jest - zeby moc pojsc dalej 7. Co czuję? 5 MIECZY ze jest "pod gorke", malo rzeczy przychodzi Ci latwo - wiekszosc dzialan sporo Cie kosztuje - pracy, nerwow, wysilku i konsekwencji 8. Czego nie czuję? RYCERZ MIECZY ze stoisz w opozycji do swiata, do innych moze masz troszke buntowniczy nastroj/nastawienie i czasem jestes nieco klotliwa? probujesz byc asertywna, tylko ciezko Ci to wyrazic bez wpaadnia w sprzeczki 9. Ważne przesłanie? 4 MONETY+ 6 MONET+ GWIAZDA --> CESARZOWA jestes osoba troche zamknieta w sobie, wyjdz do ludzi - a Cie docenia czasem trzeba zaryzykowac Edytowane 25 Listopada 2012 przez alathea Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Te 3 Bulawy jeszcze kojarzy mi sie w kontekscie, o czym nie mozesz myslec, to o wyjezdzie za granice, do pana. Pisalas, ze mozliwosc jest tylko, ze to on przyjedzie z zagranicy. Takze takie skojarzenie. To dla Ciebie jest nie do przyjecia, zebys to Ty musiala wyjezdzac. Cytuj
Madlen_88 Napisano 25 Listopada 2012 Autor Napisano 25 Listopada 2012 Te 3 Bulawy jeszcze kojarzy mi sie w kontekscie, o czym nie mozesz myslec, to o wyjezdzie za granice, do pana. Pisalas, ze mozliwosc jest tylko, ze to on przyjedzie z zagranicy. Takze takie skojarzenie. To dla Ciebie jest nie do przyjecia, zebys to Ty musiala wyjezdzac. Fakt generalnie ja też mogłabym przeprowadzić się do niego ale nie znam na tyle dobrze języka żeby sobie tam zawodowo poradzić. On natomiast myślał o powrocie do polski jeszcze zanim się pojawiłam, twierdzi nadal ze niebawem chce to zrobić, ale nie wiem co oznacza "niebawem" on też jeszcze nie wie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi