Skocz do zawartości

coś o "duszach bliźniaczych"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem gdzie zadać to pytanie, więc piszę tutaj...:)

Czy ktoś może mi powiedzieć coś o duszach bliżniaczych..?

Gdzie można znależć informacje na ten temat...?

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Przeczytałam ten artykuł... ciekawy, choć krótki...

A czy te odczucia nie są podobne do związku z przeznaczenia? To nie to samo?

• 2 tygodnie później...
Napisano

A jednak, czytałam o tym w ,,Bridzie,, Paula Coelho i jest właśnie dużo wspominane o Drugiej Połowie, cytuję :

,,-Jesteśmy wieczni, bo jesteśmy przejawem Boga. I dlatego żyjemy wiele razy i umieramy wiele razy.Wyłaniamy się nie wiadomo skąd i zmierzamy nie wiadomo dokąd. [...]

-Tak to jest - ciągnęła Wikka. - Kiedy myślimy o reinkarnacji, stajemy zawsze przed bardzo trudnym pytaniem. Jeśli na początku Ziemi żyło tak niewiele istnień ludzkich, a dziś jest ich tak wiele, to skąd wzięły się nowe dusze?

Brida wstrzymała oddech. Wiele razy zadawała sobie to pytanie.

-Odpowiedź jest prosta - powiedziała Wikka, zadowolona z zainteresowania malującego się na twarzy dziewczyny. - W pewnych wcieleniach dzielimy się. Tak samo jak krzyształy, gwiazdy, komórki czy rośliny, dzielą się nasze dusze. Dusza zmienia się w dwie, każda z nich na następne dwie, i tak, na przestrzeni kilku pokoleń zostaliśmy rozrzucieni po wielu zakątkach Ziemi.

-I tylko jedna z tych części ma świadomość, kim jest? - zapytała Brida. Miała mnóstwo pytań, ale chciała zadawać je stopniowo, a to wydawało się jej najistotniejsze.

-Jesteśmy częścią tego, co alchemicy nazywają Anima Mundi, Duszą Świata - ciągnęła Wikka, ignorując jej pytanie. - Prawdę powiedziawszy,gdyby Anima Mundi tylko się dzieliła, stawałaby się za każdym razem liczniejsza, ale coraz słabsza. I dlatego, tak jak się dzielimy, tak samo się odnajdujemy. A to ponowne spotkanie dwóch Połówek nazywa się Miłością. Bo dusza dzieli się zawsze na pierwiastek męski i kobiecy. Tak to wyjaśnia Księga rodzaju: dusza Adama podzieliła się i z niego narodziła się Ewa.

Nagle Wikka przerwała i zapatrzyła się w talię rozrzuconą na stole.

-Jest to wiele kart - podjęła po chwili - ale wszystkie są częścią tej samej talii. Zeby pojąć ich przesłanie, potrzebujemy wszystkich, wszystkie są jednakowo ważne. Tak samo jest z duszami. Wszystkie istoty ludzkie są ze sobą połączone jak karty tej talii. W każdym życiu mamy tajemny obowiązek odnalezienia przynajmniej jednej Drugiej Połowy. Najwyższa Miłość, która je rozdzieliła, raduje się Miłością, która jednoczy je ponownie. [...] Drugą Połowę można poznać po osobliwym blasku w oczach - tak od początku istnienia ludzie poznawali prawdziwą miłość. W Tradycji Księżyca istniał inny sposób: rodzaj wizji ukazującej świetlisty punkt powyżej lewego ramienia Drugiej połowy. Ale nie zamierzała jeszcze tego dziewczynie wyjawiać. Może pewnego dnia sama nauczy się dostrzegać ten punkt."

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Lili najlepiej byłoby zajrzeć do książki Bliźniacze dusze karma i reinkarnacja Jaime T. Licauco, niestety nie jestem jej szczęśliwą posiadaczką. Są jednak sposoby na przyciągnięcie drugiej osoby i chodzi w tym wszystkim raczej o harmonię między ludźmi, o zjednoczenie swoich wibracji, o tzw. idealne połówki.

Wiem że L. Żądło jest tu przez wielu wyklęty ale polecam te 2 artykuły:

1) Leszek ??d?o - Zanim spotkacie idealn? "po?ówk?" - Sklep ezoteryczny Ezosfera.pl

2) Leszek ??d?o - A gdy si? ju? spotkacie... - Sklep ezoteryczny Ezosfera.pl

A oto przepis na ciasto o którym gdzieś tu już pisałam: Idealne po?ówki - Spojrzenie

Pozdrawiam i życzę smacznego ;).

Gość Jaga_Wiedzma
Napisano

Z Leszkiem Żądło to bym uważała. Ona podobnie jak Pani Chrzanowska to specjalisci od wszystkiego, dla mnie znaczy to od niczego

Napisano

Wiecie, że jest znaczna różnica w intensywności miłości przy duszy bliźniaczej i bratniej?

Ta 1 jest znacznie silniejsza jednocześnie mniej nakierowuje na własne spełnienie - idealnie odźwierciedla Hymn (psalm) o miłości.

Ta 2 jest "gorąca, płomienna" pragniesz, pragniesz i pragniesz.

1 złańcza bardziej duchowo, 2 zaś cieleśnie.