Maestro Inez2503 Posted November 25, 2012 Maestro Share Posted November 25, 2012 (edited) Podarłam, zniszczyłam Twój wizerunek w moim umyśle odrodziłam się i znów go zbudowałam buduję go teraz od podstaw.. Kiedy serce mi pęklo złapałam Twoją energię i przytuliłam ją do siebie owinęłam się nią... Taki ból na dnie oczu co wziera się w źrenice i tak mocno ściska je od środka.. Taki ból na dnie serca co przygważdża je do kręgosłupa i rozbija na drobnicę.. Taki ból na dnie mózgu co przygniata skroń do skroni i zagłusza myśli.. Taki ból mam w sobie odkąd zrozumiałam że nie jesteś dla mnie.. Edited October 1, 2013 by Inez2503 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 25, 2012 Author Maestro Share Posted November 25, 2012 Idę ulicą - myślę o Tobie oglądam wystawy - myslę o Tobie robię zakupy - myślę o ...Tobie W tym uwikłaniu zagubiłam siebie znikam powoli bo jestem...bez Ciebie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 28, 2012 Author Maestro Share Posted November 28, 2012 Naiwna, bo chce odmienic coś co silnymi rękami dzierży los Słaba, bo się na grę godzi z kims, kto ją za nos wodzi Głupia, bo w miłość uwierzyła a ta miłość ją zabiła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 11, 2013 Author Maestro Share Posted January 11, 2013 Czasem wydaje mi się, że mi się tylko śniłeś... a potem znowu znajduję ślad.. że jednak.. byłeś... na chwilę tylko jedną, bym mogła poczuć jak to jest być...królewną 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PannaDorotka Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Sorry że zasmiecam temat, ale chciałam tylko napisać, że to mój ulubiony wątek na forum ^^ Uwielbiam twoje wiersze... :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 11, 2013 Author Maestro Share Posted January 11, 2013 Sorry że zasmiecam temat, ale chciałam tylko napisać, że to mój ulubiony wątek na forum ^^ Uwielbiam twoje wiersze... :* A mi się zrobiło bardzo miło,gdy to przeczytałam:) Dziekuję:*** Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 16, 2013 Author Maestro Share Posted January 16, 2013 zgubiłeś mnie w ciemności swoich niezrealizowanych idei pozbawiłeś nas jakichkolwiek nadziei utraciłeś w gonitwie dnia codziennego .......zabiłeś coś bardzo cennego.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 25, 2013 Author Maestro Share Posted January 25, 2013 Ciebie nigdy, nigdy nie było coś mi się chyba pomyliło.. cień pomyliłam z mężczyzną, sen wkradł się w rzeczywistość Ciebie nigdy, nigdy nie znałam nie dotykałam Cię, nie całowałam więc skąd nagle w dziwnych olśnieniach przemknie wspomnienie Twego istnienia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 27, 2013 Author Maestro Share Posted January 27, 2013 (edited) Idę po skrzącym się sniegu pisząc w myslach pytania do Boga wokół mnie ludzie w nieustannym biegu a ja pragnę wiedziec jak kończy się ta droga... Czy dane mi będzie poczuć cień starosci czy ktoś da mi wtedy choć iskrę miłości może sama bede w wielkim zimnym domu jak zbyteczny mebel - niepotrzebna nikomu.. Edited January 27, 2013 by Inez2503 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mana Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Fajne wiersze... ten powyżej mego posta najbardziej do tej pory mi się podoba... mam nadzieję, że będzie ich (wierszy) w tym wątku więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 29, 2013 Author Maestro Share Posted January 29, 2013 Fajne wiersze... ten powyżej mego posta najbardziej do tej pory mi się podoba... mam nadzieję, że będzie ich (wierszy) w tym wątku więcej Dziękuję) Jak mi starczy odwagi to tak:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted March 22, 2013 Author Maestro Share Posted March 22, 2013 Obolała miłość nie cieszy się widokiem kochanka nie raduje urokiem nowego poranka ucieka od światła wprost do jego cienia męczy ją świadomość samego istnienia obolała miłość woli miecz od róży cierpi, wspominając świat, co jej się zburzył obolała miłość pragnie spocząć w grobie unicestwić wszystko to, co nosi w sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werka81 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 piękne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted May 2, 2013 Author Maestro Share Posted May 2, 2013 piękne... Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werka81 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 podoba mi się każdy jeden ,ale te dwa będą moimi ulubionymi Czasem wydaje mi się,że mi się tylko śniłeś... a potem znowu znajduję ślad.. że jednak.. byłeś... na chwilę tylko jedną, bym mogła poczuć jak to jest być...królewną Obolała miłość nie cieszy się widokiem kochankanie raduje urokiem nowego poranka ucieka od światła wprost do jego cienia męczy ją świadomość samego istnienia obolała miłość woli miecz od róży cierpi, wspominając świat, co jej się zburzył obolała miłość pragnie spocząć w grobie unicestwić wszystko to, co nosi w sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted May 2, 2013 Author Maestro Share Posted May 2, 2013 podoba mi się każdy jeden ,ale te dwa będą moimi ulubionymi Cieszę się, że Ci się podobają,tym bardziej,że były przeze mnie pisane w momentach,gdy było mi cholernie źle..Na szczęście poradziłam sobie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werka81 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Cieszę się, że Ci się podobają,tym bardziej,że były przeze mnie pisane w momentach,gdy było mi cholernie źle..Na szczęście poradziłam sobie:) wszystkie te emocje widać w tych wierszach...i to właśnie czyni je tak pięknymi... ps. jestem po wrażeniem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debora Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 silne emocje najlepiej wpływają na twórczość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted June 10, 2013 Author Maestro Share Posted June 10, 2013 Niepewność i kara milczenia ujęta w bilansie na koncie doświadczenia Niepokój wewnętrzny i ból czai się wszędzie jedno jest tylko pewne co ma być i tak będzie Umieć wybaczać to przejaw mądrości lecz nie zapomnieć to znak ostrożności Miłość zwycięża mimo przeciwności mimo wielkich wojen niepewnej przyszłości 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekb Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 kocham je. podobają mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 8, 2013 Author Maestro Share Posted August 8, 2013 Chłodem dobita na rozkaz przeznaczenia idę przed siebie szukając zrozumienia nie wiem jak daleko i czas jaki mi dany jedyne czego pragnę, to ściągnąć kajdany... I iść przed siebie w kierunku słońca móc wyrażać siebie wolnością bez końca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 8, 2013 Author Maestro Share Posted August 8, 2013 Zaskoczyć niezaskoczeniem wzmóc tym emocji uśpienie porzucić nieporzuceniem wywołać uspokojenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 13, 2013 Author Maestro Share Posted August 13, 2013 Zabitą tęsknotą otwieram kolejny dzień nieprzewidziane przerwy w pogodzie odsuwam za kotarę poplątanych myśli zamknięty rozdział niedoczytanej książki wciąż otwiera się szeleszcząc uparcie pogiętą kartką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted September 21, 2013 Author Maestro Share Posted September 21, 2013 Pytania Jak mogło umrzeć coś co się nie narodziło? Jak kochać kogoś z kim się nie było? Jak zapomnieć o czymś co nie istniało? Jak pragnąć więcej tego czego się nigdy nie miało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest paulab23 Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 jestem pod wrażeniem:) ten najbardziej mi się podoba:) opisuje moje uczucia ... Sliczny! pozdrawiam Podarłam, zniszczyłam Twój wizerunek w moim umyśle odrodziłam się i znów go zbudowałam buduję go teraz od podstaw.. Kiedy serce mi pęklo złapałam Twoją energię i przytuliłam ją do siebie owinęłam się nią... Taki ból na dnie oczu co wziera się w źrenice i tak mocno ściska je od środka.. Taki ból na dnie serca co przygważdża je do kręgosłupa i rozbija na drobnicę.. Taki ból na dnie mózgu co przygniata skroń do skroni i zagłusza myśli.. Taki ból mam w sobie odkąd zrozumiałam że nie jesteś dla mnie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted September 21, 2013 Author Maestro Share Posted September 21, 2013 Dziękuję Bo to moje prawdziwe uczucia...też... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pideha Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 Piękne masz te wiersze... łapią za serce i wyrywają duszę Tak prosto piszesz o tak trudnych rzec zach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted September 22, 2013 Author Maestro Share Posted September 22, 2013 Piękne masz te wiersze... łapią za serce i wyrywają duszęTak prosto piszesz o tak trudnych rzec zach Dziękuję Zawsze mi miło jak ktoś to czyta:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 19, 2013 Author Maestro Share Posted November 19, 2013 Trochę niedokończony, ale prosto z serca Na głowę spadły mi jak ciezkie liście z drzewa nieoczekiwane ciosy jak błyskawice z nieba Przygniotły mnie do ziemi a gdy półżywa wstałam dobić mnie jeszcze chciały choć więcej sił nie miałam Gdzieś w tle rozbiły się marzenia nierealne Rozprysły jak atomy po bombie nuklearnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mana Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 wcale nie czuć by był niedokończony wstawiaj swe utwory wstawiaj... będę miała co czytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 20, 2013 Author Maestro Share Posted November 20, 2013 wcale nie czuć by był niedokończony wstawiaj swe utwory wstawiaj... będę miała co czytać Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 6, 2014 Author Maestro Share Posted January 6, 2014 "O tym co lubię" Od zawsze lubię ponure poranki Gdy deszcz podgląda mnie zza firanki Gorąca kawa mlekiem przybrana Czule mi mówi: chodź tu, Kochana Lubię, gdy szarość dom mój spowija Tak nastrojowo czas wtedy mija Książki stron szelest rytm dniu nadaje W potyczkę dźwięków z radiem się wdaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 15, 2014 Author Maestro Share Posted January 15, 2014 "Bezsilność" Usiąść wtulić twarz w dłonie Zamknąć oczy zwilżyć łzami skronie Uciec gdzieś najdalej, hen od życia Zniknąć wbić się w wieczny stan niebycia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 co tak ostatnio smutno u Ciebie ;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 16, 2014 Author Maestro Share Posted January 16, 2014 co tak ostatnio smutno u Ciebie ;> A bo się do mnie nie odzywasz:) A tak poważnie, to przemęczona jestem jak diabli..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 16, 2014 Author Maestro Share Posted January 16, 2014 Niedokończona rozmowa echem przebija myśli wtapia się w sen co się do końca nie wyśnił jak rdza pokrywa wspomnień fragmenty jak cień zakrywa szczęśliwe momenty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted January 19, 2014 Author Maestro Share Posted January 19, 2014 Podzielę się z Wami wierszem, który napisałam w wieku 16 lat jako hołd dla mojego idola Krzysztofa Klenczona. Niechcący go wtedy wyrzuciłam,w głowie pozostały fragmenty. Cześć odtworzyłam z pamięci, dwie zwrotki dopisałam niedawno... Byłeś złotą gwiazdą na niebieskim niebie sercem, które bije ze wzmożonym tętnem Pamiętają Ciebie całe pokolenia a pamięć o Tobie nigdy się nie zmienia Byłeś pięknym jachtem wśród zmurszałych łajb sztormem,który niszczy i zmienia bieg fal Pamiętają Ciebie całe pokolenia a pamięć o Tobie nigdy się nie zmienia Byłeś złota iskrą co w serce się wdziera daje ukojenie gdy burza się zbiera Pamiętają Ciebie całe pokolenia jakże to się stało że Ciebie już nie ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted February 11, 2014 Author Maestro Share Posted February 11, 2014 Słowo z wiatrem poleciało Coś się nagle posypało Deszcz pokropił Ciepło stopił Zimno juz i będzie wiało Coś się nagle wywróciło Jeden ruch i się rozbiło Mróz skuł rzeki Ściął na wieki By nic więcej nie wróciło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted March 19, 2014 Author Maestro Share Posted March 19, 2014 w ciemności nie widać ściśniętych dłoni nie widać łez strużką płynących po skroni w ciemności nie widać oczu pustych od bólu nie widać ust wyschniętych od żalu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted April 11, 2014 Author Maestro Share Posted April 11, 2014 Gdy się świeca wypali wraz z ostatnim jej tchnieniem przyjdziesz do mnie z oddali jak spełnione marzenie przyjdziesz i już zostaniesz tak zwyczajnie, na wieki słońce na niebie wstanie uspokoją się rzeki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 8, 2014 Author Maestro Share Posted August 8, 2014 zamknij mnie w spojrzeniu i otul rzęsami zmiękcz mnie swym dotykiem i ogrzej słowami podrzuć mnie wysoko by ziemia widziała ogień gorejący jakiego nie znała zabierz mój niepokój i lęk przed przyszłością zmień go w ukojenie napełnij miłością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davisa Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 To Twoje, Inez? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 10, 2014 Author Maestro Share Posted August 10, 2014 Tak,moje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarah888 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Inez2503, dzięki za Twe wiersze wywołują emocje ......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 19, 2014 Author Maestro Share Posted August 19, 2014 Inez2503,dzięki za Twe wiersze wywołują emocje ......... bo z emocji powstają.. Bardzo dziękuję za miły wpis:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted October 8, 2014 Author Maestro Share Posted October 8, 2014 Spotkali się nieplanowanie Nie mając w grafikach pozycji spotkanie W nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiedniej godzinie w kojeniu stresu przy podłym winie Pogoda też nie była wymarzona I pora dnia niezbyt niewyśniona Matowe oczy ,serce nie biło, Bo ono wtedy chyba nie żyło I takie to było wegetowanie Przerwane nagle przez to spotkanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarownica Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Inez, a może by tak tomik poezji? Ilustrowany?:> Niektóre naprawdę się nadają do publikacji, a wydanie małego nakładu to nie jakieś kosmiczne kwoty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted October 10, 2014 Author Maestro Share Posted October 10, 2014 Inez, a może by tak tomik poezji? Ilustrowany?:> Niektóre naprawdę się nadają do publikacji, a wydanie małego nakładu to nie jakieś kosmiczne kwoty Na serio nadają się? Bo ja tak piszę sobie pod wpływem chwili.. Ilustrowany powiadasz? A kto mi zilustruje?;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Na serio nadają się? Bo ja tak piszę sobie pod wpływem chwili.. Ilustrowany powiadasz? A kto mi zilustruje?;> Debora zapewne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jacek Bartnicki Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 (edited) Inez kochana, Twoje wiersze z rana, radują serce! Oby jak najwięcej. Wiersz łzy wyciska, zasmuci, pocieszy. Pisz jak najwięcej! Piszmy my... poeci. Cóż mogę dodać, wiersz mój ulubiony, kiedy dziewczyna I chłopak spóźniony. Nagłe spotkanie! ...Nie mieli w grafiku. Patrzą na siebie, emocji bez liku. Dobrze oddane, chwile te ulotne. Co przeminęły, teraz bezpowrotnie. Serce pamięta, ono będzie czekać. Pisz bo ja już się nie mogę doczekać! Ja także czasem chwilę opisuję... Chłopak, dziewczyna On mówi co czuję. Jak kiedyś będziesz tomik wydawała. Proszę byś moje wiersze też dodała. Od fana Jacka Edited October 12, 2014 by Jacek Bartnicki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jacek Bartnicki Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 (edited) Twoje wiersze wywołały niejeden uśmiech Edited October 12, 2014 by Jacek Bartnicki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted October 12, 2014 Author Maestro Share Posted October 12, 2014 Inez kochana,Twoje wiersze z rana, radują serce! Oby jak najwięcej. Wiersz łzy wyciska, zasmuci, pocieszy. Pisz jak najwięcej! Piszmy my... poeci. Cóż mogę dodać, wiersz mój ulubiony, kiedy dziewczyna I chłopak spóźniony. Nagłe spotkanie! ...Nie mieli w grafiku. Patrzą na siebie, emocji bez liku. Dobrze oddane, chwile te ulotne. Co przeminęły, teraz bezpowrotnie. Serce pamięta, ono będzie czekać. Pisz bo ja już się nie mogę doczekać! Ja także czasem chwilę opisuję... Chłopak, dziewczyna On mówi co czuję. Jak kiedyś będziesz tomik wydawała. Proszę byś moje wiersze też dodała. Od fana Jacka Jacku jestem pod wrażeniem, jest mi naprawdę bardzo miło:))) Super wiersz:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted October 18, 2014 Author Maestro Share Posted October 18, 2014 (edited) Razem z Jackiem Bartnickim napisaliśmy wierszowaną opowieść o kurierze, który przyniósł pewnej pani paczkę do biura..... Jacek: Dzień był pochmurny... W niebo ja patrzę. - Będzie padało. Śniadanie smaczne. Nie dokończone, Wychodzić trzeba, paczki dostarczyć. O Wielkie Nieba! Idę, wychodzę pusta ulica. Jak mokro, zimno, nic nie zachwyca. A mam przesyłki jeszcze dostarczyć. Dwie wielkie paczki, będę je taszczyć. - Jaka ulica? Adres na kartce. Tak niewyraźny... Autobus.. Właśnie! Wsiądę, pojadę, a potem metrem. Może na mieście, wysiądę jeszcze. Duży budynek, kto tu pracuje? Jadę windami, jest przewiew...czujesz? Ja: Noc nieprzespana Ja jak pijana Siedzę zmartwiona Roboty tona Deszcz dziś za oknem Po pracy zmoknę Szef nie w humorze Nie mogło być gorzej Nastrój poprawia Pachnąca kawa Bez cukru, biała Gorąca cała Nagle me uszy Jak krzyk nie poruszy! Wstaję zdziwiona Ktoś skądś mnie woła Szybko jak strzała Zbiegam bez mała Ciekawość mnie zżera Bo widzę kuriera Jacek: Cały zmoknięty, Paczkę do ręki. Biorę i patrzę. - To tutaj. Znaczne... Nagle ktoś biegnie, Włosy rozwiane. Oczy wesołe I roześmiane. Pachnąca kawą do mnie podbiega. - Cztery pięćdziesiąt... Reszty nie trzeba. Ta nic nie mówi, za rękę chwyta, ale ognista, cóż za kobita! Prowadzi, ciągnie schodami w górze. - Ona pracuje W tym małym biurze? Tak sobie myślę, I nim coś powiem. Podchodzi do mnie, w oczach na płomień. Paczkę wyrywa, ja jestem w szoku. - Czekałam na to, chyba od roku! - A co w tej paczce, grzecznie się pytam. I lekko kroczek do tyłu daje. Ja: Biegnę do niego Kuriera miłego Za paczkę płacę Serce mi skacze Ciągnę go w górę Tam, gdzie mam biuro On zaogniony Wielce zdziwiony Lecz za mną idzie Jak w jakimś widzie Śmiać się próbuje Choć coś go nurtuje -Szczerze Cię proszę Kłamstwa nie znoszę Cóż za cudności Są w tej zawartości? Patrzę mu w oczy Gdy przy mnie kroczy - Zaraz Ci powiem Zaraz się dowiesz Siada wygodnie Na sofie modnej Zagrzewam wody W imbryku nienowym Jacek: Dziewczyna miła, wodę nam wystawiła. Gdy szef się dowie, będzie suszył głowe. Ja powinienem w drodze być gdzie indziej, ale pamiętam, kiedy w tamtej windzie. Tak jechaliśmy. Ona do mnie mówi: - Może herbaty? Pan mi nie odmówi... Co miałem robić? Osóbka urocza, no a pogoda, taka że strach kota, z domu wypędzić... Co dopiero ludzi! No więc zostałem... ...Wcale się nie nudzi! I gdy tak siedzę i po ścianach patrzę. Miłą rozmowę może zaraz znacznę. Co tu powiedzieć? A paczka koło nas, leży na stole. Tak nie otworzona. - Co jest w tej paczce? Może pani powie. Bo całą drogę zadawałem sobie takie pytanie: - co właściwie niosę? A ona do mnie mówi dźwięcznym głosem: Ja: Robię mu kawę mocną i czarną Aby miał siły przy mnie nie zasnąć On w słuch zmieniony Patrzy skupiony - Widzisz to biuro Papierów górę To moja udręka Która mnie nęka Zabiera mi ciszę Potrzebną gdy piszę Wciąż ludzie wokół Niszczą mój spokój Gdy dość już miałam Na oczy przejrzałam Do głowy mi wpadła Myśl, dobra nagła Czego mi trzeba By poczuć smak nieba? By biegać w chmurach Zamiast po biurach? Jak pomyślałam, tak uczyniłam I przez Internet TO zamówiłam Rzecz ważną wielce Co uleczy me serce Czekałam długo, pół roku, rok? Wypatrywałam za paczką wzrok W końcu przybyła Bym ja odżyła W paczce rzecz cenna Bardzo tajemna Spójrz na mnie uważnie Mówię poważnie W paczce tej na dnie Ukryto dokładnie Lek na niepokój Święty Spokój Edited October 18, 2014 by Inez2503 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SooYoung Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Super Inez, Jacku piszcie dalej, tworzycie świetny zespół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jacek Bartnicki Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Dziękuje, to bardzo miłe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 4, 2014 Author Maestro Share Posted November 4, 2014 Odejdę powoli, bezgłośnie niezauważenie poczujesz mój brak gdy zapanuje milczenie Odejdę po zmroku gdy księżyc zagaśnie poczujesz mój brak bo wtedy nie zaśniesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 4, 2014 Author Maestro Share Posted November 4, 2014 (edited) Postawiłam domek z kart upadł nim złożyłam dach Pogubiły się trefle,kara, piki leżą śmiesznie jak guziki w tej szufladzie w przedpokoju Edited November 5, 2014 by Inez2503 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarownica Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Bardzo mnie korci jednak, żeby enter do następnego wersu był po guzikach:))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 5, 2014 Author Maestro Share Posted November 5, 2014 Dzięki za radę,bo mi też coś zgrzytało:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 22, 2014 Author Maestro Share Posted November 22, 2014 Za dużo piorunów pomknęło do wieży Blysnęło..az włos sie zjezył.. Wielki pożar, grad kamieni W szczątki ruin ja przemienił A miała byc wielka i niezniszczona Miała byc piękna i nieskończona A teraz zgliszcza tylko goreją Wokół niej dymy i wiatry wieją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted July 15, 2015 Author Maestro Share Posted July 15, 2015 Twoje spojrzenie smutne i oczy pełne głębokiego bólu nie umiałam dać Ci siebie całej Boli mnie to spojrzenie wdziera się w serce i krzyczy we mnie nie umiałam dać Ci siebie całej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted July 15, 2015 Author Maestro Share Posted July 15, 2015 spijać ciebie kropla po kropli i nie mieć dość nasycać się dotykiem dłoni oswajać swoją złość co przyszła znikąd z niewidzenie i nieczucia swoich ciał i z niepatrzenia w swoje oczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 19, 2015 Author Maestro Share Posted August 19, 2015 wpaść z deszczu pod rynnę prostsze jest niż myślisz wystarczy jeden głupi gest i już masz mały prysznic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted August 25, 2015 Author Maestro Share Posted August 25, 2015 Ja nigdy nie żyłam Ja się Tobie tylko śniłam Śniłam przy spizowej bramie Śniłam na zielonej trawie Ja nigdy nie istniałam Tylko w snach Ci przebiegałam Przebiegałam w burzy,w słońcu, Na początku snu, na końcu Ja nigdy nie byłam Ja Cię nigdy nie tuliłam Byłam tylko w Twojej głowie W każdej myśli, w każdym słowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opak Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 nawet zgrabne, ale nieskończone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastar Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Ja nigdy nie żyłamJa się Tobie tylko śniłam Śniłam przy spizowej bramie Śniłam na zielonej trawie Ja nigdy nie istniałam Tylko w snach Ci przebiegałam Przebiegałam w burzy,w słońcu, Na początku snu, na końcu Ja nigdy nie byłam Ja Cię nigdy nie tuliłam Byłam tylko w Twojej głowie W każdej myśli, w każdym słowie ma piękna pani śniłaś mi się dzisiaj i ja wierze że cie jeszcze kiedyś spotkam że będziemy tam jak ja jestem tu teraz że będziemy lecieć bezwiednie na wietrze jak dwa puchy marne będąc wszystkim dla siebie i niczym dla tego świata kobietą jesteś lecz ja cie miłością nazywam mam nadzieje ze nuie zrobię offtop... tyle mam do przekazania tobi ciągle cos nowego dzieje sie w mej głowie ile z tego ma znaczenie niewiem ile z tego to sa bzdury nie wiem ale ciagle gram w te gre z własnym cienien znajdz prosze chwilę dla wytchnienia przezyj ze mna wszystkie urojenia co jest prawda trudno zgadnąc ale razem czuję sie z tym lepiej bładze czasem po omacku bez bliskosci nie mam siły czekam na ciebie tutaj moja pani sciagnij buty wejdz do przedsionka tylko miedzy nami hmm bardzo przepraszam jesli namąciłęm ...tylko ciekaw jestem jak widzisz tą energię tych wierszy..jest tego duzo nabazgrane gdzies tam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted March 10, 2019 Author Maestro Share Posted March 10, 2019 Połamałeś, podeptałeś,wgniotłeś w mokrą ziemię Serce, które rwało się do Ciebie Zagubiłeś,zapomniałeś Twoje słowa Jak mówiłeś, ze mnie kochasz Wykreślileś,wyrzuciłeś mnie z pamięci Uderzyleś chłodem gestów z całej pięści Gdy rzuciłeś mną o ścianę jak kamieniem Tak się czułam jakbym była tylko cieniem Oszukałaś mnie, okradłeś z moich marzeń Wymazaleś me istnienie z Twoich zdarzeń 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted April 18, 2019 Author Maestro Share Posted April 18, 2019 (edited) Myślę o Tobie i twarz Twoją w pamięci mej widzę Czy ja Cię jeszcze kocham, czy już nienawidze? Czyś wart był w ogóle mojego zainteresowania Mojego czasu, mlodości Mojego kochania... Czy to co było na starość moją wspomne Czy może już niedługo na zawsze zapomnę? Kazdego wieczoru pytam samą siebie Czy wart byłeś uwagi... -Ja nie wiem- Edited April 18, 2019 by Inez2503 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted September 27, 2019 Author Maestro Share Posted September 27, 2019 Bez Ciebie nawet kawa mi nie smakuje A dzień jak smuga dymu powoli sie snuje Bez Ciebie niepokój i lęk i niema bezsilnosc Bez Ciebie w emocjach mam niestabilnosc Bez Ciebie pogoda jakaś nieładna I ja tez zmieniona i nieporadna Bez Ciebie nie umiem odnaleźć siebie Bez Ciebie zniknęłam,gdzie poszłam?Nie wiem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maestro Inez2503 Posted November 16, 2019 Author Maestro Share Posted November 16, 2019 (edited) Niedokonczona rozmowa echem przebija mysli Wtapia sie w sen co sie do końca nie wysnił Jak mgla zakrywa swiata kolory Jak noc wybudza ze snu upiory Edited November 16, 2019 by Inez2503 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts