wietrzna Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 witam, mam problem z nie kontrolowanym oobe szkukam kogoś cio by mi coś doradził w spr. oobe..podr.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alienta Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Cóż, chyba mamy to samo. Jak wyjdziesz a nie chcesz, poproś Opiekuna, żeby odprowadził cię do ciała. U mnie poskutkowało. Mimo tego po jakimś czasie znów wyszłam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wietrzna Posted November 25, 2012 Author Share Posted November 25, 2012 nie wiem nawet czy ta postac cio czasami spotkam w oobe to mój opiekun...to jak mam poprosić o pomoc opiekuna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athemay Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Nie musisz go widzieć, nie musisz nawet znać jego imienia. On jest zawsze z Tobą, jest Tobą. Liczy się szczera prośba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wietrzna Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 mowie nie wiem nawet czy mam opiekuna czy ta postac cio czasami spotkam w oobe to mój opiekun... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athemay Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Nie ma zależności między tym czy on istnieje, a czy spotykasz go w OOBE. Obydwoje jesteście jednym i obydwoje się uzupełniacie, nie możesz nie mieć opiekuna, bo po części on jest Tobą i Ty jesteś nim. To, że go nie widzisz i nie słyszysz (jak wielu, w tym ja) pokazuje nam tylko ile jeszcze musimy się nauczyć i jak musimy się rozwinąć. Wiedz, że on jest ZAWSZE, nie ma wakacji czy urlopu. Zawsze z Tobą, zawsze Tobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wietrzna Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 hyba masz racje ale,nie jestem dokonca przekonana ...czy mam opiekuna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wietrzna Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 w oobe zapomiałam do pisac ale ze mnie zarkrecona osobka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athemay Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Czytam tak teraz twojego pierwszego posta i zastanawiam się.. Masz niekontrolowane OOBE i chcesz wrócić do ciała czy chcesz iść dalej i to rozwijać? Przypuszczam, że to pierwsze, a więc jeśli już jesteśmy przy kontakcie z opiekunem to nie wiem czy to co napisze będzie słuszne, bo moje doświadczenie póki co nie jest zbyt duże. Ja to widze tak: Człowiek posiada świadomość, podświadomość i nadświadomość, które zebrane są w jednym fizycznym ciele. Opiekunem/MTJ-em jest nadświadomość. Gdy opuszczamy ciało świadomość nie jest ograniczona, jest "rozdzielona" i mamy możliwość rozmowy twarzą w twarz z jakąkolwiek jej częścią w tym z opiekunem. Wynika z tego, że masz opiekuna- nadświadomość, który w fizycznym świecie może ci podsuwać subtelne wiadomość, a gdy masz OOBE możesz rozmawiać z nim bezpośrednio, jak z innym człowiekiem. Więc Tak, masz stróża, a przebywanie poza ciałem może być najlepszym stanem do nawiązania z nim kontaktu. Z tym jednak w moim przypadku był problem. Byłem w OSPUO i zapragnąłem się z nim zobaczyć, zamiast tego trafiłem do czegoś na wzór snu gdzie wytwory mojej wyobraźni kazały mi wkładać palec do gniazdka pod napięciem, mówiąc że to mi pomoże (nie bolało) . To było moje drugie wyjście więc nie rozpoznałem, że to tylko wyobraźnia. Teraz prosiłbym kogoś bardziej doświadczonego o wypowiedź w tym temacie i zaprzeczenie mojemu postowi jeśli coś się nie zgadza, żebym nie wprowadzał w błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serafis Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 MTJ to ja, tylko ze z przyszlosci - wychodzac, trafiamy na 4>=wymiar, dlatego mozna spotkac dziwne rzeczy ^^. Co do świadomości, dla mnie naturalniej jest, nie rozrozniac je na 3 aspekty. Jestem caloscia zawsze i wszedzie ^^.(no procz oddzielania swoich cial - jak to mowi Zbyszek - cialek subtelnych, wtedy mozna odczuc bycia w jednym z pojedynczych cial) Co do niekontrolowanych oobe. Tylko pozazdroscic . Jestem pewien, ze samo to nie minie. Dostalas cudowna szanse na rozwoj. Nie zmarnuj tego ^^. PS przy wychodzeniu sprobuj skoncentrowac sie na sobie (np. na sercu) - ciekawe rzeczy wtedy beda ^^. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts