Skocz do zawartości

Sen

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No. Tym razem nic wyjatkowego. Zadnych smokow, zadnych podrozy metafizycznych. Jedynie... bylam w domu u jednego znajomego. Hmm... Widzialam jego matke, brata, zwiedzalam dom, jadlam obiad. I rozmawialam z jego matka. Ogolnie jakos tak w tym snie taka bylam hmm... ulozona i w ogole. Jak nie ja.

Duzo sie nie dzialo. Wszystko rozbijalo sie o moje bycie w tym domu, w tej rodzinie i takim tam tete a tete, pogaduchy. Jak niedzielny obiadek czy cos w tym rodzaju.

I zrobilam na to rozklad:

S - signifikator snu - II Kaplanka

Czyzby karty juz na sam poczatek chcialy mi pokazac, ze pytanie jest niestosowne? Ze nie chca nic zdradzac?

Nic... zerkne dalej, zobacze, co sie dalej pokazalo.

1. Czy sen zostal wywolany wydarzeniem, ktore juz mialo miejsce?

Krol Bulaw, 4 Kielichy, As Mieczy ---> suma XVI Wieza

Chyba tak. Cos, co zaistnialo w zwiazku z tym znajomym wlasnie w przeszlosci i byc moze zburzylo moj sposob myslenia o nim, czy cos w ten desen.

2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co dopiero ma sie wydarzyc?

9 Mieczy, 3 Kielichy, III Cesarzowa ---> suma III Cesarzowa

Raczej chyba nie. To bardziej takie jakby moje wyobrazanie sobie, co by bylo, gdyby bylo i w dodatku wcale nie takie mile i ciekawe, bo 9 Mieczy to samozadreczanie siebie, wiec nic przyjemnego. Na zasadzie, jakbym juz sie bala, ze jak wyjde z domu to zarogiem cegla walnie mnie w dekielek.

3. Jak nalezy rozumiem symbolike snu?

7 Kielichow, I Mag, V Papiez ---> suma I Mag

Jako takie snienie o tym, co mi sie marzy, czego bym pragnela. A czego? No wlasnie takiej pelnej rodziny, z obiadkami niedzielnymi i innymi pieprzotami, od ktrych swiadomie sie odcinam. Bo sie nie da... i bo ja nie taka ulizana. A jednak po raz drugi Mag w podsumie i moje chciejstwo.

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego?

Krol Mieczy, Rycerz Kielichow, 10 Bulaw ---> suma X Kolo Fortuny

Aktualna sytuacja jest taka, ze ze znajomym laczy nas mila rozmowa od czasu do czasu. Tu wyszedl w Krolu Mieczy (IX Eremita - wiec licze jako jego signifikator). Ogolnie sympatyczny czlek z niego. Jednak ogolnie jest sztywno w tych 10 Bulawach.

5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc?

2 Kielichy, 9 Monet, 6 Monet ---> suma III Cesarzowa

Zeby sie otworzyc? No tak... Z drugiej strony, zeby cieszyc sie soba i dawac to, co we mnie najlepsze. Cieszyc sie swoja osoba.

6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc?

XIX Slonce, Rycerz Mieczy, Rycerz Monet ---> suma XXI Swiat

Cieszyc sie z tego, co mam. Znajomosc traktowac jako pole do ciekawych rozmow i mozliwosc nabywania ciagle wiedzy. :) Tak, jak zreszta to traktuje.

7. Przed czym ostrzega sen?

Paz Monet, 10 Mieczy, XVI Wieza ---> suma XX Sad

Zeby nie skupiac sie na duperelach i nie rozwalac tego, co jest, bez potrzeby.

8. Do czego zacheca sen?

5 Bulaw, VI Kochankowie, 0 Glupiec ---> suma XI Pasja

Znajomosc potraktowac jako mozliwosc sprawdzenia sie, potraktowac to z sercem, bez zbednego rozmyslania i bez oczekiwan jakis. Brac to, co na dana chwile jest. Ogolnie nie byc umarlakiem, okazac tez zaangazowanie.