maddie88 Napisano 25 Listopada 2012 Napisano 25 Listopada 2012 Witam, Uczę się śpiewu, mam kilka przedmiotów z tym związanych i nowych nauczycieli Jestem ciekawa, jak mnie ocenili po moich pierwszych "wypocinach" )) 1. Jak X ocenia mój głos? Siła (odpowiedź), tło: 10 Denarów, Paź Denarów, Królowa Mieczy - Nie ma tragedii Zdaniem pani mam potencjał, śpiewam w miarę pewnie, jestem świadomwa mojego głosu i powinnam dalej nad nim pracować... Może problem mój polega na tym, że za bardzo myślę, analizuję to, co chcę zaśpiewać...i podchodzę krytycznie do siebie 2. Jak zdaniem Y poradziłam sobie na kształceniu słuchu? (Mam zaległości i...musiałam zaskoczyć...) 10 Denarów (odpowiedź), tło: 2 Mieczy, Wieża, Gwiazda - Mam wrażenie, że nauczyciel spodziewał się po mnie czegoś innego A tu niestety chyba go rozczarowałam... Nie poradziłam sobie jednak źle, zrozumiałam wszystko prawidłowo, tylko powinnam być bardziej pewna siebie...mniej się wahać przy powtarzaniu tych nutek itp. Jak to widzicie? Z góry dziękuję za Wasze pomysły Pozdrawiam, Maddie Cytuj
Gość gość5 Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 1. Jak X ocenia mój głos? Siła (odpowiedź), tło: 10 Denarów, Paź Denarów, Królowa Mieczy- masz mocny głos, taki do dokształcenia,no i pani wie jak nad tym poprocować..... 2. Jak zdaniem Y poradziłam sobie na kształceniu słuchu? (Mam zaległości i...musiałam zaskoczyć...) 10 Denarów (odpowiedź), tło: 2 Mieczy, Wieża, Gwiazda - - wie, że ty wiesz że trzeba nad tym popracować, masz wszystko co niezbedne i źle nie jest, być może nawet zaskoczyłąś go/ją bo może oczekiwania były mniej przyjazne.......... tzn. spodziewano sie czegos duzo gorszego a jest niezle... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Listopada 2012 Maestro Napisano 26 Listopada 2012 1. Jak X ocenia mój głos? Siła (odpowiedź), tło: 10 Denarów, Paź Denarów, Królowa Mieczy - masz pewnie silny głos, z dużym potencjałem do dalszego rozwoju, masz chyba kilka oktaw, ale nie spoczywaj na laurach, bądź krytyczna wobec siebie 2. Jak zdaniem Y poradziłam sobie na kształceniu słuchu? (Mam zaległości i...musiałam zaskoczyć...) 10 Denarów (odpowiedź), tło: 2 Mieczy, Wieża, Gwiazda - poradziłas sobie, czym go nawet zaskoczyłas, bo był sceptyczny, ,on widzi w Tobie potencjał Kurcze, maddie: zazdroszczę Ale chyba juz Ci o tym pisałam, mnie nie jest to dane,a tak kocham śpiewać....) Cytuj
maddie88 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Napisano 26 Listopada 2012 Uff... To się trochę podbudowałam Dziękuję, rogi i Inez :uscisk: Cytuj
maddie88 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Napisano 26 Listopada 2012 1. Jak X ocenia mój głos?Siła (odpowiedź), tło: 10 Denarów, Paź Denarów, Królowa Mieczy - masz pewnie silny głos, z dużym potencjałem do dalszego rozwoju, masz chyba kilka oktaw, ale nie spoczywaj na laurach, bądź krytyczna wobec siebie 2. Jak zdaniem Y poradziłam sobie na kształceniu słuchu? (Mam zaległości i...musiałam zaskoczyć...) 10 Denarów (odpowiedź), tło: 2 Mieczy, Wieża, Gwiazda - poradziłas sobie, czym go nawet zaskoczyłas, bo był sceptyczny, ,on widzi w Tobie potencjał Kurcze, maddie: zazdroszczę Ale chyba juz Ci o tym pisałam, mnie nie jest to dane,a tak kocham śpiewać....) Mam kilka oktaw, ale we wszystkich i tak trudno śpiewać... Dla mnie śpiewanie jest też bardzo ważne, może i to umiem, ale mam też pod górkę... Stwierdziłam jednak, że nie można rezygnować w życiu z tego, co się kocha... Cytuj
SacralNirvana Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Oj tam oj tam... jak ja spiewam dzieciom kolysanki to zaczynaja plakac. Pierwsze slowa, jakie uczyly sie mowic, to "mamo, prosze nie spiewaj"... Serio! A wracajac do rozkladow. X Uwaza, ze masz ogromny potencjal, ktory juz sam w sobie stanowi porzadna podstawe do czegos wiekszego. Trzeba nad tym oczywiscie pracowac, ale to nie problem. Wie dokladnie, jak Toba pokierowac, zeby wydobyc z Ciebie cale bogactwo, jakie kryje Twoj glos. A Y? Y stwierdzil, ze "cos" jest, ze z tym "czyms" mozna zaczynac cos planowac, jest mozliwosc rozwoju. Wczesniej nie za bardzo musial byc do Ciebie w kontekscie tego tematu przekonany, raczej tak na sile sie przekonywal, ale jezeli byly jakies "ale" to odeszly one w niepamiec. Teraz na pewno patrzy na Ciebie duzo laskawszym okiem i dopuszcza do siebie mysl, ze mozesz rozwijac sie jeszcze dalej. Cytuj
maddie88 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Napisano 26 Listopada 2012 Oj tam oj tam... jak ja spiewam dzieciom kolysanki to zaczynaja plakac. Pierwsze slowa, jakie uczyly sie mowic, to "mamo, prosze nie spiewaj"... Serio! A wracajac do rozkladow. X Uwaza, ze masz ogromny potencjal, ktory juz sam w sobie stanowi porzadna podstawe do czegos wiekszego. Trzeba nad tym oczywiscie pracowac, ale to nie problem. Wie dokladnie, jak Toba pokierowac, zeby wydobyc z Ciebie cale bogactwo, jakie kryje Twoj glos. A Y? Y stwierdzil, ze "cos" jest, ze z tym "czyms" mozna zaczynac cos planowac, jest mozliwosc rozwoju. Wczesniej nie za bardzo musial byc do Ciebie w kontekscie tego tematu przekonany, raczej tak na sile sie przekonywal, ale jezeli byly jakies "ale" to odeszly one w niepamiec. Teraz na pewno patrzy na Ciebie duzo laskawszym okiem i dopuszcza do siebie mysl, ze mozesz rozwijac sie jeszcze dalej. )) Ważne, że śpiewa się z sercem Oj, jak ja bym chciała, żeby ktoś mną wreszcie pokierował...tak fachowo Mam nadzieję, że będzie tak, jak piszesz Co do pana nauczyciela...nie dziwię się, że miał takie podejście...w końcu dostał "surowy materiał" Dziękuję, SacralNirvana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi