Skocz do zawartości

Dla wytrwałych :D

Gość PannaDorotka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

Rozkład znalazłam szperając po internecie i natrafiłam na blogaska KatiJo :) Dziękuję Ci za umieszczenie go :)

Robię pierwszy raz coś takiego, więc nie do końca wiem, czy dobrze :) Do rozkłądu używamy tylko samych AW (tak mówię, gdyby ktoś miał wątpiwość, czemu takie karty ^^)

Wiem, że rozkłąd długi, ale ciekawy i może ktoś będzie wytrwały i podpowie :)

WCIELENIE OBECNE

Plan duchowy obecnego wcielenia

1. Wiek duszy -> Gwiazda -> mam wątpliwość, ale chyba stara duszyczka...

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc -> jeszcze niejasny, jeszcze nie do końca wszystko poodkrywane i świadome, dużo pracy przede mną jeszcze

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd -> chyba już się moja dusza uwolniła od poprzedniej karmy- dziwne, ale tak chyba to wygląda? Ja na pewno tego nie czuję :D

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie -> wrpowadzania równowagi w życie, panowania nad emocjami, wyważenia, znalezienia złotego środka, wewnętrznego spokoju

Plan fizyczny obecnego wcielenia

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Kochankowie Do miłoooości :))) :D DO pomagania w podejmowaniu wyborów? Naprowadzania innych?

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło -> ciągła zmiana, ciągła transformacja? troszkę chaos chyba ;)

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan -> aktywne życie, dużo się dzieje, dużo zmian, dużo wszystkiego na raz... Dużo inicjatywy i przywództwa. W sumie to nie rozumiem tej karty w tym miejscu....

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan -> oj chyba bida z nyndzą.... prędzej majątek duchowy jest mi pisany, niż taki materialny

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce -> niby jakieś są :) może i nie takie złe nawet :)

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz -> ze swoją osobowością trudną, uporem, stawianiem na swoim, czasem dyktator ze mnie straszny :D

WCIELENIE PRZESZŁE

Plan duchowy przeszłego wcielenia

11. To, co w poprzednim wcieleniu było do przerobienia -> Mag -> jakieś ezo-cośtam, co mi potwierdza kapłanka poniżej.

12. Jak człowiek poradził sobie z tym, co miał do przerobienia -> Wieża -> chyba nie poszło najlepiej :D

13. Co jeszcze zostało do zrobienia -> Diabeł -> tu mam problem... mag mi sie skojarzył z energią, diabeł również... sama nie wiem... może jakieś ciemne strony mocy? O.O

Plan fizyczny przeszłego wcielenia

14. Okoliczności narodzin -> Sprawiedliwość -> hmm, może tak wszystko, jak być powinno, może planowane dziecko?

15. Długość życia -> Wisielec -> oj życie dłuuugie misiałam mieć

16 Rodzaj śmierci -> Śmierć -> śmierć, jak to śmierć. Wydaje mi się, że chyba naturalna, ze starości, w odpowiednim czasie

17. Płeć -> Cesarzowa -> no kobitka bez wątpliwości :)

18. Wykonywane zajęcie -> Kapłanka -> huhuhu :D albo jakaś czarodziejka (na co by Mag wskazywał), albo terapeutka, może zakonnica? Skłaniam się jednak w kierunku ezoterycznym ;) Może jakaś szamanka (kiedyś już mi to wyszło z kart, co prawda w innym rozkłądzie, ale tam też miałam Maga w poprzednim wcieleniu i Kapłankę właśnie)

19. Cechy charakteru -> Głupiec -> spontaniczna, żywiołowa, nierozważna, optymistyczna (czyli niewiele się zmieniło :D )

20. Rodzina -> Siła -> wydaje mi się, że chyba jednak kobieta niezależna, bez dzieci, bez partnera, co ten pustelnik by potwierdził

21. Okoliczności życia -> Pustelnik -> samotnie życie chyba wiodłam.

22. Jakość życia -> Świat -> ciekawe, bogate życie musiałam mieć

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano

Ja wieczorem na 100% zajrze. Super rozkladzik, moze nawet sobie zrobie. :) Chetnie zinterprece. :)

Gość PannaDorotka
Napisano

oj sacral jak się cieszę :) już myślałam, że się wszyscy wystraszą :D dziękuję :*

Napisano

A ja mam pytanie jeszcze. To sie ciagnie z samych AW? :)

Napisano

Zainteresował mnie ten rozkład. Mam tylko wątpliwości do tego, ze sa wlasnie 22 pytania i z tego co zauwazylam, jednak karta na jedno pytanie. To wg mnie okraja mozliwosci kart do odpowiadania, szczegolnie ze karty sie nie powtarzaja , chyba ze cos mi umknęło..

Gość PannaDorotka
Napisano

po prostu bierzesz same AW i je rozkłądasz po 1 na każde pytanie

układasz je w czterech rzędach:

4 karty

6 kart

3 karty

9 kart

ot cała filozofia, jeśli chodzi o rozkład... z interpretacją już troszkę trudniej ;)

Napisano

To jest właśnie rozkład na wszystkie karty z AW...

Wiadomo, że AW stanowią drogę od Głupca do Świata, ale czasem się na tej drodze gubimy, zawracamy, zapętlamy...

Nie szkodzi, że tyle samo pytań, co kart, tak właśnie ma być...

Indywidualna droga z AW...

Gość PannaDorotka
Napisano

KatiJo, powiedz mi tylko kochana, czy dobrze te karty rozłożyłam i czy dobrze zrozumiałam twoją instrukcję :)

Napisano

1. Wiek duszy -> Gwiazda -> ja sądzę, że wiek średni. Dusza jest jeszcze rozmarzona, pełna ciekawości, pragnień i chęci doświadczania.

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc -> duchowość jest b. ważna, ale przypomina błądzenie po ciemku.

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd -> że przeszłość zawsze powraca i nie można od niej po prostu uciec. Wszystko trzeba odpracować.

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie -> wprowadzenia równowagi w życie, harmonii pomiędzy światem duchowym, a fizycznym, spokoju.

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Kochankowie Zajmowanie się kilkoma rzeczami na raz, negocjator, dyplomata, duża aktywność.

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło -> ciężko jest na ciebie wpłynąć i raczej nie lubisz stałości.

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan -> musisz wiele jeszcze poznać i wiele się nauczyć. no, stałość nie jest raczej twoją domeną.

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan -> narzekać nie będziesz. stabilność na tym polu.

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce -> no nie bądź taka skromna. :P szanse są ogromniaste ;)

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz -> ze swoją osobowością trudną, uporem, stawianiem na swoim, czasem dyktator ze mnie straszny :D

i że kiedyś przyjdzie czas na stabilizację, ba na razie cię nosi

Przeszłość sobie odpuszczę :P

Napisano (edytowane)

WCIELENIE OBECNE

1. Wiek duszy -> Gwiazda ->

Z tym wiekiem moze byc problem, bo nie za bardzo czuje, jak to mozna ujac w kartach, ale... mysle, ze duszyczka z Ciebie niemloda. Gwiazda to osoba przeciez, ktora niesie uzdrowienie innym, ale te moc uzdrawiania zebrala (byc moze wcieleniami) leczac przy okazji siebie. Takze nikt mlody. Raczej juz ze sporym doswiadczeniem.

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc ->

To jest bardzo duze zaawansowanie. Ksiezyc to podroz wglab nieswiadomosci, najglebsze rozpoznanie, intuicyjna wiedza i madrosc. Tutaj od wczesnej mlodosci przejawia sie silne zainteresowanie naukami tajemnymi i ezoteryka. Ogromna empatia, legendarna wrecz intuicja. Masz takze latwosc wychwytywania emocji innych ludzi.

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd ->

Oceniac sytuacje, bycia sprawiedliwym. Jednak nie chodzi tu o taka zwykla sprawiedliwosc ludzka a o glebsza o wiele sprawiedliwosc duchowa, karmiczna. Bardzo latwo wyczuwasz takze, gdy w otoczeniu dzieja sie jakies problemy i potrafisz zazegnac jej juz wtedy, gdy przez innych sa one jeszcze niedostrzegalne.

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie ->

Z jednej strony chodzi tu o gotowosc w zyciu do zawierania kompromisow, laczenia rzeczy pozornie niemozliwych do polaczenia. Z drugiej jest to zacheta, aby wykorzystac swoja kreatywnosc i zajac sie moze sztuka, ogolnie czymkolwiek w zyciu, gdzie moznaby te kreatywnosc i fantazje wykorzystac i uczynic z niej konkretny uzytek.

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Kochankowie

Do wspolpracy z ludzmi. Nie jestes czlowiekiem, ktory powinien pracowac/dzialac sam. Powinnas miec w swoim otoczeniu drugiego czlowieka albo grupe ludzi, ktorzy beda Twoim zwierciadlem. Dopiero w towarzystwie innych/wspolpracujac, masz szanse rozwinac swoj caly potencjal.

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło ->

Jestes dzieckiem szczescia, niepoprawna optymistka. Jak to ktos powiedziala gdzies: optymista nawet jak upadnie twarza w bloto to twierdzi, ze jest ono lecznicze. I tak jest z Toba. Kazda, nawet nieprzyjemna sytuacje potrafisz obrocic ostatecznie na swoja korzysc. A gdy Ci sie nie wiedzie to nie uzalasz sie nad soba a pomagasz w tym czasie bliznim, ktorym wiedzie sie na ten czas byc moze duzo gorzej (wg Twojej oceny). Zawsze usmiechnieta. No jw. dziecko szczescia.

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan ->

Jestes zmuszana do konkretnych dzialan. Czesto musisz wgladac w siebie, czerpac sile z wlasnego wnetrza wlasnie. Twoje wnetrze, bardzo wrazliwe, lubi sie chronic, tworzac dosc gruby pancerz przed obcymi, ale... zdarza Ci sie, ze ktos zrani Ciebie. Wtedy ciezko to odchorowujesz. Ogolnie skupiona na sobie, gdy podejmiesz dzialanie jestes nie do zatrzymania. Pedzisz do przodu z impetem.

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan ->

No wlasnie. Kaplan... to nie karta majatkowa. Tym bardziej, ze Kaplan nie powinien swojej wiedzy wykorzystywac dla materialnych korzysci. Mozliwe, ze bedzie tych pieniedzy akurat na zycie. Mozliwe tez, ze malzonek bardziej skupi sie na zarobkach i to uwidocznilo sie w tym Papiezu (malzenstwo). W kazdym razie tu kokosow raczej niet.

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce ->

Jezeli nauczysz sie cieszyc na biezaco tym, co masz to znajdziesz tam wlasnie milosc. Slonce zwane jest Kochankami Zycia... wiec ukochaj zycie = znajdziesz tam i milosc i szczescie.

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz ->

Aby nie popasc w samozadowolenie i swojej wiedzy i autorytetu nie wykorzystywac dla wlasnych egoistycznych celow, np. zeby nad kims miec przewage czy zeby kogos pograzyc czy jakos tam inaczej. Cesarz w negatywie moze miec z tym problem. Zreszta podobnie jak Papiez. Obaj maja wiedze (chociaz moze w innym zakresie), ale obaj musza walczyc ze swoim pedem do bycia autorytetem za wszelka cene.

WCIELENIE PRZESZŁE

11. To, co w poprzednim wcieleniu było do przerobienia -> Mag ->

Na pewno mialo to cos wspolnego z kontaktami miedzyludzkimi. Mag to przeciez m.in. komunikacja bardzo mocno zaakcentowana. Mag jest sprytny, inteligentny, ale czesto posuwa sie do oszustw. Czesto Magowie sa kupcami, handlarzami i... zlodziejami (Merkury). Mozliwe, ze musialas nauczyc sie dzialac w taki sposob, aby umiec poruszac sie po cienkiej linii tego, co dozwolone a tego, co juz nielegalne. Tak, zeby osiagnac swoje, ale jednak pozostac jeszcze w obrebie tego, co akceptuje prawo.

Umiejetnosc komunikacji w polaczeniu z Kaplanka i Eremita nizej. Sklaniam sie rzeczywiscie ku temu, ze bylas nauczycielka. Byc moze jednak musialas sie poruszac w swiecie mezczyzn,, ktorych w tym zawodzie bylo wiecej, wiec koniecznosc wykazania sie ogromny sprytem i umiejetnoscia balansowania.

12. Jak człowiek poradził sobie z tym, co miał do przerobienia -> Wieża ->

Widac, ze nie trzylamas sie konkretnie litery prawa. Ustanawialas wlasne, burzylas ogolne stereotypy myslowe innych.

13. Co jeszcze zostało do zrobienia -> Diabeł ->

Przede wszystkim robic uzytek z tego, co zebralas w poprzednich wcieleniach. Masz spore doswiadczenie zyciowe. Nie jestes osoba, ktora w zyciu jest w stanie zbyt wiele zdziwic. Masz ogromna wyrozumialosc dla innych i ich bledow czy mankamentow. Co powinnas wobec siebie rozwinac to radosc z tego, co niesie zycie. Uciecha w swiecie materialnym. Wiec wszystko, co fizyczne, materialne, zmyslowe. Dodatkowo jeszcze powinnas uczyc sie bronic swojego zdania. Tak, jak masz wyrozumialosc dla innych, miej ja dla siebie i pozwalaj sobie miec odmienne zdanie, nie pozwalajac jednoczesnie innym wchodzic Ci na glowe.

14. Okoliczności narodzin -> Sprawiedliwość ->

Mi kojarzy sie to z malzenstwem z rozsadku. Tak jakby bylo zawierane na umowe, jak to kiedys bywalo miedzy rodzinami, wiec slub a potem musi byc dziecko. Albo po prostu byla to ciaza z wpadki, wynikiem ktorej byl slub.

15. Długość życia -> Wisielec ->

No raczej ostro sie trzymalas zycia. Dlugo uciekalas lopacie grabarza. :D Ale biorac pod uwage punkt pod spodem to moze tez byc ciaza. Czyli, ze ciaza mogla byc punktem, gdzie Twoje zycie sie zakonczylo. Smierc pod spodem, jako porod.

16 Rodzaj śmierci -> Śmierć -> Nie wiem... przy porodzie? Smierc kojarzy mi sie z narodzinami jednoczesnie. Rodzisz i dajesz zycie nowej istocie. Nie wiem, takie cos przyszlo mi do glowy. Jak Smierc zsumujesz to wychodzi Cesarz. Jedna struktura musi umrzec, aby powstala nowa... dzieck... np.

17. Płeć -> Cesarzowa ->

Kobieta. Przy czym bardzo piekna i bardzo kobieca kobieta. Plodna, byc moze majaca dzieci. Atrakcyjna i otoczona mezczyznami. No majaca wszystko, co kobieta powinna miec.

18. Wykonywane zajęcie -> Kapłanka ->

Bylas albo lekarka albo uzdrawiaczka albo nauczycielka. Kims, kto uzdrawia cialo i/lub dusze albo nauczal.

19. Cechy charakteru -> Głupiec ->

Kobieta o ogromnej wiedzy a przy tym niesamowitej radosci zycia. Wlasnie Glupiec tez potwierdza teorie z uzdrawianiem, bo Glupcy to wlasnie swietni uzdrawiacze... ale tez opiekunowe: dzieci, zwierzat lub trenerzy, wiec tez pokrywa sie z mozliwoscia w Kaplance, co do bycia nauczycielka.

20. Rodzina -> Siła ->

Tu moglas byc w zwiazku i to bardzo namietnym, bo ludzie z karta Pasji sa bardzo namietymi kochankami. To najgoretsza AW... Jednak bylas tez kobieta silna i umiejaca kroczyc wybrana przez siebie droga. Takze stawiam raczej na to, ze mezczyzna byl, dzieci raczej nie. Bylas skupiona na swojej karierze zawodowej.

21. Okoliczności życia -> Pustelnik ->

I znowu masz karte, ktora mowi o nauczaniu. Bylas skupiona na swoim rozwoju. Tu nie musi byc, ze bylas sama, ale na pewno bylas osoba niezbyt gotowa do kompromisow. Stawiam na to, ze mezczyzna byl, ale to on raczej dopasowywal sie do Ciebie. Przyciagalas go do siebie swoja pasja, namietnoscia.

Jednak sama w sobie bylas bardzo skupiona na pozyskiwaniu ciagle wiedzy. Eremita ciagle sie uczy, dowiaduje, z pokora szuka wiedzy u innych. Nigdy nie ma poczucia, ze nauczyla sie juz wszystkiego. Pokornie takze przekazuje te wiedze innym.

22. Jakość życia -> Świat ->

Jak to na koncu podrozy. To ostatnia karta AW i tym samym zamyka karmiczna podroz. Masz ogromne doswiadczenie wielowcieleniowe i nie masz problemu z przekazywaniem jej, dzieleniem sie nia, dalej. Czasem trudno Ci pozostawic za soba przeszlosc i to moze byc dla Ciebie problemem.

Ogolnie towarzyszy Ci jasnosc umyslu i ogromna determinacja (dzieki wplywowi Saturna).

Co jeszcze umiesz to w bardzo lekki i nawet zartobliwy sposob przekazywac innym swoja wiedze. Wiec nadajesz sie bardzo na kogos, kto naucza. :)

PS. Sorry za byki, jezeli sa. Mloda lezy mi na reku... i dosypia... :D takze pisalam na szybko i na biezaco. Widze, ze byki rozne sa.

Edytowane przez SacralNirvana
Napisano

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć - jak to interpretowac? W koncu pogodzic sie z tym, czy z tym walczyc? Mi wyszedl pustelnik. Czyto znaczy ze mam sie pogodzic z samotnoscia? :/

Napisano
10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć - jak to interpretowac? W koncu pogodzic sie z tym, czy z tym walczyc? Mi wyszedl pustelnik. Czyto znaczy ze mam sie pogodzic z samotnoscia? :/

Tu chodzi o to, ze kazda karta ma swoje jasne strony i cienie. Wiec to, co jest ok to jasne strony a unikac cieni. Eremita poszukuje wiedzy, potrafi dojrzec to, czego nie widza inni i rozwiazac nawet najbardziej trudne zagadki, ale potrafi tez byc w tym swoim poszukiwaniu prawdy wrecz fanatyczny i to juz tlumaczy sie na minus. Eremita to nie musi byc samotnik, to osoba skupiona na swoim wnetrzu i swoim rozwoju, ale rowniez taka, ktora nie pojdzie na kompromis a jezeli ktos sie do niego nie nagnie to sie usunie na bok, odizoluje. Tak w skrocie. :)

Gość PannaDorotka
Napisano

Truskawko- jak uwazasz i jak ci podpowie intuicja... ale jakbys mogla swoje prosby o interpretacje załączać w swoim wątku to będę wdzięczna ^^

Napisano

1. Wiek duszy -> Gwiazda -> dość młoda dusza, gwiazda to nowy początek nowa nadzieja

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc -> rozwija się ale czasem się gubi

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd -> bardzo wiele juz przeszła transformacje i odżyła

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie -> dusza mało ryzykuje już sie nauczyła (sąd), wiec jest dobrze narazie jej wiecej nie potrzeba

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Kochankowie do doradzania

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło -> uu tu nic nie jest stałe tu ciagle są zmiany

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan -> ktoś chciał szybko przybyć z powrotem

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan -> stabilnie i to bardzo

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce -> hmm niby jest ale słonce to raczej karta singli

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz -> z własną apodyktycznością i wywyższaniem się

Napisano

Dobrze rozłożyłaś;)

Postaram się odnieść, ale chyba już po Andrzejkach, bo mam w związku z nimi trochę pracy.

Napisano

WCIELENIE OBECNE

1. Wiek duszy -> Gwiazda -> Dojrzała, ale jeszcze nie stara, a może...:)

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc -> Na karcie mamy koło, coś jakby portal do drugiego wymiaru. Myślę, że połączenie z duchową stroną jest i to mocne.

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd -> Dusza dużo się nauczyła. Posiada dokonania w różnych dziedzinach życia.

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie -> Karta mówi sama za siebie. ;)

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Do tworzenia produktywnych związków, do współpracy, miłości. No w końcu Waga.

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło -> Zmienność, energiczność, ekstrawertyzm, towarzyskie usposobienie, optymizm.

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan -> Rozwijać się, podejmować wyzwania, rozwijać się, pędzić dalej...

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan -> Księża to nie do końca bida z nędzą^^ więc może...

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce -> Szanse są, a nawet nie szanse. To jest pewne!

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz ->Trudno mi powiedzieć.

WCIELENIE PRZESZŁE

11. To, co w poprzednim wcieleniu było do przerobienia -> Mag -> O kurde, życie musiało być magiczne. Może miałaś oderwać się od pewnych wpływów, zacząć działać samodzielnie. Może zainicjować pewne zmiany w społeczeństwie.

12. Jak człowiek poradził sobie z tym, co miał do przerobienia -> Wieża -> No nie udało się.

13. Co jeszcze zostało do zrobienia -> Diabeł -> Przywiązanie, z którego nie zrezygnowałaś. Trudno dokładnie powiedzieć o co dokładnie chodzi. Trzeba by więcej kart.

14. Okoliczności narodzin -> Sprawiedliwość -> Trudne surowe warunki.

15. Długość życia -> Wisielec -> Życie średnio długie.

16 Rodzaj śmierci -> Śmierć -> Wiadomo.

17. Płeć -> Cesarzowa -> Wiadomo.

18. Wykonywane zajęcie -> Kapłanka -> Wszystkie profesje związane z kultem, duchowością, magią, ezoteryką.

19. Cechy charakteru -> Głupiec -> Wesoła, z poczuciem humoru, energiczna, niezależna.

20. Rodzina -> Siła -> Rodziny brak.

21. Okoliczności życia -> Pustelnik -> Samotnictwo. Nieprzywiązywanie się do innych. Zmiany miejsca zamieszkania.

22. Jakość życia -> Świat -> Życie bogate w doświadczenia. Dalekie podróże.

Napisano

Znalazłam trochę czasu:)

Korzystam z książki Beaty Matuszewskiej "Tarot kluczem do poprzednich wcieleń", z której to zresztą rozkład ten pochodzi...

WCIELENIE OBECNE

1. Wiek duszy -> Gwiazda -> - Gwiazda jest zawsze duszą doświadczoną. Jednak w zależności od otaczających kart - albo kończy, albo zaczyna od nowa cykl reinkarnacyjny.

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego -> Księżyc -> Możesz znajdować się na każdym stopniu rozwoju duchowego. Masz jednak szansę szybko odpracować wszystkie karmiczne długi i naprawić błędy.

3. Czego dusza już się nauczyła -> Sąd -> Chyba jesteś na nowym początku drogi - patrz rozważania przy Gwieździe. Sąd oznacza bowiem, że wiesz, iż początek drogi nie jest karą, ale nagrodą, nowymi możliwościami i szansami. Wiesz, że czasem trzeba zrezygnowac z drogi, którą sama sobie wytyczyłaś na rzecz tej wyznaczonej przez siły wyższe.

4. Co dusza zaniedbała, czego powinna się jeszcze nauczyć -> Umiarkowanie -> Chcesz wszystko robić po swojemu, nie stosując się do żadnych wytycznych. Buntujesz się przeciwko istniejącemu stanowi rzeczy zamiast pracować nad sobą... Świata nie zmienisz, zmieni się on, gdy Ty się zmienisz. Zachowuj równowagę.

5. Zajęcie, do którego człowiek ma predyspozycje -> Kochankowie Masz mnóstwo pomysłów na życie, zawód wyuczony i wykonywany niekoniecznie idą w parze. Powinnaś wykonywać zajęcie, w którym zaangażowane będą zarówno myśli, jak i ręce (artysta, rzemieślnik).

6. Niezmienne cechy usposobienia -> Koło -> zdrowy rozsądek i emocjonalne zrównoważenie. Trochę przeczy temu, co pkt 4, ale to znaczy, że da się, że potrafisz;) Umiesz wykorzystywać nadarzające się okazje.

7. Okoliczności obecnego życia -> Rydwan -> Są okresy, kiedy pracujesz w odosobnieniu i zapominasz o bożym świecie... Są też takie, kiedy gnasz do przodu, z miejsca w miejsce, nie możesz usiedzieć. Masz wielu znajomych lecz niewielu przyjaciół.

8. Możliwy status majątkowy -> Kapłan -> Nie będziesz miała finansowych problemów, ale też pieniądze nie będą dla ciebie najważniejsze. Prawdopodobnym jest, że będziesz się dzielić z innymi swoją wiedzą i majątkiem.

9. Szanse na przeżycie miłości, założenie szczęśliwego związku -> Słońce -> Niestety Słońce, chociaż jest ogólnie pozytywną kartą nie sprzyja ani romantycznym porywom serca, ani tworzeniu stałych związków. Motywy zawarcia związku małżeńskiego są zazwyczaj inne niż "zwyczajna" miłość, można poślubić partnera starszego, który imponuje dojrzałością i bogactwem, można też angażować się w związki, które nie będą miały szans na przetrwanie. Słońce świeci na niebie samotnie...

10. To, z czym człowiek musi się pogodzić, a z czym walczyć -> Cesarz -> Czasem twoje poglądy i zachowanie są zbyt sztywne i konserwatywne. Musisz nauczyć się dostosowywać się do ludzi i okoliczności, być bardziej elastyczna. Nie każdego do siebie przekonasz, nie dla każdego będziesz autorytetem, nie każdego obronisz. Musisz się z tym pogodzić. ---- Patrz pkt 4.

WCIELENIE PRZESZŁE

11. To, co w poprzednim wcieleniu było do przerobienia -> Mag -> Miałaś świadomość rozwoju w sferze materialnej i intelektualnej, musiałaś zaś sobie uświadomić, że równie ważna jest sfera uczuciowa i duchowa. Miałaś zaufać swoim możliwościom i wykorzystać je.

12. Jak człowiek poradził sobie z tym, co miał do przerobienia -> Wieża -> Zrozumiałaś lekcje Wieży, uwolniłaś się od złego fatum, zrobiłaś ogromny krok naprzód w rozwoju duchowym. Trzeba jednak było wstrząsu, łagodnych napomnień nie słyszałaś...

13. Co jeszcze zostało do zrobienia -> Diabeł -> Intuicja podpowiadała Ci, że zaczyna się dziać coś złego, ale jej nie zaufałaś (patrz pkt 11) i zwlekałaś z działaniem tak długo, aż było za późno. Zeszłaś z właściwej ścieżki i teraz musisz odnaleźć do niej drogę. Musiałaś nauczyć się kochać i czerpać satysfakcję z dawania, a nie tylko z brania.

14. Okoliczności narodzin -> Sprawiedliwość -> Poród przedwczesny, gwałtowny, ale wszystko skończyło się dobrze, dziecko urodziło się zdrowe. Miejsce czyste i bezpieczne.

15. Długość życia -> Wisielec -> Żyłaś średnio lub długo, jeśli okoliczności były sprzyjające.

16 Rodzaj śmierci -> Śmierć -> Śmierć była całe życie blisko Ciebie, ale samą Ciebie chroniła... Umierali bliscy, przyjaciele, zwierzęta, w efekcie mogłaś żyć w ciągłym strachu przed nią...

17. Płeć -> Cesarzowa -> Kobieta ;)

18. Wykonywane zajęcie -> Kapłanka -> Leczenie lub pielęgnacja chorych (stąd tyle tej śmierci koło Ciebie...). W zależności od czasów, w których żyłaś mogłaś być lekarzem, cyrulikiem, znachorką, szamanką, babką szeptuchą. Stawiałabym na lekarza/cyrulika patrząc na niewiarę w intuicję w Magu (pkt.11). Mogłaś też doświadczyć wstrząsu Wieży (pkt 12), czuć się bezsilna w pewnych przypadkach i wówczas skierować ku medycynie alternatywnej.

19. Cechy charakteru -> Głupiec -> Pogodna, wesoła, lubiana, ale traktowana, jako taka, na której nie można polegać. Żyłaś dniem dzisiejszym i nie interesowałaś się zbytnio przyszłością... Myślę, że do czasu... Być może rodzina kazała Ci być lekarzem, nie do końca się dobrze z tym czułaś, a potem doświadczenia Śmierci i Wieży zmieniły Cię wewnętrznie...

20. Rodzina -> Siła -> No ta... Potwierdza się to, co wyżej... Jeden z rodziców silnie dominował podporządkowując sobie całą rodzinę... Wiele rywalizacji i konfliktów. Buntowałaś się i chciałaś uniezależnić... Niestety względem swoich dzieci powieliłaś wzorce, chciałaś je nazbyt kontrolować, zamiast być przy nich i je kochać. Dzieci miałaś z różnych związków, niekoniecznie formalnych. Możliwe, że wychowanie i miłość dał im kto inny...Na starość złagodniałaś (intuicja i duchowość!) i dopiero wnuki przyniosły Ci szczęście.

21. Okoliczności życia -> Pustelnik -> Żyłaś na uboczu, w miejscu oddalonym od siedzib ludzkich. Wycofałaś się z życia publicznego i rodzinnego. Zgłębiałaś siebie... Myślę, że to wtedy jak już zrozumiałaś pewne lekcje...

22. Jakość życia -> Świat -> Skromna z wyboru. Nie przywiązywałaś wagi do rzeczy materialnych, miałaś tylko to, co niezbędne, resztę oddawałaś potrzebującym...

• Lubię to! 1