Gość PannaDorotka Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Paź kielichów Oj taki ze mnie ostatnio Paź głuptasek, rozchwiana emocjonalnie, nastwój mi się coś ostatnio buja dwubiegunowo Wrażliwość duża, ale też naiwność 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić 5 kielichów Niepowodzenia, porażki, które przebijają się ponad to, co w zasięgu ręki, do wzięcia... Rozpamiętywanie starych krzywd, niepowodzeń. Nie skupiam się na wyjściu z niekomfortowej sytuacji, tylko się nią jeszcze bardziej zamartwiam 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Pustelnik Samotność się kończy chyba... a dużo mam jej w sercu ostatnio, oj bardzo dużo. Niech więc spada razem z pełnią 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść Królowa buław Opuszcza mnie wszelka aktywność, energia, działanie, inicjatywa... Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Tzn. napisze krotko, jak to widze z tych kart. Odchodzi wprawdzie pewna siebie Krolowa Bulaw, ale nie dlatego, ze stracilas pewnosc siebie i oslablas, ale dlatego, ze w Eremicie wejrzalas w siebie, byc moze rozliczylas sie z soba sama, ze swoimi oczekiwaniami, roznymi planami, zweryfikowalas rozne sprawy, poglady, rzeczy. Co dalej widac w 5 Kielichach, ze ta weryfikacja w Eremicie, wejrzenie w siebie, pociagnely za soba inne spojrzenie na swiat. Odlozylas niejako klapki z oczu, zobaczylas, co jest w tej chwili realne a co nie, co wazne itd. No i zlagodnialas w tym Paziu Kielichow. Z Krolowej Bulaw, ktora gdzies tam darzyla do byc moze nierealnych celow, zeszlan na ziemie, zwrocilas uwage na sprawy, na ktore byc moze wczesniej nie zwracalas uwagi i odlozylas te, ktore na te chwli sa zupelnie nieprzydatne, czy nie maja pokrycia w rzeczywistosci. Caly rozklad mozna rowniez podsumowac. Tu mamy XIV Umiarkowanie i V Papieza (HB). To znak, ze warto w zyciu szukac rownowagi, w ten sposob mozna osiagnac wieksza stabilnosc i poczucie pewnosci w zyciu. Mozna odkryc rozne sprawy, ktore niekoniecznie sa od razu widoczne na pierwszy rzut oka. Takze tu masz, ze mimo tego, ze w 5 Kielichach odkrywasz, ze zycie nie jest takie rozowe, jakby sie chcialo, nie tracisz jednak swojej wrazliwosci, delikatnosc a takze rozmarzenia w Paziu Kielichow. Jestes nadal ta, ktora wychodzi ludziom na przeciw i nie waha sie tego zrobic z jakims milym czy serdecznym nawet gestem. Cytuj
Lulu86 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 samotność musi się dopełnić i zostać zaakceptowana. wszystko w zyciu jest po coś. nawet ból i łzy. Cytuj
Aga 22 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Coś Cię rozczarowało w uczuciach lub mogłaś coś stracić niekoniecznie uczucie. Kończy się czas rozmyślania poszukiwania. Znika lub powinno odejść zabieganie, życie na pokaz kiedy trzeba o wszystko walczyć. Może czas przestać żyć marzeniami i wiarą w idealny świat.Pustelnik mówi że osiągnęłaś duchowe bogactwo którym możesz dzielić się z innymi. Skończyłaś z nadmierną pewnością siebie, masz dojrzałość dobroć i delikatność oby nie za dużo tej delikatności. :icon_smile2: Cytuj
niiwa Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Wygląda na to, że przemyślałaś jakiś temat na wszystkie strony/Pustelnik/, jesteś już bezsilna i niespecjalnie możesz cokolwiek w tym temacie zrobić/QBuław/. Nie dajesz jednak za wygraną/5 puch/ - i emocjonalnie nadal tkwisz w tym, co się nie udało, w paziku "chybotasz" jak liść na wietrze, taki twój czas, teraz Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 niiwa dziękuję- strzal w dziesiątkę :* Cytuj
LasMeninas Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii)Paź kielichów emocjonalność wielka, trzeba uwazać aby za bardzo nie dawać się im ponosić 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić 5 kielichów umartwianie się zamiast dostrzegania szans 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Pustelnik Zdobylas jaką wiedze czegoś istotnego się nauczylaś 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść Królowa buław twoje inicjowanie, Ty jako osoba na świeczniku, przystopujesz teraz Cytuj
Gość gość5 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Paź kielichów no właśnie tak sie zastanawiałam- skoro cien- to raczej negatyw..pewnie swego rodzaju niedowartościowanie 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić 5 kielichów twoj zal, porazki, które stały sie twoim udziałem w ostatnim czasie....... 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Pustelnik odosobnienie, izolowanie od otoczenia 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść Królowa buław chyba przestaniesz byc "władzcza"- być moze zycie nie będzie wymagało od ciebie ciągłego podejmowania decyzji, wykazywania sie determinacja i zdecydowaniem Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 30 Listopada 2012 Maestro Napisano 30 Listopada 2012 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Paź kielichów bywasz nadwrażliwa, zbyt mocno przejmujesz się słowami innych, ich opiniami, doszukujesz się drugiego dna pod pozornie prostymi słowami 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić 5 kielichów jesteś bardzo smutna, płaczliwa niekiedy, czujesz, że jest Ci źle 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Pustelnik zakończyła się Twoja samotność, poczucie wyizolowania, oddalenia 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść Królowa buław dasz sobie spokój ze zbytnim działaniem, może zabieganiem o coś, o kogoś... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi