Skocz do zawartości

Moja pełnia :)

Gość PannaDorotka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PannaDorotka
Napisano

0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii)

Paź kielichów

Oj taki ze mnie ostatnio Paź głuptasek, rozchwiana emocjonalnie, nastwój mi się coś ostatnio buja dwubiegunowo ;) Wrażliwość duża, ale też naiwność

1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić

5 kielichów

Niepowodzenia, porażki, które przebijają się ponad to, co w zasięgu ręki, do wzięcia... Rozpamiętywanie starych krzywd, niepowodzeń. Nie skupiam się na wyjściu z niekomfortowej sytuacji, tylko się nią jeszcze bardziej zamartwiam

2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl

Pustelnik

Samotność się kończy chyba... a dużo mam jej w sercu ostatnio, oj bardzo dużo. Niech więc spada razem z pełnią :D

3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść

Królowa buław

Opuszcza mnie wszelka aktywność, energia, działanie, inicjatywa...

Napisano

Tzn. napisze krotko, jak to widze z tych kart. Odchodzi wprawdzie pewna siebie Krolowa Bulaw, ale nie dlatego, ze stracilas pewnosc siebie i oslablas, ale dlatego, ze w Eremicie wejrzalas w siebie, byc moze rozliczylas sie z soba sama, ze swoimi oczekiwaniami, roznymi planami, zweryfikowalas rozne sprawy, poglady, rzeczy. Co dalej widac w 5 Kielichach, ze ta weryfikacja w Eremicie, wejrzenie w siebie, pociagnely za soba inne spojrzenie na swiat. Odlozylas niejako klapki z oczu, zobaczylas, co jest w tej chwili realne a co nie, co wazne itd. No i zlagodnialas w tym Paziu Kielichow. Z Krolowej Bulaw, ktora gdzies tam darzyla do byc moze nierealnych celow, zeszlan na ziemie, zwrocilas uwage na sprawy, na ktore byc moze wczesniej nie zwracalas uwagi i odlozylas te, ktore na te chwli sa zupelnie nieprzydatne, czy nie maja pokrycia w rzeczywistosci.

Caly rozklad mozna rowniez podsumowac. Tu mamy XIV Umiarkowanie i V Papieza (HB). To znak, ze warto w zyciu szukac rownowagi, w ten sposob mozna osiagnac wieksza stabilnosc i poczucie pewnosci w zyciu. Mozna odkryc rozne sprawy, ktore niekoniecznie sa od razu widoczne na pierwszy rzut oka. Takze tu masz, ze mimo tego, ze w 5 Kielichach odkrywasz, ze zycie nie jest takie rozowe, jakby sie chcialo, nie tracisz jednak swojej wrazliwosci, delikatnosc a takze rozmarzenia w Paziu Kielichow. Jestes nadal ta, ktora wychodzi ludziom na przeciw i nie waha sie tego zrobic z jakims milym czy serdecznym nawet gestem. :)

Napisano

samotność musi się dopełnić i zostać zaakceptowana. wszystko w zyciu jest po coś. nawet ból i łzy.

Napisano

Coś Cię rozczarowało w uczuciach lub mogłaś coś stracić niekoniecznie uczucie. Kończy się czas rozmyślania poszukiwania. Znika lub powinno odejść zabieganie, życie na pokaz kiedy trzeba o wszystko walczyć. Może czas przestać żyć marzeniami i wiarą w idealny świat.Pustelnik mówi że osiągnęłaś duchowe bogactwo którym możesz dzielić się z innymi. Skończyłaś z nadmierną pewnością siebie, masz dojrzałość dobroć i delikatność oby nie za dużo tej delikatności.

:icon_smile2:

Napisano

Wygląda na to, że przemyślałaś jakiś temat na wszystkie strony/Pustelnik/, jesteś już bezsilna i niespecjalnie możesz cokolwiek w tym temacie zrobić/QBuław/.

Nie dajesz jednak za wygraną/5 puch/ - i emocjonalnie nadal tkwisz w tym, co się nie udało, w paziku "chybotasz" jak liść na wietrze, taki twój czas, teraz :)

Napisano

Paź kielichów

emocjonalność wielka, trzeba uwazać aby za bardzo nie dawać się im ponosić

5 kielichów

umartwianie się zamiast dostrzegania szans

Pustelnik

Zdobylas jaką wiedze czegoś istotnego się nauczylaś

3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść

Królowa buław

twoje inicjowanie, Ty jako osoba na świeczniku, przystopujesz teraz

Napisano

Paź kielichów

no właśnie tak sie zastanawiałam- skoro cien- to raczej negatyw..pewnie swego rodzaju niedowartościowanie

5 kielichów

twoj zal, porazki, które stały sie twoim udziałem w ostatnim czasie.......

Pustelnik

odosobnienie, izolowanie od otoczenia

Królowa buław

chyba przestaniesz byc "władzcza"- być moze zycie nie będzie wymagało od ciebie ciągłego podejmowania decyzji, wykazywania sie determinacja i zdecydowaniem

• Maestro
Napisano

Paź kielichów

bywasz nadwrażliwa, zbyt mocno przejmujesz się słowami innych, ich opiniami, doszukujesz się drugiego dna pod pozornie prostymi słowami

5 kielichów

jesteś bardzo smutna, płaczliwa niekiedy, czujesz, że jest Ci źle

Pustelnik

zakończyła się Twoja samotność, poczucie wyizolowania, oddalenia

Królowa buław

dasz sobie spokój ze zbytnim działaniem, może zabieganiem o coś, o kogoś...