Skocz do zawartości

Jaki amulet lub talizman wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem nowa na forum,a trafiłam tu szukając pomocy.Po raz drugi zaczęłam moją przygodę z ezoteryką. Już podczas pierwszego dnia,gdy postanowiłam,że wrócę do tego,co robiłam kilka miesięcy wcześniej (niestety nigdy nie zostaje sama w domu i rodzina dowiedziała się co robię,więc musiałam zaprzestać) po raz pierwszy wieczorem czułam,że coś mnie obserwuje i to uczucie towarzyszy mi już od kilku dni.Mam trudności z zasypianiem,prawie ciągle czuję tą dziwną obecność.Na domiar złego podczas gdy po raz pierwszy od dłuższego czasu zaczęłam medytować (medytuje z muzyką relaksacyjną) coś spadło na ziemię i płyta wyzerowała się.Okazało się,że spadły trzy magnesy,nigdy tak się jeszcze nie stało.Płyta dodatkowo od tego wydarzenia nie chce się włączyć,ciągle pokazuje się na ekranie zero , a jak już ją włączę po chwili zacina się i wyzerowuje.Wiem,że te objawy to w sumie wygląda na nic poważnego,ale dla mnie takie wydarzenia są nowością.

A więc po krótkim przedstawieniu sytuacji wracając do tematu chciałabym się spytać,czy amulet ochronny mógł by coś tu zaradzić,a jak tak to jaki byłby najlepszy?Sama zastanawiałam się nad tym pentagramem: Pentagram z rubinem - Ciszak - Talizmany lub Tarcza Algizowa.

Pozdrawiam hirmi

Gość SooYoung
Napisano

Mam nadzieje że nie jest to ukryta reklama Pentagramu ?!

Po pierwsze ani Tarcza bo ta oznacza konfrontację , a przecież nie chcesz walczyć/ skonfrontować z tym czymś, ani Pentagram - nie do tej sprawy, a rubiny to już w ogóle nie wiadomo po co, no chyba ze mają symbolizować "przelaną krew" osób szukających przygód w ezoteryce :P

Po drugie po medytacjach nie powinno być takich "historii", stawiam na silny stres spowodowany świadomością że rodzina wie i jest temu przeciwna. W tej sytuacji każde sytuacja odmienna od rzeczywistości staje się potwierdzeniem że faktycznie coś tam może źle zrobiłaś i coś się przypętało.

Po trzecie zajęcie się ezoterykę nie należy traktować w kategorii przygody tylko podejść do tego z pełną świadomością ze na tej drodze mogą cie spotkać dziwne rzeczy i trafisz na dziwnych ludzi, dlatego słuchaj się swojej intuicji ( o ila masz ją wyczuloną ) i bądź realistką. Osoby które w ezoteryce uciekają w odmienne stany, szukają mocnych wrażeń - rozmów z aniołami, demonami itp cudów często kończą w wariatkowie. Dlatego rozsądek i świadomość tego co się robi jest tu najważniejsza.

Moja rada - > znajdź dla siebie odpowiedni kamień, taki który poczujesz że jest Tylko Twój, jakim kluczem będziesz się kierowała, zależy od Ciebie samej. Weź "naładuj" go w dłoniach i powiedz sobie że teraz on Cie wspiera. Dobrze jest uwierzyć w siebie, w swoją siłę i w To że to Ty sama kierujesz swoim życiem i nawet magnesy,które znowu spadną, nie są w stanie wyprowadzić Cię z równowagi.

Pozdr.

Napisano

Bardzo dziękuję Wam z wyjaśnienia,od razu mi się przejaśniło w głowie.Nie myślałam racjonalnie,jak najszybciej chciałam pozbyć się tego dziwnego uczucia. Arachnea - chętnie skorzystam z twojej rady :)

Napisano

Możesz wybrać kamień który Ci się podoba. Usiadź najlepiej na ziemi, weź go w dłonie i powiedz magiczną formułkę:

"Kamieniu mój! niech siła twa wciąż przy mnie trwa.

Niech chroni mnie przez wszystkie życia mego dnie.

Kamieniu mocy ochraniaj mnie, niech tak się stanie!"

Noś go przy sobie i oczyszczaj przynajmniej raz w miesiącu. Taki kamień zapewnia ochronę przed złymi życzeniami, wampiryzmem energetycznym z nim jesteś bezpieczniejsza:)

Napisano

Radziłabym się ustabilizować, a jeśli wracasz do ezo po przerwie, łatwiej uzależnisz się od przedmiotów... więc po prostu z tym uważaj i zdejmuj kiedy możesz.