Skocz do zawartości

rozwój zawodowy - grudzień 2012 - celt

Gość Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie piszę biznesplan i kombinuję, żeby pracować w domu, mieć więcej czasu dla rodziny....

Mam stały etat, ale mam teraz tydzień zwolnienia... więc z nudów zrobiłam sobie rozkład na pytanie: jak będzie wyglądało moje życie zawodowe w grudniu 2012? RW, ułożenie proste.

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel – 10 pucharów – to zdecydowanie mój etap, jestem szczęśliwa, spełniona w rodzinie, wszystko się układa jak należy… nareszcie

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 3 denary – a wszystko to, dzięki wytężonej pracy nad sobą….

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia – 5 pucharów, dobrana: VIII moc – pogodzenie się ze swoimi błędami z przeszłości, zaakceptowanie ich, i odnalezienie w sobie siły wewnętrznej

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację – 5 denarów, dobrana 3 buławy – ewidentnie brak kasy wychodzi… 3 buławy są dla mnie potwierdzeniem przygotowywania się do swojej firmy, obecnie piszę biznesplan…

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą – 4 denary - dążę do stabilności finansowej

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości – 5 mieczy – coś będę musiała pokombinować….

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – XXI Świat – myślę, że otworzę się na nowe pomysły, taaak coś wymyślę:hahahaha:

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - As mieczy – no myślę, że otrzymam dużo wsparcia z otoczenia….

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy – As pucharów – no chciałabym, żeby fajnie było no:hahahaha:

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat – 6 pucharów tło: IX eremita, 0 głupiec, XIV umiarkowanie – będzie to jakiś pomysł z przeszłości, przy którym będę się realizować, będę zaczynać wszystko od początku i znajdę równowagę

zerknie ktoś?

Napisano (edytowane)

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel 10 pucharów - Nic dodać do tego, co napsiałaś :) Dla mnie to też takie znalezienie swoje miejsca, poczucie spełnienia w 100%, szczęście rodzinne...eh, piękna karta :)

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu 3 denary - Szlifowanie swoich umiejętności, podnoszenie kwalifikacji, nabywanie nowych umiejętności...czyli nie próżnowałaś :)

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia 5 pucharów, dobrana: VIII moc - Jesteś bardzo silna wewnętrznie, nic nie powstryzma Cię przed Twoim celem, nie boisz się popełniać błędów, by się rozwijać... Przeszłość to przeszłość, Ty jesteś nastawiona na przyszłość... Karty bardzo ładnie pokazały, że pogodziłaś się z żalem, straconymi okazjami, niewykorzystanymi szansami... Była to dla Ciebie cenna lekcja, która uczyniła Cię silniejszą - dzisiaj jesteś pewną siebie kobietą nastawioną na pokonywanie wyzwań :)

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację 5 denarów, dobrana 3 buławy - Uhm, problemy finansowe, ale także szukanie nowych możliwości, działanie, by te możliwości zastosować w praktyce... Na pewno nie bierne czekanie na cud :)

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą 4 denary - Stabilne sytuacja finansowa, regularne i pewne wpływy na konto...

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości 5 mieczy - Chyba będziesz coś faktycznie kombinować, żeby zrealizować Twoje zamierzenia... Hmmm... Ale tutaj też jest taka wskazówka, żeby to nie obróciło się później przeciwko Tobie... Nie wiem, jakie dokładnie działania będą podjemowanie, to może być równie jakieś małe kłamstwewko, bez większego znaczenia, ale w 5 Mieczy jest tak, że się cieszymy, że się udało, że osiągnęliśmy to, co chcieliśmy, ale później okazuje się, że więcej nas to kosztuje niż myślimy lub sytuacja wygląda inaczej niż tego oczekiwaliśmy... :mysli:

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji XXI Świat - Jesteś otwarta na nowego pomysły, kreatywie pochodzisz to sprawy, masz nadzieję, na nowy etap w Twoim życiu...

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - As mieczy - Służą swoją opinią, radą, ale też zdroworozsądkowo podchodzą do tego pomysłu... Są zdania, że zawsze istnieje jakieś rozwiązanie...

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy As pucharów - Chciałabyś, żeby to było coś związanego z Twoją pasją, co sprawi, że z radością będziesz wykonywała swoje obowiązki i co da Ci dzięki temu dużo satysfakcji...

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat 6 pucharów tło: IX eremita, 0 głupiec, XIV umiarkowanie - Albo zaprosisz do współpracy kogoś znajomego? Jeśli tak, to widać, że będziecie się dogadywać, wspierać i wzajemnie dopingować :) Jak najbardziej jest nowy początek i wspólne dążenie do upragnionego celu... W tym Eremicie, jak i również Umiarkowaniu, karty radzą by nie działać pochopnie, by przemyśleć każdy krok, wszystko dogłębnie przeanalizować...

Powodzenia! :)

Edytowane przez maddie88
Napisano

Ja widze, ze jestes w punkcie, gdzie czujesz potrzebe, aby cos radykalnie sie zmienilo. Stad pomysl z biznesplanem. Uwazasz, ze to, co do tej pory osiagnelas to duzo, ale nie mozesz przy tym pozostac.

Co poglebia problem to Twoja chec rozwoju i pojscia wyzej, ewentualnie zwalczania pojawiajacych sie przeciwnosci.

To wszystko wynika stad, ze spojrzalasc na swoja obecna sytuacje i Ci sie ona nie spodobala. Zobaczylas jasno co jest i nie bylo to w zgodzie z Twoimi oczekiwaniami, wyobrazeniami. Tym samym postanowilas wziac sprawy w swoje rece.

Sytuacje z przeszlosci, ktore wplywaja na obecna sytuacje, to niepewnosc finansowa i niemoznosc aktywnego dzialania, aby to zmienic. Bylas zdana na to, co sie samo zdarzy, nie moglas aktywnie na to wplywac.

Zalezyc Ci na tym, aby co miesiac byly konkretne pieniadze i aby byly to wplywy obliczalne i niezachwiane, aby ta sytuacja z przeszlosci wiecej sie nie powtorzyla.

W najblizszej przyszlosci fajnie nie bedzie. Duzo tu negatywnych mysli, jednak myslenia w kategoriach "nie uda mi sie". Pewno nie bedzie latwo i trzeba bedzie porzucic pewne schematy myslowe, mozliwe, ze troche zmienic swoje oczekiwania.

Twoja postawa to pelna otwartosc na problem.

Twoje otoczenie wspiera Cie, jak nalezy. Jezeli potrzebujesz rady - zawsze jakas sie znajdzie.

To, na co masz nadzieje to, ze wreszcie spelnia sie Twoje oczekiwania i osiagniesz to, o czym marzysz.

W rezultacie uda Ci sie osiagnac to, co zamierzylas. Staniesz sie niezalezna, przed Toba poczatek czegos nowego, niezaleznosci, ale i stabilizacji, widac zadowolenie. :)

Napisano (edytowane)

1 opisuje: Główny problem lub główny cel – 10 pucharów

Karta 2 opisuje - pogłębienie problemu – 3 denary

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, dążenia i pragnienia – 5 pucharów, dobrana: VIII moc

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają – 5 denarów, dobrana 3 buławy

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz – 4 denary

Karta 6 opisuje - ukazanie najbliższej przyszłości – 5 mieczy

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – XXI Świat

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego - As mieczy

Karta 9 opisuje - oczekiwania pytającego lub jego obawy – As pucharów

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat – 6 pucharów tło: IX eremita, 0 głupiec, XIV umiarkowanie

mam wrazenie, ze chcesz "przedobrzyc"

w tej chwili masz sporo, ale chcesz to "poprawic"

sek w tym, ze moze to roznie wyjsc...

nie mowie, ze nalezy spoczac na laurach, tylko czasem pomysl lub chwila "nie ta" (niewlasciwa)

byc moze chcialabys zapewnic kase na jakies dalsze wydatki (studia dzieci, wyjazdy czy drogie hobby), a takze dac rodzinie wicej siebie (jak piszesz, byc wiecej w domu)

i pomyslem na to jest wlasny biznes - ale po 5 pucharach, to dla mnie taki troche wyciagniety z kapelusza, ad hoc i troche na sile (Moc),

niewystarczajaco uzasadniony czy tez niewlasciwie osadzony w realiach (mowie o biznes-planie)

karty pokazuja (wg mnie), ze pomysl ten doprowadzi do zmniejszenia posiadanych srodkow, przynajmniej na poczatku

(nie wiem, na jak dlugo - bo biznes bedzie szedl raz lepiej, raz gorzej - tak sie "turlal")

dodatkowym ostrzezeniem sa karty 5 mieczy (bliska przyszlosc) - czyli borykanie sie z problemami, troche ponad Twoje sily oraz - As mieczy, nastawienie otoczenia - ktore Ci nie pomoze, nawet bedzie niechetne, moze torpedowac Twoj pomysl (to moga byc zarowno znajomi/rodzina, jak i urzedy)

Ty widzisz szanse (As pucharow), ale czy one sie potwierdza -> 6 pucharow..? moze sie okazac, ze sprobujesz wystartowac firme, ale potem odejdziesz od tego pomyslu

moze warto zrobic jakis rozklad na to, czy czas jest teraz Ci sprzyjajacy, co jest za i co przeciw oraz rada

przepraszam za ten "kubel zimnej wody", ale pomyslalam, ze warto przedstawic tez moj, mniej rozowy punkt widzenia... :roza:

Edytowane przez alathea
Gość Iwka78
Napisano
przepraszam za ten "kubel zimnej wody", ale pomyslalam, ze warto przedstawic tez moj, mniej rozowy punkt widzenia... :roza:

Dziękuję i doceniam kubły zimnej wody:-) są one bardzo potrzebne:-)