Gość Amfora Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Od stycznia mieliśmy z chłopakiem wynajmować mieszkanie, ale.. no właśnie. Właścicielka non stop ma jakieś, ale co chwila zmienia zdanie, wysokość czynszu i ostateczny termin ewentualnej przeprowadzki i zastanawiamy się co dalej z tego wyjdzie.... Jak potoczy sie dalej sprawa z mieszkaniem? 6 Kielichów-Pustelnik-Rydwan (suma Koło Fortuny) Kobieta podchodzi niezbyt poważnie do sprawy mieszkania, jej sie nie śpieszy i jest pełna optymizmu. Ten rydwan kojarzy mi sie z szukaniem nowego/innego mieszkania. Problemy wynikną z przyczyn niezależnych, wiec chyba biurokracja... Już mi rączki opadają na tą sytuacje;/ Cytuj
anais_33 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 będziecie musieli szukać czegoś nowego Cytuj
kirsty16 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 będziecie musieli szukać czegoś nowego No właśnie. To będzie inne mieszkanie. Obecną sprawę można uznać za zamkniętą i należy rozglądać się za czymś nowym. W pustelniku zupełnie z tą kobietą nie będzie wam po drodze, a w rydwanie doszukiwałabym się lokum położonego dalej od docelowego miejsca. Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 wydaje mi się, że raczej z tego mieszkania nici... I koło i rydwan dla mnie to znak na poszukiwanie nowego mieszkania.... Cytuj
Gość Amfora Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Dziękuje bardzo :* Niezbyt optymistyczne, ale to nic... Wybiorę kolory farb do innego mieszkania Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Bedziecie szukac czegos nowego. To mieszaknie jednak nie trafi sie Wam. Natomiast znajdziecie nowe, z ktorego bedziecie zadowoleni. Podsum (HB) to XXII Glupiec i IV Cesarz. W Glupcu widac poszukiwania nowego, nowe mieszanie na oku i w IV Cesarzu juz cos pewnego i stabilnego. W kontekscie mieszkania fajny podsum. Tamto mieszkanie pozostanie wspomnieniem. Ktos sie rozmysli. Albo ta pani jednak stwierdzi, ze nie, albo Wy sie wkurzycie i zaczniecie szukac gdzie indziej. Cytuj
LasMeninas Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Wy odejdziecie od wynajęcia tego mieszkania i bedzie to z korzyscią dla Was. Lada chwila los was podetknie pod nos fajne lokum Cytuj
Gość Amfora Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Wczoraj właśnie tak rozmawialiśmy czy warto dalej czekać i sie denerwować bo właścicielka ciągle zmienia zdanie Cytuj
Gość Linkinia Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 Wydaje mi się, że będziecie myśleć jeszcze dużo na temat tego mieszkania (6 pucharów), ale też porównywać do tego, co jest obecnie. W Pustelniku jak dla mnie jest odcięcie się od tej sprawy, podjęcie decyzji o pozostaniu przy tym, co jest. W Rydwanie i Kole Fortuny jest już nowe lokum, z którym wszystko pójdzie zgrabnie i szybko. Natraficie na ogłoszenie w dobrym czasie, chyba nawet niespodziewanie Cytuj
Gość Amfora Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Cóż.... Kobitka kochana non stop robiła nam pod górkę, wymyślała nowe "ale", a w końcu przestała sie odzywać, czyli sprawa poniekąd umarła śmiercią naturalna. Tego, ani żadnego innego mieszkania nie udało nam sie wynająć z przyczyn losowych, a szkoda Dziękuje Daff za przypomnienie o wątku, tyle sie działo, ze kompletnie zapomniałam :* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi