Skocz do zawartości

Co dalej z tym mieszkaniem?

Gość Amfora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od stycznia mieliśmy z chłopakiem wynajmować mieszkanie, ale.. no właśnie. Właścicielka non stop ma jakieś, ale co chwila zmienia zdanie, wysokość czynszu i ostateczny termin ewentualnej przeprowadzki i zastanawiamy się co dalej z tego wyjdzie....

Jak potoczy sie dalej sprawa z mieszkaniem?

6 Kielichów-Pustelnik-Rydwan (suma Koło Fortuny)

Kobieta podchodzi niezbyt poważnie do sprawy mieszkania, jej sie nie śpieszy i jest pełna optymizmu. Ten rydwan kojarzy mi sie z szukaniem nowego/innego mieszkania. Problemy wynikną z przyczyn niezależnych, wiec chyba biurokracja...

Już mi rączki opadają na tą sytuacje;/

Napisano
będziecie musieli szukać czegoś nowego

No właśnie. To będzie inne mieszkanie. Obecną sprawę można uznać za zamkniętą i należy rozglądać się za czymś nowym. W pustelniku zupełnie z tą kobietą nie będzie wam po drodze, a w rydwanie doszukiwałabym się lokum położonego dalej od docelowego miejsca.

Gość PannaDorotka
Napisano

wydaje mi się, że raczej z tego mieszkania nici... I koło i rydwan dla mnie to znak na poszukiwanie nowego mieszkania....

Napisano

Dziękuje bardzo :* Niezbyt optymistyczne, ale to nic... Wybiorę kolory farb do innego mieszkania :D

Napisano

Bedziecie szukac czegos nowego. To mieszaknie jednak nie trafi sie Wam. Natomiast znajdziecie nowe, z ktorego bedziecie zadowoleni. Podsum (HB) to XXII Glupiec i IV Cesarz. W Glupcu widac poszukiwania nowego, nowe mieszanie na oku i w IV Cesarzu juz cos pewnego i stabilnego. W kontekscie mieszkania fajny podsum. :) Tamto mieszkanie pozostanie wspomnieniem. Ktos sie rozmysli. Albo ta pani jednak stwierdzi, ze nie, albo Wy sie wkurzycie i zaczniecie szukac gdzie indziej.

Napisano

Wy odejdziecie od wynajęcia tego mieszkania i bedzie to z korzyscią dla Was. Lada chwila los was podetknie pod nos fajne lokum

Napisano

Wczoraj właśnie tak rozmawialiśmy czy warto dalej czekać i sie denerwować bo właścicielka ciągle zmienia zdanie :)

Gość Linkinia
Napisano

Wydaje mi się, że będziecie myśleć jeszcze dużo na temat tego mieszkania (6 pucharów), ale też porównywać do tego, co jest obecnie. W Pustelniku jak dla mnie jest odcięcie się od tej sprawy, podjęcie decyzji o pozostaniu przy tym, co jest. W Rydwanie i Kole Fortuny jest już nowe lokum, z którym wszystko pójdzie zgrabnie i szybko. Natraficie na ogłoszenie w dobrym czasie, chyba nawet niespodziewanie ;)

• 1 miesiąc temu...
Gość Amfora
Napisano

Cóż.... Kobitka kochana non stop robiła nam pod górkę, wymyślała nowe "ale", a w końcu przestała sie odzywać, czyli sprawa poniekąd umarła śmiercią naturalna. Tego, ani żadnego innego mieszkania nie udało nam sie wynająć z przyczyn losowych, a szkoda ;)

Dziękuje Daff za przypomnienie o wątku, tyle sie działo, ze kompletnie zapomniałam :*