Jump to content

Śmierć mamy.

Wikus

Recommended Posts

O tym sniłam bardzo dawno temu jakies 4 lata temu.. Ale ciagle pamietam dokładnie co mi sie śniło.. Nikt nie umiał mi wytłumaczyc tego snu..

Śniło mi sie że widziałam wypadek mojej mamy.. ona jechała autem a ja z kims innym (poniewaz sama jeszcze nie mam prawa jazdy) drugim autem. Z tego drugiego auta widziałam jak moja mama uderza w drzewo koło kościoła i auto da****e. Zaczełam krzyczec i chciałam wysiadac ale kierowca mojego auta nie reagował jechał wpatrzony w droge nie widział tego wypadku jechał jak zachipnotyzowany nikt tego nie widział.. Jak wrociłam do domu to płakałam i chciałam sie z kims skontaktowac powiedziec co sie stalo ale nikogo wtedy nie było nikt nie odbierał pprostu wszyscy zapadli sie pod ziemie.. Po jakims czasie w drzwiach staneła moja mama cała podrapana brudna ubrania miała potargane i oświadczyła mi z uśmiechem ze miała wypadek i nie zyje. Podbiegłam do niej i ja przytuliłam. Na tym sen sie skonczył. Mama do tej pory ma sie dobrze i nie widze innej opcji :)) Bardzo kocham moja mame nie wyobrazam soie ze mogło by jej kiedykolwiek zabraknąc.. Mam 16 lat nie mysle jeszcze o tym ze wszyscy umieraja i ona tez kiedys odejdzie.. Narazie do mnie to nie dociera...

Witam,

zacznę od tego, że ten sen jest już sporo 'przeterminowany' i na chwilę obecną jego interpretację traktuj, jako ciekawostkę.

Jest to sen bez wątpienia symboliczny i myślę, że w tamtym okresie miał ci on coś przekazać. Teraz, kiedy jest już po fakcie, może uda ci się powiązać fakty.

Otóż ten sen może zapowiadał przyszłe zdarzenia, a może tylko obrazował twoją ówczesną sytuacje i emocje.

Chodzi tutaj o to, że musiałaś się zmierzyć z nową, trudną dla ciebie sytuacją. Jakby taki przeskok w coś niespodziewanego. Twoim problemem było to, że choć miałaś świadomość, że to coś nastąpi, to jednak nie miałaś możliwości zapobiegnięcia temu. Zdecydowanie bałaś się tej zmiany i czułaś się tym zaniepokojona. W dodatku martwiła cię świadomość, że ktoś, na kogo wsparcie liczyłaś, ktoś, kto był twoim autorytetem - nie rozumiał twoich nerwów. Myślę, że czułaś się wtedy bardzo samotna...

Sprawa mogła być związana z twoją mamą faktycznie, albo z kwestią twojej kobiecości. Mogło też chodzić o zmianę postrzegania twojej mamy przez ciebie, np. dojrzałaś, by dowiedzieć się o czymś, co zmieniło twoje odczucia względem mamy (np. spojrzałaś na nią, bardziej jak na mądrą kobietę, niż jak dotychczas - tylko na mamę).

Dla uspokojenia cię, proszę o zapoznanie się z tym wątkiem, poninien wiele ci wyjaśnić: http://www.ezoforum.pl/sennik-interpretatorow/63105-smierae-symbol.html

Pozdrawiam.

Edited by Lilith

ja bym dodała, że to nie jest tak, że nie myślisz o przemijaniu jeżeli pojawiają ci się takie motywy w snach i w dodatku wrzuciłaś to tutaj, to znaczy, że coś musiało ci o tym przemijaniu przypomnieć