agaMAJ Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 tło sytuacji : Rycerz mieczy droga A 1) Jaka jest na początku Królowa pucharów 1) jak to bedzie przebiegać Gwiazda 3) Do czego mnie to zaprowadzi Król pucharów droga B 1) Jak to wygląda na początku 9 pucharów 2) jak to bedzie przebiegać 5 denarów 3) co z tego wyjdzie 7 pucharów Pierwsza droga to kwestia pozostania przy pbecnym zajęciu, tylko poszukiwaniu bardziej atrakcyjnych zleceń droga druga, to szukanie etatu moja interpretacja ani królowa ani król pucharów na biednych nie wyglądają, raczej na znudzonych przepychem. To również kreatywnośc, gwiazda w dodatku daje nadzieje na jakiś sukcesik W wersji drugiej, możei byłby na początku suksesik i zadowolenie( pewnie z samego faktu znalezienia zatrudnienia), pewnie i rodzina by w końcu spojrzała na moją pracę łaskawiej, ale z kasą byłoby marnie i chyba by to doprowadziło by do tego, że marzyłabym o nierealnym awansie, który by tą sytuacje zmienił. Ale mi to raczej wygląda na bujanie w obłokach Cytuj
maddie88 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Moim zdaniem w pracy, którą wykonujesz teraz, bardziej się realizujesz...jest to coś artystycznego? Dla mnie ważne jest to, i co także pokazały karty, że to zajęcie wykonujesz z pasją i ma ono szansę odnieść sukces...przed Tobą obiecujące projekty i kto wie, czy nie kariera... W wersji B jest miło na początku, przyjazna atmosfera w pracy, ale nie idą za tym pieniążki... W efekcie widać, że będziesz czekać, aż sytuacja się poprawi, marzyć...rozmyślać o tym, co by było, gdybyś została przy opcji A.... Dla mnie lepsza okazuje się mimo wszystko opcja A... 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Pierwsza opcja wyglada lepiej. Ty w Krolowej Monet, ktora wie, czego chce, konkretnie to pokazuje, swoje darzenia, rowniez te zawodowe. Konkretna babeczka jednym slowem. Ladna karta, mowiaca o pracy, Twoim polozeniu zawodowym. W Gwiezdzie widac wlasnie to rozszerzanie sie na inne perspektywy. Moze inne pomysly, projekty, cos, co moze popchnac Twoja sprawe w nowym, lepszym kierunku. I Krol Kielichow, moze szefa wlasnie czy jakis wazny mezczyzna, ktory Cie absolutnie wspiera. Podsum to tez Gwiazda i do tego Sprawiedliwosc (HB). Na sprawe warto spogladac z perspektywy dluzszego czasu, bo mozna robic plany na dluzej. Byc w dzialaniach konsekwentnym i rozwaznym. Cokolwiek teraz zrobisz, bedziesz ponosila pozniej tego konsekwencje. Takze rozwaga, uwaznosc, madrosc i umiejetne planowanie na wyrost nawet. Druga opcja pokazuje, ze Ty owszem, masz soba bardzo duzo do zaproponowania i ogolnie jak najbardziej jestes gotowa, aby otworzyc sie na cos nowego, ale droga do tego nowego etatu bedzie bardzo niepewna i chybotliwa. Duzo tu takich nierealnych Twoich oczekiwan i musisz uwazac, zeby rozczarowania w zwiazku z tym, co Cie na tej drodze zastanie nie doprowadzily do jakis dolow, depresji, bo w 7 Kielichach to bardzo mozliwe. W 5 Monetach tez moze sie ukazac po prostu bieda, niedostatki finansowe, ktore wlasnie sie na tej drodze pojawia, zaciskanie pasa. I to tez moze Cie mocno podlamac, co wlasnie ukazalo sie w 7 Kielichach. Podsum (HB) to XXI Swiat i III Cesarzowa. I tu piekna rada jest. Skup sie na tym, co juz masz, na tu i teraz, czyli rzeklabym "na dotychczasowej pracy". Tu mozesz cos osiagnac. Takze wg mnie opcja nr 1. 1 Cytuj
agaMAJ Napisano 30 Listopada 2012 Autor Napisano 30 Listopada 2012 Dziękuję też sądze że chyba lepiej pozostać przy tym co mam chociaż ta królowa to pucharowa a nie denarowa. I w zasadzie faktycznie moja praca to działania artystyczne. Problemy mogą być tylko powiązane z tą pozycją wyjściową czyli tym Rycerzem Mieczy, który określa mój zapał ale i porywczość ;( Cytuj
SacralNirvana Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Nie wiem, skad mi sie wziela ta Monetowa. W kazdym razie reszta tak samo. Podsumow to nie zmienia, bo liczylam wg HB, wiec nie liczac dworskich. Co do Rycka Mieczy, pokazalo sie po prostu Twoje wahanie, ktora opcje tu wybrac. Rycek Mieczy tak wlasnie sie miota pomiedzy roznymi mozliwosciami. Cytuj
alathea Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Rycerz mieczy mowi o tym, ze zadna z tych drog wlasciwie Cie nie satysfakcjonuje droga A wyglada o tyle lepiej, ze bedziesz sie realizowac, moze za znajdzie sie ktos, kto Cie poprowadzi lub pomoze w rozwoju poprzez wspolprace pods. Ksiezyc/Pustelnik droga B - poczatki bardzo fajne, ale kasa cieniutko i na koniec rozczarowanie, prysnie mydlana banka ta droga to jest dla Ciebie spora pokusa jednak... 1 Cytuj
maddie88 Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 Tzn. na razie etat tak się rysuje... Zawsze można spróbować szukać i później dopytać kart jużk konkretnie, która opcja jest lepsza. Jednak ja osobiście nie rezygnowałabym w 100% z pasji, nigdy Cytuj
agaMAJ Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Napisano 1 Grudnia 2012 Rycerz mieczy mowi o tym, ze zadna z tych drog wlasciwie Cie nie satysfakcjonuje droga A wyglada o tyle lepiej, ze bedziesz sie realizowac, moze za znajdzie sie ktos, kto Cie poprowadzi lub pomoze w rozwoju poprzez wspolprace pods. Ksiezyc/Pustelnik droga B - poczatki bardzo fajne, ale kasa cieniutko i na koniec rozczarowanie, prysnie mydlana banka ta droga to jest dla Ciebie spora pokusa jednak... dużo tu prawdy, bo czuję, że potrzebuje jakiejś zmiany. w dodatku to co do tej pory przynosiło znaczny dochód, w tej chwili nie jest już takie opłacalne. stąd moje obawy i dylematy. Ale wygląda na to, że to przejściowy kryzys. Może ta zmiana będzie po prostu polegała na tym, że wejdę w stałą współpracę z jakąś/jakimiś firmami. Cytuj
agaMAJ Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 stare śmieci wciąż pracuję, tak jak pracowałąm, tylko zlecenia robią się na szczęście coraz ciekawsze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi