Skocz do zawartości

Praca

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raz po raz pojawiają się w mojej pracy informacje o zmianach, to powoduje brak poczucia bezpieczeństwa. Wszelkie ruchu zmierzają do zabierania etatów ( tak to w urzędach jest :() Tym razem zmiany dotyczą i mojego zakresu obowiązków a właściwie przyjdzie mi siąść na zupełnie innej "działce" - w której nie mam doświadczenia.

Co mi przyniosą te zmiany?

1. Obecna sytuacja - Król Kielichów -jestem pełna niepokoju ale spotykam się z życzliwością, uznaniem i mam wsparcie u osób na wyższych- kierowniczych stanowiskach.

2. Co przed tobą ? 4 buław - podjęcie nowych zadań, które w rezultacie przyniosą mi raczej satysfakcję. Powinnam się na nowym odnaleźć.

3. Sedno sprawy 8 kielichów - odejście od zadań, które bardzo lubiłam do nieznanego, nowego.

4. Niedaleka przyszłość, Król Denarów - stanowisko, na które mnie delegują jest powszechnie uznane za trudne merytorycznie, więc nijako przyjdzie mi się zmierzyć z tym "awansem"

5. Rozwiązanie- As Buław, Cesarzowa, 6 mieczy,Rycerz Kielichów. Przyjdzie mi wykazać się, zakasać rękawy i godnie "zasiąść" do nowych zadań. Mam nadzieję, że poczuję się dobrze w nowej "tematyce",że polubię ?

Proszę ślicznie o pomoc i rady.

Gość gość5
Napisano

Raz po raz pojawiają się w mojej pracy informacje o zmianach, to powoduje brak poczucia bezpieczeństwa. Wszelkie ruchu zmierzają do zabierania etatów ( tak to w urzędach jest :() Tym razem zmiany dotyczą i mojego zakresu obowiązków a właściwie przyjdzie mi siąść na zupełnie innej "działce" - w której nie mam doświadczenia.

Co mi przyniosą te zmiany?

1. Obecna sytuacja - Król Kielichów -chyba bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego wszsytkiego

2. Co przed tobą ? 4 buław - bedzie dobrze, nowe wyzwania nowe zadania- ale takie, które przyniosa ci radosc

3. Sedno sprawy 8 kielichów - strach przed nowym, nieznanym .............

4. Niedaleka przyszłość, Król Denarów - docenia twoje starania i działania.....

5. Rozwiązanie- As Buław, Cesarzowa, 6 mieczy,Rycerz Kielichów. z poczatku bedzie działanie, planowanie, krok do przodu i.... dasz rade, rycek kielichow w tym wypadku oznacza ze wszystko sie uspokoi ..bynajmniej jak dla mnie- poczujesz sie pewnie w nowej roli jak ten rycerz w siodle :)

Proszę ślicznie o pomoc i rady.

Napisano

1. Obecna sytuacja - Król Kielichów - Emocjonalnie do tego podchodzisz,ale żle nie jest.Król kielichów daje przeświadczenie że sobie poradzisz,co by sie nie stało.

2. Co przed tobą ? 4 buław - Nowe zadania,dużo pracy, i stabilizacja.

3. Sedno sprawy 8 kielichów - Przywykłaś do tego co wykonywałaś wcześniej,nowych zadań wyobrazić sobie nie umiesz,i w swoje kompetencje nie do końca wierzysz.Poddaj sie losowi

4. Niedaleka przyszłość, Król Denarów - Świetnie! Wiele się nauczysz,pogłebisz wiedze.Pokażesz się jako właściwy człowiek na właściwym miejscu.Król jest konktny i rzeczowy.

5. Rozwiązanie- As Buław, Cesarzowa, 6 mieczy,Rycerz Kielichów. Świetnie sobie poradzisz.Dużo zapału który w sobie masz przełoży sie na szybkość pochłanianej przez Ciebie wiedzy.VI mieczy na chwile Cie zblokuje,pojawi sie myśl czy aby robisz wszystko dobrze,i z należytą starannością.W końcowym rozliczeniu jednak- poradzisz Sobie i z zmiany bedziesz zadwolona.

• Lubię to! 1
Napisano

Obawiasz się nowego.Trochę się zasiedziałaś na obecnym stanowisku pracy i obawiasz się, czy dasz radę się przystosować do nowej sytuacji. Jednak obawy są bezpodstawne. Nie dość, że nowe obowiązki przyniosą ci radość to i szef cię doceni.

Ogólnie sporo tu pozytywnej energii związanej z tą zmianą w pracy.

• Lubię to! 1
Napisano

No właśnie, Tarot był dla mnie dość łaskawy tym razem.

No cóż, w poniedziałek rzucam sobie na biurko pierwsze tomy akt w celach rozpoznawczych a od nowego roku, mam nadzieję że nic temu nie przeszkodzi, biorę się do nowych zadań na 100%.

Chyba, ze cos lub ktoś znienacka pokrzyzuje plan.

Dziękuję za pomoc.

Gość Daffne
Napisano

1. Obecna sytuacja - Król Kielichów

ogólna sytuacja wydaje się być zadowalająca dla Ciebie. Cieszy Cię to jak jest obecnie w pracy.

2. Co przed tobą ? 4 buław

za Tobą czas stabilizacji zawodowe i poczucie bezpieczeństwa

3. Sedno sprawy 8 kielichów

są niepewności i niepokój emocjonalny z powodu nadchodzących zmian

4. Niedaleka przyszłość, Król Denarów

będzie wyczekiwanie na decyzje Szefa?

5. Rozwiązanie- As Buław, Cesarzowa, 6 mieczy,Rycerz Kielichów.

no rozwiązaniem może być Twój awans, który może Cię ucieszyć i zmiana biurka? :D Ktoś jednak stracić może pozycje..albo być niezadowolony z powodu tego, że nie awansował a na to ukratkiem liczył (rycerz kielichów)? Ktoś życzliwy, ciepły w obyciu.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Temat jest jeszcze nie zakończony, jestem na etapie własnie tych zmian.