A N I O Ł Y Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Jaka książka o tematyce anielskiej Waszym zdaniem jest najbardziej inspirująca? Która miała wpływ na Wasze życie? Mam nadzieję, że nie zostanę zbanowana, jesli umieszczę tutaj jeden z moich anielskich obrazów? : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neofita Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Sorrki że może nie o książce. Widział ktoś może film "GABRIEL"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalana Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Anioly w roli glownej? Silmarilion Tolkiena, a dokaldniej Valaquenta. Opis powstawania swiata i Valarow(Aniolow) jest przecudowny. Warto przeczytac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest User2 Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Ten film zapowiada się w moim przekonaniu ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
catalana Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 jesli chodzi o filmy to u mnie kroluje ¨constantine¨z keanu reevs´em. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neofita Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 A znacie Anioła o imieniu: Umbaqurahal? Myślę że chyba nie. Lubię go. Moje całe życie jest jakoś z nim związane. Moje zmysły, myśli, decyzje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neofita Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Czytałem niedawno "Trzynasty Anioł". Polecam. Dziwny świat... Seryjny morderca... Klimat niezły. Alternatywny świat. No może nie do końca. Anioły nie baśniowe. Trochę jak my. I koniec zaskakujący. A myśli dziwne. Naprawdę nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meta_dw Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Psalm 31:15-16: Ale ja Tobie ufam, Panie. Rzekłem : Ty jesteś Bóg mój. W twoim ręku losy moje. Nelchael z chóru Trony to mój anioł i ulubiony zarazem. Psalm który przytoczyłem jest przypisany do niego. Czytaliście cykl "Sługa Boży" Piekary. To z pewnością cykl wart przeczytania choć nie każdemu się spodoba świat w którym Chrystus z szedł z krzyża i wraz z apostołami spalił i wymordował pół Jerozolimy. Co do pozycji profesjonalnie omawiających tematykę Anielska i nie tylko polecam książki Dariusza Cecudy a z bardziej duchowego punktu polecam książki kabalistyczne jak np. "Tajemnice kabały" Marc - Alain Ouaknin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
południca Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Ja lubię siódmego Anioła z wiersza Z. Herberta: " Szemkel jest czarny i nerwowy i był wielokrotnie karany za przemyt grzeszników..." nie wkleję całości, bo nie chcę zaśmiecać jak ktoś zechce, na pewno sobie znajdzie. No i moje prywatne Aniołki- za opiekę nade mną powinny dawno dostać premię i dodatek za ciężkie warunki pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valestil Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 A ja polecam film "Armia Boga"...walka dobrych i złych aniołów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klivtiena Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 O tak "Armia Boga" rządzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest User2 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Paradoksalnie My się w wielu kwestiach nie różnimy od Aniołów ani Oni od Nas. To samo tych z Dołu się tyczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaos Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 O górnikach mówisz?? Tak, górnik też człowiek:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts