Skocz do zawartości

Mój grudzien

Gość gość5

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gość5
Napisano

Grudzień

1-10 dnia miesiąca - Rycerz buław-duzo bedzie sie działo- sporo rzeczy wymagających nagłych decyzji

10-20 dnia miesiąca - 7 denarów- spokój- wyciszenie

20-31 dnia miesiąca - 3 denarów- skupienie i praca - szlifowanie nabytych umiejetności

Uczucia -4 kielichy, 9 buław, Queen kielichów- znudzenie i ostroznosc w okazywaniu uczuc

Przyjaźnie - Księżyc, 5 mieczy, rycerz denarów- fałsz i "zdrada" w pracy, plotki, pomowienia

Nieoczekiwane - Rycerz mieczy, Queen denarów, Rycerz kielichów- nagle rozwiazanie problemów w pracy dzieki miłej osobie 9albo dwoch facetow obok)

Ogólna atmosfera miesiąca - 8 buław, 6 kielichów, 8 kielichów- działania w kierunku oderwania sie od przeszłosci?

Co robic- Sad, Wieza, 5 kielichów- odpuscic sobie zale i płacz nad rozlanym mlekiem- nadzieje walke o rodzinę

Czego nie robic - 8 denarow, Rydwan, Queen mieczy- nie skupic sie na bzdurach, nie uciekac i nie odcinac sie

Rada- 2 mieczy, 10 kielichów, 5 buław- pomyslec logicznie zanim sie cokolwiek powie w towarzystwie, by nie wzbudzac niepotrzebnych emocji.......

Napisano
Grudzień

1-10 dnia miesiąca - Rycerz buław-czas zdominowany przez kogoś w typie rycka buław. Może szykuje się jakis wyjazd? Aktywny czas

10-20 dnia miesiąca - 7 denarów- oczekiwanie na efekty wcześniejszej pracy i działań

20-31 dnia miesiąca - 3 denarów- skupienie i praca - drobnymi kroczkami do przodu, systematyczne popychanie spraw do przodu

Uczucia -4 kielichy, 9 buław, Queen kielichów- znudzenie i ostroznosc w okazywaniu uczuc tutaj sie zgadzam

Przyjaźnie - Księżyc, 5 mieczy, rycerz denarów- tutaj źródło problemów od przyjacioł - obmowa, jakies lęki i fałszywy obraz sparwy przy czym Ty bedziesz w porządku

Nieoczekiwane - Rycerz mieczy, Queen denarów, Rycerz kielichów- ja raczej widzę 2 panów "atakujących" Cię :P Ogólna atmosfera miesiąca - 8 buław, 6 kielichów, 8 kielichów- jakieś nieoczekiwane wiadomosci od kogoś z przeszłosci pchną Cię do przodu i sparwią że porzucisz dawne układy

Co robic- Sad, Wieza, 5 kielichów- odpuscic sobie zale i płacz nad rozlanym mlekiem zgadzam sie

Czego nie robic - 8 denarow, Rydwan, Queen mieczy- nie uciekać od problemu bo sam się nie załatwi

Rada- 2 mieczy, 10 kielichów, 5 buław- pomyslec logicznie zanim sie cokolwiek powie w towarzystwie, by nie wzbudzac niepotrzebnych emocji zgadzam się

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Grudzień

1-10 dnia miesiąca - Rycerz buław- osiągniesz jakiś wyznaczony "cel"...lub po prostu będziesz oczekiwała na jakieś ważne, pozytywne wiadomości w sferze zawodowej lub społecznje/prywatnej...

10-20 dnia miesiąca - 7 denarów-pojawią się jakieś szanse, możliwe że będziesz chciała ukończyć jakiś kurs, szkolenie...jednak zamiast rozmyślać i planować, trzeba będzie się wziąć do solidnej pracy...i niezależnie od okoliczności, trzeba będzie działać mądrze i rozważnie...

20-31 dnia miesiąca - 3 denarów- to będzie okres pracy, możliwe jakieś sukcesy zawodowe, lub nauka konkretnych umiejętności zawodowych (kursy, szkolenia, zdanie jakichś egzaminów etc.)...może być też tak że zaistnieje szansa na poprawienie sytuacji materialnej, poprzez konkretne działanie poparte dobrymi pomysłami...

Uczucia -4 kielichy, 9 buław, Queen kielichów- no tutaj jeśli jesteś w związku to zakradnie się rutyna i potrzeba będzie nowych bodźców aby związek "ożywić"...jeśli jednak w związku nie jesteś, nastąpi czas wyciszenia/marazm, wycofanie...a być może i wyczerpanie oraz poczucie pustki po jakichś intensywnych, trudnych przeżyciach...

Przyjaźnie - Księżyc, 5 mieczy, rycerz denarów- coś mi się wydaje że jakiś Pan może "grać/zagrać" nieczysto w Twoją stronę...

Nieoczekiwane - Rycerz mieczy, Queen denarów, Rycerz kielichów- ..."albo dwoch facetow obok" ~ :tak: tak właśnie myślę:)...

Ogólna atmosfera miesiąca - 8 buław, 6 kielichów, 8 kielichów- wcielanie w życie tego co Ważne...pewne sprawy "dojrzały" do poważnych posunięć, więc to już chyba pora na zmiany...

Co robic- Sad, Wieza, 5 kielichów- żyj w zgodzie ze sobą i otoczeniem...należy dokonać "rozliczenia"/bilansu, podjąć decyzję i coś zburzyć/odciąć/zakończyć lub po prostu zmienić ~ w każdym bądź razie należy zdecydowanie pozostawić coś za sobą, może chodzić o jakieś sprawy rodzinne...

Czego nie robic - 8 denarow, Rydwan, Queen mieczy- nie wojować...nie "zatracać" się w pracy...

Rada- 2 mieczy, 10 kielichów, 5 buław- no tutaj...rozwiązać konflikt jużczas, coś mi się wydaje że chodzi tu o rodzinę...

Napisano

czeka cię dużo pracy.To na pewno.W dodatku miesiąc ważnych decyzji,od których nie uciekniesz. Na twoim miejscu kupiła bym sobie jakiś Persen, czy coś innego na uspokojenie. Moja bratowa w takich sytuacjach zachwala wiśnie z nalewki ;) podobno sprawiają, że człowiek jest spokojniejszy, i ma zdrowy dystans do problemów. A serio, trzeba pamiętać, że poburzy zawsze pokazuje się słońce

Gość gość5
Napisano
czeka cię dużo pracy.To na pewno.W dodatku miesiąc ważnych decyzji,od których nie uciekniesz. Na twoim miejscu kupiła bym sobie jakiś Persen, czy coś innego na uspokojenie. Moja bratowa w takich sytuacjach zachwala wiśnie z nalewki ;) podobno sprawiają, że człowiek jest spokojniejszy, i ma zdrowy dystans do problemów. A serio, trzeba pamiętać, że poburzy zawsze pokazuje się słońce

persen juz posiadam ale wiem tez ze Za duzio biore do głowy,... prezjmuje sie bzdurami, ktore przemijaja i nikt o nich nie pamieta oprocz mnie.......a wisnie z nalewki hm.... pycha :)

Napisano
persen juz posiadam ale wiem tez ze Za duzio biore do głowy,... prezjmuje sie bzdurami, ktore przemijaja i nikt o nich nie pamieta oprocz mnie.......a wisnie z nalewki hm.... pycha :)
też tak mam, a w zasadzie miałam, ale wrzuciłam na luz, i tak nie zmienie rzeczy, na które nie mam wpływu, więc po co się przejmować? Znajdź coś, co cię odstresowuje, co da ci dystans do tego co się dzieje.
Napisano

Od 1-10 widac Twoje dzialania, bardzo energiczne, bardzo zywiolowe. Mozliwe, ze cos, co do tej pory stalo gdzie w miejscu, teraz ruszy do przodu. Rycek Bulaw uwalnia sie z kajdanow i pedzi do przodu. Dobrze wykorzystac te energie, bo bardzo szybko sie wypala. Jezeli natomiast chodzi tu o jakiegos mezczyzne to warto miec sie na bacznosci. Mezczyzna w typie Rycka Bulaw wprawdzie temperamentny i lubi dzialac, ale niekoniecznie mozna na nim polegac czy mu ufac. Zmienny jest i nieobliczalny.

Dalej od 10-20. Tu mamy swoista rezygnacie z konkretnych dzialan. To taki czas, gdzie mozna jedynie siasc juz, obserwowac i miec nadzieje, ze co sie zrobilo to przyniesie jakies korzysci, plony. Na ten moment bedzie odczucie, ze wszystkie asy zostaly wylozone na stol a dzialac moze juz tylko czas. Takze ogolnie czas taki rezygnacji z konkretnych dzialan.

I 20-31. Tu mamy juz konkretne dzialania. Jezeli cos stalo w martwym punkcie, bedziesz starala sie to popchnac do przodu. Jezeli pojawily sie jakies trudnosci czy komplikacje, bedziesz starala sie je pokonac, rozwiazac. Sprawy, ktore tkwily w martwym punkcie, beda mialy szanse teraz ruszyc ostro do przodu.

W uczuciach bedzie raczej trzymanie sie tego, co jest i ewentualnie obserwowanie, co na to druga strona. Widac, ze bedziesz dosc wrazliwa, uczuciowa i bedziesz pragnela, zeby to Ciebie pouwodzono, poadorowan, zeby wlasnie przerwac te rutyne. Podsum (HB) to XIII Smierc i IV Cesarz. Bedziesz/bedziecie musiala/musieli wyjsc poza te rutyne, bo w tych 4 Kielichach i 9 Bulawach to moze byc dosyc meczaco. Nie czekac na inicjatywe z drugiej strony a wykorzystac energie Kielichowej (jest przeciez taka kobieca) i samej pouwodzic. Wykorzystac energie wody i podzialac troche na ten ogien w ukochanym mezczyznie. ;)

W przyjazni moze byc, ze cos sie ujawni, jakas informacja, ktora do tej pory jest niejasna lub pozostaje w ukryciu. Mozliwe, ze postawi to te przyjazn na glowie i trzeba bedzie znowu duzo pracy, aby jednak jej nie utracic. Podsum (HB) to V papiez. Takze mowi, ze w tym temacie trzeba bedzie wyjsc poza sztywne struktury myslowe, aby zobaczyc cos wiecej niz widac na pierwszy rzut oka.

Nieoczekiwane. Tu moze czekac Cie jakas rozmowa po prostu. Mozliwe, ze bedzie dotyczyla Twojego zycia codziennego, moze takze pracy. Mozliwe, ze jakas oferta, cos, co w ostatecznym rozrachunku Cie bardzo ucieszy i zadowoli.

Ogolna atmasfera miesiac. Widac tu cos nieoczekiwanego. Mozliwe, ze jakas wiadomosc i mozliwe, ze bedzie to mialo zwiazek z ta niespodzianka, z tym nieoczekiwanym. Dowiesz sie czegos, co moze ruszy w Tobie jakies obszary, dawno juz zapomniane. Mozliwe, ze dzieki temu bedziesz musiala uczynic krok w kierunku nowego i nieznanego, czego na pierwszy rzut oka bedziesz sie moze nawet obawiala, bo nieznane, bo nowe.

Podsum (HB) to XXII Glupiec i IV Cesarz. Podsum takze mowi o poczatku czegos nowego, poczatkowym chaosie, z ktorego ma szanse wylonic sie nowa, stabilna struktury. No ciekawe, co to takiego bedzie.

Co robic. Przede wszystkim zaufac, ze wszystko bedzie dobrze. Rozwalic wszelkie stereotypy myslowe, to, co w Twojej glowie Cie ogranicza. Odlozyc jakiekolwiek oczekiwania, wyobrazenia na bok i brac to, co sie pokaze, pojawi bez jakichkolwiek oczekiwan i wyobrazen. Po prostu to, co przyniesie chwila i odwaznie. Podsum (HB) to V Papiez. I znowu zacheta, aby odlozyc wszelkie sztywne struktury myslowe, wyobrazenia na dany temat i pozwolic sie dziac. Tylko w ten sposob bedziesz w stanie dojrzec w tym wszystkim cos glebszego i wartosciowego dla siebie.

Czego nie robic? Nie dzielic wlosa na czworo, nie dzialac pochopnie, nie dac ponosic sie swojemu ego i temu, co widzi tylko rozum. Nie trzymac sie sztywno swoich widzimisie i wyobrazen, bo mozesz wtedy zadzialac jak Krolowa Mieczy. A Krolowa Mieczy + Rydwan to juz masakra... :D Podsum (HB) to XV Diabel i VI Kochankowie. Pozbadz sie swoich wewnetrznych ogranieczen, bo tylko wtedy bedziesz mogla rzeczywiscie byc pewna, ze decyzja, ktora podejmujesz jest zgodna z glosem Twojego serca.

Rada: Byc uwaznym, gotowym do komrpomisow. Sluchac wiecej niz mowic. Obserwowac bacznie, gdy sytuacja tego wymaga nie wahac sie ruszyc ja do przodu i ogrzac nieco. Nie zamierac w bezruchu, nie poddawac sie stagnacji, matwocie, a wszelkie niejasnosci wyjasniac. Nie klocic sie a energie te wykorzystac do konstruktywnych rozmow i dzialan.

Podsum (HB) to Gwiazda i Sprawiedliwosc. Warto na wszystko spojrzec z perspektywy gwiazdy na niebie, z dystansem... :) i potem odpowiednio do tego, co nasze serce i oczy dostrzega, dzialac. Dzialan rozwaznie, uczciwie i konsekwentnie. Pamietac, ze nasze uczynki nie pozostana bez oddzwieku. Jak to mawia jeden znajomy moj "rob swoje a swiat Ci odpowie". To dotyczy wszystkich obszarow zycia. Wiec uczciwosc wobec siebie i wobec innych. :)

• 4 tygodnie później...
Gość gość5
Napisano

Weryfikacja

Grudzień

1-10 dnia miesiąca - Rycerz buław-spore zamieszanie, duzo spraw na raz do ogarnięcia

10-20 dnia miesiąca - 7 denarów- spokój- wyciszenie- heh- to we mnie byla taka cisza- na zewnatrz sie dzialo a ja jak oaza spokoju :)

20-31 dnia miesiąca - 3 denarów- skupienie i praca - szlifowanie nabytych umiejetnościtrzeba bylo zwiekszyc obroty- nadrobic male zaleglosci no i oczywista swieta za pasem- troche bardziej wytężony czas niz zwykle

Uczucia -4 kielichy, 9 buław, Queen kielichów- znudzenie i ostroznosc w okazywaniu uczuc tu podobnie jak w opisie

Przyjaźnie - Księżyc, 5 mieczy, rycerz denarów- fałsz i "zdrada" w pracy, plotki, pomowieniano rzeczywiscie poczulam sie jakby mi ktos szpilke wbil- taka mala sytuacja w pracy- niby nic a przykro sie zrobilo ...przez chwilke

Nieoczekiwane - Rycerz mieczy, Queen denarów, Rycerz kielichów- nagle rozwiazanie problemów w pracy dzieki miłej osobie (albo dwoch facetow obok)tu w sumie nic szczegolnego sie nie wydarzyło

Ogólna atmosfera miesiąca - 8 buław, 6 kielichów, 8 kielichów- działania w kierunku oderwania sie od przeszłosci?dosc niespodziewany kontakt z panem, przez ktorego krew zywiej krazy

Co robic- Sad, Wieza, 5 kielichów- odpuscic sobie zale i płacz nad rozlanym mlekiem- nadzieje walke o rodzinę tak wlasnie zrobilam- nie narzekam tylko ciesze sie tym co mam- przede wszystkim taka mala niezaleznoscia

Czego nie robic - 8 denarow, Rydwan, Queen mieczy- nie skupic sie na bzdurach, nie uciekac i nie odcinac sie tu tez juz wrzucilam na luz- nie probuje sie domyslac, czego ktos by chcial- poza tym robie wszystko w takim tempie na jakie mnie akurat stac

Rada- 2 mieczy, 10 kielichów, 5 buław- pomyslec logicznie zanim sie cokolwiek powie w towarzystwie, by nie wzbudzac niepotrzebnych emocji.......sila woli i spokoj ratowal sytuacje... :)

bardzo dziekuje za interpretacje i pomoc