maddie88 Napisano 3 Grudnia 2012 Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, Śpiewanie jest bardzo ważną częścią mojego życia, ale mimo to zawsze miałam pod górkę, żeby iść w tym kierunku... Nie narzekam, bo wiem, że wszystko zawsze jest po coś i wreszcie coś robię w tym kieurnku więcej... Stąd też pytania do kart 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew? Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież Pani została tutaj pokazana jako wymagająca nauczycielka, która dojrzy każdy problem i się będzie czepiać Mnie z kolei karty pokazały jako faktycznie na początku drogi artystycznej, ale i z potencjałem... Także te lekcje dadzą mi solidne podsatwy do dalszego rozwoju...może dają mi też szansę na realizację marzeń z przeszłości... 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - Oj tak, lirycznie Wkładam dużo emocji w to...i te moje modulacje...jak to ostatnio Daff określiła - chyba Koło Fortuny faktycznie mówi w moim przypadku o nich )) Może i poruszam śpiewem, wkładam w niego dużo serca... 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - To, co chcę? Ale tutaj wymagana jest praca, rozwój twórczej wyobraźni , powinnam działać, nie ma już co dłużej zwlekać... Widać, że mogę osiągnąć taki stan rzeczy, na którym mi zależy...tylko będę się tym cieszyła sama, nie będzie z kim się dzielić tymi sukcesami (rodzice są przeciwko). 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - W bardzo dobrym...chyba... Tak jakby moje dotychczasowe wypociny przyniosły efekt: są bardziej giętkie może...hmmm... Tak jakby się wyrabiały Jak myślicie? Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam, Maddie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Grudnia 2012 Maestro Napisano 3 Grudnia 2012 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew? Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież Ona Ciebie wiele nauczy, widać szansę na to, aby Twój głos stał się miękki i aksamitny, wyższy 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - jak piszesz lirycznie i z pewną dozą smutku w tle, widać, ze masz talent dany od losu i silny glos 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - jak popracujesz, to możesz być obiecującą solistką 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - dobry stan strun, ale w Diable możesz je przeciążać Cytuj
maddie88 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Napisano 3 Grudnia 2012 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew?Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież Ona Ciebie wiele nauczy, widać szansę na to, aby Twój głos stał się miękki i aksamitny, wyższy 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - jak piszesz lirycznie i z pewną dozą smutku w tle, widać, ze masz talent dany od losu i silny glos 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - jak popracujesz, to możesz być obiecującą solistką 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - dobry stan strun, ale w Diable możesz je przeciążać Zgadza się - te wyższe dźwięki Tzn. część mam już opanowaną, ale nadal nie wszystkie wchodzą łatwo Dziękuję, Inez :uscisk: Cytuj
Caliel Napisano 3 Grudnia 2012 Napisano 3 Grudnia 2012 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew? Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież Bedziesz miala za swoje to wymagajaca i surowa nauczycielka, ale da Ci wiele, rozwiniesz talent, bedziesz miala mozliwosci wykorzystac swoje zdolnosci, rozwijac wrodzone talenta. Widac ze masz to we krwii/genach, ale bedzie to wymagalo wiele zaparcia nauki i rygoru (Papiez). 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć Masz silny glos, latwo nim operujesz, potrafisz bardzo zmieniac oktawy, co moze sprawiac ze mzoe sie wydawac rozchwiany. Sprawiedliwosc mowi ze musiz popracowac nad kontrola oddechu i nad zharmonizowaniem oktaw. 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce Cos mi tu youtube pachnie hehehe pewnie nagrasz jakeis covery, zamiescisz w sieci... na razie nie ebdziesz wiedziala na czym stoisz, ale praca przyniesie efekty, chociaz duzo jej jeszcze przed Toba. 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan na razie rozleniwione mam wrazenie ze pracujesz zrywami, przez pewien czas nie cwiczysz, a potem jednego dnia masz impuls i dajesz im taki wycisk ze ojeju. Staraj sie popracowac nad regularnoscia i systematycznoscia cwiczen, i nie FORSUJ ich tak. 1 Cytuj
maddie88 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew?Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież Bedziesz miala za swoje to wymagajaca i surowa nauczycielka, ale da Ci wiele, rozwiniesz talent, bedziesz miala mozliwosci wykorzystac swoje zdolnosci, rozwijac wrodzone talenta. Widac ze masz to we krwii/genach, ale bedzie to wymagalo wiele zaparcia nauki i rygoru (Papiez). 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć Masz silny glos, latwo nim operujesz, potrafisz bardzo zmieniac oktawy, co moze sprawiac ze mzoe sie wydawac rozchwiany. Sprawiedliwosc mowi ze musiz popracowac nad kontrola oddechu i nad zharmonizowaniem oktaw. 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce Cos mi tu youtube pachnie hehehe pewnie nagrasz jakeis covery, zamiescisz w sieci... na razie nie ebdziesz wiedziala na czym stoisz, ale praca przyniesie efekty, chociaz duzo jej jeszcze przed Toba. 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan na razie rozleniwione mam wrazenie ze pracujesz zrywami, przez pewien czas nie cwiczysz, a potem jednego dnia masz impuls i dajesz im taki wycisk ze ojeju. Staraj sie popracowac nad regularnoscia i systematycznoscia cwiczen, i nie FORSUJ ich tak. Ło....bardzo dużo się zgadza...chyba na podstawie tych kart wiesz więcej na temat mojego głosu niż ja Po pierwsze, pani nie wygląda na taką, co popuści...jakby już w głowie układała plan tortur wokalnych dla mnie Nic jej uwadze nie ujdzie...ale to bardzo dobrze. Po drugie, kontrola oddechu - oj, tak, to jest to...muszę nad nią pracować... Harmonizacja oktaw...hmmm....profesjonalnie określone - masz coś wspólnego z muzyką? Śpiewanie w harmonii - tutaj nie jest źle, ale praca jak najbardziej przede mną i tutaj... I tak, nie ćwiczę regularnie, ale jak już mnie chęci najdą to...biedni sąsiedzi i domownicy Mam też zajęcie, gdzie raz na jakiś czas pracuję praktycznie cały czas głosem: śpiewam i tłumaczę...takie przyjemne z pożytecznym , ale męczące jak diabli...i Diabełek wyszedł... Z tym YT...hmmm...na razie jestem na nie, bardzo chciałabym więcej występować... Zobaczymy, co z tego wyjdzie Dziękuję, Caliel )) Edytowane 3 Grudnia 2012 przez maddie88 Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 3 Grudnia 2012 Napisano 3 Grudnia 2012 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew? Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież no niezła Helga z tej pani:-) ale dostała pazia do obróbki, który ma ogromny dar... i pięknie wzbudza emocje tym darem:-) Papież to potwierdzenie, że nauczy Cię panować nad głosem, modelować prawidłowo tonację (przepraszam, jeżeli używam nie tych zwrotów, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi:-)))) 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - dla mnie pięknie patrząc na karty! emocjonalnie, a to chyba najważniejsze w śpiewaniu. Masz siłę w głosie i wydaje mi się, że dobrze ciągniesz górki i doły, lubisz takie zmienne tonacje.... 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - na pewno samozadowolenie, masz też kartę artysty (Księżyc), dużo pracy i dużo satysfakcji, i pewnie jakieś sukcesy! (słońce) 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - powiedziałabym, że w bardzo dobrym. Trzeba tylko uważać na diabła i 3 buławy, aby nie nadwyrężać strun, nie wiem, czy miałaś jakieś zapalenie strun albo coś... bo może chodzi o jakieś nawroty choroby, albo coś takiego? Cytuj
maddie88 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Napisano 3 Grudnia 2012 1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew?Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież no niezła Helga z tej pani:-) ale dostała pazia do obróbki, który ma ogromny dar... i pięknie wzbudza emocje tym darem:-) Papież to potwierdzenie, że nauczy Cię panować nad głosem, modelować prawidłowo tonację (przepraszam, jeżeli używam nie tych zwrotów, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi:-)))) 2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę ) 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - dla mnie pięknie patrząc na karty! emocjonalnie, a to chyba najważniejsze w śpiewaniu. Masz siłę w głosie i wydaje mi się, że dobrze ciągniesz górki i doły, lubisz takie zmienne tonacje.... 3. Co mogę osiągnąć w śpiewie? 9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - na pewno samozadowolenie, masz też kartę artysty (Księżyc), dużo pracy i dużo satysfakcji, i pewnie jakieś sukcesy! (słońce) 4. W jakim stanie są moje struny głosowe? 4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - powiedziałabym, że w bardzo dobrym. Trzeba tylko uważać na diabła i 3 buławy, aby nie nadwyrężać strun, nie wiem, czy miałaś jakieś zapalenie strun albo coś... bo może chodzi o jakieś nawroty choroby, albo coś takiego? Dziękuję, Iwko Też tak uważam, że śpiewam emocjonalnie...i moduluję dużo Moja poprzednia nauczycielka trochę to krytykowała, bo nie zawsze to brzmi dobrze Trzeba umiejętnie wprowadzać te różne ozdobniki.... Ciągnąc umiem wysoko, z dołami nie jest źle Nawet chyba nisko potrafię jak na soprana...chociaż nad stricte wysokimi dźwiękami jeszcze muszę pracować... I zgadza się, miałam zapalenie krtani niedawno...z 3 miesiące temu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi