Skocz do zawartości

Ja i mój głos... :)

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, :)

Śpiewanie jest bardzo ważną częścią mojego życia, ale mimo to zawsze miałam pod górkę, żeby iść w tym kierunku... Nie narzekam, bo wiem, że wszystko zawsze jest po coś i wreszcie coś robię w tym kieurnku więcej... Stąd też pytania do kart :)

1. Jak lekcje z panią X wpłyną na mój śpiew?

Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież

Pani została tutaj pokazana jako wymagająca nauczycielka, która dojrzy każdy problem i się będzie czepiać ;) Mnie z kolei karty pokazały jako faktycznie na początku drogi artystycznej, ale i z potencjałem... Także te lekcje dadzą mi solidne podsatwy do dalszego rozwoju...może dają mi też szansę na realizację marzeń z przeszłości...

2. Jak śpiewam? (Chodzi mi o obiektywną ocenę :D)

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - Oj tak, lirycznie ;) Wkładam dużo emocji w to...i te moje modulacje...jak to ostatnio Daff określiła - chyba Koło Fortuny faktycznie mówi w moim przypadku o nich :))) Może i poruszam śpiewem, wkładam w niego dużo serca...

3. Co mogę osiągnąć w śpiewie?

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - To, co chcę? Ale tutaj wymagana jest praca, rozwój twórczej wyobraźni :), powinnam działać, nie ma już co dłużej zwlekać... Widać, że mogę osiągnąć taki stan rzeczy, na którym mi zależy...tylko będę się tym cieszyła sama, nie będzie z kim się dzielić tymi sukcesami (rodzice są przeciwko).

4. W jakim stanie są moje struny głosowe?

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - W bardzo dobrym...chyba... Tak jakby moje dotychczasowe wypociny przyniosły efekt: są bardziej giętkie może...hmmm... Tak jakby się wyrabiały :D

Jak myślicie? :) Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc. :kwiatek:

Pozdrawiam, :papa2:

Maddie

• Maestro
Napisano

Królowa Mieczy (odpowiedź), tło: Paź Kielichów, As Denarów, 6 Kielichów => Papież

Ona Ciebie wiele nauczy, widać szansę na to, aby Twój głos stał się miękki i aksamitny, wyższy

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - jak piszesz lirycznie i z pewną dozą smutku w tle, widać, ze masz talent dany od losu i silny glos

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - jak popracujesz, to możesz być obiecującą solistką:)

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - dobry stan strun, ale w Diable możesz je przeciążać

Napisano

Ona Ciebie wiele nauczy, widać szansę na to, aby Twój głos stał się miękki i aksamitny, wyższy

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - jak piszesz lirycznie i z pewną dozą smutku w tle, widać, ze masz talent dany od losu i silny glos

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - jak popracujesz, to możesz być obiecującą solistką:)

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - dobry stan strun, ale w Diable możesz je przeciążać

Zgadza się - te wyższe dźwięki ;) Tzn. część mam już opanowaną, ale nadal nie wszystkie wchodzą łatwo ;) Dziękuję, Inez :buziak::uscisk: :uscisk: :uscisk:

Napisano

Bedziesz miala za swoje :P to wymagajaca i surowa nauczycielka, ale da Ci wiele, rozwiniesz talent, bedziesz miala mozliwosci wykorzystac swoje zdolnosci,

rozwijac wrodzone talenta. Widac ze masz to we krwii/genach, ale bedzie to wymagalo wiele zaparcia nauki i rygoru (Papiez).

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć

Masz silny glos, latwo nim operujesz, potrafisz bardzo zmieniac oktawy, co moze sprawiac ze mzoe sie wydawac rozchwiany.

Sprawiedliwosc mowi ze musiz popracowac nad kontrola oddechu i nad zharmonizowaniem oktaw.

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce

Cos mi tu youtube pachnie ;) hehehe pewnie nagrasz jakeis covery, zamiescisz w sieci... na razie nie ebdziesz wiedziala na czym stoisz, ale praca przyniesie efekty, chociaz duzo jej jeszcze przed Toba.

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan

na razie rozleniwione :D mam wrazenie ze pracujesz zrywami, przez pewien czas nie cwiczysz, a potem jednego dnia masz impuls i dajesz im taki wycisk ze ojeju.

Staraj sie popracowac nad regularnoscia i systematycznoscia cwiczen, i nie FORSUJ ich tak.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Bedziesz miala za swoje :P to wymagajaca i surowa nauczycielka, ale da Ci wiele, rozwiniesz talent, bedziesz miala mozliwosci wykorzystac swoje zdolnosci,

rozwijac wrodzone talenta. Widac ze masz to we krwii/genach, ale bedzie to wymagalo wiele zaparcia nauki i rygoru (Papiez).

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć

Masz silny glos, latwo nim operujesz, potrafisz bardzo zmieniac oktawy, co moze sprawiac ze mzoe sie wydawac rozchwiany.

Sprawiedliwosc mowi ze musiz popracowac nad kontrola oddechu i nad zharmonizowaniem oktaw.

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce

Cos mi tu youtube pachnie ;) hehehe pewnie nagrasz jakeis covery, zamiescisz w sieci... na razie nie ebdziesz wiedziala na czym stoisz, ale praca przyniesie efekty, chociaz duzo jej jeszcze przed Toba.

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan

na razie rozleniwione :D mam wrazenie ze pracujesz zrywami, przez pewien czas nie cwiczysz, a potem jednego dnia masz impuls i dajesz im taki wycisk ze ojeju.

Staraj sie popracowac nad regularnoscia i systematycznoscia cwiczen, i nie FORSUJ ich tak.

Ło....bardzo dużo się zgadza...chyba na podstawie tych kart wiesz więcej na temat mojego głosu niż ja :D Po pierwsze, pani nie wygląda na taką, co popuści...jakby już w głowie układała plan tortur wokalnych dla mnie :D Nic jej uwadze nie ujdzie...ale to bardzo dobrze. Po drugie, kontrola oddechu - oj, tak, to jest to...muszę nad nią pracować... Harmonizacja oktaw...hmmm....profesjonalnie określone :D - masz coś wspólnego z muzyką? ;) Śpiewanie w harmonii - tutaj nie jest źle, ale praca jak najbardziej przede mną i tutaj... I tak, nie ćwiczę regularnie, ale jak już mnie chęci najdą to...biedni sąsiedzi i domownicy :D Mam też zajęcie, gdzie raz na jakiś czas pracuję praktycznie cały czas głosem: śpiewam i tłumaczę...takie przyjemne z pożytecznym ;), ale męczące jak diabli...i Diabełek wyszedł... Z tym YT...hmmm...na razie jestem na nie, bardzo chciałabym więcej występować... Zobaczymy, co z tego wyjdzie :) Dziękuję, Caliel :uscisk::bukiet::)))

Edytowane przez maddie88
Gość Iwka78
Napisano

no niezła Helga z tej pani:-) ale dostała pazia do obróbki, który ma ogromny dar... i pięknie wzbudza emocje tym darem:-) Papież to potwierdzenie, że nauczy Cię panować nad głosem, modelować prawidłowo tonację (przepraszam, jeżeli używam nie tych zwrotów, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi:-))))

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - dla mnie pięknie patrząc na karty! emocjonalnie, a to chyba najważniejsze w śpiewaniu. Masz siłę w głosie i wydaje mi się, że dobrze ciągniesz górki i doły, lubisz takie zmienne tonacje....

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - na pewno samozadowolenie, masz też kartę artysty (Księżyc), dużo pracy i dużo satysfakcji, i pewnie jakieś sukcesy! (słońce)

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - powiedziałabym, że w bardzo dobrym. Trzeba tylko uważać na diabła i 3 buławy, aby nie nadwyrężać strun, nie wiem, czy miałaś jakieś zapalenie strun albo coś... bo może chodzi o jakieś nawroty choroby, albo coś takiego?

Napisano

no niezła Helga z tej pani:-) ale dostała pazia do obróbki, który ma ogromny dar... i pięknie wzbudza emocje tym darem:-) Papież to potwierdzenie, że nauczy Cię panować nad głosem, modelować prawidłowo tonację (przepraszam, jeżeli używam nie tych zwrotów, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi:-))))

5 Kielichów (odpowiedź), tło: Siła, Koło Fortuny => Sprawiedliwosć - dla mnie pięknie patrząc na karty! emocjonalnie, a to chyba najważniejsze w śpiewaniu. Masz siłę w głosie i wydaje mi się, że dobrze ciągniesz górki i doły, lubisz takie zmienne tonacje....

9 Kielichów (odpowiedź), tło: 8 Buław, Księżyć, 8 Denarów => Słońce - na pewno samozadowolenie, masz też kartę artysty (Księżyc), dużo pracy i dużo satysfakcji, i pewnie jakieś sukcesy! (słońce)

4 Buław (odpowiedź), tło: Diabeł, 3 Buław, Rydwan => Rydwan - powiedziałabym, że w bardzo dobrym. Trzeba tylko uważać na diabła i 3 buławy, aby nie nadwyrężać strun, nie wiem, czy miałaś jakieś zapalenie strun albo coś... bo może chodzi o jakieś nawroty choroby, albo coś takiego?

Dziękuję, Iwko :uscisk::bukiet: Też tak uważam, że śpiewam emocjonalnie...i moduluję dużo :D Moja poprzednia nauczycielka trochę to krytykowała, bo nie zawsze to brzmi dobrze :D Trzeba umiejętnie wprowadzać te różne ozdobniki.... ;) Ciągnąc umiem wysoko, z dołami nie jest źle :) Nawet chyba nisko potrafię jak na soprana...chociaż nad stricte wysokimi dźwiękami jeszcze muszę pracować... I zgadza się, miałam zapalenie krtani niedawno...z 3 miesiące temu... :buziak: