Skocz do zawartości

Moje rękodzieło - celt

Gość Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwka78
Napisano

Witam

kilka lat temu wpadłam na genialny pomysł (a mam ich wiele:_smutny:), aby żyć z rękodzieła. Próbowałam się rozkręcić, wystawiałam się w galerii na Starym Rynku, w internecie i efekt był taki, że sprzedałam 2 skrzynki, a resztę rozdałam na prezenty wśród znajomych...

no i nie wiem, w czym jest problem... znajomi przychodzą pieją, o jakie piękne... i pytają, czemu tego nie sprzedaję... a no właśnie, nie sprzedaję, bo nie ma chętnych... kombinowałam z cenami - raz dawałam niskie, raz wysokie i nic... teraz jest okres świąt więc postanowiłam już ostatni raz spróbować i wystawić je do sprzedaży. Zapytałam karty: jaki jest problem, że te skrzynki nie chcą się sprzedać? (to nie jest dekupaż, raczej styl Shabby Chic, albo takie stylizowane na stare z motywem reliefowym)

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel –XVII Gwiazda – powiedziałabym, że mam zbyt dużą nadzieję…. A rzeczywistość jest już inna….

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – II kapłanka – nie wiem, jak mam tutaj zinterpretować tą kartę….

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia –4 miecze, dobrane As pucharów - no to, że jest zastój i że nic się nie dzieje, to ja akurat wiem… i ten as pucharów?

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację – rycek buław– próbowałam już to sprzedać, angażowałam się, szukałam tutaj zmiany i nic….

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą – 2 puchary – chciałabym to w końcu sprzedać, bo ile można się z tym bujać…

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości – 3 puchary – no niby jakieś szczęście jest… może jakaś osoba mi pomoże? Się zainteresuje?

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – 4 buławy – szukam równowagi dla siebie i rodziny

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – 8 buław – będzie jakaś zmiana?

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy – 5 mieczy – tak, ta karta świetnie oddaje to co czuję… człowiek się na tyra, na poci przy tym i jeszcze nawet złamanego grosza na tym nie zarobi…

Karta 10 opisuje 10 pucharów – no jak nic szczęście rodzinne, no świetnie, ale czy to się sprzeda kurde kiedyś?

może ktoś zerknąć?

dziękuję

I.

Gość Daffne
Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel –XVII Gwiazda

– Głównym problemem może być nierealne spojrzenie...mała znajomość rynku, więcej metodyczności chyba by się przydało. A może też pragniesz by podziwiano Twoje zdolnosci...nie ma w tym nic niewłaściwego, o ile nie wpływa zbyt znacząco.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – II kapłanka

– Może troszkę mała siła przebicia z towarem? Możesz skrycie liczyć, że Twoje produkty zostaną docenione po samej ich jakości, albo cenie. A tu potrzeba by też otwartości na ludzi, odpowiedniego zagadania, zbajerowania by skupić uwagę ludu na Tobie i Twoich rzeczach.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia –4 miecze, dobrane As pucharów

- pragniesz realizować swoje pasje, robić to co Cię cieszy i jednocześnie na tym zarabiać...masz dobre chęci, ale tu może być potrzebne biznesowe podejście, intelekt. Mieczyki by się przydały.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację – rycek buław

– był entuzjazm, energia i wysiłek włożony w pracę

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą – 2 puchary

– nie tylko włożyłaś w to swą energię (rycek buław), ale także swoje serce (2 kielichy). Liczysz, że ktoś dostrzeże to, doceni i kupi.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości – 3 puchary

– i widać, że ludzie doceniają Twoje wysiłki, podobają im się Twoje produkty :)

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – 4 buławy

– pragniesz działać dalej z entuzjazmem i z dobrym efektem. Może nawet wprowadzić sprzedaż tych produktów na stałe co jakiś czas, gdyby była możliwość.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – 8 buław

– spodobają im się Twoje wyroby, możesz usłyszeć wiele miłych słów.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy – 5 mieczy

– no tak troszkę poddajesz się...tzn...wiesz...że podobają im się rzeczy, ale wiessz też...że pewnie kokosów na tym nie zarobisz póki co.

Karta 10 opisuje – 10 pucharów

- Aprobata ludzi bardzo by Cię ucieszyła, poczułabyś, że Twa praca ma sens i wzmogłabyś wysiłki :D

Wiesz... ja bym zadała pytania może troszkę inne...nie dotyczące Ciebie, a ludzi postronnych...by wiedzieć co zrobić by sprzedać np.

1. Jak potencjalni kupcy oceniają moje produkty pod kątem ich jakości i wyglądu? (3 karty)

2. Jak potencjalni kupcy oceniają Twoje zachowanie podczas sprzedaży? (3 karty)

3. Jak potencjalni kupcy oceniają lokalizację, w jakiej sprzedaję? (3 karty)

--------------

4. Jak mogę zmienić zachowanie by bardziej przyciągnąć klientów? (3 karty)

5. Jaką lokalizację wybrać by klientów mieć więcej? (klientów kupujących) (3 karty)

6. Jaki efekt sprzedaży osiągnęłabym po wprowadzeniu zmian z punktu 4,5.? (3 karty)

Coś takiego między innymi...choć wymyśliłam na poczekaniu więc warto zmodyfikować wg potrzeb :)

Napisano

Może kiepsko z reklamą i ze sprecyzowaniem rynku. Gwiazdy są odległe i świecą dla każdego tak samo.

Bardziej wyeksponuj towar, wyjdź z nim do ludzi. Jeśli nie znasz się na sprzedaży, to spróbuj nawiązać jakieś kontakty, odpalaj procent od sprzedanych produktów. Jakieś sklepy tematyczne by się przydały. Kapłanka mówi mi o dotychczasowym działaniu w ukryciu. I myślę, że chcesz jakiejś pomocy, dlatego pojawiły się 2 puchary.

Szybko się zniechęcasz. Mało kart działania: 4 miecze, 4 buławy...

Sprzedajesz internetowo?- 4 buławy, 8 buław. Dobrze, ale więcej kontaktu z ludźmi, szukaj wsparcia.

Gość Iwka78
Napisano

Wiesz... ja bym zadała pytania może troszkę inne...nie dotyczące Ciebie, a ludzi postronnych...by wiedzieć co zrobić by sprzedać np.

1. Jak potencjalni kupcy oceniają moje produkty pod kątem ich jakości i wyglądu? (3 karty)

2. Jak potencjalni kupcy oceniają Twoje zachowanie podczas sprzedaży? (3 karty)

3. Jak potencjalni kupcy oceniają lokalizację, w jakiej sprzedaję? (3 karty)

--------------

4. Jak mogę zmienić zachowanie by bardziej przyciągnąć klientów? (3 karty)

5. Jaką lokalizację wybrać by klientów mieć więcej? (klientów kupujących) (3 karty)

6. Jaki efekt sprzedaży osiągnęłabym po wprowadzeniu zmian z punktu 4,5.? (3 karty)

Coś takiego między innymi...choć wymyśliłam na poczekaniu więc warto zmodyfikować wg potrzeb :)

Super! jesteś kochana:serduszka:

Gość Daffne
Napisano
Super! jesteś kochana:serduszka:

Polecam się na przyszłość :zeby_na:

Napisano

na allegro wystawiałaś?ebay?

to czego mi w pewnym momencie brakowało z takich bibelotów to karciarek czyli pudelek z motywami tarotowymi do przechowywania kart

Gość Iwka78
Napisano
na allegro wystawiałaś?ebay?

to czego mi w pewnym momencie brakowało z takich bibelotów to karciarek czyli pudelek z motywami tarotowymi do przechowywania kart

teraz akurat na allegro

Gość Iwka78
Napisano
zerknęłam na all nie ma karciarek tarotowych

no to trza będzie zrobić i się zareklamować tu na forum....:-)

Napisano
222053_171837656204888_5510260_n.jpg

dokładnie sama czegoś takiego szukam pudełka na swoje talie :))

Gość PannaDorotka
Napisano

a gdzie takie piękne można kupić?

Napisano

kiedys na aalegro dziewuche namowilam zeby zrobiła ale tylko raz jeden nie wiem czemu

Gość PannaDorotka
Napisano

szkoda, bo bardzo mi sie podoba... a tez potrzebuje czegoś na karty.... daj znać, jak się pojawi znowu...

sorry za spam w temacie :D