Skocz do zawartości

Działalność zarobkowa - eureka!!!

Gość Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwka78
Napisano

Nareszcie wpadłam na pomysł swojego biznesu... Siostra jak usłyszała powiedziała, że ciężko będzie to rozkręcić, a ja na przekór i tak swoje! bo uparta jestem i wierzę w to, że właśnie ma to szansę zadziałać. Mogę tylko powiedzieć, że będzie to działalności związana z kontaktami zagranicą (dzięki Rogi, kiedyś to zauważyłaś w moich kartach) i internetem.

Zadałam kartom pytanie: jaki będzie rezultat prowadzenia takiej działalności w 2013 roku?

w czasie tasowania wyskoczył mi eremita...

Karta 1 opisuje: sytuacja wyjściowa – XVI wieża – wyszłam poza swoje schematy, aby zobaczyć pomysł…. I będę musiała nie jeden schemat obalić, ale u innych….

Karta 2 opisuje – okoliczności towarzyszące – XI sprawiedliwość – mój pomysł potrzebuje jeszcze być przemyślany, przeanalizowany pod każdym względem….

Karta 3 opisuje – uświadomiona strona sprawy –7 buław – wiem, że potrzebuję więcej wiary w siebie i większego skupienia się na planie…

Karta 4 opisuje – nieuświadomiona strona sprawy, fundament - 0 głupiec – będę musiała zacząć totalnie wszystko od „0”

Karta 5 opisuje – tło, to co doprowadziło do tej sytuacji – 3 miecze – rozczarowanie swoją pracą….

Karta 6 opisuje – najbliższe perspektywy – rycek buław – zmiany…..

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – As buław – no oczywiście jestem pełna energii i wiary, że się uda…

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – XIV umiarkowanie – no wydaje się być raczej obojętne…. Trudno…

Karta 9 opisuje – nadzieje\ obawy – 7 denarów – wiem, że czeka mnie ciężka praca, bo będę musiała absolutnie wszystko zorganizować sama.....

Karta 10 opisuje –rezultat– 4 denary, tło: IX eremita, królowa denarów, X koło – będzie stabilność finansowa, zrealizuję się, będę zarabiać na tej działalności i będę wprowadzać zmiany.

Zrobiłam jeszcze podsumowanie wg HB i o ile dobrze policzyłam to wyszło X koło i I mag, więc to chyba dobrze, co?

błagam... niech ktoś się wypowie...:jezyk2:

Napisano

Eremita mówi "Easy man"... Potrzebny biznesplan, przemyślenie sprawy, złapanie kontaktów, zaplecze finansowe. W sumie wszystko. As buław mówi mi o osobie z zapałem, ale potrzeba czegoś więcej niż tylko energii, żebyś się szybko nie wypaliła. Podświadomie boisz się, że nie podołasz...

Kasa może być, co sugerują 4 denary. I dobrze będziesz się czuć w tym o robisz.

Gość Iwka78
Napisano
Eremita mówi "Easy man"... Potrzebny biznesplan, przemyślenie sprawy, złapanie kontaktów, zaplecze finansowe. W sumie wszystko. As buław mówi mi o osobie z zapałem, ale potrzeba czegoś więcej niż tylko energii, żebyś się szybko nie wypaliła. Podświadomie boisz się, że nie podołasz...

Kasa może być, co sugerują 4 denary. I dobrze będziesz się czuć w tym o robisz.

Nooooo! :-))))

Wszystko się zgadza:-)

może jeszcze ktoś będzie łaskawy i rzuci okiem?

Gość PannaDorotka
Napisano

Karta 1 opisuje: sytuacja wyjściowa – XVI wieża – obawiam się, że pomysł może tak szybko umrzeć, jak szybko się narodził

Karta 2 opisuje – okoliczności towarzyszące – XI sprawiedliwość – kwestie formalo-prawne, przepisy, których nie wzięłaś pod uwagę, a z którymi powinnaś się zmierzyć. Może trzeba będzie poprosić o pomoc prawnika?

Karta 3 opisuje – uświadomiona strona sprawy –7 buław – masz świadomość tego, że to może być walka z wiatrakami i że będzie cie to kosztować wiele wysiłku i może spotkać się z brakiem aprobaty ze strony otoczenia

Karta 4 opisuje – nieuświadomiona strona sprawy, fundament - 0 głupiec – troszke jak porywanie się z motyką na słońce- jest optymizm, jest entuzjazm, nadziej na sukces, ale doświadczenia brak

Karta 5 opisuje – tło, to co doprowadziło do tej sytuacji – 3 miecze – rozczarowanie

Karta 6 opisuje – najbliższe perspektywy – rycek buław – dużo działania, dużo twojej incjatywy

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – As buław – energia, zapał, nadzieja na stworzenie czegoś nowego

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – XIV umiarkowanie – pół na pół, tak jak napisałaś

Karta 9 opisuje – nadzieje\ obawy – 7 denarów – ja zawsze wyciągam dwie karty w tym punkcie, więc ciężko mi interpretować ;) ale inwestycja, którą masz zamiar rozpocząć zaowocuje później, niż się spodziewasz, na plony trzeba będzie sporo poczekać

Karta 10 opisuje –rezultat– 4 denary, tło: IX eremita, królowa denarów, X koło – początkowo finansowo bez szału, trzeba się przygotować na oszczędnosci i wydatki. Ale trzeba czekać na sprzyjające okoliczności, uśmiech losu.

Napisano

wg mojego postrzegania kart to pomysł runie jak domek z kart i w danym okresie o jaki pytałaś tej działalności nie będzie

Napisano

Karta 1 opisuje: sytuacja wyjściowa – XVI wieża – tak jak napisałas w tytule :P eureka! olśnienie wpadłas na pomysł który burzy jakby dotychczasowy porządek zmiana

Karta 2 opisuje – okoliczności towarzyszące – XI sprawiedliwość rozmyślanie nad tym, rozumowe podchodzenie do sparwy tutaj bym powiedziała zeby się wgłębić w jakieś kodeksy i przepisy

Karta 3 opisuje – uświadomiona strona sprawy –7 buław – trzeba bedzie wykazać się determinacją i odwagą trzeba przeć na przód bo jest szansa na sukces

Karta 4 opisuje – nieuświadomiona strona sprawy, fundament - 0 głupiec że jeszcze ogrom prac prze Tobą ze to zaledwie zalążek

Karta 5 opisuje – tło, to co doprowadziło do tej sytuacji – 3 miecze – chęć budowanie od nowa, wyrównanie 'do gloej ziem' tego co jest i zaczynanie na nowym gruncie

Karta 6 opisuje – najbliższe perspektywy – rycek buław – moze jakieś podróże związane z tym, na pewno mnóstwo działania akcji, spotkan , kontaktów z ludzmi

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – As buław –entuzjazm

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – XIV umiarkowanie – no na razie bez rewelacji przyglądanie się temu

Karta 9 opisuje – nadzieje\ obawy – 7 denarów – ze Twoja praca przyniesie efekty, że zbierzesz plon

Karta 10 opisuje –rezultat– 4 denary, tło: IX eremita, królowa denarów, X koło – będziesz na to pracować, silnie się tego trzymać może pojawić się jakiś zwątpienie ale widać Twoje mocne zaangażowanie los będzie Ci sprzyjał

Zrobiłam jeszcze podsumowanie wg HB i o ile dobrze policzyłam to wyszło X koło i I mag, więc to chyba dobrze, co?

błagam... niech ktoś się wypowie... Koło z Magiem - biez los w swoje ręce! wszechświat Ci sprzyja :P

Gość Iwka78
Napisano
Karta 1 opisuje: sytuacja wyjściowa – XVI wieża – tak jak napisałas w tytule :P eureka! olśnienie wpadłas na pomysł który burzy jakby dotychczasowy porządek zmiana

Karta 2 opisuje – okoliczności towarzyszące – XI sprawiedliwość rozmyślanie nad tym, rozumowe podchodzenie do sparwy tutaj bym powiedziała zeby się wgłębić w jakieś kodeksy i przepisy

Karta 3 opisuje – uświadomiona strona sprawy –7 buław – trzeba bedzie wykazać się determinacją i odwagą trzeba przeć na przód bo jest szansa na sukces

Karta 4 opisuje – nieuświadomiona strona sprawy, fundament - 0 głupiec że jeszcze ogrom prac prze Tobą ze to zaledwie zalążek

Karta 5 opisuje – tło, to co doprowadziło do tej sytuacji – 3 miecze – chęć budowanie od nowa, wyrównanie 'do gloej ziem' tego co jest i zaczynanie na nowym gruncie

Karta 6 opisuje – najbliższe perspektywy – rycek buław – moze jakieś podróże związane z tym, na pewno mnóstwo działania akcji, spotkan , kontaktów z ludzmi

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – As buław –entuzjazm

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – XIV umiarkowanie – no na razie bez rewelacji przyglądanie się temu

Karta 9 opisuje – nadzieje\ obawy – 7 denarów – ze Twoja praca przyniesie efekty, że zbierzesz plon

Karta 10 opisuje –rezultat– 4 denary, tło: IX eremita, królowa denarów, X koło – będziesz na to pracować, silnie się tego trzymać może pojawić się jakiś zwątpienie ale widać Twoje mocne zaangażowanie los będzie Ci sprzyjał

błagam... niech ktoś się wypowie... Koło z Magiem - biez los w swoje ręce! wszechświat Ci sprzyja :P

TAK WŁAŚNIE JEST!!!!

dla mnie wieża to obalenie mojego schematu.... mojego podejścia, które do tej pory było ograniczone.... moje przekonania były błędne...

i będą też wyjazdy i kontakty z ludźmi, wszystko się zgadza, bo ja muszę to wszystko sama, od gołej ziemi.... i mam wsparcie męża, którego kiedyś nie miałam... i powoli siedzę i piszę plan, co po kolei mam robić, co sprawdzić itd. tak, tak, tak

ufffff.... dziękuję:-):hahahaha: