Skocz do zawartości

praca kobieta .. co jeszcze

gethard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

czy ktoś może pomóc ? rozkład 15 kart 3 rzędy Przeszłość Teraźniejszość Przyszłość

przeszłość - 9 kielichów odwr; siła; 7 buław; rydwan; 5 mieczy

- problemy finansowe którymi udało się jakoś poradzić ale w nowej pracy nowe wyzwania/pułapki

teraźniejszość - 6 buław; cesarz; walet kielichów odwr; 9 mieczy odwr; 2 buław odwr

- nowa praca poza domem spowodowała problemy w związku .. poprawa finansowa ale problemy w związku dotychczasowym Nowa osoba w życiu nowe uczucie ?

przyszłość - arcykapłan, koło fortuny, sąd, król mieczy, słońce

no i tu problem.. czy to wszystko nowe ułoży się pozytywnie "zamknięcie" starego rozdziału i nowy związek praca/uczucia czy powrót do "starego" ?

co o tym sądzicie ? moje spojrzenie takie skrócone bo chcę zobaczyć co wy widzicie

Edytowane przez gethard
Gość Amfora
Napisano (edytowane)

Zapominanie o małych rzeczach, które cieszą, skupianie sie i pęd za pieniądzem, bez wytchnienia, ale było w tym czasie wiele rzeczy które potrzebowały Twojej uwagi, problemy, nad którymi nie można było zapanować, strata pracy. ktoś był bardzo nie fer wobec Ciebie w poprzednim czasie. Ciągłe napotykanie na problemy

teraźniejszość - 6 buław; cesarz; walet kielichów odwr; 9 mieczy odwr; 2 buław odwr

Widać determinacje i chęć działa, w teraźniejszości, zbyt poważne podchodzenie do życia, chaos, problemy w związku, zaniedbanie domu, ale i wątpliwość co do samego siebie. Paź kielichów, to nie tylko nowy związek, ale i brak dojrzałości :)

W teraźniejszości brakowało determinacji, ale w przyszłości będzie sporo działania, za sprawą mężczyzny, być może szefa ( u mnie król mieczy to zawsze ktoś z pracy z wyższego stanowiska). Zdarzenia potocza się trochę niezależnie od Ciebie, ale Słońce wskazuje na dobre zakończenie sytuacji :)

P.S. Gethard prosiłabym jakis podział w poście, bo bardzo trudno jest tu cokolwiek zobaczyć :)

Edytowane przez Amfora
Napisano (edytowane)
ale i wątpliwość co do samej siebie.

hmm może na forum odzywają się tylko same kobiety ale czasem zdarza sie rodzynek :) taki jak ja

Edytowane przez gethard
Napisano (edytowane)

hmm a nie dałoby się trochę konkretniej o przyszłości Zawirowania są i w uczuciach i w pracy ... a ta odpowiedź niewiele mi mówi ...

Król mieczy .. czasem to moja karta - skorpion 40 krzyżyków na karku ...

Edytowane przez gethard
Napisano

- problemy finansowe którymi udało się jakoś poradzić ale w nowej pracy nowe wyzwania/pułapki

9 kielichow odwrocona to tez niemoznosc skupienia sie na sobie w celu okreslenia czego sie naprawde chce.

Marnowanie talentow i okazji. Sila mowi ze miales silny charakter, by sobie z tym poradzic, i przekuc porazki w sukces.

Na razie jeszcze przyjdzie Ci poczekac na owoce pracy, mozliwe ze raczej zaczales niedawno prace. Chyba pierwszy miesiac o ile sie nie myle.

Mozesz byc neizadowolony z wynagrodzenia, albo tez okaze sie, ze trzeba bedzie wlozyc w prace duzo wiecej energii i wysilku niz sie spodziewales.

Moga byc tez jakies ukladziki, ktorych nie przebijesz, bo role sa juz rozpisane.

Lubisz postawic na swoim co? ;) Staraj sie nie tyranizowac za bardzo otoczenia hehe, bo widze ze lubisz narzucic innym swoje wizje, swoje idealy.

Moze nawet nie chodzi o to ze premedytacja, ale sposob w jaki mowisz, jaki gestykulujesz, moze sprawiac ze inni sie czuja zaatakowani czy przytloczeni.

Masz sporo tych kart odwroconych, i te ostatnie 3 karty odwrocone, mowia ze jestes trudnym we wspolpracy czlowiekiem. Musisz popracowac nad charakterem,

nad wspolpraca z innymi. tzn nie musisz, ale to jest wskazane. Klopoty moga w zwiazku moga byc spowodowane tym, ze skupiasz sie na swoich odczuciach, stawiasz sie w centrum uwagi, druga strona jest tym zmeczona i obciazona, i ma dosc.

tutaj musisz uwazac. Mimo ze masz sprzyjajace karty, sam mozesz duzo zepsuc (Krol mieczy).

Mozesz miec zal do kogos, mozesz byc na kogos zly. I to moze Cie niszczyc wewnetrznie.

Masz zaraz na poczatku arcykaplana - on jest taka osoba autorytatywna, ktora lubi pokazac kto tu rzadzi, zawsze ma racje itp

Kolo moze odwracac znaczenie karty sad, albo wskazywac ze z tym jest problem - a sad mowi o relacjach miedzyludzkich wlasnie.

Klopot z pojsciem na kompromis, z wybaczaniem, z wlasnym ego. krol mieczy to dosc cyniczny gracz.

bardzo inteligentny, czarujacy... ale nie potrafi wczuc sie, slonce mowi ze moze byc egoista.

Widze ze czeka Cie duzo przemyslen.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki

• Lubię to! 1
Napisano

no panie szacunek :) zmieniłem niedawno prace (choć to nie pierwszy miesiąc) co było rozwiązaniem problemów finansowych, a wraz z tym pojawiły się zawirowania ... tak narzucam wolę innym i ze względu na charakter (niestety) i ze względu na stanowisko Życie nauczyło mnie czerni i bieli i tego że szarości to tylko stan przejściowy... choć właśnie szarości ostatnio żądzą moim życiem i zaczynam się ich ponownie uczyć ale to niełatwe

Napisano

Życie nigdy nie jest łatwe, bo zawsze poróbuje nas uczyc czegos, czego uczyc sie nie chcemy, lub czego nauka nas boli ;)

Napisano

Widzisz... W przeszlosci bylo w Tobie duzo proznosci. Byla wprawdzie wola dzialania, ale byla ona wywolana wlasnie Twoja proznoscia, checia pokazania, ze "ja potrafie". Widac tu wlasnie takie parcie do przodu, walke z przeciwnosciami. Bardzo mozliwe, ze chodzi o problemy finansowe. Pomimo tego parcia do przodu byles jednak pelen negatywnych wzorcow myslowych. Byc moze wynikalo to z Twojego doswiadczenia. Z jednek strony walczyles, parles do przodu, pomimo niesprzyjajacych warunkow, z drugiej natomiast wewnetrznie skazywales swoje dzialania na niepowodzenie.

Podsum (HB) to XII Wisielec i III Cesarzowa. Twoje dzialania byly bezowocne. Zachodzila duza potrzeba, aby dokonac konkretnych zmian. Tylko w ten sposob bylaby mozliwosc, aby cos w zyciu u Ciebie ruszylo. Twoj sposob dzialania po prostu, moze takze myslenia (co pokazuje sie w 5 Mieczach) byl nie taki, jak trzeba.

Skazywal Cie z gory na porazke.

Tu widac juz konkretne zmiany poczynione. Zaczales przede wszystkim dzialac, to wazne. Twoje dzialania staly sie pewne i zorientowane na sukces. Zaczales patrzec na zycie, swoje sprawy, odkladajac emocje (przede wszystkim te negatywne) na bok i konkretnie oceniajac sytuacje, planujac, realistycznie darzac do tego, zeby osiagac wreszcie to, co sobie zamierzyles. Jednak, pomimo tego, nadal w Tobie duzo negatywnych emocji. Wydaje mi sie, ze bardzo przejmujesz sie swoimi ewentualnymi niepowodzeniami. Masz dosc perfekcyjna nature i kazde niepowodzenie to dla Ciebie jak cios w policzek. Dlatego, jezeli tylko noga Ci sie powinie, dlugo bardzo to w sobie wewnatrz rozstrzasz.

Pytales o kobiete. W tym Walecie Pucharow moze byc jakies uczucie, ale jest ono takie niszczace, oderwane od ziemi, takie jak banki mydlane... wiecej w tym iluzji niz czegos rzeczywistego. Mozliwe, ze to wlasnie Ciebie tak zamartwia i powoduje, ze sie tak zadreczasz.

Podsum (HB) to XXI Swiat i III Cesarz. Czego Ci brak to umiejetnosci cieszenia sie po prostu chwilami, zycia tu i teraz. Do tego zacheca Ciebie podsum tego rozkladu. Abys docenil to, co juz masz, nie szukal szczescia za siedmioma gorami i siedmioma rzekami a tu, gdzie jestes. Pamietaj, ze jezeli znajdziesz szczesie w sobie, a szczescie to nie wielkie sprawy a codzienne drobiazgi, to i szczescie i zadowolenie i milosc Cie odnajda. Same z siebie.

Widzisz, tu bedziesz musial wyjsc poza te swoje sztywne Papiezowe normy. Trudno bedzie, co? Bo Ty to taki perfekcjonista, co lubi miec wszystko pod kontrola a tu nagle pojawi sie przed Toba sytuacja, gdzie bedziesz musial stanac w roli obserwatora, ktory jedyne co bedzie mogl robic to bacznie i uwanie spogladac na zdarzenia rozgrywajace sie w jego zyciu, aby lowic to, co na dana chwile bedzie mu sprzyjac. Wtedy bedziesz mogl owszem, duzo wplywac na to, ale nie od razu, tylko w odpowiednich momentach. Takze cierpliwosc, uwaznosc i puszczenie tego swojego narzucania innym norm. Teraz Ty bedziesz odrobine zalezny: od innych moze, na pewno od losu. Co sie przed Toba pojawi to mozliwosc odnalezienia sie w zyciu konkretnie, spelnienia swoich marzen. Tu bedziesz Ty, jako Krol Mieczy. Wreszcie wezmiesz swoje zycie tak w garsc, jakie ono jest. Ja tu widze takie wlasnie zycie wreszcie w tu i teraz (jak zaleca podsum do terazniejszosci). Tak wiec moze w tym zyciu byc wszystko, ale bedzie tu umiejetnosc cieszenia sie nim i brania ze wszystkim, co Ci przyniesie... i smutkiem i radoscia i dobrem i zlem... bez roznicowania.

Podsum (HB) to IX Eremita.

Duzo tu bedziesz mial do rozwazania, duzo przemyslen bedzie zajmowalo Twoja glowe. Byc moze skupisz sie na sobie, na swoim zyciu, bedziesz sortowal sprawy na te wazne i te mniej wazne. Jak juz to zrobisz to rada kart: badz sobie po prostu wierny. Dzialaj zawsze w zgodzie ze soba. Bedzie dobrze.

• Lubię to! 1
Napisano

dziękuję ci pięknie,

dogłębność waszych analiz jest niesamowita :) choć samego mnie przeraża to jak widzicie mnie w tych kartach ... nie jestem az tak despotyczny a jednocześnie nastawiony negatywnie jak to by wyglądało.. inaczej nie byłbym teraz w tym miejscu w którym jestem potrafiłbym podjąć pewne decyzje które należało podjąć dawno temu a nie czekać...

Napisano

Hej. Caly czas sie rozwijamy. U Ciebie widac to jak na dloni. Jestes kim innym niz w przeszlosci i jeszcze kim innym bedziesz w przyszlosci. Widac Twoja ciagla prace nad soba. I to sie liczy. Negatywny sposob myslenia zastapiles skutecznym dzialaniem. A co przyjdzie z czasem to umiejetnosc cieszenia sie konkretnie tym, co masz na dana chwile.

To, co my tu pisalismy to tylko interpretacje kart. Nic wiecej. Zadni z nas jasnowidze. My tylko czytamy karty. :bukiet:

Napisano

Kwestia pracy nad soba ;)

Widzisz, tez masz na pewno niezly potencjal, skoro tutaj jestes.

I mysle, ze skoro potrafisz tak sobie dac do wiwatu i tak pracowac nad soba - daleko zajdziesz.

trzymamy kciuki i ....

witamy na forum:D

Napisano (edytowane)

gryzłem się z wahadełkiem i tarotem bardzo mocno wiele lat temu Po pewnych zawirowaniach poszły na 13 lat do szafy ale tego nie da się odłożyć i zapomnieć Wystarczyła zmiana sytuacji i otoczenia żeby to wszystko wróciło z poczuciem zmarnowanych lat :) czas nadrabiać zaległości

Edytowane przez gethard
Napisano

Oj tam zmarnowanych. Tarota czasem trzeba odlozyc, zeby potem do niego wrocic. Moj pierwszy kontakt byl, gdy mialam 13 lat... potem wracalam po wieloletnich przerwach. Ostatnia przerwa trwala tez ladnych pare lat. Nie uwazam, ze jest to czas stracony. Uwazam, ze mamy pamiec wielowcieleniowa, ktora podczas pracy z Tarotem dodatkowo sie uaktywnia. To nie pierwszy raz, gdy mamy karty w reku. Zazwyczaj...

:)

A do Tarota czasem trzeba po prostu dojrzec.

• 2 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

No cóż minął prawie kwartał czas spojrzeć dalej .. :) tym razem krzyż celtycki by zobaczyć gdzie jestem.. dylematy się nie zmieniły Praca Dom Uczucia. Czas mija jedno trochę dalej inne trochę bliżej ale "światełko w tunelu" nie świeci mocniej raczej zbierają się cienie za plecami...

Rozkład:

- 1 - Rycerz Denarów

- 2 - 3 Denarów

- 3 - Rycerz Mieczy

- 4 - 10 Denarów

- 5 - XIV Powściągliwość

- 6 - 8 Mieczy

- 7 - XXI Świat

- 8 - Królowa Mieczy

- 9 - Gwiazda

- 10 - Koło Fortuny

Jak ja to widzę:

Definiuje mnie to co doświadczyłem i przeżyłem, i to "poprawia moją pozycję" [1,2] ale wciąż nie na prostej... choć to co widać przede mną jest pozytywne i uczuciowo o finansowo [3,4] swego rodzaju próba kontroli doprowadziła mnie w to miejsce i teraz czekam obserwuje co z tego wyniknie [5,6] Jaka teraz sytuacja? [7] chyba wszystko może się zdarzyć ale raczej w znaczeniu pozytywnym, choć każdy chce doradzać [8] i wpływać na mnie i to niekoniecznie pozytywnie, i mimo że to wszystko daje jakąś nadzieję [9], to i tak naprawdę nic nie wiadomo co z tego wyniknie [10]

Płytka ta moja interpretacja ale mam nadzieję, że jak poprzednio pomożecie swoim doświadczeniem

Edytowane przez gethard
Napisano

Daffne łobuzie widziałaś że odświeżam temacik :) ale oczywiście pisało mi sie za długo i mnie wywaliło :)

Toczy się dalej albo raczej kręci w kółko z niewielkimi zmianami .. choć teraz bliżej mi do

:D polecam
Gość Daffne
Napisano (edytowane)
Daffne łobuzie widziałaś że odświeżam temacik :) ale oczywiście pisało mi sie za długo i mnie wywaliło :)

Toczy się dalej albo raczej kręci w kółko z niewielkimi zmianami .. choć teraz bliżej mi do

:D polecam

a widziałam :icon_mrgreen:

gethardzie drogi dodaj do kart opis pozycji bo powinien być by nie trzeba było zgadywac :]

no i tak może nowy wątek założyć? :mysli:

Za koniaczek dziękuje :buziak:

Edytowane przez Daffne
Napisano

Hmm problem polega na tym że spotkałem sie z dwoma interpretacjami układu.. a sądziłem że krzyż celtycki jest raczej znany więc każdy jakby zrozumie układ.. ale spoko Wieczorkiem po pracy poszerzę opis i założę nowy wątek

Napisano

ale celta na sprawy ogólne sie nie kładzie a określa sie dziedzinę bądź zadaje pytanie

bo ogólnie to pogdybać można

każdy może zna ale roznie stawiana jest podświadomość i świadomość zamieniana miejscami a to ważne

p.s. wcześniejszych kart i pięknych interpretacji dziewczyn rzetelnie nie zweryfikowałeś

Napisano

No cóż iridos ma rację weryfikacja się jak najbardziej nalezy :) ale wczoraj wieczorem za bardzo zakręcony byłem :)

Po kolei tak jak interpretowano..

Madiie - trafienie z pomocą szefa i z wypadkami poza mną - kilka dni później sytuacja w firmie się mocno zmieniła.. nie wiadomo było co dalej ... wyprostowało sie to na przełomie roku dzięki poświęceniu dwóch osób z zarządu firmy ... nie będę wchodził w szczegóły ale uratowali nas przed pośredniakiem. I tak jak pisałaś mogłem tylko to obserwować - niestety z racji stanowiska miałem dokładny obraz sytuacji ale bardzo niewielki wpływ na to co się dzieje

Solar - sorki ale na tyle ogólnie się wypowiedziałeś bardziej o mnie niż faktycznej przyszłości że trudno zweryfikować... tak jak odpisałem od razu wtedy - trafiłeś w sedno ... choć nadal nie wiem czy ten opis osoby autorytarnej jest do mnie ... w moim otoczeniu są trzy lub cztery licząc ze mną osoby mające wpływ na moje życie i mające taki trudny charakterek :)

Sacralnirvana - ta interpretacja była chyba najpiękniejsza.

"będziesz musiał wyjść poza te swoje sztywne Papieżowe normy. Trudno będzie, co?"

"pojawi się przed Tobą sytuacja, gdzie będziesz musiał stanąć w roli obserwatora, który jedyne co będzie mógł robić to bacznie i uważnie spoglądać na zdarzenia rozgrywające się w jego życiu, aby łowić to, co na dana chwile będzie mu sprzyjać."

"ale będzie tu umiejętność cieszenia się nim i brania ze wszystkim, co Ci przyniesie... i smutkiem i radością i dobrem i złem... bez różnicowania."

i tak zrobiłem, bo zresztą nie miałem za bardzo wyjścia. Ciskanie się było bezcelowe a to akurat potrafię ocenić. Więc odsunąłem się obserwując i wyczekując ... zresztą w czym jak na skorpiona przystało jestem dobry .. aby w odpowiednim momencie dorzucić coś od siebie. Czasem kilka słów czasem jakiś mały gest. Dwa kroki do tyłu ale nie by uciekać tylko zyskać dystans i wiedzieć kiedy atakować. No i jeżeli chodzi o prace udało się przetrwać i "wyjść z tarczą" choc firma ma nadal problemy to jakieś światełko w tunelu jest. Natomiast jeżeli chodzi o uczucia.. no cóż tutaj wielkich przełomów nie ma, wszystko zastygło jakoś tak i rusza się ale bardzo powoli, bez fajerwerków. Jedno się oddala drugie zbliża a ja czuje się jak w szpagacie żeby za chwile runąć w dół. Od jednego nie udaje się oderwać do drugiego nie idzie się zbliżyć.

No to się zweryfikowałem :dostal_na: i zwierzyłem az się sam dziwię a teraz idę przeprosić Sacralnirvana i założyć nowy wątek ..zanim Daffne pogrozi paluszkiem :)