Skocz do zawartości

Nirvanowe czakry. ;)

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czakra podstawy - Rycerz Bulaw

Rycek Bulaw zapalny i wyrywny, ale raczej niestabilny. Takze tu popracowac chyba trzeba co nieco.

Czakra sakralna - XIV Umiarkowanie

Rownowaga, harmonia. Umiarkowanie to takze zrownowazenie energii Yin i Yang, meskiej i zenskiej, alchemiczne polaczenie przeciwienstw. Wydaje mi sie, ze na tym miejscu ok.

Czakra splotu słonecznego - VII Rydwan

Konkretna karta, ale moze za wyrywna i za agresywna. Taka troche bezkompromisowa. Woz albo przewoz.

Czakra serca - III Cesarzowa

Milosc w rownowadze. Umiejetnosc zarowno dawania, jak i brania.

Czakra gardła - Krol Mieczy

Oj potrafie komus dowalic, potrafie.

Czakra trzeciego oka - XVIII Ksiezyc

Tu jest karta, ktora mowi o pomoscie miedzy dwoma swiatami, realnym i duchowym. Takze wydaje mi sie, ze jak najbardziej na dobrym miejscu.

Czakra korony - 4 Bulawy

Harmonia, pelnia, zadowolenie. Na samym koncu, jakby ukoronowanie tego wszystkiego.

Prosze, moze ktos zerknie. :serduszka:

Napisano

uważam że przeenergetyzowana

Rownowaga, harmonia, ja bym nad nią popracowała szału nie robi

otwarta ok

może nawet za bardzo

pieknie ok

ok możesz być kąśliwa :))

możesz nie dostrzegać pewnych rzeczy takimi jakie są , moim zdaniem trzeba nad nią popracować

Czakra korony - 4 Bulawy

ok pełna harmonia

• Lubię to! 1
Gość Iwka78
Napisano

no, no! piękne karciochy!

Czakra podstawy - Rycerz Bulaw - bucha ogniem:-)

Czakra sakralna - XIV Umiarkowanie - piękna karta - pełnia równowagi:-) nic dodać nic ująć:-)

Czakra splotu słonecznego - VII Rydwan - no tak skojarzyło mi się z sinusoidą:-), szybko się denerwujesz, szybko też opadają emocje...

Czakra serca - III Cesarzowa - no na to miejsce, to chyba lepszej nie ma! :-)

Czakra gardła - Krol Mieczy -no czasami trzeba komuś dać po pysku:-)

Czakra trzeciego oka - XVIII Ksiezyc - odpowiednia karta, na odpowiednim miejscu u odpowiedniej osoby:-) super!

Czakra korony - 4 Bulawy - ach... cudownie jest! :-)

Napisano

Można powiedzieć, że energetykę masz bardzo dobrą. Trochę to niezwykłe. Nie często się zdarza. :)

Czakra podstawy - Rycerz Buław

Dużo siły i energii. Do końca nie wiem czy jak piszesz, energia w ogniu jest niestabilna. Może za dużo agresji, nerwów, zbyt mocno eksploatowana, ale patrząc po czakrze sakralnej, jest w dobrym stanie.

Równowaga się zgadzam. Czakra w dobrym stanie, silna.

Dużo energii, zapału, moc sprawcza, energia, odwaga.

Jest dobrze, ale cesarzowa to dla mnie karta ziemska, a w sercu nie powinno być ziemi. Trochę zbyt pragmatyczna, materialna.

Wspaniale. Król mieczy umie bronić się przed atakami słownymi, potrafi wyrazić swoje zdanie. Nie jest nieśmiały.

Ciężko w tym miejscu ocenić, czy Księżyc jest pozytywny czy negatywny, ale niestety to podświadomość, czyli rzeczy schowane przed oczyma. Tutaj podświadomość ma ogromny wpływ na właściwy ogląd spraw, fałszuje obraz jak w krzywym zwierciadle.

Czakra korony - 4 Bulawy

Czakra nie pracuje mocno. Raczej dominują nad nią czakry typowo "ziemskie".

Idąc po kolei w najlepszym stanie masz trzy pierwsze czakry, przy sercu jest już lekki blok, osłabienie, kierujące energię do czakr niższych, czakra gardła tak samo jak z pierwszymi, doszukałabym się ataków na Twoją osobę. Dwie ostatnie czakry w słabszym stanie, przy czym trzecie oko w najgorszym. Można żyć w materii bez Boga, ale żyć w materii z klapkami na oczach i przyblokowanym sercem?

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
Można żyć w materii bez Boga, ale żyć w materii z klapkami na oczach i przyblokowanym sercem?

Nie odczuwam Cesarzowej jako przyblokowanej. Wrecz przeciwnie. Cesarzowa wg mnie daje milosc na kazdym poziomie, nie tylko ziemskim. Nie czuje sie rowniez ani przyblokowana w sercu ani z klapkami na oczach.

Ksiezyc owszem, oceniam jako iluzoryczny w kontekscie spraw swiata rzeczywistego, ale to karta pomost do swiata duchowego a trzecie oko to wlasnie wglad w ten swiat duchowy, takze nie uwazam Ksiezyca w tym miejscu jako klapek na oczach.

Piszesz, ze Ksiezyc to podswiadomosc, a gdzie Twoim zdaniem wgladasz trzecim okiem? Dwoje oczu masz do patrzenia na swiat zewnetrzny... a trzecie oko daje wglad w inne sfery. Te niedostrzegalne dwojgiem pozostalych oczu.

I nie wiem, skad ten tekst o Bogu... Jestem buddystka... wiec kwestie Boga rozpatruje nieco inaczej...

Dziekuje Kirsty16 za interpretacje... Milo poznac i inne spojrzenie na temat.

Dziekuje rowniez anais_33:bukiet: i Ivka78...:bukiet:

Edytowane przez SacralNirvana
Gość Iwka78
Napisano

Jest dobrze, ale cesarzowa to dla mnie karta ziemska, a w sercu nie powinno być ziemi. Trochę zbyt pragmatyczna, materialna.

absolutnie się z tym nie zgadzam... Cesarzowa to najpiękniejsza karta jaka dla kobiety może być w czakrze serca... to matka, żona, kobieta, kochanka, no człowiek w całej pełni... harmonii..

Ciężko w tym miejscu ocenić, czy Księżyc jest pozytywny czy negatywny, ale niestety to podświadomość, czyli rzeczy schowane przed oczyma. Tutaj podświadomość ma ogromny wpływ na właściwy ogląd spraw, fałszuje obraz jak w krzywym zwierciadle.

no właśnie, trzecim okiem patrzy się poprzez iluzje... inne stany świadomości... a księżyc to nic innego jak inny stan świadomości...

Czakra korony - 4 Bulawy

Hę? możesz wyjaśnić? poniżej symbolika 4

4 kierunki świata: wschód, zachód, północ, południe

4 żywioły: powietrze, ogień, woda, ziemia

4 ewangelistów: mateusz, marek, łukasz, jan

4 proroków: izajasz, jeremiasz, ezechiel, ozeasz

4 archaniołów: rafael, michał, gabriel, uriel

4 odpowiedniki w tarocie: sąd boży, wisielec, eremita, rydwan

4 kolory w tarocie: buławy, kielichy, miecze, denary

4 litery z imienia Boga: Yod, He, Waw, He

itd, itd, itd.

Można żyć w materii bez Boga, ale żyć w materii z klapkami na oczach i przyblokowanym sercem?
moim zdaniem: to my jesteśmy częścią Boga, więc Bóg jest w nas... nie wiem, o jakich klapkach mowa...

nie obczajam....

Napisano (edytowane)

Mam swój sposób interpretacji. Cesarzowa to bogini matka, płodna, dająca życie, najlepiej pasuje do czakry sakralnej. Czakra sakralna to miłość partnerska, a serce to miłość altruistyczna, empatia. Tym, którym się wydaje, że są uduchowieni, może się tylko wydawać.

Co do Księżyca podkreśliłam, że ciężko, ocenić czy karta ma aspekt pozytywny czy negatywny. Tradycja każe interpretować Księżyc jako iluzje, lęki, marzenia, idealizację, niejasności, ale też intuicję, magię. Trzecie oko to nie tylko jakieś parapsychiczne moce, wgląd wewnętrzny, ale też umysł, prawda.

Edytowane przez kirsty16
Napisano

Jak mawia moj znajomy... Wszystko jest umyslem... ;) Wszystko... Tak naprawde nie ma oddzielenia... Nie ma wewnatrz, zewnatrz itd... ;)

Gość Iwka78
Napisano
Jak mawia moj znajomy... Wszystko jest umyslem... ;) Wszystko... Tak naprawde nie ma oddzielenia... Nie ma wewnatrz, zewnatrz itd... ;)

tak, dla mnie też, człowiek jest nierozerwalną całością... dusza, umysł i ciało...

Napisano
no właśnie, trzecim okiem patrzy się poprzez iluzje... inne stany świadomości... a księżyc to nic innego jak inny stan świadomości...

Nie będę się powtarzać.

Hę? możesz wyjaśnić?

Mamy człowieka, którym rządzi duch, albo rządzi ego. 4 to liczba materialna, kwadrat, siła sztuczna.

Czakry typowo ziemskie:Korzeń-pochodzenie, grupa, narodziny, siły witalne, Sakral-związki, partnerstwo, zyski, namiętności, wspólna praca na rzecz osobistego dobra, Splot słoneczny-ego, indywiduum, umysł, inteligencja.

nie wiem, o jakich klapkach mowa...

nie obczajam....

Chodziło o Księżyc.

Gość Iwka78
Napisano
Nie będę się powtarzać.

Mamy człowieka, którym rządzi duch, albo rządzi ego. 4 to liczba materialna, kwadrat, siła sztuczna.

Czakry typowo ziemskie:Korzeń-pochodzenie, grupa, narodziny, siły witalne, Sakral-związki, partnerstwo, zyski, namiętności, wspólna praca na rzecz osobistego dobra, Splot słoneczny-ego, indywiduum, umysł, inteligencja.

Chodziło o Księżyc.

Dziękuję za wyjaśnienie. Szanuję każdą wizję świata:-) i dzięki Bogu, że są inne, bo byśmy się nudzili:-)

miłego dnia!

Napisano

Oczywiscie. Dlatego wstawia sie tu swoje rozklady, zeby poznac rozne zdania i rozne opinie. Takze dziekuje kazdemu, kto wzial udzial w interpretacji rozkladu. :bukiet:

A ego to sprawa, nad ktora trzeba stale pracowac. Bez przerwy... ;) Czy mam jej przerosniete? Ktoz to wie? Staram sie, aby tak nie bylo. Ale wiadomo. Od staran do rzeczywistosci dluga droga.

Pozdrawiam... :bukiet:

Napisano

Tak sobie mysle jeszcze. Mozliwe, ze jestem przyblokowana ostro. W trakcie rozwod itd. Nic nie jest jasne. Mozliwe, ze to wszystko ma taki wlasnie wplyw na obraz moich czakr. Ciety jezyk, przyblokowane serducho (Cesarzowa, czyli skupienie na sprawach codziennych, dzieci, zycie codzienne) i leki, bo nie wiem, na czym stoje (w tym Ksiezycu). Tak sobie chwile pomyslalam i tak do tego doszlam.

Tym bardziej jeszcze raz dzieki za taka roznorodnosc opinii i interpretacji. Bardzo, bardzo wszystkim dziekuje. :bukiet:

Napisano

Ładna karta, rozplanowana, tu ogien jest bardziej stabilny, zrownowazony... wiadomo lepszy bylby Król,

ale wszystko da sie zmienic (poprawic). Rycerz buław odpowiada cesarzowej, wiec jest ładnie.

Potrafisz przyjac wszystko na klate, cieszyc sie tym co dobre, z wszystkiego potrafisz wyciagnac wnioski.

Rycerz bulaw nadaje cesarzowej troche energii, przelamuje jej pasywnosc.

Sprawia, ze nie tylko daje, ale umie wziac.

Rownowaga... Sacrum. W zyciu seksualnym to jest wazne, czakra sacralna to tez zdolnosc do wedrowania w gore, awans duchowy.

Stad rosnie kundalini. Wiec bardzo ladnie. Nic wymuszanego, pozwalasz sprawom dziac sie samym, masz dystans, potrafisz obiektywnie spojrzec.

Jak dla mnie to Umiarkowanie najlepiej w kazdej czakrze :D

Energicznie. Ale to dosc meska energia. Musisz popracowac nad zaborczoscia, checia zawladniecia, bycia najlepsza we wszystkim.

Bycia niezastapiona. Rydwan to karta wojownika. Mozliwe ze jestes w nastroju bojowym ostatnimi czasy, musialas walczyc o to co kochasz.

I to ma wplyw na karte tej czakry.

Piekna karta. Ona nie jest ziemska, choc wladczyni moze nasuwac skojarzenia, jako Pani wszystkiego co ziemskie.

Jednak partneruje jej WENUS, planeta milosci i piekna. Jak dla mnie najlepsza i najpiekniejsza karta jaka mogla wypasc w tej czakrze.

Pracuj nad tym, by nie zaglaskac bliskich na smierc, nie zadusic ich swoja troska.

Nie masz jakich stanow zapalnych gardla? Krol mieczy kojarzy mi sie z angina, problemami z krtania, migdalkami..

To czesto chirurg. W znaczeniu psychologicznym - oj musialas o siebie powalczyc (vide Rydwan).

Slowa ostre, ale zrownowazone. Obiektywizm i wywazenie rad, ocen, pogladow, opinii.

Jestes cenionym doradca, autorytetem.

Piekna karta, choc dla mnie niepewna. Wystarczy ze jakas chmura Ci zasloni ksiezyc i moze byc kicha.

Zeby wykorzystac pelen potencjal karty, musisz zadbac nie tylko o lacznosc z podswiadomoscia,

ale tez o to, by byla ona klarowna, przepracowac podswiadome dazenia, uswiadomic sobie to co podswiadomosc chowa.

Mysle, ze nie powinnas miec z tym problemu. Jestes buddystka, a buddysci niszcza ego, sprawiaja ze podswiadomosc, swiadomosc, nadswiadomosc,

lacza sie w jedno, stajac sie takim avatarem (o ile dobrze rozumiem dzialanie praktyk). Wiec mysle, ze dla Ciebie to bardzo dobra karta.

Wymaga tylko i AŻ bezwzglednej uczciwosci wobec siebie.

Czakra korony - 4 Bulawy

Tutaj jest ladnie, moze 4 to liczba ziemska, ale nalezy pamietac, że czwórka odpowiada całokształtowi, to jest wszystko sharmonizowane, zjednoczone.

Kosmiczny ład, kosmiczna harmonia, boski plan.

Gdyby to była 4 mieczy, monet, kielichów - można by się martwić, ale dla mnie 4 buław wyraża najbardziej pozytywne i korzystne działanie czwórek.

Na razie się trzymasz w takim stanie, ponieważ wiesz, że nie możesz gdzieś odleciec, szybować w innych planach.

Musisz się skupić na tym co tutaj i teraz - i o tym mówi 4 buław.

Pozdrawiam :D

• Lubię to! 1
Gość Iwka78
Napisano
Można powiedzieć, że energetykę masz bardzo dobrą. Trochę to niezwykłe. Nie często się zdarza. :)

Czakra podstawy - Rycerz Buław

Dużo siły i energii. Do końca nie wiem czy jak piszesz, energia w ogniu jest niestabilna. Może za dużo agresji, nerwów, zbyt mocno eksploatowana, ale patrząc po czakrze sakralnej, jest w dobrym stanie.

Równowaga się zgadzam. Czakra w dobrym stanie, silna.

Dużo energii, zapału, moc sprawcza, energia, odwaga.

Wspaniale. Król mieczy umie bronić się przed atakami słownymi, potrafi wyrazić swoje zdanie. Nie jest nieśmiały.

Czakra korony - 4 Bulawy

Idąc po kolei w najlepszym stanie masz trzy pierwsze czakry, przy sercu jest już lekki blok, osłabienie, kierujące energię do czakr niższych, czakra gardła tak samo jak z pierwszymi, doszukałabym się ataków na Twoją osobę. Dwie ostatnie czakry w słabszym stanie, przy czym trzecie oko w najgorszym. Można żyć w materii bez Boga, ale żyć w materii z klapkami na oczach i przyblokowanym sercem?

potrzebowałam trochę czasu, aby zrozumieć... i chyba zaskoczyłam... :-)

a czy jeżeli w czakrze serca jest właśnie ta cesarzowa, to czy ona też może oznaczać, że kobieta jest narcystyczna, zapatrzona w siebie?

a może powinno się dobierać jeszcze jedną kartę, aby wiedzieć, czy ona pokazuje cienie, czy blaski?

kurcze... muszę sobie sieknąć taki rozkład...

Napisano

ta czakra powinna być najbardziej zrównoważona a u ciebie nie jest. wypala się....uważaj na swoje żyły. mogą się robić zylaki na nogach a jak już są to sygnał ze coś sie z nimi dzieje.

ogien woda, trzeba uważać zeby nie zawialo bo ci sie tu stany zapalne pokazują.

uwazaj na zobądek na nieprzyjemne wzdęcia - prze energetyzowana czakra

jest dobrze

albo za duzo palisz albo ci się zapalenie gardła szykuje

bardzo dobrze pracuje. super karta..casem moze cię na nostalgię wziac

Czakra korony - 4 Bulawy

4 same w sobie są zamknietę. Tworza zawsze zamkniecie tu nie jest dobrze

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Podstawa za bardzo naenergetyzowana, sakralna zrównważona, mam wrażenie, że jestes na etapie : "aaaa, wszystko mi zwisa" (przepraszam za zwrot, nic mądrzejszego nie przyszło mi do głowy),w sercu ok, splot zbyt narwany..Ogólnie patrząc na karty to nosi Ciebie coś ostatnio;)))

• Lubię to! 1
Napisano
potrzebowałam trochę czasu, aby zrozumieć... i chyba zaskoczyłam... :-)

a czy jeżeli w czakrze serca jest właśnie ta cesarzowa, to czy ona też może oznaczać, że kobieta jest narcystyczna, zapatrzona w siebie?

a może powinno się dobierać jeszcze jedną kartę, aby wiedzieć, czy ona pokazuje cienie, czy blaski?

kurcze... muszę sobie sieknąć taki rozkład...

Ja też ostatnio długo nad tym rozkładem myślałam i stwierdziłam, że nie jest tak łatwo przełożyć znaczenie kart tarota na czakry. Jeżeli nie pozna się dokładnego znaczenia każdej czakry: za co odpowiada, czym się objawiają dysharmonie, jakie są przyczyny tych dysharmonii, trudno o właściwą interpretację.

A nawet nie ma nawet dowodu, że one naprawdę istnieją. :)

• Lubię to! 1
Napisano
Podstawa za bardzo naenergetyzowana, sakralna zrównważona, mam wrażenie, że jestes na etapie : "aaaa, wszystko mi zwisa" (przepraszam za zwrot, nic mądrzejszego nie przyszło mi do głowy),w sercu ok, splot zbyt narwany..Ogólnie patrząc na karty to nosi Ciebie coś ostatnio;)))

A to sie BARDZO zgadza. Co do joty.