Skocz do zawartości

Dostać Rower

Gość Gracjan85

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gracjan85
Napisano (edytowane)

Nie mogłem znaleźć tego w żadnym senniku.Co oznacza:Dostać rower?(szary,nie nowy,lekki,bez błotników,górski,żadnych napisów na nim - tak mi się wydaje).

Edytowane przez Gracjan85
dodałem znak zapytania
Napisano

a nie było tego więcej? z oderwanym symbolem trudno jest coś zrobić.

Gość Gracjan85
Napisano (edytowane)

Próbowałem opisać sen,ale dla mnie to zbyt trudne zadanie.Cokolwiek bym napisał zostało by to inaczej zrozumiane niż było w rzeczywistość.

Wystarczy mi ten symbol.Ja nigdy nie proszę o tłumaczenie,tylko sprawdzam symbole w senniku.

W tej chwili ja dokładnie tego nie pamiętam.Śniło mi się że miałem ojczyma i narzekałem że nic on nigdy dla mnie nie robi(kiedy to mówiłem leżałem chyba na podłodze w przedpokoju).

Następnego dnia na szybie za oknem był mały szczur(teraz doszyłem do wniosku że on był mały),plecami do szyby.Zadzwonił dzwonek - poszłam otworzyć drzwi.A tam mój ociec z zapakowanym rowerem.Wzięliśmy go do pokoju.Tata gadał że mama wzięła od kogoś stary rower - i że trzeba dokupić do niego błotniki.Wcześniej jeszcze szczur spadł ze szyby i przestraszył słonia.Ktoś na dole miał aparat fotograficzny i stał na kamieniu(chyba robił zdjęcia).Potem byłem w takiej dziwnej rzeczy - z drewna.W takiej gdzie tylko dziecko może wejść.

To było taka jakby skrzynka ze zbitych pólek(bez głodzi).Chodzi mi o takie stare deski co się wkładało kiedyś do starych mebli - i to były Pułki.Teraz też się tak robi,ale te dzisiejsza

nie są już tak masywne.Pamiętam że dokładałem kolejną skrzynkę siedząc w środku.Tam gdzie chciałem zęby były otwory do mocowania,tam były.Umieszczałem to na skrzynkach.

Tyle że ta w której ja siedziałem była bardziej rozbudowa(składał się z większej ilości skrzynek.

ps.Lepie nie potrafię - Przepraszam za znaki przystankowe.

Edytowane przez Gracjan85
Napisano

jednak ci się udało :) ze snami to tak jest, że czasem ciężko wyjaśnić co i jak w nich się pojawiało. We śnie przemawiasz z poziomu podłogi, więc całkiem możliwe, że we śnie jesteś małym dzieckiem, zwłaszcza, że oczekujesz od czegoś ojczyma - może chodzić o opiekę, oparcie, zaangażowanie, albo po prostu o wsparcie materialne. Sen usiłuje ci zrekompensować brak czegoś na jawie w postaci wręczenia roweru, ale sądząc po tym, że rower jest stary i nie ma błotników to niespecjalnie się to udaje. Pomieszczenie ze skrzynek, które budujesz wokół siebie oznacza twój umysł i twój świat, sam otaczasz się ochroną, ale ta ochrona jednocześnie cię ogranicza i dzieli twoje życie na małe kawałki. Szczur przestraszający słonia może symbolizować małą rzecz, którą zapamiętałeś (zdjęcia, człowiek z aparatem),a która miała dla twojej postawy poważne konsekwencje. Sam rower, jako środek transportu może też oznaczać, że oczekujesz otrzymania perspektyw rozwoju, ucieczki w lepsze życie. Zaznaczam, że moja interpretacja nie musi być słuszna, ja widzę to tak, ty możesz inaczej.