Guest sheina Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Śniło mi się, że mam wziąć ślub.. i gdy już miałam weśc do sali ,w której miało odbyć się wesele..to się okazało, że jeszcze musimy z gośćmi i przyszlym mężem zaczekać, pare godzin. Potem już weszlismy,a ja sobie przypomnialam ,ze na moim weselu nie ma moejj przyjaciółi ,zrobilo mi się potwornie przykro.smutno..ze jej nie ma i wtedy zobaczylam,ze ten facet,ze ktorego mam wyjśc to moj ocjeciec, ale p jakism czasie okazał się nim mój dawny kolega Mariusz.. nie mam z nim obecnie kontaktu I( jest zareczony zkoleznaka) potem zobaczylam przez okno ducha..podskoczylam, strasznie się ucieszyłam,ze go widze..to byla jakas kobieta...dotknela mnie palcem niewiadzialnym jak to duch b taka mglista ta postac byla a ja ją tez palcem...i duzą radosc poczulam......................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OazaSpokoju Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 uprzedzam, że nie muszę wcale mieć racji w mojej analizie. Ślub to ceremonia bardzo ważna w życiu, zjednoczenie się dwóch elementów. Fakt, że musieliście czekać na wejście do sali, może oznaczać, że nie jesteś jeszcze gotowa na jakieś ważne wydarzenie w twoim życiu, albo, że nie czujesz się na nie gotowa lub masz jakies ukryte obiekcje, których z jakiś powodów nie możesz powiedzieć głośno. Brak twojej przyjaciółki na weselu może oznaczać, że brakuje w tym jakieś części twojej duszy, że coś w tobie odmówiło wzięcia udziału w całej tej imprezie. Być może dlatego, że wybrańcem okazuje się twój ojciec. Ojciec we śnie jest symbolem męskiej części twojej duszy. Nie wiem czy zmiana przed jaką stoisz jest w świecie zewnętrznym czy zachodzi w podświadomości, ale nasza męska dusza często objawia się pod postacią ojca. Symbolizuje wtedy zasady, reguły i wartości jakich nauczył nas ojciec. Biorąc pod uwagę, że kawałek ciebie nie pojawił się na tej ceremony może oznaczać, że tych rodzicielskich zasad nie akceptuje i woli poszukać innej, własnej drogi. Nie jest to zwykle łatwe, gdyż zasady tkwią głęboko w nas, ale jest to do wykoniania, a wtedy zostajemy nową samodzielną istotą. Zmiana ojca w dawnego kolegę, może mieć dwa aspekty. Pierwszy – świadomość odrzuciła związek z ojcem jako tabu i podstawiła jakąś inną figurę męską, jednakże wybrała ją z przeszłości, co podkreśla fakt, że ślub miałby się odbyć z czymś co symbolizuje dawniejszą ciebie, nie ciebie obecną. Druga możliwość, że podświadomie uznałaś, że nie zgadzasz się na stare zasady i wtedy sen podstawił kogoś młodszego. Zwróć uwagę, że w momencie zmiany wybrańca ukazał się duch, którego obecność cię ucieszyła, pojawiła się twoja brakująca część. Możliwe, że zasady, które zostały ci wpojone w przeszłości blokują cię, czujesz to i chciałabyś się uwolnić, ale one podstępnie odwołują się do wszystkich autorytetów jakie znają, do autorytetu rodzica, do kościoła, do ważnej i nieodwracalnej ceremonii. Jednak sądząc po twojej reakcji, masz dość siły, żeby sobie z nimi poradzić. Warto uważać na wszelkich emocjonalnych szantażystów grających na wyrzutach sumienia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sheina Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 big thanks !!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts