Skocz do zawartości

Czakry....

Gość Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwka78
Napisano (edytowane)

Witam

bardzo zaciekawiło mnie to sprawdzenie stanu czakr za pomocą kart... tak jeszcze nie robiłam... Rozłożyłam karty, ale muszę przyznać, że jest to dla mnie bardzo trudne. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mógł dodać swoje 5 groszy... bo chciałabym się czegoś nauczyć...

RW, ułożenie proste

Czakra podstawy5 denarów – bida z nędzą…

Czakra sakralna As denarów –dobrałam XIV umiarkowanie – to równowaga, czy chłód? Bo nie wiem za bardzo… as denarów to chyba powinien być w czakrze splotu słonecznego tu chyba wskazuje, że jestem skupiona na materii, a to się też zgadza, bo chcę tą swoją działalność rozwinąć, więc pewnie całą energię ładuję w materię….

Czakra splotu słonecznego2 puchary – wydaje mi się, że tu jest okey, 2 pucharów to dawanie i branie… chyba….

Czakra serca 8 pucharów – dobrałam XXI Świat – w tej chwili akurat mocno skupiam się na swojej działalności związanej z rękodziełem, całkowicie zmieniłam kierunek działania… może to się tutaj pokazało? Te 8 pucharów też mi się kojarzy z tym, że w końcu pogodziłam się ze swoimi błędami z przeszłości…

Czakra gardła4 buławy – nawiązując do interpretacji Kirsty16 u Sacral to rozumiem, że czakram gardła jest zamknięty? Jeżeli tak, to czy to może być też spowodowane anginą, którą akurat teraz mam?

Czakra trzeciego oka as buław – mam potencjał, ale chyba też jestem przeenergetyzowana?

Czakra koronypaź denarów – głowę mam otwartą na naukę?

dziękuję

I.

Edytowane przez Iwka78
literówki
Napisano

Czakra podstawy – 5 denarów – bardzo dobrze, aż zazdroszczę. Ta czakra jest najbardziej ziemska a do tego trzeba pamietać, ze ma najmniej "płatków'a Twoja właśnie zaczyna odzywac. Byle utrzymac stan równowagi.

Czakra sakralna – As denarów –dobrałam XIV umiarkowanie – nie dobieramy jedna wystarczy trzeba doenergetyzować a tak nie jest źle

Czakra splotu słonecznego – 2 puchary – tu jest tak sobie

Czakra serca – 8 pucharów – tez jest bardzo dobrze czakra mocno rozwinięta

Czakra gardła – 4 buławy – tu jest zwykły stan zapalny

Czakra trzeciego oka – as buław – tu uwazaj na swoje zatoki, noś czapki i nie wychodz w wilgotnych włosach

Czakra korony – paź denarów – uuu a tu się struktury walą. Tu karta jest za bardzo przyziemna.

Gość Iwka78
Napisano (edytowane)

Czakra trzeciego oka – as buław – tu uwazaj na swoje zatoki, noś czapki i nie wychodz w wilgotnych włosach

no mam problemy z zatokami od wielu lat...

Czakra korony – paź denarów – uuu a tu się struktury walą. Tu karta jest za bardzo przyziemna.

muszę poczytać więcej o tej czakrze...

już wiem o co chodzi....

poczytałam trochę... i wiem z czego to wynika....

dziękuję....

Edytowane przez Iwka78
Napisano

Czakra podstawy – 5 denarów – Zamartwianie się o byt. Brak stałego poczucia bezpieczeństwa. Wyrzeczenia, oszczędności.

Wymyśliłaś inny ryzykowny sposób zarobkowania i na razie nie wiesz czy to się uda. 5 denarów to stały grunt, ale tylko wtedy kiedy jesteśmy skłonni do wyrzeczeń i ciężkiej pracy. 5 denarów zawsze kojarzyła mi się Koziorożcem w horoskopie, a ten ma reputację sknery, a sknerą jest dlatego, że cały czas martwi się o byt i zamiast zaryzykować woli stały powolny postęp. W obecnej chwili masz w sobie dużo pragmatyzmu i zdrowego rozsądku, wytrwałości i energii do pracy.

Czakra sakralna – As denarów –dobrałam XIV umiarkowanie –Sakral to też moc kreacji, narodzin, wprowadzania projektów w życie. As denarów wskazuje na duże pokłady energii twórczej, siły witalnej. Umiejętność współpracy. As to początek, więc nie wskazuje jeszcze żebyś zbierała owoce, ale jesteś na dobrej drodze.

Czakra splotu słonecznego –2 puchary–W obecnej chwili masz dobry nastrój, nic nie zakłóca Twojego spokoju, ale jak na kielichy, jest to niestała energia, więc w każdym momencie możesz zmienić zdanie pod wpływem opinii zewnętrznych. Można wybić Cię z rytmu, równowagi. Być może ktoś Cię teraz wspiera. To dobrze, ale co może się stać jak przestanie?

Samej często mi wychodzą kielichy przy splocie słonecznym i po sobie mogę powiedzieć, że z moją silną wolą jest ciężko. Ostatnio znowu popadłam w negatywny stan z powodu pewnych wydarzeń, że przy ostatnim rozkładzie wyszła mi 5 kielichów.

Czakra serca – 8 pucharów – dobrałam XXI Świat – Odsuwanie się od emocji, ograniczanie uczuć. Na początku nawet to dobrze. Musisz skupić całą energię na swoich planach. Zamykasz się na pewne osoby, żeby w "Świecie" móc otworzyć się na nowe. Zdrowy egoizm.

Czakra gardła – 4 buławy – Ogień w gardle to zapalenie. Za mocno się czymś zaangażowałaś, mogła być jakaś sprzeczka itp. Chwilowe i przejściowe.

Czakra trzeciego oka – as buław –Szczerze, nie wiem jak interpretować tutaj ogień. Być może patrzysz na coś ze swojej jedynej słusznej perspektywy. Możesz nie dostrzegać innych wariantów. Z czasem okaże się czy to dobre.

Czakra korony – paź denarów –Raczej jesteś otwarta na plan ziemski. Konkret, praca, co będzie za 5 lat, czy mi się uda, zdobywanie wiedzy o radzeniu sobie w życiu itp.

Napisano (edytowane)

kirsty16... za to

5 denarów zawsze kojarzyła mi się Koziorożcem w horoskopie, a ten ma reputację sknery, a sknerą jest dlatego, że cały czas martwi się o byt i zamiast zaryzykować woli stały powolny postęp.
chcialam Ci dac jeszcze punkta karmicznego :hahahaha: a na powaznie... zaofftopuje, ale moj maz, Koziorozec wlasnie, taki jest, jak tu piszesz. Masakra! Lek przed jakimkolwiek ryzykiem i zadowalanie sie tym, co jest...

Aa... i 5 Monet to XV Diabel a ten rzeczywiscie jest Koziorozcem.

Edytowane przez SacralNirvana
Gość Iwka78
Napisano

Kirsty16, tak wszystko się zgadza:-)

czakra podstawy - kredyt na dom, dwójka dzieci, chcemy kupić drugi samochód, bo mamy jeden i całe odwożenie i zawożenie przedszkolandii spada na mnie, więc trzeba zacisnąć pasa, każdy grosz się liczy - ciężko zaryzykować.... no mam takie przyziemne troski, jak każdy...

2 puchary w splocie - łatwo mi podciąć skrzydła... bo właśnie brak mi tej pewności siebie... mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i wystarczy mi samozaparcia.... najważniejsze, że mam wsparcie mojego męża:-)

Bardzo dziękuję:-)

Gość Iwka78
Napisano
kirsty16... za to chcialam Ci dac jeszcze punkta karmicznego :hahahaha: a na powaznie... zaofftopuje, ale moj maz, Koziorozec wlasnie, taki jest, jak tu piszesz. Masakra! Lek przed jakimkolwiek ryzykiem i zadowalanie sie tym, co jest...

ja nie jestem koziorożcem i ascendentu też tam nie mam... ale podejście faktycznie takie mam... i teraz chcę wyjść poza ten schemat... chcę zaryzykować, spróbować jeszcze raz... a nóż może się i uda...

Gość Daffne
Napisano

Czakra podstawy – 5 denarów

– Czakra podstawy jest najsilniej związana z energią Ziemi. Jest Ona także źródłem energii dla wyższych czakr. U Ciebie pojawiła się karta Monetowa, co znaczy, że energię ziemi odczuwasz właściwie, ale być może masz czas niepewności, który może zaburzać jej pracę. Odnoszę wrażenie, że nerwowość albo inne sytuacje komplikujące Ci codzienne życie mogą mieć wpływ na spadek energii w tym miejscu. Poczucie bezsilności może się czasem pojawia? Zwracaj uwagę na zapalenie stawów i ogólnie na reumatyczne sprawy. Otaczaj się kolorem czerwonym, więcej kontaktu z naturą by się przydało.

Czakra sakralna – As denarów –dobrałam XIV umiarkowanie

– Czakra seksualności, rozrodczości, mówi o zachowaniu wobec płci przeciwnej, ale jest także centrum pierwotnych sił człowieka. Ładna karta na tym miejscu, As monet symbolizuje kartę Siłę, a więc jak najbardziej poczucie kobiecości, której jest się świadomą. Ponadto czujesz pociąg seksualny do płci przeciwnej, ale być może siłą woli możesz równoważyć tą czakrę, ujarzmiać popędy, co pokazuje karta umiarkowanie. Bardzo ładna czakra wg mnie.

Czakra splotu słonecznego – 2 puchary

– Czakra odpowiada za równowagę emocjonalną, spokój, zadowolenie z życia. Twoja karta pokazuje, że potrafisz cieszyć sie życiem, mieć dobre kontakty z otoczeniem, a i sama miłość Cię uskrzydla :). Ładna energia, choć może mało aktywna na ten czas. Zapewne okoliczności nie sprzyjają (5 monet), ale jesteś w gotowości o czym świadczy czakra wcześniejsza (as monet).

Czakra serca – 8 pucharów – dobrałam XXI Świat

– Czakra serca pokazuje serce duchowe...oraz to w jaki sposób kochamy...(bezinteresownie, samolubnie...) umiejętność współodczuwania. Są w Tobie ciepłe uczucia...ale i niepewności..potrafisz jednak Kochać bezinteresownie, gdzie obiekt uczuć stanowi dla Ciebie cały świat. Zwrócić uwagę na krążenie krwi, którego słabą pracę mogą przejawiać marznięcie stóp i dłoni.

Czakra gardła – 4 buławy

– Czakra odpowiada za umiejętność wypowiadania się, komunikacji z otoczeniem. Nie widzę tu zaburzeń. Ładnie potrafisz współpracować z otoczeniem, potrafisz stanowczo wyrazić swoje poglądy jeśli zajdzie taka potrzeba, ale z natury nie lubisz wszczynać konfliktów pierwsza.

Czakra trzeciego oka – as buław

– Czakra kreowania rzeczywistości, w tej czakrze następuje połączenie duszy z ciałem.Dobrze rozwinięta może przynosić widzenie przeszłości, przyszłości, także aury i innych podobnych. Łączysz się z tą czakrą już, antenką swą nastrajasz się na odpowiednie fale energii i wówczas możesz mieć przebłyski, wizje lub prorocze sny albo przeczucia.

Czakra korony – paź denarów

- Czakra ta zaczyna pracować, gdy pozostałe 6 jest otwartych. Otwarta czakra 7 mówi o wysokim poziomie duchowości, mądrości i wiedzy. Twoja karta pokazuje, że sprawy życia codziennego bardzo Cię absorbują na dany monet...sprawy duchowości muszą więc poczekać :)

Napisano

Mała podpowiedz nie czytamy kart przy czakrach ich znaczeń bo to sie nijak ma do tego. 5 denarów oznacza braki i nowe początki ale przy czakrze i to korzenia jest kartą bardzo dobrą. Jest zrównoważona jest kartą srodka i tak powinno być. Tu jest mocne uziemienie i nie ma żadnych braków. Czasem karty "złe" przy odpowiednich czakrach znacza po prostu ze jest bardzo dobrze a te dobre wręcz przeciwnie. Zeby moc czytać czakry nie 3 mamy się znaczeń kart ale znaczeń czakr.

Gość Daffne
Napisano
Mała podpowiedz nie czytamy kart przy czakrach ich znaczeń bo to sie nijak ma do tego. 5 denarów oznacza braki i nowe początki ale przy czakrze i to korzenia jest kartą bardzo dobrą. Jest zrównoważona jest kartą srodka i tak powinno być. Tu jest mocne uziemienie i nie ma żadnych braków. Czasem karty "złe" przy odpowiednich czakrach znacza po prostu ze jest bardzo dobrze a te dobre wręcz przeciwnie. Zeby moc czytać czakry nie 3 mamy się znaczeń kart ale znaczeń czakr.

Gdybyśmy nie czytali znaczenia kart to byśmy ich nie stawiali na czakry...bo mijało by się to z celem. Uziemienie jest owszem bo to karta Monetowa...ale widać niepokoje egzystencjalne...jako że 5 monet reprezentuje karta Diabła.

Gość Iwka78
Napisano

Czakra splotu słonecznego – 2 puchary

– Czakra odpowiada za równowagę emocjonalną, spokój, zadowolenie z życia. Twoja karta pokazuje, że potrafisz cieszyć sie życiem, mieć dobre kontakty z otoczeniem, a i sama miłość Cię uskrzydla :). Ładna energia, choć może mało aktywna na ten czas. Zapewne okoliczności nie sprzyjają (5 monet), ale jesteś w gotowości o czym świadczy czakra wcześniejsza (as monet).

tak, czuję, że jest to "mój" etap i to najpiękniejszy okres życia jaki miałam... jestem bardzo zadowolona:-)

Czakra serca – 8 pucharów – dobrałam XXI Świat

– Czakra serca pokazuje serce duchowe...oraz to w jaki sposób kochamy...(bezinteresownie, samolubnie...) umiejętność współodczuwania. Są w Tobie ciepłe uczucia...ale i niepewności..potrafisz jednak Kochać bezinteresownie, gdzie obiekt uczuć stanowi dla Ciebie cały świat. Zwrócić uwagę na krążenie krwi, którego słabą pracę mogą przejawiać marznięcie stóp i dłoni.

- tak, to wszystko prawda... kocham i mam dużo niepewności w stosunku do ludzi... bo nie do końca czuję się rozumiana... inaczej postrzegam świat.... boję się też, że jak ludzi odkryją jak bardzo jestem bezinteresowna (wręcz naiwna) to znów będę wykorzystana jak kiedyś....

Czakra gardła – 4 buławy

– Czakra odpowiada za umiejętność wypowiadania się, komunikacji z otoczeniem. Nie widzę tu zaburzeń. Ładnie potrafisz współpracować z otoczeniem, potrafisz stanowczo wyrazić swoje poglądy jeśli zajdzie taka potrzeba, ale z natury nie lubisz wszczynać konfliktów pierwsza.

oj nie lubię....

Czakra trzeciego oka – as buław

– Czakra kreowania rzeczywistości, w tej czakrze następuje połączenie duszy z ciałem.Dobrze rozwinięta może przynosić widzenie przeszłości, przyszłości, także aury i innych podobnych. Łączysz się z tą czakrą już, antenką swą nastrajasz się na odpowiednie fale energii i wówczas możesz mieć przebłyski, wizje lub prorocze sny albo przeczucia.

wszystko to mam...

Czakra korony – paź denarów

- Czakra ta zaczyna pracować, gdy pozostałe 6 jest otwartych. Otwarta czakra 7 mówi o wysokim poziomie duchowości, mądrości i wiedzy. Twoja karta pokazuje, że sprawy życia codziennego bardzo Cię absorbują na dany monet...sprawy duchowości muszą więc poczekać :)

może do nich, kiedyś wrócę... ale jeszcze to nie jest mój moment... jeszcze mi brakuje tej pewności siebie, że na pewno na czas zauważę i się obronię....
Napisano

wiesz Daffne mam na mysli głebokie znaczeni kart bo sie trzymamy tylko tego co jest ziemskie, ogniste itd. ale trudno mowić, ze jak ktos ma w podstawie 5 denarów to są braki bo to włąsnie oznacza ta karta akurat w tej pozycji (czakra podstawy) nie oznacza tego tylko mowi o czyms dobrym. Jak jest 2 ucharów spolocie i ktoś powie uu jest super bo przecież to 2 pucharów a to nie jest prawda bo tu jest niedotlenienie tej czakry jest przepływ tylko w jednym kierunku czakra pracuje źle, wiec 3 manie sie znaczeń kart ma sie nijak do czakr.

Napisano

Tak. 2 Kielichy to rzeczywiscie przeplyw tylko w jednym kierunku. 3 Kielichy to przeplyw w te i z powrotem.

Oj... nie czuje tego z tymi czakrami i BARDZO duzo sie ucze. Dzieki Selenitku... Dzieki Kirsty...

Gość Iwka78
Napisano
wiesz Daffne mam na mysli głebokie znaczeni kart bo sie trzymamy tylko tego co jest ziemskie, ogniste itd. ale trudno mowić, ze jak ktos ma w podstawie 5 denarów to są braki bo to włąsnie oznacza ta karta akurat w tej pozycji (czakra podstawy) nie oznacza tego tylko mowi o czyms dobrym. Jak jest 2 ucharów spolocie i ktoś powie uu jest super bo przecież to 2 pucharów a to nie jest prawda bo tu jest niedotlenienie tej czakry jest przepływ tylko w jednym kierunku czakra pracuje źle, wiec 3 manie sie znaczeń kart ma sie nijak do czakr.

do 2 pucharów - czyli to oznacza, że albo tylko daję, albo tylko biorę? czy dobrze to rozumiem?

Gość Daffne
Napisano

Sel ja nie twierdze inaczej...po prostu trzeba patrzeć całościowo i intuicyjnie też by właściwie odczuć znaczenie karty w konkretnym przypadku. Schematyczne interpretacje nie wiele wnoszą...jak piszesz.

Napisano
do 2 pucharów - czyli to oznacza, że albo tylko daję, albo tylko biorę? czy dobrze to rozumiem?

Dajesz. :)

Napisano
2 puchary w splocie - łatwo mi podciąć skrzydła... bo właśnie brak mi tej pewności siebie... mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i wystarczy mi samozaparcia.... najważniejsze, że mam wsparcie mojego męża:-)

Mi ostatnio ktoś właśnie podciął skrzydła i próbuję je odbudować. ;)^^

Splot słoneczny gdy jest silny, znamionuje odwagę w byciu sobą, w robieniu tego co się chce, co uważa się za słuszne, nawet gdy reszta jest innego zdania. To jestem ja i inni. Ktoś Ci mówi, że nie nadajesz się do śpiewania? Ty idziesz na kasting do Idola, bo nie myślisz co inni powiedzą. Robisz to co pragniesz. Później reszta zaczyna zazdrościć, bo nie miała tyle co ty odwagi. Osoba z silnym splotem słonecznym jest jak skała stojąca po środku oceanu. Splot słoneczny to wola, wiara w siebie i odwaga. To jest: ja chcę i potrafię. I tak jak Daffne napisała to emocje nastroje. Silny splot to też brak neurotyzmu.

Gdybyśmy nie czytali znaczenia kart to byśmy ich nie stawiali na czakry...bo mijało by się to z celem. Uziemienie jest owszem bo to karta Monetowa...ale widać niepokoje egzystencjalne...jako że 5 monet reprezentuje karta Diabła.

Są osoby, które dostają od życia to co chcą bo ryzykują. Mają odwagę. Nie boją się strat materialnych, bo gdzieś tam podświadomie czują, że zawsze im się uda. Mają zaufanie do matki ziemi. Wiedzą, że ona im da zawsze kiedy będą potrzebować. To jest silna podstawa jak w powiedzeniu "Fortuna sprzyja odważnym" Denary nie są odważne, im często nie sprzyja fortuna. Muszą ciężko zapracować na tą fortunę.

Napisano

A diabeł moja droga Daffne to karta uziemienia a przy czakrze postawy powinno być uziemienie dobre zakorzenienie. Akurat ten skurczybyk przy tej czakrze dobrze rokuje. Dabieł odpowiada za sprawy ziemskie i materialne tak jak i czakra podstawy :) Przy innych czakrach byłaby groźba podpięcia energetycznego

Napisano

dokładnie tak dlatego jest zły przepływ w tej czakrze

Napisano
A diabeł moja droga Daffne to karta uziemienia a przy czakrze postawy powinno być uziemienie dobre zakorzenienie. Akurat ten skurczybyk przy tej czakrze dobrze rokuje. Dabieł odpowiada za sprawy ziemskie i materialne tak jak i czakra podstawy :) Przy innych czakrach byłaby groźba podpięcia energetycznego

Dokladnie. Jakis czas temu (bodajze lipiec lub sierpien, ale rozklady wraz z wlamaniem hakerow poszly sie pasc) mialam w podstawie XV Diabla. I to akurat bardzo dobrze. Diabel to Koziorozec, wiec trygon ziemi, takze wladza nad materia i dobre uziemienie. :)

Gość Daffne
Napisano

Niekoniecznie...Diabeł może wskazywać też na silny wpływ osób na nas, co może rodzić silne emocje i bezsilność, która pokaże się w zahamowaniach i też np. w 5 monetach na czakrze podstawy. Żadna karta nie jest tylko pozytywna....bywa reż negatywna...jak wiesz...

Oceniając należy patrzeć na charakter człowieka...nie przez pryzmat własnego podejścia i zachowań, ale przez świadomosć, że każdy z nas emanuje inną energią i kieruje się innymi zasadami. Tak więc dla dynamicznej osoby 5 monet będzie super, ale dla stonowaniej może być zahamowaniem.

Napisano

Daffne i znowu się 3masz znaczenia ogolnego. Diabeł na tej pozycji nie mowi o czyms złym wrecz przeciwnie. Nie na czakrze podstawy. :)))) Szczegolnie, ze 5 denarów to dojzewanie uswiadomienie a ona widać zaczyna uswiadamiac sobie o pewnych rzeczach zobacz co ma przy czakrze korony. Nauka czekogoś nowego, burzenie struktur.

Gość Daffne
Napisano
Daffne i znowu się 3masz znaczenia ogolnego. Diabeł nie na tej pozycji nie mowi o czyms złym wrecz przeciwnie. Nie na czakrze podstawy. :)))) Szczegolnie, ze 5 denarów to dojzewanie uswiadomienie a ona widać zaczyna uswiadamiac sobie o pewnych rzeczach zobacz co ma przy czakrze korony. Nauka czekogoś nowego, burzenie struktur.

Nie, moim zdaniem Ty patrzsz schematycznie bo skupiasz się na znaczeniu jakie w Twoim przypadku i osób dymanicznych się sprawdza...nie trzymasz się wszechstronnego widzenia tarota...i osobowości ludzi. Jesteś osobą dynamiczną, więc i stąd podejście takie do Diabła, co rozumiem. Ale powinnaś też zrozumieć osoby spokojne...by widzieć jak na nich może działać diabeł. A działać będzie zupełnie inaczej niż na osoby, które lubia jak coś się dzieje. Osoby takie zazwyczaj mają trudności z materią, więc i czakra podstawy wówczas kuleje... dla nich Diabeł to jak niewygodna walka z przeciwnościami, zwłaszcza...gdy ktoś ceni sobie spokój zamiast...dawek emocji ktore ich nie kręcą. Sel kwestia osobowości, której moim zdaniem nie bierzesz pod uwagę.

Napisano

Piekna dyskusja. Ile czlowiek sie uczy. I Daffniutka i Seleniutek macie racje. Kazda na swoj sposob. Ciekawe to, ciekawe... Offtopuje... ale dyskusja jest mega... ciekawa.

Gość Daffne
Napisano
Piekna dyskusja. Ile czlowiek sie uczy. I Daffniutka i Seleniutek macie racje. Kazda na swoj sposob. Ciekawe to, ciekawe... Offtopuje... ale dyskusja jest mega... ciekawa.

My kiedyś tak wiecznie dyskutowały z Sel:)

To dobra rozmowa bo wiele można się dowiedzieć :D

Napisano

Dokladnie. :) Ja slaba z czakrami, tzn. rozumieniem ich w Tarocie, wiec czytam uwaznie, co piszecie i DUZO, DUZO sie ucze. Dziekuje... :bukiet:

Gość Iwka78
Napisano

no dobra, to chyba czas odwrócić kartę...:-)

Gość Iwka78
Napisano

O Jezusku.... jak ja też takie kocham!!!!!!

Dziewczyny jesteście obie Boskie!!!!

dosłownie!!!!

człowiekowi się oczy otwierają, że HO! HO! HO!

oczy, to oczy, ale głowa jak!!!!

dzięki wielkie!!!!

Gość Daffne
Napisano

Sel patrzy troszkę inaczej na karty niż ja...może to właśnie różnice osobowości hehe Ale już nie raz wymianiałyśmy uwagi i przyznam szczerze, że bardzo intrygowało mnie podejście Selenit do Kart bo było zupełnie inne niż moje kiedyś...no wiele wniosła swoimi uwagami również do mej wiedzy, za co jej dziękuje Sel :bukiet:

Napisano
O Jezusku.... jak ja też takie kocham!!!!!!

Dziewczyny jesteście obie Boskie!!!!

dosłownie!!!!

człowiekowi się oczy otwierają, że HO! HO! HO!

oczy, to oczy, ale głowa jak!!!!

dzięki wielkie!!!!

no w koncu masz pazia denarowego w koronie ;)