Skocz do zawartości

cud ->za Sacral

Gość Mana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Moje cialo. – 4 buław

mam pozytywny stosunek do swego ciała :)

2. Moj umysl - rydwan

potrafi wiele ogarnąć, choć czasem myśli uciekają w przestworza ;P

3. Moja dusza. – 7 buław

ehm … :> waleczna (?)

4. Co wzmacnia moje cialo. - wisielec

chwile odpoczynku, zastanowienia…

5. Co je oslabia. – król mieczy

walki w świecie wewnętrznym i zewnętrznym….

6. Co wzmacnia moj umysl. – 3 mieczy

dysputy intelektualne, czytanie książek…. :mysli: skupianie się na racjonalnej stronie świata a nie emocjach

7. Co go oslabia. Księżniczka buław

nagłe zwroty akcji (?)

8. Co wzmacnia maja dusze. – 9 buław

czas na zastanowienie, rozważenie…. Pomyślenie

9. Co ja oslabia. – papież

Sztywne zasady i reguły

Napisano

Jestes zadowolona ze swojego ciala. Postrzegasz je jako charmonilne, doskonale wrecz. Wszystkiego jest tyle, ile nalezy. Jest dobrze.

Twoj umysl jest silny. Duzo z nim pracujesz. Co widac. Rydwan to silny umysl.

Twoja duza potrafi pokonywac przeszkody i walczyc pomimo tego, ze otoczenie bywa niesprzyjajace.

Twojemu cialu sprzyja czas odpoczynku, tak... Ale mi nasunelo sie tez, ze gdybys kiedys zdecydowala sie na dziecko to ciaza by Ci sluzyla. Niektore kobiety w ciazy sa duzo bardziej kobiecie i wrecz pieknieja. Ale to tylko taka mysl i skojarzenie. Na pewno natomiast w tym Wisielcu moze nawet jest nie tyle odpoczynek, ale cykliczne odchodzenie calkowicie od tego, co robisz na co dzien i zajeciu sie czyms zupelnie innym. Wiec niekoniecznie odpoczynek typu lezenie na sofie, ale cos, co pozwoli Ci zmienic moze otoczenie, moze sposob dzialania, myslenia, to jest korzystne dla ciala.

Co oslabia? Przede wszystkim stres.

Twoj umysl wzmacnia przede wszystkm, jak sama zauwazylas, czytanie ksiazek, zdobywanie wszelakiej wiedzy.

Oslabia go ped do nikad, brak celu, wyrywanie sie dla samego wyrywania sie.

Twoja dusze wzmacnia utrzymywanie harmonii ciala, duszy i umyslu, bo tym rowniez jest 9 Bulaw.

Co je oslabia. Brak elastycznosci, kurczowe trzymanie sie norm, nakazow, zakazow, moze takze sztywne otoczenie, ktore nie do konca akteptuje Twoje zainteresowania (?).

Napisano

1. Moje cialo. 4 buław

Wydaje mi się, że kiedyś miałaś pewne "ale", ale teraz potrafisz cieszyć się swoją cielesnością, wyzbyłaś się uprzedzeń...

2. Moj umysl - rydwan

Uwalniasz się od nabytych wzorców myślenia i budujesz swój własny obraz świata i śmiało postępujesz przy nawet trudnych problemach.

3. Moja dusza. 7 buław

Odważna, wytrwała, waleczna...gotowa do obrony swoich racji... Nie bojąca się wyjść przed szereg w słusznej sprawie. :)

4. Co wzmacnia moje cialo. - wisielec

Chwile refleksji, które pozwalają Ci zmienić pogląd na niektóre rzeczy, może nawet i otoczenie czy pole działania... Hm, tak jakby sfera ducha była w Twoim przypadku silnie związana z ciałem... O, może np.: medytacje też wpływałyby korzystnie :)

5. Co je oslabia. król mieczy

Podejście rozumowe, analityczne - spychanie na bok emocji i uczuć... A Wisielec pokazuje, byś bardziej zagłębiała się w siebie, poznała swoje emocje, pracowała z nimi, nie uciekała przed nimi...

6. Co wzmacnia moj umysl. 3 mieczy

Podejmowanie trudnych decyzji, zmiana sposobu myślenia...

7. Co go oslabia. Księżniczka buław

Rozważania o tym, czy to, co robimy ma sens... Może marnotrawienie energii na aktywne działania, ale nie prowadzące do realizacji osobistych celów...

8. Co wzmacnia maja dusze. 9 buław

Uczenie się na błędach... Ostrożność w podejmowaniu decyzji, przemyślenie sprawy i działanie.

9. Co ja oslabia. papież

Tak, ta karta ładnie uzupełnia się z 9 Buław - chodzi o to, byś błędów z przeszłości, niepowodzeń itp. nie przenosiła na teraźniejszość... Byś nie trzymała się kurczowo tego, co było, lecz wyciągała wnioski i cały czas się rozwijała...